Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מוכרת (לי לפחות). שווה לפנות למרכז שירות.

אני מקפיד לבטל את זה בכל תחילת נסיעה, זה פיצ'ר די מרגיז. אני נוסע כמעט תמיד עם auto hold, כלומר בכל פעם שאני רוצה להתחיל תנועה, אני צריך ללחוץ על הגז (לא לוחץ על בלמים בעצירה) ואז לוקח זמן עד שהרכב מניע ומתחיל לנסוע. 

פורסם

יש מקרים שהמערכת מפסיקה לעבוד כשהמצבר חלש או שהטמפרטורה בחוץ גבוהה או נמוכה מדי.

אם הרכב באחריות, תיצור קשר עם שירות הלקוחות שיבדקו את הרכב אם הבעיה היא אחרת.

פורסם

יש איזה הודעה שמופיעה בצג? 

יש מצב שהמזגן פועל ולפעמים זה מונע מהמערכת לכבות את המנוע. יש פה כמה סיבות שבגינן המנוע לא נכבה - 

image.thumb.png.dea785d67b75d94409c4a3214f01152a.png

פורסם

לדעתי זה יותר בכיוון של שכונת גולה, אולי משהו שקשור לריכוז החמצן באוויר.

בכל מקרה, נסעתי היום בלי לבטל את ה-start stop - לא עובדת, המנוע לא נכבה. יש מצב שזה בגלל שקר (היה 11 מעלות). אבדוק בצהריים...

• ספונסר פורום
פורסם

היי,

אנחנו לא נתקלנו בדגם הזה בבעיה.

מנגד, בכל תלונה של לקוח (לא משנה באיזה רכב) שהמערכת לא עובדת, אנחנו מגלים לבסוף שאחד מהתנאים לאי-הפעלה מתקיים.

נדיר מאוד שגילינו תקלה במערכות האלה, במאזדה או בפורד.

סביר להניח שזה קשור, כמו שאמרת, לטמפ' הנמוכה בימים האחרונים והצורך של המנוע לשמור על טמפ' עבודה.

בכל מקרה, זמין עבורך גם בפרטי.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

גם בהונדה סיוויק זה לא תמיד יפעל, אם אין מספיק מתח או המנוע קר מידי.

בזמן האחרון בגללל הקורונה+ מצבר בין 3 וחצי שנים, כבר כמעט ולא מתכבה.

אבל זה טוב, ככה המערכת שומרת על המצבר כמו שצריך.

פורסם

אצלי ברכב החדש, [ASX], זה אפילו לא מעניין מתי המע" המיותרת  הזו נכנסת לפעולה או לא.

לפני כל נסיעה, אני מקבל תזכורת בלוח המחוונים שמע" ה-ASG מוכנה לפעולה, לחיצה קצרה על הכפתור, והיא מנוטרלת. עד שאמצא דרך לנטרל אותה לגמרי. 

לרוב, היא מביאה ליותר בלאי, ועלויות כספיות עתידיות מיותרות,  מאשר התועלת האמיתית שהיא אמורה לייצר.

חיסכון של כמה טיפות דלק בודדות? לאומת החלפה של מצבר יקר, ואולי חלקים יקרים נוספים בעתיד.

פורסם

אני מסכים ולכן, כמו שרשמתי, אני משתדל לזכור לכבות את המערכת הזאת בתחילת כל נסיעה.

חבל שאין אפשרות לכבות אותה לגמרי (לפחות אצלינו) - זה כנראה נגזרת של תקנות הזיהום האירופאיות...

פורסם

גם אני שונא לנסוע עם המערכת, אבל אני מעוניין לבדוק האם זו תקלה ואם כן, האם יש לה השלכות.  

אם בגלל הקור, אז מאיזה טמפרטורה מפסיקה לעבוד? 

פורסם

print

אין קשר לטמפ" החיצונית של הסביבה.

כן, יש קשר לטמפרטורת העבודה של המנוע.

כאשר המנוע קר, בדקות הראשונות של הנסיעה, המע" לא תעבוד. אחר-כך כן.

בהפעלת המזגן, במצב-AUTO, ברכבים עם בקרת אקלים, המע" גם לא תעבוד. אלה אם כן הטמפ" הפנימית בקבינה תגיע לטמפ" רצוייה. המזגן כמובן ימשיך לעבוד כרגיל.

ברכבים עם מזגן "רגיל", במיוחד בקיץ, המערכת כן תפעל, וזה ייכבה את המזגן. אכן תופעה מעצבנת.

במצב "N" ,ניוטראל בגיר, המע" לא תיכנס לפעולה, והמנוע ימשיך לעבוד כרגיל.

כאשר המצבר חלש, המע" לא תפעל, ויופיע בלוח מחוונים סימון מיוחד.

ייתכן שיש עוד מצבים ששכחתי כרגע, ואם כן הם רשומים בספר הרכב.

• תוכן חדש...