Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכות האלו טובות לא רק לנהג חדש\צעיר.

אני חושב שהסתדרתי היטב בלי המערכות האלו, אני לא חושב שהן מחליפות את הנהג, אבל אני כן חושב שטוב שהן יהיו שם למקרה ש... (כן, מנהלים, אני יודע שאסור להשתמש בשלוש נקודות, אבל השימוש כאן ברור).

בקרת שיוט אדפטיבית מאוד נוחה לשימוש (לדעתי) למי שנוהג בעיקר מחוץ לעיר.

מצד שני כשלא חסרים אנשים שמתעסקים בכל דבר חוץ מנהיגה, עדיף שיהיה להם רכב כזה עם כמה שיותר מערכות בטיחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חיים, מצטער. עוד לא נולד האדם שמרוכז בכביש 100% מהזמן ברמה של 100%. ואתה צריך את המערכות האלה פעם אחת בחיים. לא יותר. בשביל זה הן קיימות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, dorsht כתב:

(כן, מנהלים, אני יודע שאסור להשתמש בשלוש נקודות, אבל השימוש כאן ברור).

שלוש נקודות הן סימן פיסוק לגיטימי, ואני מבקש שתתנצל בפניהן :D 

מה שאסור להשתמש בו... זה שלוש נקודות... כתחליף לכל ארסנל... סימני... הפיסוק...

• מצחיק 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 57 דקות, dorsht כתב:

המערכות האלו טובות לא רק לנהג חדש\צעיר.

אני חושב שהסתדרתי היטב בלי המערכות האלו

אני השתנמכתי מרכב שכן היו בו את המערכות האלה, לרכב מודל 2002 בסיסי ופשוט.

האמת - אתה תוך שבוע-שבועיים מתרגל, וזה לא חסר לך.

איכשהו מצד אחד אין מערכות שמתערבות הנהיגה, מצד שני ברכב ישן יש פחות דברים שגורמים להסחת דעת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בעולם שבו יש מאות הרוגים ואלפי פצועים בתאונות דרכים בשנה, כנראה שיש למערכות האלו קצת יותר מקום. גם אני תמיד חד ומפוקס ומרוכז בנהיגה. אבל נהגים טועים. כוללם. ללא יוצא מן הכלל. וזה לא תמיד נגמר בתאונה. לפעמים כן. ולכן יש מקום וצורך במערכות בטיחות מסוגים שונים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בעיר לדעתי סופר מיני יותר נוחה ומתאימה מרכב גדול. יותר קל לחנות ולתמרן עם הרכב. וגם תופס פחות מקום בחנייה.

פורסם

יותר מזה - בעיניי אין גם שום בעיה עם סופר מיני חזקה מספיק גם לנסיעות בינעירוניות על בסיס קבוע.

לפני 37 דקות, vadim6385 כתב:

האמת - אתה תוך שבוע-שבועיים מתרגל, וזה לא חסר לך.

חסר. בקרת שיוט אדפטיבית חסרה לי למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

ושוב, אני לא צריך (אע"פ שבקרת שיוט אדפטיבית זה Nice to have). אני אי אלו שנים על הכביש ולא זכור שהייתה פעם בה אחת מהמערכות האלה הייתה חייונית לי.

אני יכול לכתוב את זה גם על ABS.

אתה סומך על עצמך שלא תצטרך ABS, במקרה חירום?

איפה אתה שם את הגבול, רק בגלל שלא נזקקת בעבר למערכת בטיחות שקיימת כיום?

כריות אוויר, אפשר לוותר?

ASP?

חגורת בטיחות...

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זו הגזמה וכמובן שאני לא חושב כך, הרי הייתי יכול לשאול אותך אם לא חסר לך "ינשוף" כחלק אינטגרלי ברכב🙂.

בכל מקרה, היו היה כשהייתי קטן נהגתי ברכבים משנות ה 70-80 והשיפור בהשוואה לנהיגה רכבים "חדשים" (סוף שנות ה 80) היה ממש מוחשי. השתמשתי יותר מפעם אחת ב ABS הודות לכבישי מע"צ ה"מדהימים" ומספר מועט של פעמים ב ASP (שוב, מאותה סיבה) ברכבים שלי ב 20+שנה האחרונות אך זאת כי ידעתי כי הן קיימות. ברכב של "פעם" (נאמר פיאט 650) לא הייתי מעיז לנהוג כפי שאני במשפחטומטית מודרנית.

שוב, אין לי שום בעייה עם מערכת עזר לשיפור הנהיגה (ABS,ASP וכו') אלא עם כל מערכות עזר להגנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 22.12.2020 בשעה 07:50, doesnotmatter כתב:

אתה יכול לפרט על עלויות הטיפולים? כמה עולה טיפול לאיביזה וכמה לקאמרי? 

אגרת רישוי זה פעם בשנה, הבדל של בערך 400 שקל? 

לגבי ביטוח - בדקתי עכשיו, קאמרי 2015 חובה + מקיף - 3900 ש"ח. איביזה 2017 חובה + מקיף - 3400 ש"ח. לא קריטי. 

זה כמעט 1000 שקל הפרש עוד לפני שישבת באוטו והנעת. יש אנשים שבשבילם זה משמעותי (במיוחד צעירים עם הכנסה נמוכה).

אולי ספציפית בקאמרי זה לא ככה כי זה טויוטה אבל בדרך כלל מכוניות מנהלים מאבדות ערך מהר יותר, כך שבמכירה אתה תקבל משמעותית פחות. תראה למשל כמה עולה קאמרי 2015 לעומת יאריס 2017.

צריכת הדלק כן משמעותית, לפי אתר אוטו צריכה אמיתי של קאמרי היברידית 1:14 ושל איביזה tsi 1:18.  

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

כתבתי במפורש שאני לא צריך את זה, הכוונה הייתה ל Accessories ברכב. 

ושוב, אני לא צריך (אע"פ שבקרת שיוט אדפטיבית זה Nice to have). אני אי אלו שנים על הכביש ולא זכור שהייתה פעם בה אחת מהמערכות האלה הייתה חייונית לי.

למה לא?

מה רע בעוד סיוע למקרה ו...?

אתה טוען שמעולם לא נהגת עייף/עצבני/מוטרד וכו'?

-זיהוי רכב בשטח מת ותנועה צולבת. לא ממש עוקב אחריך, המראות מכסות בדרך כלל את רוב השטח הנדרש ואם אופנוען מחליט לעקוף על השול מימין בדיוק לפני פנייה שלי ימינה (עם איתות, תמיד עם איתות) ובגשם אז אני לא אגיד את מה שאני חושב.

מה שאתה חושב זה דבר אחד.

מי שיגרר למשפט וייכנס לסרט הוא אתה-סרט שלא היית נכנס אליו אם לא היית מזלזל במערכות האלה וביכולות שלהן.

מעדיף להכנס בגדר הפרדה ולגמור את הרכב מלפגוע בבן אדם,עם כמה שאני צודק והוא טיפש.

-התחמקות ממכשול. פעם פגעתי בצבי שקפץ מבין העצים בצד הדרך, לרכב שלום. אני לא יודע איך פועלות המערכות האלה אך בהתאם לדרך  שנסעתי בה אני מניח שהצבי לא היה נפגע ואני הייתי עף לתעלות שנמצאות בצדי הכביש.

עד שיום אחד תתעסק בלהביט ברכב שנוסע בצורה מוזרה ולא תשים לב שמישהו החליט לעלות מהשוליים.

יש לך כולה 2 עיניים ויכולת ריכוז מאוד מוגבלת.

-תיקון סטייה מנתיב. את מספר הפעמים שסטיתי מנתיב בנסיעה מנהלתית אפשר לספור על אצבעות יד אחת ותמיד ישרתי בזמן.

-בלימה אוטונומית. מעולם לא דפקתי/שרטתי פגוש קדמי. נקודה.

היום לא,מחר כן.

למה לא להשתמש במערכת שתמנע את האולי הזה?

ותאמין לי, אני נוסע לא מעט ק"מ/זמן.

מה שאתה כנראה צודק בו הוא שמערכות כאלה יכולות (אולי) היום לסייע לנהג צעיר. השאלה היא האם מבחינת בטיחות כוללת לנהג (שים לב, אני לא מדבר תאונות קלות) שווה לרכוש רכב חכם (בעל מנגנוני בטיחות אקטיבית) קטן וחדש או רכב גדול ומפנק בעל בטיחות פסיבית מספקת.

יכולות לסייע לכל נהג.נקודה.

זה שאתה שחצן/יהיר/בטוח בעצמך יותר מידי זו בעיה שלך.

פעם חשבתי שכשהענתיקה שלי (אכן מרצדס, E350 2008 אוונגארד) תעלה למגרש החנייה הגדול בשמיים ארכוש E מתקדמת יותר, אולם אחרי מה ש(כמעט)קרה לי עם מנגנון תיקון סטייה מנתיב בדגם החדש החלטתי שהרכב הבא שלי יהיה גם מהשנתון שעד 09. 

נכון ככה צריך!

מערכת שאני לא יודע להשתמש בה==מערכת מיותרת.

אתה בטח גם מרתיח מים בסיר על הגז ומנתק את הכבל של האינטרנט כשאתה צריך להתקשר למישהו כי WIFI זה השטן.

למה חפרתי לך?

כדי שאף אחד לא יחשוב שהוא טוב במשהו,כולנו בני אדם וכמה שיותר רכבים עם מערכות בטיחות כאלה יותר טוב לכולם.

גם לך,למקרה שמחר מישהי תהיה בטלפון ותשרוט את הפגוש של הרכב שלך(או שלא תשרוט אם יש לה בלימה במהירות עירונית).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

סימן שלא באמת הזדקקת לESP.. :)

בתור בחור שרכש רכב גדול בגיל צעיר (22) שהחליף סופר מיני, אך אני בנוסף מחזיק עוד 2 סופר מיני (אחת מודרנית 14' ואחת ענתיקה 72') אני אתן את השנקל שלי בנוגע לדיון:

אבזור ובטיחות - בפיאסטה יש יותר או פחות אבזור מאשר במג'נטיס, והשאלה על מה מסתכלים. אין משענת יד, אבל יש עוד 5 כריות אוויר. אין בקרת שיוט, אבל יש HILL HOLDER, ויש מחשב דרך, ו'פנסי DRL' (2 נורות הלוגן חניה יעני.) יש מספיק מקום בבגאז' לקניות השבועיות שלנו, אבל אם הייתי רוצה לשים את הכלי עבודה שלי ואת הסאב, לא היה מקום לכלום.

נוחות - אי אפשר להשוות בכלל. בעיר מאוד נוח לי לנהוג בפיאסטה כי היא קטנה ונכנסת באמת להרבה חניות שהאוניה לא הייתה נכנסת. אבל ברגע שזו נסיעה שאורכת מעל ל20-30 דקות, ובמיוחד בכביש בינעירוני... למג'נטיס יתרון ענק. פשוט יושב, מפעיל בקרת שיוט, המושב אוחז אותי בנוחות ובחוזקה ואני יכול להשאר כך גם שעתיים שלוש בלי תלונות. בעיר בנוסף למג'נטיס יש יתרון של שיכוך מהמורות. וזכרו שמדובר ברכב שהונדס באמצע העשור הראשון של המאה, כן?

עלויות -שתיהן עולות אותו דבר לתחזוקה. צריכת דלק דומה של 14-15 לליטר. ביטוח דומה (3100 מקיף לפיאסטה, 2300 צד ג' במג'נטיס) הערך הגולמי שלהן במחירון די דומה כרגע, אבל המג'נטיס איבדה בערך 5 אלף שקל מאז שקניתי אותה, בזמן שהפיאסטה איבדה סביב ה25 אלף בתקופת הזמן הזו.  

מרווח (!) - בהמשך למה שכתבתי על המקום בבגאז', על המקום בתא נוסעים אין בכלל מה לדבר.. אפשר להסיע 5 מבוגרים (לא שמנים במיוחד) בנוחות בנסיעה יחסית ארוכה. המושבים נוחים ומרווחים. וכמובן לרכב לא חסרה טיפת כח כדי להתמודד עם עוד 400 ק"ג.

אז לסיכום מה אני חושב? שאם למישהו לא אכפת לשלם את הפרמיה של כמה מאות שקלים יותר בחודש אם בכלל, על רכב גדול יותר (אפילו משפחתית נגיד), ולקבל בתמורה יותר אבזור, נוחות, וכו' וכו'... בהחלט שווה את זה. זה מה שאני עשיתי ואני לא מתחרט לרגע.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

זה כמעט 1000 שקל הפרש עוד לפני שישבת באוטו והנעת. יש אנשים שבשבילם זה משמעותי (במיוחד צעירים עם הכנסה נמוכה).

אולי ספציפית בקאמרי זה לא ככה כי זה טויוטה אבל בדרך כלל מכוניות מנהלים מאבדות ערך מהר יותר, כך שבמכירה אתה תקבל משמעותית פחות. תראה למשל כמה עולה קאמרי 2015 לעומת יאריס 2017.

צריכת הדלק כן משמעותית, לפי אתר אוטו צריכה אמיתי של קאמרי היברידית 1:14 ושל איביזה tsi 1:18.  

עם כל הכבוד, רצוי כי צעיר עם הכנסה נמוכה ירכוש רב-קו ולא רכב. בגדול, אני מדבר על צעיר שיכול לעצמו רכב חדש ב 60-80 אש"ח. יש לא מעט כאלה.

אני לא יודע כמה אני יוצא דופן אך העלויות הכוללות הכל אצלי הן כשתי אלפיות יותר לשנה בהשוואה למשפחטומטית חדשה (עידכנתי בפורום את העלויות מספר פעמים). 

ורק להזכיר, מדובר על רכב יוקרה (אמיתי, לא משפחתית פרמיום שבארץ מכונה "רכב מנהלים") עם מנוע 3.5 ליטר ויותר מ 270 כ"ס.

• תוכן חדש...