Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיקנטו או i10, נסיעת מבחן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמעתי רעות על צריכת הדלק של הקיה, עד רמה של 12 ל100 (יש מי שאמרו). הרכב מיועד להרבה נסיעות ארוכות ולכן זה משמעותי.

בנסיעת מבחן - יציאה מהרמזור מקפיצה את הסל"ד בצורה הזויה ל3000 או 4000

i10 - יש את הגיר הרובוטי הלא מומלץ, ידני כרגע לא הגיע אבל מבחינת צריכת דלק שניהם הרבה יותר טובים.

כמה סל"ד כזה סביר ברכב אוטומאטי? כמה צריכת הדלק משמעותית גרועה? בנסיעת המבחן בכל זאת בסוף עשה בערך 7 ומשהו קמ לליטר אבל בלי כמעט פקקים.

פורסם
לפני 3 שעות, alternator כתב:

בנסיעת המבחן בכל זאת בסוף עשה בערך 7 ומשהו קמ לליטר אבל בלי כמעט פקקים.

7 ל100 כמובן... 

פורסם

היונדאי תהיה חסכונית יותר עקב גיר רובוטי, הפיקנטו אכן פחות טובה בתחום צריכת הדלק.

למה לא לבדוק שברולט ספארק?

תקבל רכב זריז יותר, גיר נעים. אני קיבלתי כ 1/16.5 בנסיעה לא חסכונית (בין עירוני), נוחות טובה מהפיקנטו אך פחות טובה מהיונדאי והיא צפופה יותר לעומת היונדאי.

מצד שני, אם רוב הנסיעות בען עירוניות ללא פפקים,הגיר הרובוטי פחות יכול להפריע, מנגד ליונדאי מושבים נוחים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפיקנטו יחסית רועשת בשיוט, איזור 3000 סל"ד על כ-100 קמ"ש.

צריכת דלק מדודה במשאבה בנסיעה שעיקרה בינעירונית רגועה - כ-1:16. בחורף כשלא צריך מזגן אפשר גם להגיע ל-1:16.5.

אם רוב הנסיעות ארוכות, לא הייתי קונה i10 ולא פיקנטו אלא עולה לקטגוריה מעל. המכוניות האלו לא נעימות לנסיעות ארוכות על בסיס קבוע. הן יעשו את זה בלי בעיה, אבל זה לא כיף לנהג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היונדאי למעט הגיר דווא מצוינת בבין עירוני, המושבים נוחים וגם נוחות הנסיעה, גם הבידוד לא רע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דווקא בבינעירוני הגיר לא צריך להטריד, כי רוב הזמן סביר להניח שיהיה על ההילוך הגבוה ביותר.

בכל אופן, אני עדיין חושב שסופר מיני עדיפה לאופי הנסיעות, בייחוד אחת עם מנוע חזק יחסית, הרבה יותר מתאימה לדעתי לנסיעות בינעירוניות, מבחינת זמינות הכוח ולעיתים גם מבחינת האבזור והנוחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

הפיקנטו בנסיעה בין עירונית תגיע בכיף ל 1\13++,

ברובוטי אני לא הייתי נוגע (למרות שיש שיגידו שהגיר בI10 סביר)....

כן, הבעיה עם פקקים... גם אם זה בין עירוני. זה לא משפיע?

פורסם

חבר שנוסע רוב מוחלט בינעירוני ללא פקקים, על 110-120- עושה 1 ל-15 בפיקנטו. מאמין שאם יסע יותר לכיוון 100-110 הצריכה תשתפר ל1 ל-16. לא שיא החיסכון אבל לא איום ונורא. 

מעדיף לחלוטין לנסוע בגיר אוטומט רגיל ולעשות 1 ל-16 ולא גיר רובוטי חד מצמדי ולעשות 1 ל-18. 

אם גם תחשב את זה בכמה זה באמת עולה לך, לא חושב שהפער הכספי בדלק יהיה גדול במיוחד. 

פורסם

תודה, עשיתי חישוב לפי 6.5 לליטר דלק ו20000 ק"מ בשנה, בהשוואה ל6 ומשהו ל100 שהרכב הידני שלי עושה כרגע - זה עלול להיות אלפי שקלים בשנה.

מעולם לא נתקלתי במישהו שאומר שעושה 15 או 16 בפיקנטו.  אדם עם אינטרס אמר לי שלא יהיה יותר מ12-13 אז בגלל האינטרס יתכן שאפילו יפה את המציאות

פורסם

אני הצלחתי לעשות את זה יותר מפעם אחת.

פורסם

"י תקנות אוויר נקי לגרום לצרכנים לחשוב כי מדובר במכונית חסכונית בעלת נתונים מרהיבים של 23.6 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, ומבלי ליידעם כי הפער בין נתוני המעבדה לבין המציאות אסטרונומי וכי בפועל הצריכה המשולבת עומדת על 11–12 ק"מ לליטר. "

לפני 6 דקות, alternator כתב:

"י תקנות אוויר נקי לגרום לצרכנים לחשוב כי מדובר במכונית חסכונית בעלת נתונים מרהיבים של 23.6 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, ומבלי ליידעם כי הפער בין נתוני המעבדה לבין המציאות אסטרונומי וכי בפועל הצריכה המשולבת עומדת על 11–12 ק"מ לליטר. "

לפי הקישור הזה היה מדובר על ידני... 11 -12 לידני לא טוב
https://yitzugit.co.il/custom-newspaper/תביעה-ייצוגית-טלקאר-חברה-בעמ-16092018/#single/0

פורסם
לפני כשעה, alternator כתב:

תודה, עשיתי חישוב לפי 6.5 לליטר דלק ו20000 ק"מ בשנה, בהשוואה ל6 ומשהו ל100 שהרכב הידני שלי עושה כרגע - זה עלול להיות אלפי שקלים בשנה.

מעולם לא נתקלתי במישהו שאומר שעושה 15 או 16 בפיקנטו.  אדם עם אינטרס אמר לי שלא יהיה יותר מ12-13 אז בגלל האינטרס יתכן שאפילו יפה את המציאות

נגיד שהרכב שלך עושה 6.5 ליטר ל-100 קילומטר= 1 ל-15.5

ונגיד שהפיקנטו עושה 1 ל-13(למרות שלא רואה מה האינטרס של החבר לשקר לי, אבל ניחא) 

ב-20 אלף קילומטר ו-6.5 שקל לליטר דלק(למרות שהמחיר הזה היה פעם אחרונה לפני שנה וחצי) ההפרש הוא 1615 שקל בשנה. לא אלפי שקלים ולא קרוב. 

זה תמיד מדהים אותי שמקנים לצריכת דלק כזאת חשיבות,  אבל לא טורחים לעשות חישוב אמיתי שלוקח 2 דקות לעשות 

פורסם

לפחות עבור הגרסה האוטומטית עם מנוע 1.25, נתוני היצרן לא מדברים על צריכת דלק של 1:23.6, אפילו לא מחוץ לעיר.

פורסם
לפני שעתיים, alternator כתב:

לפי הקישור הזה היה מדובר על ידני... 11 -12 לידני לא טוב
https://yitzugit.co.il/custom-newspaper/תביעה-ייצוגית-טלקאר-חברה-בעמ-16092018/#single/0

הי

אני החזקתי ב2011 פיקנטו ידנית למשך 8 חודשים

ולאחר מכן במשך שנתיים החזקי פיקנטו אוטומטית שנסעה כל יום לפחות 200 ק"מ (רובם בין עירוני),

חייב לציין שהרכב נוסע מצוין גם במהירויות יפות וצריכת דלק סבירה (לא חסכונית כפי שהיה מצופה אבל סבירה), החיסרון המהותי לטעמי מיכל דלק קטן.

בגדול הרכב אמין להפליא וכפי שמעלי עשו את החשבון הפער בדלק יגיע במקסימום ל200 ש"ח....

• תוכן חדש...