Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כל כמה שנים באופן עקרוני יש צורך בהחלפת גלגלים.

מדובר ברכב שנסע כ 22000 ק' בשלוש שנים

במידה וכן למה כדאי להחליף, מותג מוכר או מותג סיני?

תודה

פורסם (נערך)

אני אניח שאתה מתכוון לצמיגים.

מעל 3-4 שנים בשירות ו/או 60-80 אלף קילומטרים על הכביש יכולת הצמיג להאט ולעצור את הרכב במהירות ולאפשר שולי בטחון גדולים בכביש מפותל, יורדת משמעותית וכדאי להחליף אותם. מתי בדיוק תלוי חלקית בהתרשמות שלך ממצב הצמיגים (חפש סימני יובש על פני השטח של הגומי) ומהתחושה ממושב הנהג. כדאי גם שעומק החריצים יהיה מעל שלוש מילימטר, אבל בדרך כלל מגיעים למגבלת הגיל הרבה לפני זה.

מבחינת המבחן השנתי, הצמיג צריך להיות "תקין" במובן המינימלי שהוא (א) לא ייכנס מיידית לציפה בכביש רטוב, ולכן עומק החריצים צריך להיות גדול משני מילימטר ו/או (ב) לא בסכנת התפרקות בנסיעה, מה שיכול לקרות אחרי 4-6 שנים ו-80-100 אלף קילומטר.

כדאי להחליף לצמיגים איכותיים - צמיגים של יצרנים עלומי-שם יכולים להיות דומים במעטפת הביצועים שלהם לצמיג איכותי שכבר היה בשימוש שלוש שנים - וכן יש להקפיד על לחץ אוויר מתאים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מניח שהכוונה לצמיגים ולא לגלגלים, מה גרם לך לרצות להחליף את הקיימים?
אם הצמיגים מחברה טובה ניתן למשוך איתם עוד שנה ואף אולי שנתיים, תעלה כמה תמונות מכמה זוויות כדי שתוכל לקבל חוות דעת.

ככלל כדאי להימנע מצמיגים סיניים.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם

תודה על התשובה המפורטת

רואים קצת יובש אבל מישהו אמר לי שזה רק " נראה לא טוב"

הרכב בן 3 שנים ונסע כ 23000 קילומטר

צמיגים מקוריים של הרכב תוצרת מישלין.

השאלה מה כדאי לעשות

פורסם

אם אתה חונה בשמש, הם לקראת הסוף אבל בנסועה כה מועטה כל עוד הסדקים לא מוגזמים (צרף תמונות) אפשר למשוך עוד שנה.
תקפיד על לחץ אוויר (לחץ אוויר נמוך גורם לחימום יתר של הצמיג ויחד עם עייפות החומר, זה עלול להיגמר לא טוב בכביש מהיר), ותזהר בחורף, כי הדבר הראשון שנפגע כשהגומי מתחיל להתייבש זו האחיזה על משטחים רטובים וקרים.

אל תתקרב לצמיגים סיניים.
זו נק' המגע היחידה של הרכב עם הכביש ומה ששומר אותך בחיים.

ביום שתרצה להחליף, תפתח שרשור עם מידות, תקציב ודרישות (יותר אחיזה\יותר אורך חיים, יותר חדות\יותר נוחות וכו'...) ונעזור.

נ.ב.
להבא - עוד כמה מילים בכותרת יהיה נחמד (בינתיים ערכתי לך).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 28.10.2020 בשעה 15:12, hayimbr כתב:

תודה על התשובה המפורטת

רואים קצת יובש אבל מישהו אמר לי שזה רק " נראה לא טוב"

הרכב בן 3 שנים ונסע כ 23000 קילומטר

צמיגים מקוריים של הרכב תוצרת מישלין.

השאלה מה כדאי לעשות

תעלה בבקשה תמונות - תקבל התייחסות יותר מדוייקת.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...