Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אתה לא רוצה מחבת קארבון סטיל?

טיפה יקר יותר (ואין לי מושג איפה משיגים בארץ - אתה צריך לבדוק).

אבל זה בעיקרון כמו ברזל יצוק - יעני להרבה זמן. רק מדי פעם לעשות סיזונינג.

רעיון נחמד, תודה על ההצעה. כרגע אני בשלב של ״לבשל כדי לשרוד״ וכל העניין הקולינרי קצת ירד מהפוקוס בשנים האחרונות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לדעתי ומניסיוני הסירים והמחבתות של נעמן וסולתם איכותיים מספיק. אני מבשל על גז ונהנה ממספר סירים ומחבתות שלהם. (בעיקר סולתם אאל"ט).
יש לי גם כמה כלים מאיקאה - סולתם טובים בהרבה (לפחות מהזולים של איקאה...)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
מחבת יצוקה, מה התחזוקה שצריך לעשות? וכמובן אשמח להמלצה ליצרן טוב

לי יש מחבתות של סולידטכניקס, ממליץ להסתכל באתר שלהם יש הסבר לגבי התחזוקה וכו׳
בגדול בגלל שהמחבתות שלי בשימוש כמעט יומיומי אין ממש תחזוקה...

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם

ברשותכם, מה פירוש מחבת נון-סטיק מחזיקה X זמן? מה בדיוק הולך שם קאפוט ומתי יודעים שצריך להחליף? יש לי כמה כאלה די פרהיסטוריות ולא נראה שיש איתן בעיה כלשהי (לא בשלנים גדולים).

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

מאוד פשוט, האוכל מתחיל להידבק אליהן.

עובד לך? לא נדבק? קצת נדבק אבל לא ברמה שמשגעת אותך? אל תיגע.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הו, כמה פשוט! תודה רבה. כבר היו לי דפיקות לב מואצות, חששתי שהנה ייסתבר לי שכל המחבתות שלי בעצם ראויות לפח מכיוון שלא משחתי אותן אחת לחודשיים במיצוי שמן סלמנדרות מבוליביה מעורב במיס-מרה-של-חיה-מה-בלילה-של-ירח-מלא-עושה-גורו-גורו.

• מצחיק 8

חזיר דיזל

פורסם

אם למחבת יש ציפוי והוא במצב מתקלף רצוי להחליף, גם אם המחבת מתנהג יפה ולא שומר את המוצרים שבתוכן לעצמו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 15 שעות, hans כתב:

לגבי סירים - אלא אם כן אתה מתכוון לבשל צירי בקר ברדוקציה ושאר שגעונות של מטבח צרפתי שקיימים רק במסעדות עם שני כוכבי מישלן ומעלה - לא.

לגבי מחבתות - זה יותר מסובך.

מה שכן, כלים יפים מעוררים יותר חשק להשתמש בהם (זה נכון לא רק למטבח...) ואם קיימת יכולת כלכלית - תיהנו, למה לא.

צודק,

סירים איכותיים באים לידי ביטוי ברדוקציות,

אבל גם תבשיל פשוט יחסית כמו רוטב אלפרדו, יהיה קל יותר להכנה בסיר איכותי.

הבצל המטוגן יהיה אחיד יותר לעומת סיר זול יותר עם פיזור חום גרוע (בסיר פשוט לפעמים מקבלים "כתר" של בצל מקורמל כשבדפנות הבצל עדיין בהיר).  

לפני 6 שעות, CX25GTI כתב:

אם יש לך כירים אינדוקציה חד משמעי רק סירים איכותים , לגוסטינה, VMF וכדומה.

VMF?

אולי הכוונה ל-WMF, וזו המלצה מצויינת, גם הביקורות באמזון מעולות:

https://www.amazon.co.uk/Pots-Pans-WMF-Cookware/s?rh=n%3A3000290031%2Cp_4%3AWMF

לפני 5 שעות, alex321 כתב:

אבל נראה שבכל זאת אלך על מותג בינ״ל

כמה זמן מחבת אמורה להחזיק? אני את שלי שקיבלתי בסט מתנה(של פוד אפיאל) כבר רוצה לזרוק אחרי 9 חודשים של שימוש...

נראה שפוד אפיאל זה מותג מדבקה, גם אצלנו המחבת לא החזיקה יותר מכמה חודשים,

פשוט בזבוז כסף.

-

פורסם (נערך)

אכן WMF , רכשתי סירים לאינדוקציה אחרי ניסיון מחפיר עם סולתם, סירים ברמה גבוהה מאוד, פיזור חום מעולה , מרוצים מאוד מהסירים.

ממליץ בחום גם על lagostina  , סירים ברמה גבוהה גם כן.

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אבל גם תבשיל פשוט יחסית כמו רוטב אלפרדו, יהיה קל יותר להכנה בסיר איכותי.
הבצל המטוגן יהיה אחיד יותר לעומת סיר זול יותר עם פיזור חום גרוע

רק תיקון - רוטב אלפרדו לא עושים עם בצל מטוגן אלא עם שום מטוגן (אם שתי השורות שכתבת קשורות אחת לשנייה). אין לי מושג למה *כל* המתכונים בעברית לרוטב אלפרדו שיצא לי לראות כוללים בצל (זה לא רוטב אלפרדו ורוב המתכונים האלה יוצאים לא משהו בלשון המעטה ורחוקים שנות אור ממה שמגישים באיטליה / מסעדות איטלקיות, שם כמובן לא משתמשים בבצל)

גם לא ממש יש טעם לעשות רוטב אלפרדו בסיר, עובד יותר טוב במחבת.
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, Blaz00r כתב:

אם שתי השורות שכתבת קשורות אחת לשנייה

צודק, שתי השורות אינן קשורות אחת לשניה.

יש פער עצום בין רוטב אלפרדו באיטליה לבין מה שיש בארץ,

בשביל רוטב טוב צריך פרמז'ן שכנראה חוסכים בארץ.

בקשר למחבת או סיר?

כשמכינים מנה זוגית רומנטית אז אפשר עוד להסתדר עם מחבת, כשצריך ארוחת ערב אז סיר נמוך ורחב עושה את העבודה

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • מעניין 1

-

פורסם

אצלנו משתמשים רק בכלים מסיליקון, פלסטיק ועץ (ייעודיים לחום מן הסתם) במחבתות נון סטיק, ככה הציפוי נשאר הרבה יותר ממה שאתם מספרים.

כלים ממתכת הורסים את המחבתות וזה נכון גם לסירים, למרות שלדעתי בסירים זה פחות נורא.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

לא יעזור כלום - בסוף זה יישחק גם עם סיליקון. לי יש מחבת **יעודית** לחביתות, שום דבר חוץ מסיליקון לא נוגע בה - עדיין, החיים קצובים. אחרי שנה זה כבר לא זה, ובדרך כלל אני נשבר בתום שנתיים...

• אהבתי 1

פורסם

אני משתמש בסירים של סולתם ופוד אפיל שאת חלקם קניתי, חלקם ירשתי ואת חלקם קיבלתי מתנה - מחזיקים מעמד יפה. בכסף שנשאר קניתי סכינים של גלובל שנותנים עבודה.

• תוכן חדש...