Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת ריענון מטבח, אני מחליף סט סירים ומחבתות.
האם יש טעם להשקיע עוד כמה מאות ולקנות סט כלים של מותג אירופאי (WOLL, SWISS DIAMOND) או שגם נעמן\סולתם יעשו את אותה העבודה בלי בעיה?
האם יש ערך מוסף באיכות האוכל בבישול בכלים היקרים האלה?

פורסם

לגבי סירים - אלא אם כן אתה מתכוון לבשל צירי בקר ברדוקציה ושאר שגעונות של מטבח צרפתי שקיימים רק במסעדות עם שני כוכבי מישלן ומעלה - לא.

לגבי מחבתות - זה יותר מסובך.

מה שכן, כלים יפים מעוררים יותר חשק להשתמש בהם (זה נכון לא רק למטבח...) ואם קיימת יכולת כלכלית - תיהנו, למה לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני אישית נגד סטים, לרוב יש שם ״יותר ממה שאתה צריך.
לגבי המותגים, יש לי בבית גם ציוד איכותי וגם כזה שקיבלתי כשעברנו דירה בפעם הראשונה (שאריות, הכל בתהליכי החלפה איטיים...) לדעתי חד משמעית יש הבדלים בבישול בכלים איכותיים לבין בישול בכלים לא איכותיים (וזה לא אומר שצריך להוציא 500₪ על מחבת...)
בכל אופן אני מחזיק שתי מחבתות ברזל של חברת סוליד טכניקס (18 סמ ו26 סמויה לגמרי סוגר פינה מבחינת הגדלים הדרושים)
מחזיק עוד מחבת 26 מנירוסטה עבור שקשוקה (ומאכלים חומציים כאלו ואחרים כי הברזל מסתדר איתם פחות בהצלחה מבחינת תחזוקה).
פלאנצה של שוסר מברזל כמובן (סדר גודל של 250-300 שח).
לגבי סירים, האמת שעוד לא הספקתי להחליף הכל, בגדול יש לי 2 של סולתם מנירוסטה (״ישנים״ ואיכותיים אז כנראה שהם ישארו) ועוד סיר של טרמונטינה (נחשב סבבה מבחינת vfm) סיר ברזל מצופה אמייל (הייתי מאוד שמח לסירים של לה קרוזה אבל אני חושב שאלו סכומים שלא רלוונטיים אלי...)
אם יש עוד שאלות אשמח לנסות לעזור...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אינדוקציה או רגיל?
באינדוקציה, מנסיוני, יש הבדל.
פיזור החום בזולים (וגם בסולתם מהשנים האחרונות) גרוע. המרכז חם כרצוי ו15 סמ לצד, פער טמפ' משמעותי.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אצלי יש הכל מהכל גם יקרים מאוד וכו' ואלו שאני הכי מרוצה מהם הם מהמותג המפתיע - איקאה

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני קונה סירים ומחבתו בד״כ לא בסטים. מנסיוני - זולים, הולכים לפח מאוד מהר. יקרים יותר מחזיקים לאורך זמן ולא מתקלפים וכו'.

אז אני קונה רק דברים איכותיים והם נשארים איתי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אם יש לך כירים אינדוקציה חד משמעי רק סירים איכותים , לגוסטינה, VMF וכדומה.

לצערי רכשתי סירים של סולתם בתחילת השימוש באינדוקציה, זבל מזובל , איכות נמוכה ומטה ופיזור חום עלוב.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אצלי הכיריים גז...

אבל נראה שבכל זאת אלך על מותג בינ״ל

כמה זמן מחבת אמורה להחזיק? אני את שלי שקיבלתי בסט מתנה(של פוד אפיאל) כבר רוצה לזרוק אחרי 9 חודשים של שימוש...

פורסם

זה תלוי בכמה אתה מבשל, ואיך ומה.

כי אנחנו מדברים כאן על מחבתות נון-סטיק ממה שאני מבין (כי ברזל יצוק / קארבון סטיל תשרוד לך עשורים).

אצלי השיא זה שישה חודשים, אבל אני מבשל די הרבה וכמעט תמיד באותה המחבת, יעני היא עובדת אצלי פעמיים ביום, כול יום בשבוע.

ברשותך אגנוב לרגע את הדיון...

גם אני שמתי לב שמחבתות מסויימות (של טפאל) מתחממות באינדוקציה בצורה פחות אחידה, מה שגומר אותן יותר מהר.

מה... מה לקנות? דה בויר? הכול גם ככה עולה פלוס מינוס אותו הדבר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 26 דקות, alex321 כתב:

כמה זמן מחבת אמורה להחזיק?

במקרה של מחבת עם ציפוי קרמי - מהניסיון שלי, בערך שנה.

לא גיליתי שום הבדל בעמידות בין המותגים היקרים לזולים, למרבה הצער (והחור בכיס),

אז עברתי בשנים האחרונות ל״מה שיש בסופר״. מוצר מתכלה. :(

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אנחנו מבשלים על גז והרבה.

סירים - יש לנו הרבה סירי סולתם, חלקם ותיקים בני למעלה מ-30 שנה והם מצויינים ולא רואה סיבה להחליף אותם. יש גם שניים צעירים בני כ-10 שנים, שנראים אחרת ונראה שפיזור החום מעט פחות טוב אבל בהחלט מספק.

מחבתות - בשנים האחרונות משתמשים במותג AMT (תוצרת גרמניה). הן לא זולות אבל באיכות מאוד גבוהה ומחזיקות כמה שנים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

שרשור כזה אינו שלם ללא ידידנו sperial עם התייחסות במה הם משתמשים ומה הם שומרים לימים קשים בבויעדם. 

• מצחיק 5
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, hans כתב:

אז עברתי בשנים האחרונות ל״מה שיש בסופר״. מוצר מתכלה. :(

אתה לא רוצה מחבת קארבון סטיל?

טיפה יקר יותר (ואין לי מושג איפה משיגים בארץ - אתה צריך לבדוק).

אבל זה בעיקרון כמו ברזל יצוק - יעני להרבה זמן. רק מדי פעם לעשות סיזונינג.

[אני רוצה, אולי אקנה בפעם הבאה שאחליף מחבת]

לדוגמא:

https://www.debuyer.com/en/products/mineral-b-element-0\

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

מחבת יצוקה, מה התחזוקה שצריך לעשות? וכמובן אשמח להמלצה ליצרן טוב

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מחבתות נון סטיק - איקאה! אני הולך על סדרת הביניים. הכי זולות לא עושות רושם טוב, אבל לא ניסיתי.
אחרי שנה תזרוק ותחליף ועדיין יוצא משתלם.
היו לי גם מחבתות של חברת וואלירה הספרדית. באמת טובות והחזיקו לדעתי כשלוש שנים. אבל הן עולות יותר מפי 3 מאיקאה כך ש...
סירים יש לי סולתם מהשנים האחרונות, לא מהסדרות הזולות, והם בסדר גמור.
הכיריים אינדוקציה.

• תוכן חדש...