Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

הטענה שחוזרת על עצמה הרבה כאן, כאילו כולנו רכיכות בניגוד לגברים הקשוחים של פעם, מעבר לזה שהיא תמיד מזכירה לי את הנאומים של טוני סופרנו אצל הפסיכולוגית שלו, נראה לי קצת לא לוקחים בחשבון מה יכולה לייצר תקשורת מהסוג שכאילו מתגעגעים אליה. יש לי תחושה קלה שכותבים כאן שמתגעגעים ליכולת להגיד למי שהם רוצים מה שהם רוצים - לא לוקחים בחשבון שהם יכולים להיות בצד הנפגע.

מה שאתה מתאר זה קצה אחד של הסקאלה, כל אחד כותב מה שבא לו בלי לדפוק חשבון לאף אחד. הקצה השני זה מצב שאי אפשר לכתוב כמעט כלום בלי לפגוע במישהו, כי זה לגיטימי לפרש כל דבר כפוגעני. זה לא פחות גרוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק עכשיו נפל לי האסימון.

גולש רנדומלי עולב בברווז - ברווז נעלב - ברווז מגיב עם כותרת "למה כולם נעלבים מהכול".

מממ....

בקיצור, אני מחזיר לתגובה הישירה, הלא-כל-כך-נעימה מחד והאיכפתית להפליא מאידך של פו הדב מהעמוד הראשון - קלע בול לדעתי. מין מצב שהברווז לא מוכן לצאת ממנו או לקבל אותו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 33 דקות, sperial כתב:

ואדים ופוטייטו, אתם אנשים טכניים ועוסקים בתחומים טכניים, לכן הוורד נראה לכם כטריויאלי. 

זה לא כך בכל מקום, ואם יש מזכירה, שמקבלת שכר כדי לתפעל את האופיס, המנהל לא צריך להשחית את זמנו בהקלדה.

לגבי א' - ציינתי שהמנהל צריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות ולהבין את התשובות. אבל לא צריך להבין מה קורה בקופסא השחורה של הסאפ.

לא צריך להשחית את זמנו בהקלדה אינסופית, אבל צריך לדעת להקליד מסמך קצר כשצריך.

לא צריך להכיר סאפ לעומק, אבל צריך לדעת לחפש שם/ת"ז של תלמיד ולהוציא תיק אישי.

תפעול בסיסי של מחשב זה קרוא וכתוב של 2020.

זה שעוד יש מקומות שבהם נמצאים בתפקידים בכירים כאלה שיודעים רק לחתום איפה שמראים להם, זה מחדל, לא נורמה.

לכן בהרבה מקומות מעדיפים לתת לbaby boomers גאים כאלה את הפיצויים שמגיעים להם ולשלוח אותם הביתה ,וטוב שכך.

לפני 17 שעות, ברווז כתב:

ענה, "כדאי לבדוק את גיל השואל לפני שעונים תשובה כזו מתנשאת".

זה אחד הדברים שמטריפים אותי - אם הוא שרד יותר זמן ממך על הפלנטה, אז כולם צריכים להשתחוות לו.

אני לא מצדיק תגובות מסוג "חפש בגוגל, מה אתה מבזבז לי את הזמן" (היה אפשר לכתוב את זה בצורה יותר עדינה, כמו "גיגול קצר הביא תוצאות XYZ"), אבל תגובה כזאת מוציאה כל חשק לאינטראקציה עם הבן אדם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 37 דקות, SlowRide כתב:

מה שאתה מתאר זה קצה אחד של הסקאלה, כל אחד כותב מה שבא לו בלי לדפוק חשבון לאף אחד. הקצה השני זה מצב שאי אפשר לכתוב כמעט כלום בלי לפגוע במישהו, כי זה לגיטימי לפרש כל דבר כפוגעני. זה לא פחות גרוע.

כן אבל זה לא קורה.

התקשורת באינטרנט היא ארסית ואגרסיבית מאז שהאינטרנט קיים. תחשוב על כל הmemeים שמסתובבים ברשת ומאחוריהם יש מישהו אמיתי שאולי נפגע, על הילדה האמריקאית שההורים שלנו קנו לה הקלטה של שיר במתנה והיא הפכה לבדיחה של כל האינטרנט, על חובב המאבקים המתוקשרים מהפורום ויש עוד אינסוף דוגמאות.

האינטורנט הוא הקצנה של הכל.

בחזרה בעולם האמיתי, אם אתה תלמיד או סטודנט גרוע - אתה תדע מזה, כי הציונים שלך יהיו בהתאם ותקבל משוב בהתאם מהמרצה שלך.

אם אתה גרוע מקצועית - אתה תדע מזה, כי לא תצליח להתקדם, תפוטר (אולי) והמון מקומות יש גם שיחות משוב וגם ציפיה לשיחות משוב, ודווקא אצל צעירים יותר היום זה יותר מובנה בציפיות שלהם. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

@vadim6385 צריך להכיר את כלי העבודה. ואם אתה לא משתמש באופיס אין סיבה ללמוד אותו, אלא אם יש לך איזה עניין מיוחד.

אולי קשה לך להבין זאת, תתפלא כמה אנשים אינם משתמשים בוורד בעבודה. אישית אני מפעיל וורד בעבודה בתדירות של כפעם בשנה. בתוכנות הייעודיות אני מדפיס כ-100 דפים ביום (חלק גדול מהנפח הוא מידע שהמערכת צוברת ממיליון מקורות ומשלבת במסמכים, אבל מבחינת מספר המסמכים שאני יוצר עם טקסט משלי מדובר בכמה עשרות ביום). מכאן אתה יכול להבין שעם כל הכבוד לאופיס אני לא נזקק לשום דבר מעבר לאאוטלוק. מצד שני, יש תוכנות ייעודיות בהן אני צריך לשלוט היטב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסבר, פרט ונמק. בן ה-30 שלי לא יודע לתרגם ללשון מודרנית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

@vadim6385 צריך להכיר את כלי העבודה. ואם אתה לא משתמש באופיס אין סיבה ללמוד אותו, אלא אם יש לך איזה עניין מיוחד.

בשביל תפעול בסיסי של "פתח מסמך > תכתוב משהו > שמור מסמך לקובץ" אין מה ללמוד.

אף אחד לא מבקש ממך להכיר את כל הפיצ'רים שיש באופיס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Snowflake

באופן כללי ממליץ על אורבן דיקשינרי לכל סלנג שחפצים בו.

• רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחת הבעיות עם אנשים בוגרים בכל תחומי המקצועות, שהם מקובעים ולא פתוחים ללמוד דברים חדשים. אני רואה את כל הזמן, וזו הסיבה שהם לא ממש מצליחים להתפתח. 

אמרתי את זה בכל מעמד כמה וכמה פעמים. למרות שאני סופר מקצועי בתחום שלי, אני תמיד מוכן ללמוד משהו חדש - גם מבחור צעיר שרק בתחילת דרכו. את זה רוב האנשים בגיל מסוים לא מוכנים להפנים, לכן הם נשארים תמיד מאחור. אבל זה עניין של ראש פתוח ויכולת להיפתח לדברים חדשים. ( בכל תחום כולל עבודה וגם כתיבה בפורומים)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@ניקו פ.מכיר את האתר. פשוט, היום אני במצב רוח עצלני ועם מסך קטן.

@yogev20זה רק חלק מהסיפור, ולדעתי חלק לא גדול. כמו בכל עניין אחר אנשים מתעדפים את התחום שירצו להשקיע בו, ואחד הקריטריונים הוא לימוד חומר חשוב לתפקוד היומיומי וויתור חל חומר שנראה פחות חיוני.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מכיר את האתר. פשוט, היום אני במצב רוח עצלני ועם מסך קטן. 

זה ליטרלי חיפוש בגוגל אוואי.

והנה השלמנו מעגל

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם

אתה רואה? אני שומר על רוח השרשור.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, sperial כתב:

פתית שלג,שכל אחד מיוחד וכל דבר קטן עלול לפגוע בו.

לגבי לדעת מערכות וכיצד הן פועלות שוב אני מנסיון שלי ושל אחרים יכול להגיד לך שאתה 100% טועה.

ברגע שאתה יודע מה אקסל מסוגל לעשות או sap תוכל להביא בן אדם שיעשה את זה.

הייתה מערכת ניהול שהייתה מנותקת מהסאפ והתנהלה בתיקיות באיזה כונן נפרד,התנהלות מאוד פרימיטיבית ומיושנת שבזבזה לי זמן עבודה על לגרור קבצים ממקום למקום ולשנות להם שמות.

שילמו לי על הזמן הזה ולא עבדתי לחינם.

גיליתי שיש במחלקה מקבילה מערכת ניהול דומה שרצה כולה דרך הsap.

התחלתי לחקור קצת ולאפיין את הדרישות שלי מהמערכת והעליתי הלאה למנהלים,הסברתי להם שיהיה הרבה יותר קל למצוא את המידע וייחסך לי המון זמן שאני מבזבז על שטויות.

אחרי חודש אישרו את הפרויקט וכמה שבועות אחרי זה כבר עבדתי עם מערכת חדשה ונוחה בהרבה.

עכשו אני בונה קוד קצר שיודע לזהות גדלים בתוך תמונות ולקטלג אותן בלי שאני אצטרך למדוד אותן במחשב ולבזבז שעות על לגרור תמונות.

התפקיד שלי הוא לא לאפיין דרישות של sap ולא לכתוב קוד בפייתון.

יכלתי לשבת עם סרגל ולמדוד ולבזבז שעות על הזזת קבצים,אבל בגלל שקצת קראתי ולמדתי להשתמש בתוכנות בסיסיות קיצרתי לעצמי המון זמן בעבודה שהלך על שטויות.

אבל כן,אין שום סיבה שאדע סאפ מעבר ל4 מקשים שהראה לי הקודם בתפקיד בשביל 3 פעולות שאני צריך לעשות.

לא הייתי עושה שום דבר מזה ועדיין הייתי נשאר בעבודה ואף אחד לא היה בא אלי בטענות.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

@ניקו פ.

@yogev20זה רק חלק מהסיפור, ולדעתי חלק לא גדול. כמו בכל עניין אחר אנשים מתעדפים את התחום שירצו להשקיע בו, ואחד הקריטריונים הוא לימוד חומר חשוב לתפקוד היומיומי וויתור חל חומר שנראה פחות חיוני.

אני אקרא ל @Night Driver לספר איפה מוצאים את עצמם אנשים טכניים שיודעים "רק קונבנציונלי" ולא מוכנים ללמוד או להפתח לטכנולוגיות יצור מתקדמות יותר.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...