Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין בעיה אפילו עם הקונספט של מדינות אדומות. יש בעיה עם הגישה המפגרת של ״מכריזים מעכשיו - וכל מי ששם צריך להיות במלונית כשהוא חוזרת״. זו התעסקות בקקי, בחיפושי פלסטרים בפינצטה. וזה גם לא עובד ולא עוזר. בגל הראשו ב2020 באו לכאן אלוהים יודע כמה בני אדם כל אחד עם התרוצים שלו גם ככה. 

שוב, מאוד פשוט. סומכים על הבוסטר כדי לתת לי לשבת בבית קפה? שחררו אותי גם לטוס לאן שבא לי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא רוצים שתשתה את הקפה שלך בלונדון זה הכל יבגני.

בעצם מה שקורה זה שמי שנחשב מחוסן כלפי הוורינאטים הידועים (בטא, דלתא, דלתא+ וכו'), וטס לחו"ל, יש סיכוי נמוך מאוד שיביא איתו חזרה את הווריאנט הידוע.

אבל יש לו סיכוי גבוה בהרבה, בסדרי גודל, להביא איתו ווריאנט שמולו החיסון פחות טוב (ולכן אותו מחוסן נדבק והפך למארח של הווריאנט).

עובדתית זה נראה שמי שהביא אומיקרון לארץ זה יותר מחוסנים שטסו למדינות שבהם האומיקרון מסתובב.

ההכרזה מעכשיו לעכשיו נועדה למנוע את הטימטום שקרה בגלים הקודמים, הכריזו שמדינה מסוימת הופכת לאדומה החל מעוד יומיים וחצי, ואז כל הישראלים שהיו באותה מדינה, חזרו מהר מהר לפני תאריך היעד כדי להתחמק מהבידוד והמלוניות, והביאו איתם את הווריאנטים שכבר הסתובבו באותה מדינה (שהרי אותם ווריאנטים אחראים לכך שאותה מדינה הוכרזה כאדומה).

בעצם יש כאן בעיה שההכרזה על מדינה אדומה היא לא צפי, היא תגובה לנתונים נוכחיים (או של יום-יומיים קודם לכך), כלומר זו פעולה שמתייחסת לעבר.

אז המצב הוא שהכרזה כזו צריכה להיות עם תוקף כמה שיותר מהיר, כדי להתאים למצב האקטואלי באותה מדינה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כל הזמן חפרו שהגורם המגביל זה יכולת הספיגה של מערכת הבריאות, ועכשיו מה, כשמספר החולים קשה נמוך וכך גם מספר המאושפזים?

עברו כבר כמעט שנתיים מתחילת הקורונה וכל מה ששומעים ממערכת הבריאות זה, כרגיל, עוד הגבלות. מה אפשר לצפות ממערכת ממשלתית...

כל עוד לא סוגרים הרמטית את הכניסה לארץ, אין ממש סיכוי שזן חדש שיתגלה בפיזדלוך לא יגיע גם לכאן.

שישקיעו בבדיקות, שישקיעו בניטור ואכיפה, שיזהירו מראש לגבי מדינות שיש בהן עליית תחלואה ויש סיכוי שיהפכו לאדומות בקרוב, אבל אי אפשר עם השליפות מהמותן.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון טוב! 1

פורסם

גם ככה מאוחר מדי עם האומניקורון, וגם עם זנים אחרים. הרי בסוף מתברר שזה לא ממש מדרום אפריקה. 

אני תוהה מכמה וריאנטים כאלה מתעלמים על בסיס שבועי במקום להודיע וליצור פניקה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לא רוצים שתשתה את הקפה שלך בלונדון זה הכל יבגני.

בעצם מה שקורה זה שמי שנחשב מחוסן כלפי הוורינאטים הידועים (בטא, דלתא, דלתא+ וכו'), וטס לחו"ל, יש סיכוי נמוך מאוד שיביא איתו חזרה את הווריאנט הידוע.

אבל יש לו סיכוי גבוה בהרבה, בסדרי גודל, להביא איתו ווריאנט שמולו החיסון פחות טוב (ולכן אותו מחוסן נדבק והפך למארח של הווריאנט).

עובדתית זה נראה שמי שהביא אומיקרון לארץ זה יותר מחוסנים שטסו למדינות שבהם האומיקרון מסתובב.

ההכרזה מעכשיו לעכשיו נועדה למנוע את הטימטום שקרה בגלים הקודמים, הכריזו שמדינה מסוימת הופכת לאדומה החל מעוד יומיים וחצי, ואז כל הישראלים שהיו באותה מדינה, חזרו מהר מהר לפני תאריך היעד כדי להתחמק מהבידוד והמלוניות, והביאו איתם את הווריאנטים שכבר הסתובבו באותה מדינה (שהרי אותם ווריאנטים אחראים לכך שאותה מדינה הוכרזה כאדומה).

בעצם יש כאן בעיה שההכרזה על מדינה אדומה היא לא צפי, היא תגובה לנתונים נוכחיים (או של יום-יומיים קודם לכך), כלומר זו פעולה שמתייחסת לעבר.

אז המצב הוא שהכרזה כזו צריכה להיות עם תוקף כמה שיותר מהיר, כדי להתאים למצב האקטואלי באותה מדינה.

ובגלל זה הכריזו עכשיו על כמה מדינות אירופה אדומות בתוקף לעוד 3 ימים, שעכשיו מאריכים בעוד יום ״כדי לתת אפשרות למי שנמצא שם לחזור לפני הבידודים״. אז מה המטרה? במקום לפזר את ההדבקה לאורך זמן אתה רק מגדיל את ההדבקה מהמדינה האדומה למשך כמה ימים אינטנסיביים שיגדילו בהרבה את התפוצה של הוריאנט. זה אידיוטי לחלוטין. 

כמו שאמרתי, השוט של המדינות האדומות פוגע יותר ממה שהוא מועיל - באופן האימפלמנטציה מקפיץ את כמות המאומתים בזמן קצר.

מה שצריך זה בדיקות בנחיתה ובדיקה כמה ימים אחרי (ללא בידוד). או פשוט להפסיק עם כל השטויות האלה וזהו…

לפני 7 דקות, David32 כתב:

גם ככה מאוחר מדי עם האומניקורון, וגם עם זנים אחרים. הרי בסוף מתברר שזה לא ממש מדרום אפריקה. 

יש מאות אלפי וריאנטים של קורונה. מתעלמים מ-99.999% מתוכם כי הם או נעלמים או כוללים שינויים לא רלוונטיים.

מה שמעניין זה ה-0.001% שמביאים וריאנטים ״שולטים״ שמצליחים לדחוק וריאנטים קיימים.

AF93E76C-3364-4320-9036-BC2F4AF3D75F.png

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, David32 כתב:

יש ווריאנטים כל הזמן, רובם המוחלט לא תופס אחיזה ולכן אין טעם להודיע עליהם.

ייתכן שהאומיקרון תפס אחיזה דווקא בגלל שהוא שונה מספיק מהבטא / דלתא ולכן מסוגל להדביק גם מי שהחלים מהווריאנטים האחרים.

לפני 10 דקות, garicho כתב:

ובגלל זה הכריזו עכשיו על כמה מדינות אירופה אדומות בתוקף לעוד 3 ימים, שעכשיו מאריכים בעוד יום ״כדי לתת אפשרות למי שנמצא שם לחזור לפני הבידודים״. אז מה המטרה? במקום לפזר את ההדבקה לאורך זמן אתה רק מגדיל את ההדבקה מהמדינה האדומה למשך כמה ימים אינטנסיביים שיגדילו בהרבה את התפוצה של הוריאנט. זה אידיוטי לחלוטין. 

בוא נאמר שממשלת הכל כלול שיש בה גורמים שונים שמושכים לכיוונים שונים, נראית בדיוק ככה, זה מיקרוקוסמוס של הממשלה הזו.

בוא נאמר שהממשלה הזו עושה הכל כדי לא ללמוד מהטעויות של הממשלה הקודמת (כולל זה שמכריזים עכשיו, מה ייכנס לתוקף בעוד כמה ימים, טימטום של הממשלה הקודמת שהממשלה הזו מצליחה לשחזר בדיוק, מכיר את המשפט על הפיקח שלומד מטעויות של אחרים? החכם שלומד מטעויות של עצמו? והטיפש שלא לומד אפילו מטעויות של עצמו? זה הכיוון).

כמו שאמרתי, השוט של המדינות האדומות פוגע יותר ממה שהוא מועיל - באופן האימפלמנטציה מקפיץ את כמות המאומתים בזמן קצר.

בתצורה הנוכחית - ישראלית - פרטצ'ית שלו - לגמרי.

כולל זה למשל שהכריזו על כל יבשת אפריקה אדומה, חוץ מאיפה שהיו נציגים של הממשלה (מרוקו ומצרים) בדיוק באותו רגע.

האם חוץ מהשרים לא היו עוד אנשים בדיוק באותו זמן במרוקו ומצרים? ברור שהיו, לא חזרו? ברור שחזרו.

מה שצריך זה בדיקות בנחיתה ובדיקה כמה ימים אחרי (ללא בידוד). או פשוט להפסיק עם כל השטויות האלה וזהו…

זה לא נכון, למשל בת של קולגה שלי בתוך טווח הבוסטר (3 חודשים אחרי), יצאה שלילית בבדיקה במדינת המקור, שלילית בבדיקה בנחיתה, וחיובית בבדיקה 3 ימים אחרי.

אם הייתה מסתובבת הייתה מפיצה את הנגיף בימים הללו.

חוץ מזה, אם אתה לא עושה בידוד בין הנחיתה לבדיקה השנייה - אין טעם לבדיקה, מה היא אמורה לשרת? אם אתה שלילי - יכלת לא לעשות את הבדיקה, אם אתה חיובי - הרי שאתה בינתיים מפיץ את הוירוס.

זו הצעה שהיא מה שאתה היית רוצה כי זה מה שטוב לך, לא כי זה מה שנכון.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש טווח לא קטן בין לתפוס אחיזה, ובין להשתלט.

נכון להיום האומיקרון תפס אחיזה, אבל לא השתלט עדיין

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המטרה זה לאפשר לאנשים לחיות את חייהם במינימום הפרעות. לכן בדיקה לעומת בידוד היא מינימום הפרעה. אם באמת המצב הוא שלוקח שבועות לוירוס להפוך לחיובי, אז כל ההגבלות הללו מיותרות לחלוטין בכל מקרה. לא תצליח לא לעצור ולא להאט כלום.

פורסם (נערך)

הקורונה כולה היא הפרעה אחת גדולה לחיים.

אתה רוצה את החיים שלך חזרה - אני מבין אותך, גם אני ככה, גם אני רוצה לחזור לטוס 3-4-5 פעמים בשנה ולטייל.

אבל בטעות אתה רוצה להרוג את השליח (הממשלות שמתמודדות עם השלכות הקורונה).

אגב לא לקח שבועות לוירוס להפוך לחיובי - אלא מתישהו בטווח של 3 ימים (בין הבדיקה בנחיתה לבדיקה הנוספת 3 ימים אחרי).

ציינתי שזה היה 3 חודשים אחרי הבוסטר, כלומר לכאורה עדיין בטווח שבו יש נוגדנים בכמות טובה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

הקורונה כולה היא הפרעה אחת גדולה לחיים.

אגב לא לקח שבועות לוירוס להפוך לחיובי - אלא מתישהו בטווח של 3 ימים (בין הבדיקה בנחיתה לבדיקה הנוספת 3 ימים אחרי).

ציינתי שזה היה 3 חודשים אחרי הבוסטר, כלומר לכאורה עדיין בטווח שבו יש נוגדנים בכמות טובה

זה היה אומיקרון? איך היא מרגישה?

פורסם

לא ידוע אם זה אומיקרון, אולי בהמשך ירצפו את הדגימה שלה, בינתיים הוא מדווח שהיא עם כאב ראש קל וקצת מצוננת, בלי חום

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם מימלא דורשים בדיקה ביום השלישי ובידוד לפניה - הבדיקה בנחיתה מיותרת לחלוטין. גם אין רציונל אמיתי בסגירה של הגבולות, אלא אם רוצים להיות כמו יפן (חלילה, טפו טפו טפו) שסגורה בערך לכולם כבר איזה שנה וחצי. וגם זה לא כל כך חכם.

המחשבה של מי שקובע את המדיניות צריכה להיות בכיוון שזו השגרה. לא עוד סגר וגמרנו. לא עוד בוסטר וגמרנו. אלא עוד עשור שבו יהיו גלים, יהיו חולים, יהיו סרבני חיסונים. המאמץ לנסות לכנס את החיים למציאות דפוקה לחלוטין בה חופש התנועה שלנו מוגבל כל 3-4 חודשים או חצי שנה בהתאם וברמה שנראית לנבחרי הציבור באותו הרגע הוא דפוק מהיסוד, וימשיך לעשות עוד ועוד נזק וגם לא ממש ימנע את הפצת המחלה.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קובע המדיניות פשוט עובד על לעשות משהו. כול דבר. רק שזה יראה כאילו הוא עושה משהו.

סטייל ג'ורג' משחק אותה עצבני כדי שיחשבו שהוא עובד.

בהולנד נגיד כול העסקים הלא חיוניים צריכים להיסגר בחמש. למה? ככה. יש היגיון? אין. העיקר שעושים.

המספרים יורדים? זה כמובן בגלל ההגבלות (למרות שכולם עוקפים אותם בדרך כזאת או אחרת).

איפה חליל. מה לעשות, הבחור צדק. זה סתם גלים ואנחנו משחקים כאילו איזשהן הגבלות הן אילו שבאמת עוזרות ועושות משהו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אם מימלא דורשים בדיקה ביום השלישי ובידוד לפניה - הבדיקה בנחיתה מיותרת לחלוטין. גם אין רציונל אמיתי בסגירה של הגבולות, אלא אם רוצים להיות כמו יפן (חלילה, טפו טפו טפו) שסגורה בערך לכולם כבר איזה שנה וחצי. וגם זה לא כל כך חכם.

יכול להיות שלא סומכים על אמינות הבדיקות מחו"ל.

או לחילופין יכול להיות שהבדיקות שצריכים לעלייה למטוס הן נניח של עד יום-יומיים-שלושה לפני...

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

המחשבה של מי שקובע את המדיניות צריכה להיות בכיוון שזו השגרה. לא עוד סגר וגמרנו. לא עוד בוסטר וגמרנו. אלא עוד עשור שבו יהיו גלים, יהיו חולים, יהיו סרבני חיסונים. המאמץ לנסות לכנס את החיים למציאות דפוקה לחלוטין בה חופש התנועה שלנו מוגבל כל 3-4 חודשים או חצי שנה בהתאם וברמה שנראית לנבחרי הציבור באותו הרגע הוא דפוק מהיסוד, וימשיך לעשות עוד ועוד נזק וגם לא ממש ימנע את הפצת המחלה.

לנצח אלה שאחראים על בריאות הציבור, יסתכלו רק בפריזמה הזו, ולכן כל ווריאנט יקפיץ מהם דרישה לסגור הכל - עד שילמדו יותר על הווריאנט החדש.

לנצח אלה שאחראים על אספקטים אחרים (תיירות, אוצר, כלכלה) יסתכלו רק בפריזמה הזו, ומבחינתם גם ווריאנט זטא שעלול לזנטא את האזרחים, הוא לא סיבה לסגור כלום.

החיים הם משחק בין שני הקצוות הללו.

עד הקורונה מתנגדי החיסונים נהנו מכך שהם אמללו בעיקר את ההורים לילדים עד גיל שנה, במיוחד עם התפרצויות החצבת שחווינו כאן בעשור האחרון.

היום כשהם לא סתם מאמללים פלח אוכלוסיה לא רחב מדי, אלא ממש מסכנים חיים של אנשים, זו אופרה אחרת.

יהיו גלים - בוודאי, יהיו חולים - בוודאי, החוכמה היא לא להסתכל על זה כמשתנה בינארי, אלא כ-unsigned long long או uint64 או ulong וכו' לפי השפה המועדפת עליך.

כמה חולים יהיו, כמה חולים יהיו בזמן נתון.

לא אם יהיה גל, אלא מתי יתחיל הגל אצלנו ומתי בעולם (ללמוד מניסיון של אחרים כמה שזה נוראי).

אלה השאלות המעניינות.

לפני 11 דקות, David32 כתב:

בהולנד נגיד כול העסקים הלא חיוניים צריכים להיסגר בחמש. למה? ככה. יש היגיון? אין. העיקר שעושים.

אני מנחש שבאיזור 5 אנשים מסיימים לעבוד, ככה שרוב התנועה בעסקים האלה היא מאיזור 5 והלאה.

כמה קרוב אני למציאות?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...