Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מנחש שבאיזור 5 אנשים מסיימים לעבוד, ככה שרוב התנועה בעסקים האלה היא מאיזור 5 והלאה.

כמה קרוב אני למציאות?

יפה. אז חנויות אוכלות קקי. חדרי כושר/ספרים/כול השיט הזה - פשוט פותחים מחמש בבוקר עד חמש בערב והם מפוצצים.

סתם גרמת לחוסר נוחות למשתמשים ולמכה כלכלית למי שלא יכול לעשות קומבינות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני מנחש שיש פלח שמן באוכלוסיה שלא יכול להרשות לעצמו להזיז דברים וללכת לחדר כושר ב-7 בבוקר, או לספר ב-9 וכו'.

שזה אומר שמורידים נפח תנועה - במקום 1000 איש ביום נניח שהורדת ל-600, זה משמעותי.

ויכול להיות שהמספרים שונים, אבל בוודאות יש מי שהחיים שלו לא מאפשרים את השיפטינג הזה לעבודה כדי להכניס דברים אחרים בשעות היום.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

השאלה היא לא מתי יהיה גל. השאלה היא איך חיים רגיל לחלוטין בזמן הגל הזה.

לא תהייה ברירה אחרת בסופו של דבר. וזה בטוח הדבר הנכון לעשות ברגע שיש לך מעטפת סבירה של הגנה בעזרת החיסונים, גם אם צריך יהיה לעשות חיסון מחדש פעם ב4 חודשים. 

ואגב לגבי הסגרים והכל - הקולות במערכת הבריאות היו שונים ומשונים במהלך השנה וחצי האחרונות. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

@יבגניפההגיון בבדיקה ביום השלישי הוא כנראה שמי ששלילי ביום הראשון, גם אם יהפוך חיובי לאחר יומיים, יהיה במהלך אותם יומיים עם עומס נגיפי נמוך ומעגל מגעים קטן, ושזו ההזדמנות לתפוס הדבקות בטיסה. נראה כמו איז פשרה כדי לקצר את הבידודים, לא ברור לי כמה יעילה בקטיעת שרשרות הדבקה. 

@David32נראה לי שההגבלות בהולנד עוד יותר שלופות מההגבלות בישראל. חוץ מזה, היו שם הפגנות אלימות.

מכל מקום, בשבוע האחרוןמיש בהולנד איזו התמתנות בקצב ההדבקות.

@m3x7r3m3רשימת המדינות האדומות באפריקה כוללת את המדינות שמדרום לסהרה. בחוץ נותרו חלק ממדינות אפריקה הצפונית, אלא שאלג'יריה, לוב ודומותיהן (המופיעות ברשימת הכתומות) לא מעניינות אף אחד, בעוד שמצרים ומרוקו כן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, אני לא חושב שזה לא הגיוני שיש בדיקה ביום השלישי. אני חושב שזה לא הגיוני שיש בנחיתה אם הולכים לבידוד גם ככה.

אני מניח שהפואנטה היא למנוע מאנשים לרמות או משהו, אבל בטח הם עושים את זה בכל מקרה

פורסם

יש כנראה בעיה עם הבדיקות ביום השלישי (שלדעתי קצת מוקדמת אם הכוונה לתפוס הדבקות בטיסה) - אנשים פשוט לא מבצעים אותן. בנחיתה קל לתפוס את האנשים ולדגום אותם, אחרי יומיים - שלושה האנשים בבית, מצפצפים, והאכיפה, כמקובל בישראל, לא פועלת. 

דרך אגב, שיטת הדגימה אחרי הנחיתה מקובלת ברחבי העולם. דווקא באנגליה דורשים דגימה אחרי יומיים או שלושה, כנראה שהם יודעים לאכוף אותה. 

כקוריוז, אל-על הריצה איזה פיילוט של דגימה במטוס לפני הנחיתה, אין לי מושג האם היה לזה המשך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

ספריאל, אני לא חושב שזה לא הגיוני שיש בדיקה ביום השלישי. אני חושב שזה לא הגיוני שיש בנחיתה אם הולכים לבידוד גם ככה.

אני מניח שהפואנטה היא למנוע מאנשים לרמות או משהו, אבל בטח הם עושים את זה בכל מקרה

אתה צודק בעולם אוטופי,  אם באמת כולם היו הולכים לבידוד או לפחות שומרים על הבידוד בצורה אופטימלית אז אכן הבדיקה הראשונה מיותרת.
אבל בפועל הבדיקה בנחיתה בטוח מגלה חולים, החולים האלה סביר להניח שומרים על בידוד יותר טוב בגלל שהם חיוביים מאשר אם היו מחייבים אותם לבדיקה רק ביום השלישי. 

אני מכיר אנשים שהיו אמורים להיות בבידוד, אבל יצאו להסתובב עם הכלב מאוחרי הבית. 
חברים באו לבקר וישבו בסלון ביחד  "שמרנו על מרחק"
אבל ברגע שהגיעה תוצאה חיובית ... פתאום הם הסתגרו בבית והחברים השאירו להם קניות מאחורי הדלת. 

אם אתה רוצה לרוץ יותר מהר מהיפני , אז כל שיפור עוזר, אבל הוא עוזר רק באופן יחסי .

כי בפועל הגל דועך רק שעוברים מסה מסויימת של נדבקים,  לכן ברמת המאקרו אם המכסה לגל החמישי היא 500,000 מאומתים בישראל.

אז יהיו 500,000 מאומתים , בלי קשר לאיזה הגבלות יהיו, יטוסו לחו"ל או לא יטוסו

יקבלו תיירים או לא יקבלו תיירים. 

זה סתם משחק בקקי, בסוף מספר המאומתים כבר נכתב. 

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

אני מנחש שיש פלח שמן באוכלוסיה שלא יכול להרשות לעצמו להזיז דברים וללכת לחדר כושר ב-7 בבוקר, או לספר ב-9 וכו'.

בגלל זה פותחים ב 5 בבוקר. ואנשים מזיזים את התחת שלהם. בקור. בחושך.

אני לא מוכן.

לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

זה משמעותי.

זה לא. כול ההזזה הזאת, כול הפגיעה בעסקים, והורדת את המספרים מ 21-23 ל 17-19 (אלף, מאומתים, ביום) שיא החרטא, בטוח גם שהתרומה של ההגבלות קטנה ולא שווה את המחיר הכלכלי.

זה נטו פגיעה באנשים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

השאלה היא לא מתי יהיה גל. השאלה היא איך חיים רגיל לחלוטין בזמן הגל הזה.

לא תהייה ברירה אחרת בסופו של דבר. וזה בטוח הדבר הנכון לעשות ברגע שיש לך מעטפת סבירה של הגנה בעזרת החיסונים, גם אם צריך יהיה לעשות חיסון מחדש פעם ב4 חודשים. 

ואגב לגבי הסגרים והכל - הקולות במערכת הבריאות היו שונים ומשונים במהלך השנה וחצי האחרונות. 

תשכח מחיים רגילים לחלוטין בזמן הקורונה, עד שלא נכחיד את הקורונה, או שכל האוכלוסיה (שמוכנה להתחסן) תהיה מחוסנת ברמה כזו שהיא מוגנת מפני אשפוזים ומחלה קשה, ובמקביל החיסוניות תהיה ברמה שלא מאפשרת לווריאנטים חדשים לטרוף את הקלפים.

אתה רוצה חיים רגילים לחלוטין, גם אני, אני מניח שגם ספריאל, אבל בוא, זה לא ריאלי.

אפילו אם אתה תבחר במפלגת "שקרונה" אתה תהיה נתון למגבלות של מדינות אחרות.

לפני 14 שעות, sperial כתב:

@m3x7r3m3רשימת המדינות האדומות באפריקה כוללת את המדינות שמדרום לסהרה. בחוץ נותרו חלק ממדינות אפריקה הצפונית, אלא שאלג'יריה, לוב ודומותיהן (המופיעות ברשימת הכתומות) לא מעניינות אף אחד, בעוד שמצרים ומרוקו כן.

לא דיברו על הדרום לסהרה (מה גם שזה לא הגיוני בכלל בגלל תנועת המהגרים הקבועה מאפריקה "השחורה" צפונה בדרך לאירופה).

לפני 12 שעות, David32 כתב:

בגלל זה פותחים ב 5 בבוקר. ואנשים מזיזים את התחת שלהם. בקור. בחושך.

אני לא מוכן.

ואתה לא היחיד, מזל טוב אתה אחד מה-400 שההגבלות משפיעות עליו.

בכל 1000 איש יש עוד 399 כמוך (המספרים שלופים מהתחת).

לפני 12 שעות, David32 כתב:

זה לא. כול ההזזה הזאת, כול הפגיעה בעסקים, והורדת את המספרים מ 21-23 ל 17-19 (אלף, מאומתים, ביום) שיא החרטא, בטוח גם שהתרומה של ההגבלות קטנה ולא שווה את המחיר הכלכלי.

זה נטו פגיעה באנשים.

אפשר לחזור איזה 1500 עמודים אחורה, כתבתי שמה שחשוב זה בעיקר מגמה, הורדה מ-21-23 ל-17-19 היא משמעותית כי היא גם מורידה 2-6 אלף, אבל גם את הריבית דריבית שלהם (ה-2 אלף האלה ידביקו עוד, שידביקו עוד וכו').

אם שווה את המחיר הכלכלי זו שאלה אחרת. אבל יש היגיון.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

@m3x7r3m3"אפריקה שמדרום לסהרה" (subsaharan Africa) הוא הביטוי המכובס והמקובל למה שהכרנו בעבר כ"אפריקה השחורה". ואכן מי שהוכנס לרשימה האדומה הן מדינות אותו איזור .

חוץ מזה, איזה מהגרים מצייתים להוראות צבעי הרמזור? ההגבלות מתיחסות לתנועת אנשים חוקית, לא להברחות.

פורסם
לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אפשר לחזור איזה 1500 עמודים אחורה, כתבתי שמה שחשוב זה בעיקר מגמה, הורדה מ-21-23 ל-17-19 היא משמעותית כי היא גם מורידה 2-6 אלף, אבל גם את הריבית דריבית שלהם (ה-2 אלף האלה ידביקו עוד, שידביקו עוד וכו').

אם שווה את המחיר הכלכלי זו שאלה אחרת. אבל יש היגיון.

דווקא אתה יכול לחזור להתחלה ולבדוק, תמיד דיברו על שיטוח העקומה, מטרת שיטוח העקומה הייתה למנוע עומס על בתי החולים,
שיטוח העקומה חוסך חיי אדם כי בתי חולים בעומס לא מצליחים להציל את כולם. אבל זה לא מוריד את מספר הנדבקים הכללי המצטבר.

לפעמים דווקא הגישה ההפוכה יכולה להציל חיים ,  תן למוטציה לעלות במהירות. תגיע מהר ל 10,000 נדבקים ביום.
ואז העדר ירוץ כמו משוגע לחפש תור פנוי לחיסון,  בשיא הצליחו לחסן אפילו 200 אלף ביום.  

אבל דווקא לשמור על מספרים נמוכים גורם לחלק מהאנשים להימנע מהחיסון מה שיוביל אותנו ליותר מאומתים במספר הכללי.

מהרגע שיש חיסונים זמינים לא צריכים שום הגבלות, איש איש לעצמו. 

ומי שמתחסן ועדיין חושש יכול גם להימנע מאירועים גדולים.

פורסם
לפני 59 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה רוצה חיים רגילים לחלוטין, גם אני, אני מניח שגם ספריאל, אבל בוא, זה לא ריאלי.

ברור שזה לא ריאלי. אבל שוב, זה לא כי זה לא יכול להיות ריאלי, אלא כי הכל מתנהל בצורה מפגרת.

אני מניח שבמדינות אחרות יפתרו את זה בכפייה דה פקטו של חיסונים. לא יודע אם זה הדבר הנכון. אבל זה כנראה הדבר שהכי יכול לאפשר משהו שדומה לשגרה.

פורסם

אתמול רק קלטתי

שעשינו בדיקת קורונה לא בקשו ת.ז (בקשו רק של אחד מאיתנו בשביל הילדים) זה אומר שאם למישהו יש קורונה הוא יכול לשלוח את החבר שלו לעשות בדיקות והכל בסדר.

פורסם (נערך)

איפה זה היה ואיזה סוג בדיקה? יתכן שהסתפקו בתעודה אחת לכל המשפחה - כמובן לא הגיוני, אבל כל נושא תעודות הקורונה די חפיף. בזבוע האחרון בדקו לי את התו הירוק כמה פעמים, אבל רק פעמיים סרקו אותו, בשאר המקרים הסתפקו בקרית מס ת.ז., מה שגם לא מזהה את מציג התו וגם לא משאיר עקבות לצורך חקירה אפידמיולוגית  במקרה הצורך. 

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@m3x7r3m3"אפריקה שמדרום לסהרה" (subsaharan Africa) הוא הביטוי המכובס והמקובל למה שהכרנו בעבר כ"אפריקה השחורה". ואכן מי שהוכנס לרשימה האדומה הן מדינות אותו איזור .

אני מכיר את המונחים, אבל כשדיברו על התפשטות האומיקרון באפריקה, לא דיברו על אפריקה השחורה, דיברו על כל אפריקה, והחריגו את צפון אפריקה מסיבות לא אפידימיולוגיות בעליל.

זה לא עניין של הערכה, זה עובדה. וזה היה כדי למנוע חובת בידוד משני שרים שהיו באותה עת במדינות צפון אפריקה.

לפני שעה, sperial כתב:

חוץ מזה, איזה מהגרים מצייתים להוראות צבעי הרמזור? ההגבלות מתיחסות לתנועת אנשים חוקית, לא להברחות.

מה? לא הבנת בכלל את הכוונה.

הכוונה היא שהמהגרים מאפריקה השחורה, מגיעים, עם האומיקרון, מאפריקה השחורה, לצפון אפריקה, בדרכם לאירופה.

לפני כשעה, korola כתב:

דווקא אתה יכול לחזור להתחלה ולבדוק, תמיד דיברו על שיטוח העקומה, מטרת שיטוח העקומה הייתה למנוע עומס על בתי החולים,
שיטוח העקומה חוסך חיי אדם כי בתי חולים בעומס לא מצליחים להציל את כולם. אבל זה לא מוריד את מספר הנדבקים הכללי המצטבר.

לפעמים דווקא הגישה ההפוכה יכולה להציל חיים ,  תן למוטציה לעלות במהירות. תגיע מהר ל 10,000 נדבקים ביום.
ואז העדר ירוץ כמו משוגע לחפש תור פנוי לחיסון,  בשיא הצליחו לחסן אפילו 200 אלף ביום.  

אבל דווקא לשמור על מספרים נמוכים גורם לחלק מהאנשים להימנע מהחיסון מה שיוביל אותנו ליותר מאומתים במספר הכללי.

מהרגע שיש חיסונים זמינים לא צריכים שום הגבלות, איש איש לעצמו. 

ומי שמתחסן ועדיין חושש יכול גם להימנע מאירועים גדולים.

And yet, אחרי כל זה, אתה לא באמת בונה על חיים כמו של ינואר 2020 נכון?

לפני 50 דקות, יבגניפ כתב:

ברור שזה לא ריאלי. אבל שוב, זה לא כי זה לא יכול להיות ריאלי, אלא כי הכל מתנהל בצורה מפגרת.

אני מניח שבמדינות אחרות יפתרו את זה בכפייה דה פקטו של חיסונים. לא יודע אם זה הדבר הנכון. אבל זה כנראה הדבר שהכי יכול לאפשר משהו שדומה לשגרה.

אולי, עד הווריאנט הבא.

ואם כל המדינות בעולם לא מחזירות חיים למצב של ינואר 2020, אז אולי זה באמת לא יכול להיות ריאלי?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...