Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

יש אנשים שנמשכים לניהול, ויש אנשים שרוצים פוזיציה מרכזית, עם יכולת להשפיע, להוביל, עם קשר רציף עם ההנהלה של החברה. ובחברות שהן לא מאוד קטנות (כלומר לא rnd של 15-20 איש) - לטייטל בהחלט יש משמעות. גם אם בשכר או בותק והניסיון הוא לא חופף לתפקיד דומה באמאזון או פייסבוק.

בחברות קטנות (גם עם R&D כפול או משולש ממה שציינת) זה יורד לרמת האדם והעשייה.

אני דיברתי יותר על אנשים שהיומיום שלהם נראה ככה - אבל חייבים את הטייטל גם אם הם יעשו את זה במקום מחורבן / עם הרבה פחות אחריות.

או אנשים שמרגישים שאחרי 5 שנים בפיתוח הם חייבים לנהל - למרות שהיכולות הטכניות שלהם - לא רעות (רחוק מסיניור באמת בחברה גדולה , אבל פוטנציאלית בדרך) אבל היכולות ניהול שלהם ... פחות. וזה ממש מדיר שינה מעיניהם.

לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

PO זה לא מנהל מוצר (PDM), זה משהו באמצע, כמו PJM/PM של פעם רק בשם אחר ועובד עם Scrum מסוים / כמה Scrums במקום על פרויקט.

ואז אפשר להבין ש-PO ופיתוח זה הרבה יותר קרוב מאשר PDM ופיתוח (מן הסתם, כי הוא באמצע).

פוטייטו פוטאטו - יש הרבה חברות שהמשרות מנהלי מוצר מתחלקים ל2: טכניות ולא טכניות (עם הגדרה ברורה) בדיוק כדי לספק את זה. אנחנו מדברים על אותו הדבר.

לרדת לרמת הscrum זה לרוב לא קשור - אין הבדל שם בין אם הראש צוות , המנהל מוצר, מפתח ג׳וניור וכו ינהלו את הסקראם היומיומי - אם אתה מדבר על להחליט תיעדופים - אז כן. לנהל את הדילוור לטווח ברזולוציה יותר גבוהה יותר - גם כן. 

באירגונים גדולים עם מוצרים גדולים יש את התפקיד של הprogram manager שאחראי יותר על זה ועל קואורדונציה עם שאר החברה.

בקיצר - יש פה עירבוביידה וכל מקום עושה את זה טיפה אחרת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Liviur כתב:

פוטייטו פוטאטו - יש הרבה חברות שהמשרות מנהלי מוצר מתחלקים ל2: טכניות ולא טכניות (עם הגדרה ברורה) בדיוק כדי לספק את זה. אנחנו מדברים על אותו הדבר.

לרדת לרמת הscrum זה לרוב לא קשור - אין הבדל שם בין אם הראש צוות , המנהל מוצר, מפתח ג׳וניור וכו ינהלו את הסקראם היומיומי - אם אתה מדבר על להחליט תיעדופים - אז כן. לנהל את הדילוור לטווח ברזולוציה יותר גבוהה יותר - גם כן. 

באירגונים גדולים עם מוצרים גדולים יש את התפקיד של הprogram manager שאחראי יותר על זה ועל קואורדונציה עם שאר החברה.

בקיצר - יש פה עירבוביידה וכל מקום עושה את זה טיפה אחרת.

תפקיד של PO הוא להיות חלק אינטגרלי מה-Scrum, לרוב הוא לא מנהל את ה-Scrum, זה תפקיד ה-Scrum Master.

אצלנו ה-PDM הוא טכני מאוד, גם כי הלקוחות שלנו הם סופר-טכניים בחלקם, אם הלקוח יותר טכני מה-PDM שהוא נפגש איתו - אתה בבעיה.

אבל ההבדל הוא ש-PDM לא חלק אינטגרלי מהסקראם, אתה נפגש איתו אחת לספרינט בדמו וגם זה לא תמיד.

יותר מזה, הסקראם שאני בו משרת לא פחות מ-3 PDMים שונים. אבל יש לנו PO אחד.

מה שה-PO עושה בתוך הסקראם זה מייצר User Stories מספיק ברורים, תיעדוף ביניהם כדי שלצוות סקראם יהיה ברור מה הם צריכים לעשות ולפי איזה סדר. לנקות רעש מהמערכת ת'כלס.

זה לא פוטייטו פוטאטו, זה תפקיד אחר לחלוטין, לא חושב שיש מקום שבו מנהל המוצר שנפגש עם לקוחות בין היתר גם חלק אינטגרלי מהסקראם.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

החלוקת אחריות שונה בין חברות ובין מחלקות.

אצלינו המנהלת מוצר מעוניינת בדילוור הסופי ובתיעדופים והגדרת המוצר. היא לא טכנית לרמת הקוד והמימוש בכלל.

המנהלת TPM מתעסקת באיך זה עובד בין הצוותים והמחסומים הטכנים - היא כבר דיי טכנית אבל לא תדע לדבר כלום על רמת הקוד.

הסקראם - מנוהל על ידי אחד המפתחים - אבל האחריות ליצור ולנקות טיקטים הם ברמת המפתח בתיאום עם המנהל צוות פיתוח (שלא כותב קוד - אבל כן צמח מפיתוח)

אבל שוב - זו דוגמא לצוות אחד במחלקה אחת.

בחברה הקודמת היו אנשים שיותר קולעים למה שאתה מדבר עליו (בערך 100 איש)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 דקות, Liviur כתב:

אצלינו המנהלת מוצר מעוניינת בדילוור הסופי ובתיעדופים והגדרת המוצר. היא לא טכנית לרמת הקוד והמימוש בכלל.

גם אצלנו, אם כי המנהל מוצר כן טכני לרמת פיצ'רים, מה הם עושים, מה הם נותנים, מה המגבלות שלהם.

עבודה בין צוותים ומחסומים טכניים נופל אצלנו על ה-PO's של אותם סקראמים רלוונטיים.

מעבר לניהול הסקראם עצמו (כאמור סקראם מאסטר), יש את ניהול המשימות העתידיות של הסקראם, תקשורת מול מנהל מוצר, UX וכו', זה PO.

הוא אשכרה חי בתוך הסקראם, נמצא בכל הדייליס, הוא גם סוג של מנהל את ה-Refinement ו-Planning ו-Pre Planning.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 24 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הוא אשכרה חי בתוך הסקראם, נמצא בכל הדייליס, הוא גם סוג של מנהל את ה-Refinement ו-Planning ו-Pre Planning.

נשמע כמו סיוט חיי :)

Then dying is forgetting

פורסם

לפני 5 שעות, Blaz00r כתב:

הקאץ' - החברה הזאת עושה Black Hat Marketing. כל הביזנס של החברה מבוסס על לעבור על מדיניות השימוש של גוגל/פייסבוק ושות'.

נשמע כמו Cloaking. מדהים שזה עדיין עובד ב-2020. יש בזה המון כסף למי שיודע איך לעשות את זה כמו שצריך. סתם לדוגמא, הפרסומת מראה פרסומת להפלגה למונטה-קרלו, אך בפועל הדף נחיתה מוביל לאתר הימורים סטייל מונטה-קרלו.

לעניות דעתי, לא להיט - אבל בהתחשב בעובדה שאתה כבר שנה באבטלה - קח את התפקיד, צבור ניסיון ותמשיך לחפש בזמן שאתה עובד. העיקר להתגלגל.

לפני 4 שעות, hans כתב:

מעבר לבחירה בין טוב לרע - שאני לא אתייחס אליה ברשותך מכיוון שכבר התייחסת -

יש נטייה במקומות כאלה לאסוף טיפוסים מפוקפקים לא רק ברמת המנכ״ל, אלא בכל הרמות.

היום מנסים לעקוף את גוגל, מחר ינסו לעקוף כל מיני הפרשות למשכורת.

אל תיכנס לזה, בקיצור.

אתה מדבר מניסיון?  או משער?  אף אחד לא רוצה להתעסק עם בתי דין לעבודה, בלי קשר אם הפעילות כשרה או לא.

No worries 8)

פורסם
לפני 8 דקות, tzahico כתב:

אתה מדבר מניסיון?  או משער?  אף אחד לא רוצה להתעסק עם בתי דין לעבודה, בלי קשר אם הפעילות כשרה או לא.

מניסיון? לא, חלילה.

אבל הספיקה לי שנה שלמה של סמיכות משרדית לחברה מפוקפקת מהסגנון הזה כדי לקבל התרשמות מהטיפוסים + שלל סיפורים מקולגות שעבדו במקומות גבוליים. הבחור ביקש דיעה וזה מה שהוא מקבל, לא הוכחות מתמטיות חותכות :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

יש נטייה במקומות כאלה לאסוף טיפוסים מפוקפקים לא רק ברמת המנכ״ל, אלא בכל הרמות.

היום מנסים לעקוף את גוגל, מחר ינסו לעקוף כל מיני הפרשות למשכורת.

אל תיכנס לזה, בקיצור.

עצה נכונה. הייתי שכן של חברה בסגנון (פורקס). אסופת מפוקפקים מהמנהלים ועד העובדים הזוטרים. כנראה שאתה לא יכול להתפרנס מהונאה, ולהיות ישר והגון בחייך. החל מ"זוטות" של לעשן בחדר המדרגות למרות האיסור, להתגנב לחנייה של אחרים ולחתוך שרשראות ברזל לצורך כך, ועד להעלמות החברה באישון לילה (פלוס המון ברדק ולכלוך שהשאירו אחריהם ומינוס חצי שנה שכירות שלא שולמה).

אני הייתי מעדיף להיות מובטל או שומר בכניסה לקניון ולא לעבוד בחברה כזו.

:turn-l:
פורסם (נערך)

הפורקס מת.  וטוב שכך.  אני לא חושב שניתן למצוא היום בקלות חברות באותה 'רמה'.

באופן כללי, הטריקים של תחילת עד אמצע העשור הקודם של לעשות המון כסף מהיר בקלילות כבר לא עובדים היום.  אם זה פורקסים, בבילונים, פרסומות 'וידאו' עם z-index:-9999, וכו. 

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

פורסם
לפני 8 שעות, Mr.Hybrid כתב:

אז אולי יש כדאיות למצוא את השוטר?

ע"י מס' אירוע / מס' רכב

פספסת את השרשור

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עבדתי בהימורים כשהיתי צריך את הכסף לפרנס משפחה.

גאה בזה ? לא.
אבל זו עבודה שמשלמת את החשבונות. לטעמי אם יש לך את האפשרות למצוא משהו אחר אז תעשה את זה, אם אין - עדיף מלהיות מובטל.

• רעיון טוב! 2

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

@Blaz00rנראה לי שאתה כבר החלטת ומחפש צידוק.

אני נוטה יותר להסכים עם @elibaba. קח את העבודה, תהיה זהיר בהתנהלות מול החברה, צבור נסיון ובמקביל תמשך לחפש משהו יותר טוב על אש קטנה.

הסבר על עבודה במקום כזה "זה מה שהצלחתי למצוא בלחץ הקורונה", בהחלט יתקבל ולא מאד ילכלך את קורות החיים שלך. יותר טוב מחור של שנה שממש יוצר בעיה בקו"ח.

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

על מה אתה מדבר, אם אני רואה מישהו שעבד בפיתוח מלוכלך, ואני עסק לגיטימי, עם מוניטין, למה שאני ירצה שמתישהו המתחרים שלי יעשו קצת חקירות ויגלו שהמפתחים שלי עבריינים.

אין לך הרבה בתחום הזה - המוניטין שלך הוא מאוד מאוד חשוב, ממליץ לשמור עליו בכל מחיר. במיוחד אם מענק הבטלה סוגר את הפינה.

יש לא מעט משרות היום, השוק מטפס חזרה למרות הרעש שמציירים פה מסביב, קצת סבלנות ותמצא משהו שתוכל להתגאות בו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, elibaba כתב:

עבדתי בהימורים כשהיתי צריך את הכסף לפרנס משפחה.

אבל פות״ש כתב בפירוש שהוא רווק ושדמי האבטלה מספקים אותו לגמרי. הוא לא נמצא תחת שום סוג של לחץ כלכלי. זו סיטואציה שונה מאוד ממה שאתה מתאר.

לפני 45 דקות, borsood כתב:

הסבר על עבודה במקום כזה "זה מה שהצלחתי למצוא בלחץ הקורונה", בהחלט יתקבל ולא מאד ילכלך את קורות החיים שלך. יותר טוב מחור של שנה שממש יוצר בעיה בקו"ח.

חור של שנה כבר יש. אני לא רואה את ההבדל הגדול בינו לבין חור של שנה וחודש או שנה וחצי. ויש לו תירוץ מצוין לחור הזה (קורונה), כך שהוא לא באמת בעייתי.

אני יכול לומר בכנות שאני הייתי חושב פעמיים אם להעסיק מישהו שמופיעה לו שורה כזו בקורות חיים. זה לא שהייתי פוסל אותו עליה, אבל היא בהחלט היתה מהווה נקודה לרעתו. הייתי לא מזמן בסיטואציה שמזכירה את זו של פות״ש (עם stakes גבוהים בהרבה ממשכורת של כמה חודשים), ובכלל לא היתה התלבטות - ויתרתי על המשך התהליך כמעט מיידית. היכולת להסתכל לעצמי בעיניים בראי בבוקר חשובה לי הרבה יותר מכל הזדמנות עסקית, וזה לפני שאני נכנס לבעיות פוטנציאליות ״אמיתיות״ שנובעות מקשר חוזי עם אנשים/גופים מהסוג שפות״ש מתאר.

כל זה כמובן בהנחה שלא מדובר בקושי כלכלי לפרנס מישהו שתלוי בי, אני מניח שאם היה לי ילד שאני צריך להאכיל ומינוס בבנק יש מצב שהעקרונות שלי היו עוברים למושב האחורי (או לפחות מתרככים מאוד).

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תוכן חדש...