Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נכון רק אם הגשת בקשה בזמן אבל בגלל שקיבלתי את הקנס בתום המועד אין לי את האפשרות לבקש להשפט ואני צריך להגיש הגנה באופן עצמאי וזה לא ישפיע על תוספת הפיגורים או כל הוצאה לפועל שיפעילו בעניין. 

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

(ח)       שילם אדם את הקנס רואים אותו כאילו הודה באשמה בפני בית המשפט, הורשע ונשא את עונשו. אולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על אדם ששילם את הקנס ותובע ביטל את הודעת תשלום הקנס לפי סעיף קטן (ג) או על אדם שבית המשפט החליט לקיים את משפטו אף על פי שהודיע באיחור על רצונו להישפט כאמור בסעיף 230.

תוציא את המכתב תדגיש עוד יותר את המשפט בו הינך דורש להקפיא את כל ההליכים.

אם אתה משלם - תשלם תחת מחאה.

לפני 5 שעות, Doron_Z כתב:

זה נכון רק אם הגשת בקשה בזמן אבל בגלל שקיבלתי את הקנס בתום המועד אין לי את האפשרות לבקש להשפט ואני צריך להגיש הגנה באופן עצמאי וזה לא ישפיע על תוספת הפיגורים או כל הוצאה לפועל שיפעילו בעניין. 

אחרי שתקבל את התשובה הנוספת של התובע והיא לא תבטל את הדו"ח יש לך 30 יום לבקש להישפט!!

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ללמדך כמה עיריות פועלות כנאמן של האזרח...

נו, שויין.

בכל אופן, אל תשלם את הדוח!

מדובר בהטעיה גסה של העירייה או של מי שדיברת איתו/ה.

על פי 229(ח) לחסדפ, אם אתה משלם, רואים אותך כמי שהודה בעבירה, ונשא בעונש.

הדבר למעשה, סוגר בפניך את הדלת להישפט.

אם לא עברו 30 יום מקבלת מכתב הדחייה של התובע, אתה רשאי לבקש להישפט (למעשה, אם פנית לתובע, אין באפשרותך לבקש להישפט, אלא בתוך 30 יום מיום קבלת תשובתו). שוב הטעיה של העירייה...

אבל אני חוזר ואומר, שאם תפנה אליו שוב, זה לא "מחדש" את מניין הזמן. וחוזר ומדגיש: באופן עקרוני, אין באפשרותך לפנות אליו שוב.

נוכח ההטעיות וחוסר הדיוקים של נציג/ת העירייה, קח בערבון מוגבל ביותר את האמירה שבאפשרותך לפנות פעם נוספת לתובע.

המכתב של ישה טוב. אם רוצים להיות קצת יותר ניציים, אפשר להוסיף שעל פי הראיות, הובא לידיעת העירייה, מבעוד מועד, כי דרישת התשלום לא הגיעה ליעדה (מסיבות שאינן המנעותו של הנמען מלקבלה), ולעירייה היה די והותר זמן לתקן כשל זה. בהימנעותה מלעשות כן - אין לה להלין אלא על עצמה בלבד.

בהצלחה!

• אהבתי 1
פורסם

קיסר תקרא את הסעיף תראה שאפשר לשלם ולא יהווה הודאה באשמה.

ואין בעיה להוסיף את המשפט שלך למכתב

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

כן, אבל לכאורה.

בתכלס, מה המוטיבציה של תובע לבדוק, אם הקנס כבר שולם? אני חושב שניתן לקבל טענה שיהיה זה בזבוז כספו של משלם המיסים לבדוק ולדון בעניין לאחר שהאדם הודה ושילם.

כך גם לגבי בית משפט, למרות שבית משפט יטה כן לקיים את הדיון, בבחינת זכותו של אדם לעמוד על חפותו ולקבל יומו בבית המשפט.

אני חושב שהסיפא של הסעיף באה לטפל במקרה אחר. מקרה שבו הוגשה בקשה לביטול לתובע, התובע החליט לקבל את הבקשה, ושלח החלטתו בדואר. ואז, כשהמכתב מתנייד ברחבי ישראל, בא האזרח ומשלם את הקנס, מחשש לכפל או מה שלא יהיה.

אני חושב שהניסוח של הסעיף מעיד על כך ומחזק את עמדתי. כלומר, הוא מדבר על מצב ששולם הקנס בזמן שהתובע החליט לבטל. הניסוח לא אומר שתובע יפתח בחקירה אם הוגשה בקשה לביטול לאחר שהקנס שולם. אבל מסכים לחלוטין שזה נתון לפרשנות, והפרשנות שלך סבירה באותה המידה.

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
פורסם

שלחת מכתב לביטול

התובע מתמהה בתשובתו

צגיע לקראת ה 90 יום אינך רוצה לצבור גם קנסות פיגורים לכן משלם 

התובע מחליט לבטל יוחזר לך הקנס ששילמת ( ייתכן אפילו שהתובע לא מודע אם שילמת או לא ), וזה גם לא אמור להשפיע על החלטתו "המקצועית "

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בדיוק!

אבל לא תקף לגבי מצב בו שילמתי ואז הגשתי בקשה לביטול (וזה יותר תואם את המצב של פות"ש, כי הוא כבר נענה בדחייה, ועכשיו הוא משלם לא לצבור קנסות, ואז מגיש בקשה חוזרת). במקרה כזה אני די בטוח שהתובע לא יטרח בכלל לדון בבקשה.

פורסם
לפני 8 שעות, Doron_Z כתב:

למה אי אפשר לבקש להישפט למפרע עקב כך שלא קיבלת את ההודעה לטענתך?

משתדל לעזור

פורסם

תודה רבה לכם חברים. 

אני קצת מבולבל מהאופציות שעומדות לרשותי, לכתוב מכתב נוסף לתובע דרך טופס הפניה באתר של העירייה על פי הנוסח של ישה, אולי עם מילה על כך שמצפה שבמינימום אני מצפה שיחזור לסכום המקורי, אני אעשה. 

מה שכן האם במקביל כדאי גם לגשת למבקר המדינה או שתהליך אחד סותר באיזשהו אופן את השני. 

אני מבין שלהשפט אם נגיע לזה (לזה כבר לא בטוח שיהיו אנרגיות) נעשה רק אחרי הסירוב הבא שכנראה אקבל מהתובע. 

בנוסף היום עשיתי בירור קטן, הכתובת שמעודכנת אצלי היא נכונה אבל לא רשום בה כניסה א', האם זה פרט קריטי? כאמור הדואר מגיע בלי בעיה כבר שנים, השאלה אם זה משהו שיכולים להתלות בו.

לפני 45 דקות, המחליף כתב:

למה אי אפשר לבקש להישפט למפרע עקב כך שלא קיבלת את ההודעה לטענתך?

אפשר אבל לא בתהליך הסטנדרטי של טווח הזמן שמאפשר הקפאת תהליכי גבייה. זה דורש גם הגשה של הכל באופן עצמאי, זה יותר סיפור מאשר אם הייתי עושה זאת במועד המקורי. 

פורסם

אתה לא צריך להתפשר על כלום

העיריה כשלה בכך שלא הגיע אליך המכתב תוך ארבעה חודשים והכשל הזה הוא לא עקב כך שסירבת לקבל את הדואר.

לא מעניין אם מדובר בכניסה א' או ב'.

לכן שלח את המכתב המבוסס על התיישנות . נקודה!!

• אהבתי 1

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון אחרון: התקשרתי לעירייה על מנת לקחת מהם כמה פרטים לפני המכתב/מבקר המדינה, הגעתי לגורם שם שעוד מתיאור המקרה ומקריאת מכתב התשובה הבינה שיש פה משהו לא תקין, היא החליטה לטפל בזה אישית, לקחה את הפרטים, ביקשה שאשלח לה שוב מכתב לבקשת הפחתה.

שלחתי את המכתב המצויין שישה כתב פה, רק עם נוסח שונה במקצת (פסקה נוספת של לפנים משורת הדין, מתוך חוסר רצון ליצור עומס וטרחה לכל הצדדים ולמערכת המשפט, אסתפק בהפחתה לסכום המקורי), היא העבירה את המכתב לגורם הרלוונטי. הערעור התקבל, הורידו את הקנס לסכום המקורי פלוס 30 ש״ח הוצאות גבייה (כן זה כבר הגיע לעיקול), בסכ״ה 280 ש״ח. שילמתי ובזה תם הסיפור.

ברור שרציתי ביטול אבל זה לא שווה את הכאב ראש והמלחמה, אני בסכ״ה מרוצה. המון תודה לכל מי שעזר פה, בראשם ישה וקייזר סוזה. נפגש בקנס הבא 😄

פורסם

אם אתה מרוצה מי אני 

אישית לא מוותר להם בטח לא משלם אגורה מעל הקנס המקורי.

תודה על העידכון

• אהבתי 1

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אם הייתי נתקל בה לפני שהגיע העיקול זה היה נשאר 250. חבל שכל הנציגות שענו לי עד היום העדיפו להיות ראש קטן ולדקלם את מה שהן רואות במחשב בעוד שכנראה שיש להן כלים מעבר לזה, אלא אם כן באמת נפלתי על מישהי בכירה יותר.

בכל אופן מבין את העניין העקרוני פה אבל הייתי חייב להסדיר את החוב מרגע שהוצאה בקשה לעיכול ואז משם ללכת להתגלגל לבית משפט ומבקר המדינה בשביל ה 280 ש"ח האלה, זה באמת שווה? 

כנראה שהרוב ייכנעו במצב הזה, ואולי זאת המטרה. בסכ"ה ביחס לנסיבות אני בסדר עם זה. במקור רציתי כידוע לשלם את ה 250 ולא הייתי מודע לעניין ההתיישנות, על עוד 30 שקלים לא נצא למלחמות. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...