Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנייה לאאודי העולמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

יש ברשותי אאודי A3 סדאן 2017 שעדיין תחת אחריות עד חודש אוקטובר.

בתקופה האחרונה שמתי לב שנוצר בלאי על ההגה כתוצאה מאחיזה (לא חומרים על ההגה או משהו כזה) בלאי טבעי על ההגה.

פניתי לצמפיון במטרה שיחליפו לי את הגה תחת האחריות אך הם כמובן מתנערים מזה ולא מוכנים להחליף לי את הגב תחת האחריות של הרכב.

כמובן שאת כל הטיפולים ביצעתי באאודי כי כל פעם נאמר לי ״הרכב תחת אחריות ושתצטרך אותה מסתכלים איפה בוצעו הטיפולים״ והנה שאני צריך אותה צ’מפיון יודעים להתנער מזה יופי יופי.

חשוב לציין שרק מההפרשים בין עלות הטיפולים שביצעתי במוסכי אאודי להצעות שקיבלתי בחוץ יכולתי לקנות הגה חדש בלי להתחנן אליהם.

אני מעוניין לפנות ליצרן כי אני בטוח שזה לא השירות שהוא מקווה שזכיין מקומי נותן.

איך אני עושה את זה? ואם יש פה מישהי שהתנסה עם זה כבר פעם?

תודה 

עריכה אחרונה על ידי AudiA32018
פורסם

לפחות מהתמונות ששלחת זה נראה לי כמו בלאי טבעי.

אולי תעלה וידאו של ההגה בו אתה מזיז את הטלפון לאט לאט סביב האזור הבלוי כדי שאפשר יהיה להבין טוב יותר מה הבלאי שמפריע לך.

לי יש הגה עור ב-A3 שנת ייצור 2011.

כל כמה חודשים אני מורח עליו חומרים איכותיים לשמירה על עור והוא אכן נשמר יפה כבר 9 שנים. עם זאת, בהחלט נוצר בלאי לאורך זמן בגלל שעור זה חומר טבעי שהמגע שלך בו תמיד יזיק לו קצת.

מקריאה רבה בפורומים בחו"ל אני יכול להגיד לך שבכל רכבי הפרימיום הגהי העור מתבלים לאיטם. אפשר להאט את זה עם חומרים יעודיים אבל לא ניתן למנוע את זה. אתה יכול כל כמה שנים לקפוץ לסדנה כמו Odiva Art בנתניה והם יחליפו את הריפוד של ההגה בחדש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפני 2 שעות, AudiA32018 כתב:

בתקופה האחרונה שמתי לב שנוצר בלאי על ההגה כתוצאה מאחיזה (לא חומרים על ההגה או משהו כזה) בלאי טבעי על ההגה.

אתה מוכן למקד מה הבלאי כי לפי התמונות אני רואה הגה קצת מלוכלך וזהו

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

הבלאי שאני מתכוון זה שהצבע עצמו של ההגה (השחור) נהיה דהוי וזה נראה כאילו ההגה משופשף.

עשיתי לא מזמן ציפוי לרכב והבחור שעשה לי את הציפוי אמר לי שעדיף לא להתעסק עם ההגה כי הוא בלוי ואפשר לממש עליו אחריות.

פורסם (נערך)

אתה מתכוון לכתמים הלבנים (צריך להתאמץ בשביל לראות) ? מין נקודות כאילו ?

האם יש קילוף של העור ?

מניח שניתן להחיות אותו עם חומרים מתאימים.

דבר נוסף - אם הרכב חונה בשמש או אפילו מקום מואר מאוד, תרכיב צלון על השמשה + כיסוי הגה - רק יוכל להאריך את ימי ההגה + הדאשבורד (ראה זאת כמבוטל במידה ואתה כן נוהג לכסותם).

כמובן - אם אתה פדנט אז לנהוג ללא טבעות. בחורף - אפשר לנהוג אפילו עם כפפות עור (תרגיש קצת כנהג מרוצים + יחמם לך את הידיים. מנסיון).

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

אם היבואן מסרב להחליף תחת אחריות, מן הסתם הוא חושב שלא מדובר בבלאי חריג. חיפוש בגוגל הראה שאתה לא הראשון שפנה עם בעיה כזאת וקיבל תשובה שלילית. אתה צריך להבין שליצרן יש קריטריונים מאד ברורים מתי יש להחליף גלגל הגה באחריות, נראה שלדעת מחלקת השירות הבלאי בהגה שלך לא מצדיק החלפה, ולכן הם לא יקבלו שיפוי מהיצרן אם הם יחליפו לך את גלגל ההגה.

סביר להניח שזאת גם התשובה שתקבל מהיצרן.

להלן: דוגמא

מוזמנים לשפוט בעצמכם אם זה בלאי טבעי או נזק לקוח. (רכב שנת 2017) 

שים לב שכדי שיחליפו לך את ההגה באחריות הבלאי צריך להיות לא טבעי ביחס לגיל הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 4 דקות, zvit כתב:

אם היבואן מסרב להחליף תחת אחריות, מן הסתם הוא חושב שלא מדובר בבלאי חריג. חיפוש בגוגל הראה שאתה לא הראשון שפנה עם בעיה כזאת וקיבל תשובה שלילית. אתה צריך להבין שליצרן יש קריטריונים מאד ברורים מתי יש להחליף גלגל הגה באחריות, נראה שלדעת מחלקת השירות הבלאי בהגה שלך לא מצדיק החלפה, ולכן הם לא יקבלו שיפוי מהיצרן אם הם יחליפו לך את גלגל ההגה.

סביר להניח שזאת גם התשובה שתקבל מהיצרן.

להלן: דוגמא

שים לב שכדי שיחליפו לך את ההגה באחריות הבלאי צריך להיות לא טבעי ביחס לגיל הרכב.

היבואן טוען שזה נזק שאני גרמתי כתוצאה מחומרים או כל מיני חארטות אחרות שהם זרקו לאוויר.

הבלאי שיש על ההגה הוא ממש לא טבעי בטח לרכב שעדיין אין לו 3 שנים על הכביש.

חיפוש בגוגל מראה שצמפיון אוהבים להתנער מאחריות ואחרי פניות ליצרן הם ״פתאום״ מחליפים את החלק.

הם פשוט עובדים לפי שיטת מצליח אם אתה תפנה ליצרן או תעשה בלאגן בפייסבוק או לא.

לא ייתכן שרוב האנשים חווים התעללויות מצמפיון שזה תלוי באחריות יצרן. עדיין לא נתקלתי ביבואן כזה אטום והיו לי כמה רכבים לפני שהתמודדתי מול היבואנים במסגרת אחריות.

פורסם (נערך)

זו כתובת המייל של המשרדים הראשיים בגרמניה: [email protected], מוזמן לפנות אליהם והם ידעו להפנות אותך לגורם הרלוונטי (אף על פי שמדובר בבזבוז זמן לדעתי).

מה שכן, לפי התמונות ומנסיוני האישי, אין פה שום "בלאי". יש פה סך הכול שימוש טבעי ותוצאה שנגמרה משמני גוף, לכלוך ואבק שהצטבר. אני בטוח שלא שטפת ידיים לפני כל צ'יפס שאכלת טרם כניסה לרכב, זה טבעי שזה יקרה. ממליץ לך ללכת לדיטיילר איכותי והוא ידע להחיות את ההגה בקלות, לדוגמה (בחסות דיטיילר הפורום @nfsmw31 ידידי היקר).

image.png.12c814c44d33833b5539cdd89bb0eef7.png

אגב, אף אחד לא שם לב ששם המשתמש של פות"ש הוא 2018 בעוד שהוא ציין שרכבו הוא 2017?

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

לא אקנה רכב מתוצרת vag מכספי בעתיד הנראה לעין. אך עם כל הסלידה שלי מהמותג הזה (ולא רק בגלל סיפורי האימים על הגירים) אני חייב לציין עם השנים ההגאים הופכים לחד פעמיים יותר ויותר. לדעתי,  המצב דומה ברוב הגדול של היצרים והעניין מרגיש כמו המגמה שיש במוצרי החשמל, בגלל שהטכנולוגיה מתחדשת בקצב מסחרר, לאנשים יש יותר כסף (בין אם מדומיין או אמיתי) ותחלופת הרכבים גבוהה יותר. דווקא יחסית ל- מעל 3 שנים של שימוש ההגה נראה סביר. 

יש שתי אופציות לדעתי: כיסוי הגה מסריח וזול, שיחפה על ההגה המקורי.

והאופציה היות מומלצת היא ציפוי מחדש. יש בשוק חומרים סינטטים שמחזקים נצח בערך ולדעתי אפילו מרגישים לא פחות טוב מהעור. אישית, אם היה לי רכב חדש הייתי עושה את זה (במידה וזה לא פוגע באחריות כמובן)

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Fraysa כתב:

זו כתובת המייל של המשרדים הראשיים בגרמניה: [email protected], מוזמן לפנות אליהם והם ידעו להפנות אותך לגורם הרלוונטי (אף על פי שמדובר בבזבוז זמן לדעתי).

מה שכן, לפי התמונות ומנסיוני האישי, אין פה שום "בלאי". יש פה סך הכול שימוש טבעי ותוצאה שנגמרה משמני גוף, לכלוך ואבק שהצטבר. אני בטוח שלא שטפת ידיים לפני כל צ'יפס שאכלת טרם כניסה לרכב, זה טבעי שזה יקרה. ממליץ לך ללכת לדיטיילר איכותי והוא ידע להחיות את ההגה בקלות, לדוגמה (בחסות דיטיילר הפורום @nfsmw31 ידידי היקר).

image.png.12c814c44d33833b5539cdd89bb0eef7.png

אגב, אף אחד לא שם לב ששם המשתמש של פות"ש הוא 2018 בעוד שהוא ציין שרכבו הוא 2017?

ניסיתי 2017 היה רשום לי שזה תפוס אז עליתי בשנתון 😂

עריכה אחרונה על ידי AudiA32018
פורסם

לא ייתכן שרוב האנשים חווים התעללויות מצמפיון שזה תלוי באחריות יצרן. עדיין לא נתקלתי ביבואן כזה אטום והיו לי כמה רכבים לפני שהתמודדתי מול היבואנים במסגרת אחריות.

לי יש רכב דומה לשלך רק שנת ייצור יותר מוקדמת. בשלוש שנותיו הראשונות הוא טופל במוסך המרכזי של Audi בפתח תקווה (ואז עברתי למוסך רון).

אני פדנט על הרכב שלי באופן קיצוני ובתקופת האחריות התלוננתי על בעיות שרוב האנשים בכלל לא היו מרגישים בהן, כמו כתם בגודל של כמילימטר במראה המרכזית. צ'מפיון החליפו לי חלקים קוסמטיים באלפי שקלים בלי להתווכח.

הגה עור מתבלה מידי יום בגלל שנוגעים בו עם הידיים - שהן פעמים רבות יותר שמנוניות ממה שאנחנו מרגישים. נראה לי שפתרון כמו ש-Fraysa הציע יכול לסדר לך את העניין.

אם בכל זאת תפנה ליצרן, יהיה מעניין לשמוע מה תהיה התגובה והאם זה באמת יעזור מול צ'מפיון.

• רעיון טוב! 2

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...