Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי את הרכב לבדיקה ורציתי לדעת אם הדברים האלו חמורים או שזה בסהכ בדיקה תקינה... 

לבדוק רעש אביזרים וגלגלות

נזילת שמן כולל מחזירי שמן

תושבת מנוע חלשה רועד

ניקוי מערכת הקירור כללית

בלאי מנוע ושחיקה פנימית

אציין שהמוכר ואני סיכמנו שיתקן הכל אבל האם בלאי מנוע ושחיקה זה נורא? 

הרכב שברולט אורלנדו 2014 בנזין 1.4.טורבו

פורסם

כמה ק"מ הרכב עבר ? (אין דין זהה לבדיקה שהעלית, אם עבר 300 אלף ק"מ או 30 אלף).

איזו יד ?

בדיקת מנוע - יש יותר פרטים ? (בדר"כ יש מין גרף או נתונים על אחוזי נפילת לחץ בצילינדרים).

איך שזה כתוב, למראית עין לפחות (להוציא נזילת שמן ממחזירי שמן) - לא ניתן ללמוד על משהו רציני (מהבדיקה).

הערות בע"פ מהבוחן ? (לפעמים יש דברים חשובים שנאמרים בע"פ)

שחיקה ? מרגע שהרכב עוזב את המפעל הוא יעבור רק שחיקה 😏

יש הסטוריית טיפולים / תיקונים ?

אין שום דבר רשום לגבי המרכב ?

נסעת ברכב ? (רעשים חשודים וכו' ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

הסעיפים שרשמת הם שוליים, ולא ברור לי מה המוכר הולך לתקן.

אם תעלה את טופס הבדיקה לכאן, תוך השחרת פרטים מזהים, ניתן יהיה לומר לך יותר. 

אישית, לא הייתי קונה רכב עם המנוע 1.4 טורבו הזה. (מה שהגיע באסטרות ובקרוז)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

IMG_20200429_124315.thumb.jpg.4dd429881eb612fcbe86fab4f2d75320.jpgרציתי לדעת סהכ אם בלאי מנוע ושחיקה פנימית זה משהו קריטי בשביל לוותר על רכב? 

עריכה אחרונה על ידי נתניה10
פורסם
לפני 11 שעות, discoTD5 כתב:

הסעיפים שרשמת הם שוליים, ולא ברור לי מה המוכר הולך לתקן.

אם תעלה את טופס הבדיקה לכאן, תוך השחרת פרטים מזהים, ניתן יהיה לומר לך יותר. 

אישית, לא הייתי קונה רכב עם המנוע 1.4 טורבו הזה. (מה שהגיע באסטרות ובקרוז)

ועוד עם קמ של רכב ליסינג/השכרה

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אמרו לך שהמנוע הזה מועד לפורענות עין ערך /חפש lspi.

מעבר לזה קמ גבוה לרכב בן 6 או כמעט.

בקיצור,הכל נכתב.

פורסם

אם 2 אנשים אמרו שהם מעדיפים לא מנוע כזה זה לא סוף העולם הרכב כבר נרכש ואני מאוד מבסוט ממנו מה גם שאני בעצמי לא נוסע הרבה אז זה יאזן את הקמ. סהכ רציתי לדעת אם הבדיקה סבירה זה הכל. 

קולאוטי משום מה דאתה חושב שאתה כותב ברור אך לא הבנתי שום מילה ממה שאתה טוען מלפניך רשמו בעיות שוליות משמע בעיות קטנות לא הבנתי לאיזו מסקנה קפצת בנאדם. 

פורסם (נערך)

רמזו לך בתגובה הראשונה בשתי השורות האחרונות, שהמנוע בעייתי וקנית.

באת להתייעץ וזכותך לקבל/לא לקבל את מה שנכתב.

אף אחד לא מאחל לך תקלות אבל,אם חלילה יהיו אי אפשר יהיה לומר שלא הזהירו אותך שבמנועים הללו יש כשלים רבים והוא משותף לאופל אסטרה (שאבא שלי השתעשע ברעיון לרכוש והורדתי אותו מהר מהעץ) ולשברולט קרוז טורבו.

דרך אגב,אבי מכיר היטב ומקרוב את אחד המכונאים של  המוסכים המורשים של umi ואני סומך על דעתו -רק שמע על האופל ואמר -אוי לא,רק לא זה שוב.

קנית ? תהנה ושיהיה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

יש מנועים שאנשים מעדיפים ויש שלא אני שאלתי על הבדיקה בלבד לגבי המנוע זאת דיעה אישית בלבד. האם בבדיקה הראתה איזו בעיה קריטית? זאת השאלה. לפי התשובות של הבחור שענה אמר דברים שוליים... 

פורסם

חוץ מהמנוע,הכל בר תיקון בסכומים לא יקרים.

אם ילך מנוע,אתה בבעיה גדולה -עלות התיקון יקרה מאוד.

כיוון שקנית,תתפלל שלא תצטרף למועדון ה lspi.

פורסם

אבל הקטע הוא שאתה מגיב למנוע בכללי כי אני שם לב שלהרבה אנשים רשום את השחיקה הכללית הזו. התוצאות של המנוע בצילנדרים היה טוב מאוד 90-100.נאמר לי גם בבדיקה שהמנוע הראה תוצאות טובות. 

פורסם

קודם כל תתחדש.

עכשיו מציע לך ללמוד את נושא ה LSPI- LOW SPEEDMPREIGNITION זאת מחלה של כל מנועי הטורבו הקטנים אבל איכשהו בעיקר אצל הדגם מנוע הזה שקיים בשברולטים ובאופל עד שנת 2017 (אח"כ הוחלף המנוע)

בגדול תמנע מלחיצה אגרסיבית על הדוושה כשהמנוע בסל"ד נמוך מ2000, פשוט תלחץ בצורה מדודה.

הרכב דורש שמן בקוד יחודי של היצרן, לא מספיק להכניס לו 5W30 אלא הוא דורש DEXOS GEN 1 למיטב זכרוני (בקיצור טיפולים אצל לובינסקי בלבד !!!!!)

גם הפלגים מועדים לפורענות ולא כל פלג תחליפי יתאים- ההלשכות של הנושא הם טלטל שבור או בוכנה סדוקה, או במילים אחרות אובראול כללי למנוע בעלות מטורפת, בלי קשר לכמות הקילומטרים שהרכב עבר. 

קצת רקע- ה LSPI זהו מצב שבו במעיכה של הדוושה נכנסת למנוע ערובת גדולה מאוד של דלק ואוויר וכמובן אדי שמן, ובמצב מסוים שלא בהכרח קשור אליך יכול להיווצר מצב של הצתה מוקדמת בחלל הצילינדר בעת שהבוכנה נמצאת בתנועה כלפי מעלה, התוצאה היא בוכנה שבורה או טלטל שבור ומנוע גמור, אין אזהרה לפני שזה קורה, אין מנורה שתתריע ואין מנוס מלבד 4 אורות מהבהבים, משאית גרר וכרטיס כשראי מכובד.

ניסיתי לפשט עד כמה שניתן אז אני מצרף לך סרטון קצר שיסביר לך לגבי התופעה.

שוב זאת סכנה בכל רכבי הטורבו צנומי הנפח אבל משום מה דגם המנוע הזה נוטה לסבול יותר מהתופעה (ובעיות מערכת קירור שלא קשורה לנושא).

בקיצור תחדש וסע בזהירות.

• אהבתי 1
פורסם

חחחח קודם כל ץודה על ההשקעה אבל אני שאלתי נטו לפי הבדיקה הזו. האם הבדיקה תקינה זה הכל.... זה שהמנוע יכול ללכת זה בכל רכב קיים. אני מבין שהמנוע הזה קצת בעייתי הבנתי. אני שואל רק על הבדיקה הזו האם הבדיקה הזו תקינה ולפי מה שאני קורא כאן בפורום אנשים קנו רכבים עם בדיקות קשות הרבה הרבה יותר גרועות. לא מדבר על המנוע הזה בכללי. מדבר על הבדיקה הזו. תודה

• תוכן חדש...