Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום מים בגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די. נשבר הז*%. רוצה לקום בבוקר ולקבל מים חמים. רוצה לחזור מהעבודה ולהתקלח בכיף, במקום לבהות בכפתור האדום המחורבן הזה.

גם ככה ככל הנראה שהפלאנג׳ וגוף החימום סיימו את חייהם, ובינינו, הדוד עצמו כנראה שטוב לעוד שנים בודדות.

מה העלויות של התקנת מערכת חימום בגז? יש משהו מומלץ? איך העלויות של הדבר הזה מבחינת גז מול חשמל?

כל טיפ יתקבל בברכה. שוט.

פורסם

בשרשור הבא התפתח דיון בנושא: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?681927-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%AA-%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%99-%D7%9C%D7%9B%D7%9D-%D7%A9%D7%99%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%A9%D7%9E%D7%A9-%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%92%D7%96-%D7%9B%D7%A9%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94&p=5941226&viewfull=1#post5941226

איזו חברת גז\ מי היצרן של מחמם המים שהחברה מציעה? מה התעריף לקוב שמציעים לך? מה עלות האחזקה החודשית (תשלום קבוע בחשבון)? האם אתה מחובר למאגר או לבלונים?

לפי מה שאני ראיתי המחירים יכולים להתחיל בעלות התקנה בלבד ומבצעי X לחודש למיניהם ועל לאלפים (סביב 4500 ש"ח, למכשיר מיצרן נחשב כולל התקנה). העניין שכל ספק מציע מחמם מים מיצרן שהוא עובד אתו, חלקם סינים, ממה שאני ראיתי אלו הם המכשירים שמוצעים לרוב במחירים נמוכים יחסית. ניתן כמובן לרכוש מכשיר באופן פרטי (התקנה כמובן על ידי מתקין מורשה בלבד, עם כל הטפסים הנדרשים), אבל כאשר תרכוש מספק הגז שלך, תוכל להתעקש על עדכון תעריף הגז כחלק מהעסקה, מה שלא בטוח שתוכל להשיג אם תרכוש מכשיר עצמאית. בנוסף רכישה עצמאית של מכשיר מיצרן נחשב, לא תהיה זולה יותר מאשר מספקית הגז (לפחות במקרה שלי), תאלץ לשלם למתקין פרטי, היבואן גם כנראה שמוכר את המוצר לספקית (ובכמות גדולה) וההצעה שקיבלתי הייתה יקרה.

פורסם

אולי זה יכול לעזור במשהו, אין לי מושג מה כל הפרטים אבל רק לפני כשלושה ימים פנה אלי השוכר שדירתי מושכרת לו וביקש את הסכמתי (שניתנה כמובן) להתקנת מערכת חימום מים בגז כשהוא טוען שאמישראגז מציעה אותה ב1 שקל ליום וללא שום התחייבות וניתן להפסיק ולהחזיר את המערכת בכל עת. כידוע, על מחיר הגז עצמו ניתן להתמקח-עם כל חברות..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני מכיר את ההצעה שלהם - שקל ליום לארבע שנים עד כמה שזכור לי.

אצלי בבניין ספקית הגז היא אינטרגז. אם אני מתקין מערכת של אמישראגז, הספקית היא אותה ספקית, אז איך אני בדיוק אמור להתמקח איתם על מחיר הגז אם המערכת שהתקנתי היא לא שלהם?

פורסם

קניתי בבלק פריידי האחרון מפסק WIFI של סמארט גרייד,בינתיים עושה את העבודה

(כיוונתי אותו לעבודה בבוקר של רבע שעה ובערב עפ"י צורך ומזג האוויר)

ויכוחים של שנים עם החברים שמחזיקים חימום על גז,אני תמיד אומר שתכל'ס הדוד הוא הדבר היחיד שגורם למשפחה לצאת מהמקלחת,אם אעבור לגז חשבון המים והגז יקפצו משמעותית,לא שווה את ההשקעה בשביל 3 חודשי חורף בשנה (וכן - אני יודע שיש מכשירים משולבים אבל עדיין מקפיץ את ההוצאות)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

חימום מים בגז זה מצויין.

אתה מדליק ויש לך מים חמים.

אתה מאוד תלוי בספק גז שלך בבניין לגבי המערכת.

הספק שלי (נראה לי פזגז) עובד עם רינהי. וזה מה שהתקינו לי.

המחיר היא באיזור ה-3/4 אלף - המכשיר כולל התקנה.

עלות הגז היא כתלות במו"מ שלך עם חברת הגז. יש אתר שמראה מה המחירים הממוצעים באיזורך.

אני מאוד ממליץ על האופציה הזאת. נוחה מאוד.

פורסם
די. נשבר הז*%. רוצה לקום בבוקר ולקבל מים חמים. רוצה לחזור מהעבודה ולהתקלח בכיף, במקום לבהות בכפתור האדום המחורבן הזה.

גם ככה ככל הנראה שהפלאנג׳ וגוף החימום סיימו את חייהם, ובינינו, הדוד עצמו כנראה שטוב לעוד שנים בודדות.

מה העלויות של התקנת מערכת חימום בגז? יש משהו מומלץ? איך העלויות של הדבר הזה מבחינת גז מול חשמל?

כל טיפ יתקבל בברכה. שוט.

אפשר גם טיפה לשכלל את העניין עם חשמל - רק אם בא לך להתעסק בזה.

בימים האחרונים סיימתי התקנה של בקר אלקטרוני (עם רגש). הבקר עצמו כולל ממסר פנימי אבל אני הוספתי לו ממסר חיצוני (של מזגן).

הבקר למעשה מחליף את הטרמוסטט הרגיל של הדוד (שבאופן מפתיע, אחרי שבדקתי אותו גיליתי שהוא מדוייק כמו חסן נסראללה :mm_tongue).

את הבקר רכשתי דיי מזמן מאליאקפרס (https://www.aliexpress.com/item/32970267872.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.52a9715fkP8jcb&algo_pvid=4fbf5f32-dbd2-433f-99ab-04c858a16cdb&algo_expid=4fbf5f32-dbd2-433f-99ab-04c858a16cdb-9&btsid=ed491c14-6a37-484f-89fa-83944b02fee6&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_53 )

מדובר בבקר אוניברסלי הן לחימום והן לקירור. בחרתי במודל שהוא 110-220V.

עכשיו גם ראיתי שקיים מודל חדש זהה, ידידותי (יפה יותר) להתקנה בתוך הבית (האופציה הימנית ביותר בלינק, זה בצבע לבן) אם יש לך מסתור כביסה צמוד לדירה ולא על הגג.

את הרגש התקנתי על הטרמוסטט הקיים של הדוד (אתה שולף אותו, מצמיד לקצה את החיישן עם מעט איזולירבנד, ומכניס חזרה בזהירות).

מאחר והרגש מגיע בקושי לאמצע הדוד, בשלב ראשון כיוונתי את הבקר ל 45 מעלות צלזסיוס, עם טולרנס עבודה של 2 מעלות (זה אומר שב-45 מעלות הוא עוצר, וב-43 מתחיל לחמם מחדש). במצב כזה אני דיי בטוח שהטמפ' בחצי העליון של הדוד היא גבוהה מ 45 מעלות (אני משער כ 50 מעלות) כי חום עולה למעלה, ובאמצע יש 45 מעלות שזה מעל ומעבר למקלחת. במצב הזה אני פחות-או-יותר משוכנע שלפחות 2/3 מהדוד הוא עם מים כשירים למקלחת - וזו כמות מכובדת.

זה מאפשר לי להשאיר את הדוד דולק קבוע מהצהריים עד הערב, מבלי לחשוש שהוא יתפוצץ.

מי שנכנס להתקלח ויוצא, אני יודע שהדוד כבר נכנס לעבודה ולבא אחריו יהיו מים.

כמו כן הזמנתי גם מד-צריכת-חשמל שאני מחכה שיגיע מאליאקספרס, בשביל לבדוק מה תצרוכת החשמל השבועית של המערכת הזו בתנאים הללו.

נכון לימים האחרונים זה עובד נהדר וכרגע יש 0 בעיות של מים חמים.

איציק

tempcontrol.jpg

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לנו מערכת של פזגז (רינאי 16 ליטר) שקיבלנו ללא עלות ושילמנו רק עבור התקנה (הותקן במקביל לדוד שמש כך שנדלק רק כאשר צריך).

בזמנו התלבטתי אם להתקין, היום זה נראה לי כמו משהו שאי אפשר לחיות בלעדיו.

מאז שיש לנו את המערכת הברז לא נמצא אף פעם במצב קר, הכל רק במים חמים.

אנחנו 2 נפשות, חשבון הכי גבוה היה לנו 86 שקל דו חודשי (מבשלים על אינדוקציה כך שקשה לי לעמוד על חסכון הדוד החשמלי).

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...