Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה במחשב נייח - Freeze ואין תצוגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני כמה חודשים שמתי לב לבעיה שהתחילה במחשב הנייח שלי (בן כ-4 שנים), שאיננה מופיעה בתדירות גבוהה וקבועה, אלא באה והולכת ספונטנית.

מדי פעם, כשהמחשב מקבל "שוק" מהרגל שלי (גדולה אומנם, אבל הכוונה לא לבעיטה מהשער השני), המחשב קופא. הכוונה היא שהתצוגה קפואה, והמחשב לא מגיב כלל לשום קלט. ריסט משחרר אותו מהשוק פריז, אבל לפעמים אחרי הריסט התצוגה לא חוזרת לעבוד והמסך נשאר במצב סטנד ביי.

במקרה כזה, משחקים של כיבוי והדלקה לרוב עוזרים והמחשב חוזר לעבוד רגיל.

בנוסף, קורה פעמים רבות שהתצוגה לא נדלקת ישר אחרי הדלקה ראשונית של המחשב, גם בלי חלוקת הבעיטות הקבועה.

כשזה קורה, לפעמים רק אחרי הרבה נסיונות של כיבוי, הדלקה, ניתוק, פריקת חשמל סטטי, ניתוק סוללה, ניתוק וחיבור כרטיס מסך\זכרונות, המחשב חוזר לעבוד תקין.

כרגע, אני לא יודע איזה רכיב להאשים. המפרט הוא כזה:

AA.png

ניקיתי מגעים של הזכרונות ושל הכרטיס מסך.

תודה על ההצעות מראש :idea:

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אעדכן:

ביצעתי שוב ניקוי לתושבות והמגעים של כרטיס המסך והזיכרון. כמו כן, על הדרך, ניקיתי את המחשב מאבק בלחץ אוויר.

מיד לאחר מכן ניסיתי לחבר אותו מחדש לחשמל ולהפעילו, אך הוא לא נדלק. מנתק, מחבר, שום דבר לא עזר.

פירקתי ספק ממחשב אחר שהיה לי זמין, ובדקתי האם המחשב נדלק איתו. ואכן, הוא נדלק, אז הסקתי כי ככל הנראה, איכשהו הניקוי בלחץ אוויר גמר את הספק.

עם זאת, החזרתי את הספק של המחשב השני חזרה למקומו וחיברתי שוב את הספק שלי, ופתאום המחשב כן נדלק. (הסבר, מישהו?)

בכל מקרה, חיפשתי מקרים דומים לשלי באינטרנט ומצאתי כמה עדויות על כך שתופעות כמו שאני חווה עלולות להעיד על ספק בסוף ימיו. האם ייתכן ? האם ישנה דרך מהימנה לבדוק מצב של ספק?

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

כדי לבדוק אם זה הספק תחבר את הספק השני שאיתו המחשב נדלק ותשתמש במחשב כמה ימים, יום שלישי הקרוב אמור להיות יבש במיוחד אז תוכל לתת שוקים למחשב כדי לבדוק:-D

קפיאה של המערכת משוק סטטי דווקא נשמע לי כמו בעיית הארקה. כמה דברים לבדוק:

-האם יש ברגי standoff בין הלוח אם לקייס והאם הם מותקנים כראוי?

-שאין כבלים רנדומליים זרוקים במחשב שעלולים ליצור קצר עם רכיבי המחשב.

-השקע אליו מחובר המחשב מוארק כראוי

-כבל החשמל תקין

-הספק מוברג טוב לקייס

מה דגם הספק שלך? אם זה איזה זבל סיני זול הייתי מחליף בלי קשר לבעיות...

בעיות הדלקה יכולות לנבוע מספק/לוח אם/מעבד/ראם/כרטיס מסך...

לי אישית היו בעיות הדלקה עם שני לוחות אם של Gigabyte, לפעמים המחשב נכבה סתם ככה/לא הסכים להידלק/הסכים להידלק רק אחרי מנוחה של יומיים/ עוד וריאציות משונות. אחרי בזבוז הרבה זמן הגעתי למסקנה שבלוח הראשון צ'יפ הbios הראשי נדפק, ולגבי הלוח השני אין לי מושג אבל אני מעריך שזה גם משהו שקשור לזה.

בקיצור כצעד ראשון תחליף לכמה ימים לספק השני ותבדוק שהכל מוארק, הכי קריטיים הם ברגי הstandoff, אם הם לא מותקנים נכון (או בכלל) אז יכול להיות שיש לך קצר בין לוח האם לקייס.

פורסם
תחליף ספק כח, עניין של כמה עשרות שקלים.

מצדיע לך על ה FX6300.

בכל זאת מעניין אותי למצות את האפשרויות, סה״כ מדובר על ספק לא רע.

למה ההצדעה אגב?:lol:

פורסם
כדי לבדוק אם זה הספק תחבר את הספק השני שאיתו המחשב נדלק ותשתמש במחשב כמה ימים, יום שלישי הקרוב אמור להיות יבש במיוחד אז תוכל לתת שוקים למחשב כדי לבדוק:-D

קפיאה של המערכת משוק סטטי דווקא נשמע לי כמו בעיית הארקה. כמה דברים לבדוק:

-האם יש ברגי standoff בין הלוח אם לקייס והאם הם מותקנים כראוי?

-שאין כבלים רנדומליים זרוקים במחשב שעלולים ליצור קצר עם רכיבי המחשב.

-השקע אליו מחובר המחשב מוארק כראוי

-כבל החשמל תקין

-הספק מוברג טוב לקייס

מה דגם הספק שלך? אם זה איזה זבל סיני זול הייתי מחליף בלי קשר לבעיות...

בעיות הדלקה יכולות לנבוע מספק/לוח אם/מעבד/ראם/כרטיס מסך...

לי אישית היו בעיות הדלקה עם שני לוחות אם של Gigabyte, לפעמים המחשב נכבה סתם ככה/לא הסכים להידלק/הסכים להידלק רק אחרי מנוחה של יומיים/ עוד וריאציות משונות. אחרי בזבוז הרבה זמן הגעתי למסקנה שבלוח הראשון צ'יפ הbios הראשי נדפק, ולגבי הלוח השני אין לי מושג אבל אני מעריך שזה גם משהו שקשור לזה.

בקיצור כצעד ראשון תחליף לכמה ימים לספק השני ותבדוק שהכל מוארק, הכי קריטיים הם ברגי הstandoff, אם הם לא מותקנים נכון (או בכלל) אז יכול להיות שיש לך קצר בין לוח האם לקייס.

אעבור על הצ׳ק ליסט, תודה !

הספק שלי דווקא לא רע לזמנו, Antec VP500P

• תוכן חדש...