Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם ככה תיאורטית אפשר לעשות high-res במספר חשיפות שונות ואחר כך לאחד את התמונות בעיבוד HDR במטרה להגדיל את הטווח הדינמי.

• תגובות 452
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

נכון תיאורטית. איני יודע האם הדבר קיים בתוכנת המצלמה. שלא לדבר על גודל הקבצים שתייצר, בהנחה ש-Ps ו-Lr יוכלו לטפל בהם.

מה שאתה שואל דומה לשילוב של HDR וצילום פנורמי, שילוב שבהחלט פועל היטב בתוכנות שהוזכרו.

איזה מצלמה רכשת בסוף?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה החשובה היא, בשביל מה צריך צילום של 50 מגה פיקסל?

יש לזה שימוש מאוד מאוד צר, במקרה של צפייה בגודל גדול ומטווח קרוב.

https://fstoppers.com/originals/how-many-megapixels-do-you-need-print-billboard-220239

כתבתי כבר שאני חושב שקומפוזיציה זה מה שמבדיל בצילום את המוץ מהתבן, אז משהו קצר על זה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

איזה מצלמה רכשת בסוף?

Olympus EM5 Mark III + עדשה Olympus 12-100 F4.

מצלמה חביבה ביותר, אבל מעצבן לדעת שתכל'ס מדובר בחומרה בת 4 שנים של EM1 Mark II שנארזה מחדש באריזה קצת יותר קומפקטית. בנוסף עיצבן אותי שאולימפוס חתכו את המחיר של המצלמה ב-200$ חודשיים אחרי השקה. סתם איבדתי 1,000 שקלים.

בדיעבד הייתי צריך לחכות ל-Fujifilm XT-4. כצפוי Fuji תיקנו את כל נקודות תורפה של ה-XT-3, הוסיפו IBIS ושיפרו את הסוללה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
השאלה החשובה היא, בשביל מה צריך צילום של 50 מגה פיקסל?

יש לזה שימוש מאוד מאוד צר, במקרה של צפייה בגודל גדול ומטווח קרוב.

כתבתי כבר שאני חושב שקומפוזיציה זה מה שמבדיל בצילום את המוץ מהתבן, אז משהו קצר על זה...

קומפוזיציה חשובה, אבל כאשר מתרוצצים בטיול בעיקר עסוקים בצילום snapshots.

כמובן כאשר לומדים קומפוזיציה snapshots יוצאים יותר איכותיים, אבל עדיין מצלמה עשירה בטכנולוגיה מאפשרת להוציא snapshots יותר איכותיים מבחינה טכנית.

השבוע חזרתי מסקי וצילמתי את המשפחה גולשת. מה אני אגיד לך תלמד קומפוזיציה עד מחר אם ה-AF של המצלמה לא מספיק טוב לתפוס תנועה מהירה שום דבר לא יעזור.

אם הממשק להעברת תמונות מהמצלמה לטלפון לא מיידי זה מתסכל.

תמונות 50MP כיף לראות על מסך מחשב גדול ואיכותי.

לפני מספר שבועות מצאתי את סרטון של Tony Northrup בו הוא מסביר מה לדעתו הייתה המצלמה החשובה ביותר של העשור. אני מסכים עם כל מילה. מדהים מה שסמסונג עשו ב-2013 אף חברה לא עושה ב-2020. מדובר בתעשייה מאוד שמרנית שחופרת את קברה במו ידייה.

הכי מעציב לראות ש-99.9% מהטוקבקים בכלל התעלמו מהנקודות שהוא העלה בסרטון והתמקדו בעיר ב-Bokeh המוגזם בסרטון.

[video=youtube;9B1BJCe-8mI]

פורסם (נערך)

כימאי, השוק הזה דומה לשוק הטלפונים: כל שבוע יש משהו חדש. באיזה שלב צריך לחתוך ולקנות. זה מה שעשית, וסה"כ קנית מצלמה טובה. תקנה XT-4 - תקטר שלא המתנת ל-G10 או איזה דגם (היפותטי) עתידי אחר.

יש לך עבודה לא קלה ללמוד את ה-EM5 Mk III, תתרכז בה ואז תחשוב על שדרוג, אלא שגם בו תפסיד לא מעט.

אז יש לך מצלמה טובה, נצל אותה. אני רואה מה הבן שלי מוציא מה-Mk-II, אין לי ספק שאתה רחוק מניצול היכולות של ה-III, לא כי אינך יודע לצלם אלא כיון שעדיין לא התנסית בה מספיק. בעוד שנה, אחרי שתשלוט בכלי, נדבר שוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קומפוזיציה חשובה, אבל כאשר מתרוצצים בטיול בעיקר עסוקים בצילום snapshots.

כמובן כאשר לומדים קומפוזיציה snapshots יוצאים יותר איכותיים, אבל עדיין מצלמה עשירה בטכנולוגיה מאפשרת להוציא snapshots יותר איכותיים מבחינה טכנית.

השבוע חזרתי מסקי וצילמתי את המשפחה גולשת. מה אני אגיד לך תלמד קומפוזיציה עד מחר אם ה-AF של המצלמה לא מספיק טוב לתפוס תנועה מהירה שום דבר לא יעזור.

]

סנאפ בקומפוזיציה רעה, זו תמונה רעה. השאר זה תירוצים.

תמונה זה קודם כל ולפני הכל, אור וצל, קומפוזיציה והתאמת צבעים.

כל הטכנולוגיה במצלמה נועדה להקל על להשיג את אלו. אבל אם אתה לא יודע להתאים את האלמנטים האלו בפריים, אין לך תמונה.

למשל, אם תפסת את האובייקט שלך בפוקוס, אבל הוא מתמזג עם הרקע, הלכה התמונה. אין איך להציל את זה (יש... אבל המון פוטושופ)

צילומי אקשן צילמו גם בפורמט בינוני בשנות השלושים, והרבה לפני שהיה אוטופוקוס. גם פוקוס עוקב זה לא קסם פשוט, גם עם זה צריך ללמוד לעבוד

.

שבוע שעבר צלמתי אירוע בהתנדבות. השתמשתי לצילום קבלת הפנים ב em5 mk1 שלי ולא ב-gx8 מכמה סיבות:

1. יש לה פלאש, שהשתמשתי בו למילוי. לצילומים אישיים אני מתאים את הסגנון לאור, ולא משתמש בפלאש. באירוע אני צריך להיות יותר בנאלי.

2. המסך שלה הוא לא מפרקי מלא, וזה יותר נוח לצלם דרכו מזווית גבוהה או נמוכה

3. בגלל שידעתי שאעשה הרבה שימוש במסך לצילומים מהירים, רציתי מייצב טוב (באולימפוס בכלל לא צריך להקפיד על אחיזה נכונה)

4. באולימפוס ניתן להגדיר מהירות תריס מינימלית, ממנה והלאה מעלה המצלמה iso.

שמתי עדשת 17 1.8 (35 בהקבלה) וצלמתי עד iso3200. הקפדתי שהדמות העיקרית תמיד תהיה מופרדת טוב מהרקע (לא מבחינת עומק שדה, כי עומק שדה רדוד מדי זו בעיה שמצלמים כמה אנשים) . לפעמיים הצלחתי שגם שאר הדמויות בודדו היטב.

יצא בסדר גמור. אחוז פיספוסים קטן.

קצת הבהרות מקומיות, קצת ניקוי רעשים, תמונות תיעוד סבירות (בשביל יותר מזה צריך יותר מחצי שעה ויותר הכנה ובימוי)

המצלמה בת 8.

נו פרובלם.

נ. ב. לפני כמה שבועות הראה לי חבר של חבר סט של תמונות מפרו. צולם באיזו ניקון FF, הכל ברזולוציה פגז, בחשיפה פגז, כל התמונות פח. סתם דברים מפוזרים בפריים בלי שיטה וכיוון.

אבל הרזולוציה....

אם אתה לא יכול לענות כשאתה מסתכל על תמונה על שאלה פשוטה, 'מה הנושא?', התמונה לא טובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה הנושא בצילום תיעודי?

נוסעים ומצלמים אנשים, סביבה, היסטוריה, אדריכלות.

כמה זמן אפשר להשקיע בפריים כאשר נוסעים בקבוצה עם אנשים וילדים בלי שיתחילו להתעצבן עליך?

בטיול יש מגבלות מה אפשר להוציא מהסיטואציה. אדם שיודע לצלם יוציא פחות תמונות סתמיות ו/או גרועות מבחינה טכנית בדיוק כמו ששף לא יהיה מסוגל להכין ארוחת גורמה בחדר מלון, אבל ידע להכין אחלה סנדוויצים לארוחת בוקר לפני שיוצאים לטייל.

טכנולוגיה זה דבר נהדר. מישהו מוכן להסביר לי למה בשנת 2020 אין לנו מצלמות מבוססות אנדרואיד עם חיבור קבוע לרשת 4G/5G ואנחנו נאלצים להשתמש במערכות הפעלה חצי אפויות עם ממשקים מיושנים מתחילת שנות ה-2000?

פורסם

כי כמו ברכבים, בצילום הרבה דברים יותר נוח לעשות עם כפתורים פיזיים.

ראה את כל הבקלאש על פיג'ו שהשליטה במערכת המיזוג היא דרך הטאצ'.

כנ"ל לצלם אפילו חובב, אם אני צריך להזיז את העיניים מהעינית לעבור לחיצה או שתיים ולהזיז סליידר כדי לשנות מפתח עדשה זו לא מצלמה שאקנה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זה נכון, אבל אפשר לשלב כפתורים פיזיים ומערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד בשביל לאפשר גיבוי מיידי בענן ושיתוף תמונות ברשתות חברתיות.

לראייה תסתכל על Samsung NX משנת 2013. המצלמה הזאת הביאה לשוק פיצ'רים שלא תמצא אותם אפילו במצלמות דגל שנת 2020.

דמיין מצלמה מבוססת אנדרואיד עם גישה לאינטרנט, Google play store, אפליקציות חברתיות, מעבדי snapdragon אימתניים שעושים computational photography, גיבוי מיידי בענן, אחסון פנימי של 32GB/64GB אשר משמש גיבוי נוסף במקרה שכרטיס זיכרון מתפגר או בכלל מבטל את הצורך בכרטיס זיכרון ועוד ועוד.

תעשיית הצילום היא תעשייה מאוד, מאוד, מאוד שמרנית והשמרנות שלהם זה מה שהורג אותם בהדרגה.

פורסם

האנדרואיד שתקבל בלי צ'יפסט רציני (שעולה הרבה כסף, בנוסף למעבדי עיבוד תמונה הייעודיים שעולים הרבה כסף), זה אנדרואיד איטי ומציק שיגרום לך להשליך את המצלמה על הקיר הקרוב.

ראה ערך סמסונג גלקסי S4 Zoom. כישלון מפואר בהחלט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם סינים מצליחים לדחוף SD בשרני לטלפון ב-300 דולר אני לא רואה סיבה למה אי אפשר לדחוף מעבד כזה למצלמה ב-1500-2000 דולר.

בנוגע ל-S4 Zoom הרבה מאוד מים זרמו מאז בנחל האנדרואיד וגם בנחל המעבדים.

פורסם

כימאי - הגישה שלך הפוכה מהמקובל בעולם הצילום: ככל שהמצלמה יותר משוכללת ויקרה היא תכלול יותר כפתורי וגלגלי שליטה והרבה אפשרות customization. ודרך אגב, מבחינת ממשק היית צריך לךהשאר עם ה-G9, הממשק של פאנא נחשב עדיף על זה של אולי (ושל עוד כמה יצרנים מכובדים). אבל, כמובן, הממשק אינו השיקול העיקרי בבחירת מצלמה ומערכת, ואפשר להתרגל לכל ממשק.

לגבי נושא האנדרואיד (או כל מערכת הפעלה אחרת עם קישור אלוטי) - כאן מדובר בתוספת של גודל, משקל, צריכת סוללה וכסף. והרבה מכל אחד מאלה - מה שיהפוך את המצלמה להרבה פחות שימושית. אז אולי ל-FF גדולה וכבדה התוספת תהיה שולית, אבל למצלמת טיולים קלה מדובר בתוספת של עשרות אחוזים למשקל הגוף, לצורך במסך הרבה יותר גדול ("3 המקובל לא מספיק), בצורך בסוללה הרבה יותר גדולה ובטעינה לעתים קרובות, בדיוק מה שיגרום לך להשאיר את המצלמה בבית. אז במקם להעלות את התמונה לפייסוש או לאינסטוש מהרכבל העליון בצהריים עשה זאת מהמלון בערב. אישית אני מעדיף לחזור הביתה ולהעלות את התמונות אחרי שסיננתי אותן והעברתי אותן דרך ה-Lr.

פורסם
אם סינים מצליחים לדחוף SD בשרני לטלפון ב-300 דולר אני לא רואה סיבה למה אי אפשר לדחוף מעבד כזה למצלמה ב-1500-2000 דולר.

בנוגע ל-S4 Zoom הרבה מאוד מים זרמו מאז בנחל האנדרואיד וגם בנחל המעבדים.

SD בטלפון סוגר כמעט את כל הפינות, מקישוריות דור 3, 4 ואפילו 5, WiFi בלוטוס וכו' ועד נקודות הלחמה לסלוט MicroSD.

SD במצלמה הוא גלגל חמישי, ייתן את כל מה שציינתי, אבל צריך למצוא לו מקום, צריך מסך מגע, צריך חיבור חשמל, חיבור לכרטיס זיכרון שהמעבד הראשי של התמונות כבר מחובר אליו.

זה אינטגרציה מהגיהינום.

יותר קל לקחת צ'יפסט שמיועד למצלמות עם עיבוד תמונה חזק ולדחוף לו תוספת של WiFi או BT, בניקון שלי זה מה שהם עשו, אפילו היה להם דונגל WiFi נפרד אופציונלי אז נשאר להכניס אותו לתוך המצלמה עצמה.

מפה כבר יותר קל לפתח אפליקציה לטלפון שתתממשק עם המצלמה.

הבעיה היא שהאפליקציה של ניקון דיי גרועה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ונדמה לי שדווקא האפליקוציה של אולי לא רעה. אני לא מרוצה מזו של פאנא, אבל ממילא אין לה הרבה משמעות בדרך השימוש שלי, וגם כיוון שאיני נזקק לשלט רחוק. ואולי זו בכלל אשמת השיומי, עדיין לא ניסיתי אותה עם טלפון אחר.

• תוכן חדש...