Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדשות שומרות מחיר טוב ממצלמות, אבל... כן, מחיר מצויין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 452
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עדשות שומרות מחיר טוב ממצלמות, אבל... כן, מחיר מצויין.

בגדול אתה צודק, לא כשמדובר בעדשת קיט בסיסית מאוד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אבל יש לשרשור כותרת... מה תקנה?

זהו שאני בהתלבטות רצינית.

מצד אחד רוצה מצלמה ALL IN ONE שתצלם לי וידיאו+סטילס ברמה טובה ומצד שני

רוצה מצלמה קומפקטית כמו sony rx100vii אבל חושש שזה לא יספק אותי.

יש לי התלבטות בין sony a7iii לסוני RX100VII וגם לבין פוג'י X100F.

יודע שזה די שונה אחד מהשני אבל בגלל זה מבולבל.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אם וידיאו חשוב לך בדוק גם פאנאסוניק. קומפקטיות (תלוי בדגם) ומכוונות וידאו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה לא די שונה אלא מאוד שונה.

זה כמו להתבלט בין רכב עירוני פרימיום לשברולט סילברדו. מדובר בכלים עם יעוד שונה לחלוטין כאשר המכנה המשותף הוא גלגלים והגה.

סוני RX100 זו מצלמה סופר מגניבה עם AF פסיכי לחלוטין ועדשה מאוד ורסטילית (24-200). מדובר במצלמה שניתן להכניס לכיס בלי להרגיש. המחיר הוא מחיר, חיישן קטן (1 אינץ') וחוסר אפשרות להחליף עדשות.

Sony A7 III זו מצלמה FF גדולה, כבדה ויקרה, אבל מאוד איכותית.

X100F נמצאת איפשהו באמצע. זו יותר סוג של מצלמת היפסטרים מגניבה. אם אתה אוהב לצלם ב-35/50 מ"מ זו יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל, אבל עדיף לך לחכות עוד קצת לדור החדש.

מה אתה מצלם? מה חשוב לך במצלמה?

לדוגמא כאשר אני חיפשתי מצלמה היה לי חשוב:

א. משקל נמוך וגודל קומפקטי. אני רוצה מצלמה שתמיד תהיה בתיק שלי. אני לא רוצה מצלמה שברגע שמוציאים אותה מהתיק ישר מושכים תשומת לב ומבטים. עם FF זו לא באמת אופציה.

ב. אטימות לגשם ואבק. (שימושי מאוד בטיולים בטבע)

ג. סוללה סבירה

ד. הרבה פיצ'רים מגניבים כמו IBIS (מייצבי תמונה), HDR, עינית איכותית ועוד

בסופו של דבר אחרי הרבה מאוד התלבטות, רכישות והחזרות נסגרתי על אולימפוס EM5 Mark III.

בינתיים מאוד מרוצה.

הגוף שוקל 400 גרם. גוף + עדשה 30/50 מ"מ סופר קומפקטים ודיסקרטיים. למצלמה אין לוק של "מצלמה מקצועית" וזה משהו שמאוד חשוב לי. אני לא רוצה שיסתכלו עלי כל הזמן כאשר אני מצלם.

מייצבי תמונה מטורפים לחלוטין. חשיפה של 1-2 שניות ללא חצובה אפשרית בהחלט.

חיישן MFT הוא סוג של פשרה טובה באמצע. מצד אחד חיישן גדול משמעותית מחיישן של טלפון סלולרי ומצד שני אין פגיעה מוחשית באיכות וטווח דינמי בהשוואה לחיישן FF. בנינו רוב האנשים ממילא צופים בתמונות דרך מכשירים סלולריים לכן ההבדלים הם אפילו פחות מוחשיים ממה שכל מיני סנובים של ציוד טוענים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אתה קודם כל צריך להחליט על תקציב.

דבר שני, צרכים. אתה מתפזר לכל הכיוונים

פוג'י X100F זו מצלמה לאורכי מוקד מאוד מוגבלים. (35ממ עם אפשרות ל-28 ו-50 עם תוספים לעדשה, אבל זהו), וממש לא מתאימה לוידאו (אני לא מבין כלום בוידאו, אבל את זה אני יודע)

היא מצלמת סטילס למי שאוהב תפעול בחוגות, כמו פעם.

סוני A7 מצויינת והגוף קטן, אבל אתה חייב לחשוב גם על העדשות שתרצה, ויש את עניין הכסף.

לגבי RX100, הייתי מאושר עם אחת שתמיד איתי, אבל היא יקרה והחיישן רחוק מאוד מ-FF. שוב, כלי אחר לגמרי לעומת האחרות.

עכשיו, יש לך מצלמה. מה צילמת ואיך עד כה?

פורסם

כמו שרשמו לך מה אתה מחפש ממצלמה? אני אוהב FF אולי הבאה שלי תיהיה שוב FF (יש לי עדין את הקנון 5D MK2 הישנה שלי בארון למקרה ש..)?האם המצלמה אמורה להיות עמידה? לי לדוגמא זה נושא חשוב, באפריקה המצלמה נפלה ונסדק לה הגוף (הקנון) והיא עדין עובדת מעולה גם העדשה.את הפוג'י שלי (XH1) אני לוקח לכל מקום קרח, גשם, שלג, היא עושה הכל, בעוד ששאר הגופים שיש לי של פוג'י כבר מתחילים להתפגר (חלק מהסיכון).לא נראה שאתה יכול "ליפול", אתה צריך מצלמה אשר תתאים לסגנון שלך, אתה רואה את עצמך מתחיל להחליף עדשות?

פורסם

בעיקר מצלם צילומי רחוב/נופים ואוהב גם מטוסים לצלם שאני טס לחו"ל

ספוטינג וכאלה..

התקציב עד 7.5K אני מחכה קצת לאחר המכירה כי אולי תצא מחליפה לA7III ואז אולי המחיר ירד.

הRX100 הכי מתאימה לי מבחינת גודל ונוחות אבל אני חושש שהחיישן יפריע לי לעומת פול פריים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לפי דעתי הסוני תתן לך מענה הרבה יותר טוב מאשר הפוג'י, לי יוצא להסתובב יותר ויותר רק עם עדשה אחת ולהתאים את עצמי, לא בגלל שאני לא אוהב להחליף עדשות אלא בשביל לאתגר את עצמי.

האם אתה רואה את עצמך מסתובב עם מספר עדשות, או מתחייל להחליף עדשות במהלך הטיול או רק מסתובב עם עדשת טלה, אז היתי הולך על גוף בין שנה ועדשות טובות.

פורסם

אני לא יודע מה האתגרים הטכניים של צילום מטוסים.

צילום נופים ברמתו הגבוהה דורש איכות טכנית, טווח דינמי, רזולוציה, ובעיקר עריכה קפדנית. גם באיזה גודל צופים בתוצאה משנה.

הפער בין ה-RX100 ל-FF זה גם החיישן, אבל לא רק.

שני כלים שונים בתכלית.

ננסה מכיוון אחר, למה המצלמה הנוכחית שלך לא מספיקה?

פורסם (נערך)

קיבלתי מאמזון שני ספרים בנושא צילום

הראשון:

The Art of Photography מאת Bruce Barnbaum

השני The Photographer's Eye: A graphic Guide מאת Michael Freeman

הספר הראשון הרבה יותר "כבד" מסביר בעיקר על טכניקה בעולם הצילום חלקה לא ממש רלוונטית כגון עבודה עם פילם, אבל רוב הפרקים רלוונטים גם לשנת 2020.

הספר השני מציג תמונות ומנתח את האלמנטים שיוצרים את הקומפוזציה מאחורי התמונות.

מעניין לראות כיצד צלם מומחה רואה את העולם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

שמתי את הקישור הזה כבר, אבל למקרה שפספסת, הרצאה של סם אייבל. לטעמי היא חובה (יש לה כמה גרסאות)

אני אוהב לעבוד הפוך. אני מוצא תמונות שאני אוהב ואז הולך לחפש מה יש לצלם להגיד על זה.

לפעמים, כמו אצל אייבל, יש גישה סדורה שאפשר לקחת ממנה עקרונות יסוד (למרות שאין לנו את הזמן שיש לו), ולפעמים מדובר בצלמים אינטואיטיביים, שלא יודעים להתחיל להסביר מה ואיך (ברסון, סול לייטר)

• תוכן חדש...