Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 452
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזון בקומפוזיציה, מבחינה צורנית , ללא תלות בתוכן.

קח תמונה, תעשה מקסימום קונטרסט ותראה אם המבנה שקיבלת מאוזן (יש עוד דברים שמשפיעים על איזון, אבל בהמשך...)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

http://sneye.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html?m=1

http://sneye.blogspot.com/2010/07/blog-post_27.html?m=1

http://sneye.blogspot.com/2010/07/?m=1

יצויין רק שאני חולק על נשיץ לגמרי בכל הקשור לטענתו שאפשר להזניח את האיזון.

איזון בשבילי הוא מה שמבדיל את המוץ מהתבן.

פורסם
אני לא יודע מה האתגרים הטכניים של צילום מטוסים.

צילום נופים ברמתו הגבוהה דורש איכות טכנית, טווח דינמי, רזולוציה, ובעיקר עריכה קפדנית. גם באיזה גודל צופים בתוצאה משנה.

הפער בין ה-RX100 ל-FF זה גם החיישן, אבל לא רק.

שני כלים שונים בתכלית.

ננסה מכיוון אחר, למה המצלמה הנוכחית שלך לא מספיקה?

זה מתחיל במשקל בעיקר ועד איכות התמונה אפילו עם העדשה הכי איכותית

ראיתי הבדל בינה לבין A7III של חבר.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

ראית הבדל...

אולי הוא בעדשה?

אולי במסך?

אולי בכיוונון של המצלמה?

אולי בעיבוד?

זה הבדל ששווה כמה אלפי שקלים?

ואיך RX100 באה בחשבון לאור זה שיש לה חיישן קטן בהרבה מהמצלמה שאתה מוכר.

נדמה לי שאתה סתם בקטע של לקנות משהו חדש, ולא סגור עם עצמך בכלל....

פורסם
זה מתחיל במשקל בעיקר ועד איכות התמונה אפילו עם העדשה הכי איכותית

ראיתי הבדל בינה לבין A7III של חבר.

השאלה מה מפריע לך יותר גודל או חדות התמונה.

אם אני לא יודע אם יש בארץ אפשרות לשכור מצלמה למספר ימים בשביל להתנסות בכל מיני דגמים, אבל שווה לבדוק.

פורסם
אם אני לא יודע אם יש בארץ אפשרות לשכור מצלמה למספר ימים בשביל להתנסות בכל מיני דגמים, אבל שווה לבדוק.

האחים יוגנד בתלאביב, אפשר לשכור מהם בערך כל פיסת ציוד אפשרית שאתה יכול לחשוב עליה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
השאלה מה מפריע לך יותר גודל או חדות התמונה.

צריך להבדיל בין חדות לרזולוציה.

בכל מקרה, כדי להשוות ביצועי חיישן נטו יש את dpreview.

כדי להבין כמה הבעיה זה הצלם ולא המצלמה, לחפש צלם מקצועי שצילם עם המצלמה ולראות מה הוא מוציא ממנה...

פורסם

הבעיה עם לבדוק ציוד זה שנדרשת הבנה ומיומנות.

סתם לדוגמא, איזה צלם חתונות העלה דוגמא לטשטוש בתמונות שצילם כראיה לתופעה שקוראים לה shutter shock (אובדן חדות כתוצאה מחבטה של התריס שמזיזה את העדשה).

אחרי בחינה בפורום התברר שהבעיה היתה חוסר סינכרון בין המייצב בעדשה לפלאש, בגלל שלעדשה לא היתה חומרה מעודכנת,מה שיצר תופעה של ghosting.

זה ממש לא טריוויאלי לעלות על זה, למרות שניכר מאופי הטשטוש ש-shutter shock זה לא.

אז צלם לא מיומן יכול לבחון מצלמה ולפרש את התוצאות לא נכון, בייחוד בימינו, כשהמצלמות כ"כ מורכבות עם המון פיצ'רים.

לכן אני חושב שכדי לדעת יכולות טכניות, יש להוריד קבצים שצולמו כהלכה ולבדוק אותם.

אם אתה רוצה לדעת איך מצלמה מרגישה ביד, לשכור אותה יעזור, אם כי, אפשריות הקיסטום השונות כ"כ נרחבות היום שלוקח הרבה זמן לתפור את המצלמה לטעמך.

פורסם

הוא כתב שהוא בדק את המצלמה עם העדשה האיכותית ביותר. הוא לא פירט אם מדובר בעדשה הכי איכותית ברשותו או העדשה הכי איכותית שיש ליצרן לאותו דגם ספציפי.

פורסם

כמו שכתבתי, אני לא יודע מה הוא יודע או מבין בלבדוק מצלמה ולנתח תמונה.

מצלמה זה כלי טכני. יש אתרים שבודקים את זה בשבילך באופן מתודי עם אפשרות השוואה ישירה למצלמות אחרות. לא צריך לנחש, אפשר לדעת, וכל מה שאתה צריך לדעת לגבי יכולות טכניות של מצלמה נמצא ב-DXO וב-dpreview.

כמה זה משמעותי לצילום של כל אחד, זה כבר משתנה מאוד.

זה לעתים לא טריוויאלי להסתכל על צילום ולהבין למה מה שאתה אוהב בו נראה כמו שהוא נראה, וההפך.

חוסר חדות, למשל, יש להיות כתוצאה מתכונות העדשה, רעידה, מהירות תריס לא מספקת, צמצם פתוח/סגור מדי, טעות בעומק שדה, טעות בפוקוס, תקלה בפוקוס, shutter shock, ניקוי רעשים, העדר קונטרסט (שנתפס כהעדר חדות, למרות שטכנית זה לא אותו הדבר), סתם כי אתה מסתכל ברזולוציה לא רלוונטית לצפייה נורמלית בתמונה, כמה מכל אלא ביחד, ועוד.

עכשיו קיבלת תמונה לא חדה... לך תמצא למה...

פורסם
למה Bresson היה מסתכל הפוך על התמונות? מה הוא חיפש?

נתקלתי בסרטון הזה על קומפוזיציה.

נראה שהוא מבין דבר או שניים, מהסרטונים שלו.

גם מצלם לא רע בכלל...

פורסם

ג'ו אדלמן הגיע לפיד שלי משום שהוא עבר לאולימפוס. אפשר לשים בצד את הקידום השיווקי שהוא עושה עבורם.

למרות שכל מה שקשור לצילום סטודיו, שזה עיקר העיסוק שלו, לא רלוונטי לי (וסוג התמונות שהוא מוציא ממש לא הטעם שלי...), ג'ו מדבר לעניין, ובאופן תכליתי, עם גישה להדרכה וניסיון מקצועי ת'כלס. הוא קצת מצחיק וקל לא לקחת אותו ברצינות, ולהתייחס לגישה האמריקנית שלו בשיווק בזלזול.

אחרי שראיתי כמה סרטונים זו תהיה טעות.

• תוכן חדש...