Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הילוך קופץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן .

רכבשתי לא מזמן פיגו 205 , בקיצור בשבועיים האחרונים החלה תופעה מוזרה , ברגע שאני נוסע ברוורס ( קורה בדרך כלל בבוקר או כשהאוטו קר ) אז שומעים מעין " פק" כזה וההילוך קופץ והאוטו חוזר לניוטרייל .

בבדיקה אמרו לי שכנראה יש בעיה בקלאץ , ולכן יש לי אחריות עליו , לפני יומים הייה במוסך הם אמרו שרק צריך לכוון אותו וכו הם כיוונו וכאילו סידרו אבל התופעה חוזרת .

האם הבעיה הזו באמת מקלאץ או מהגיר ???

האם הדבר דורש החלפה ????

\האם זו ביעה ידוע בפגו 205 ???

פורסם

בעיה ידועה זו ממש לא!

בעיה בגיר זו כן!

ואני אומר לך ככה בג'פ שלא בא שלי סי ג'י 6 הייתה תופעה ממש דומה וזה דרש החלפת גיר או שיפוץ כליל .

אני מקווה שאצלך זו רק בעיה בסינכרונים וזה יהייה הרבה יותר פשוט וזול.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

ואי ביאסתם אותי חבל על הזמן

רק קניתי את האוטו לפני חודש וחצי :(

ללכת למוסך ??? או למישהו שמתעסק בגירים ???

יש המלצות למקומות ברעננה\הרצליה ????

פורסם

דרך אגב יש לישהו מושג או רעיון כמה הנזק ?? ( כמה עולה )

וכמו כן האם צריך להחליף את כל הגיר או רק חלקים ממנו ?? איזה חלקים???

(רק הילוך רוורס קופץ )

פורסם

צר לי - נסה להחליף שמן גיר, במידה ולא תיפתר בעייתך יש צורך לשפץ\להחליף גיר.

שההילוך קופץ, זה הסוף של הגיר.

היה לי את זה בסיטרואן.

פורסם

יש המלצות למי לפנות לצורך בדיקה\תיקון ... עדיף באיזור השרון ... כמה עולה דבר כזה ???

האם לעשות את זה עכשיו או שזה כבר לא משנה כמה אני מושך את זה ???

כמה זמן לדעתכם אפשר להמשיך ככה בלי לגרום נזק לדברים אחרים ,

אם בכול מקרה הלך הגיר אז מה זה משנה עם אני אחכה שהוא פשוט ישבר או משהו בסגנון ואז אני כבר אחליף ... זה גם יכול לקחת זמן ...

והאוטו לא נבדק במכון אלא ע"H חברה שנראת המומחה ... בדיקה בשטח 200 שקל דוח מפורט והכל

אבל הנה הם לא דילו כלום על בעיה בגיר .. במחשבה שניה גם המכונים לא נותנים אחריות על הגיר כי זו בדיקה ללא פירוק ..

בקיצור באסה ...

פורסם

1.בדר"כ מכוני בדיקה נותנים אחריות על נמוע שלדה וגיר(ידני)

2.ישנם שני טלאנגות ( מוטטות בעברית) אשר אחראיות על הקשר בין ידית ההילוך לגיר ואולי אלה הן שגורמטת לגיר לקפוץ( אצלי בעייה דומה נפתרה ע"י החלפתם)

3. מחירן הוא כ 120 שח לאחד זה נראה כמו מוט ברזל בגודל עפרון כסוף עם סיומת נקבה(כניסה) עגולה

4. צריך להחליף את שתיהן.

5.באחד מהפרויקטים בדביק למעלה תראה איך מחליפים רק את הגומיה בתוך הטלאנגה.....

פורסם

2.ישנם שני טלאנגות ( מוטטות בעברית)

כוונתך לשטאנגות.

(כפי שעמית רשם לך כבר כ"כ הרבה פעמים):wink:

וחברים, יש לי שאלה בנושא.

קראתי לא פעם שבתיאור בעיה כזו (קפיצת הילוך) יכולה להיות נעוצה בתושבות הגיר.

האם הדבר נכון, ומדוע במקרה זה לא הומלץ כלל?

תודה,

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

הילוכים ידניים קופצים, מדלגים, בורחים..................

לעולם צריך קודם כל לסווג ולהבין את המנגנונים הגורמים לתקלה - סוף מעשה במחשבה תחילה.

בגדול שני סוגים של תקלה יגרמו לכך:

- הסוג הראשון הוא שילוב לא מלא של מזלג ההילוך בתוך הגיר. תקלה כזו עלולה להגרם משטנגות עקומות, חופש בבוקסות בשטנגות או תושבות מנוע/גיר לא תקינות הגורמות ליחידת ההנעה לא להמצא במקומה התקין או לזוז מדי תחת המומנט שהמנוע מפתח.

- הסוג השני נובע מכוח מופרז המנסה לשלוף את הסינכרונים משילובם או מנעילה לא מספקת של צירי המזלגות בתוך הגיר, כך שהשילוב קופץ גם בעומס נורמלי. ברברס אין סינכרונים והשווה ערך שלו הוא בלאי בשיני אחד או יותר משלושת גלגלי השיניים שלו.

היות ותיקון תקלות מהסוג הראשון זול בהרבה ולעיתים קרובות ניתן לבצעו באמצעים ביתיים, תמיד עדיף להתחיל מבחינת המערכת החיצונית.

אם אין תקלה חיצונית ניתן בגירים מסוימים לפרק מכסה המכיל את מנגנוני הנעילה של מערכת המזלגות ולבדוק. אם המכסה הזה תקין או שאין אפשרות להגיע למנגנוני הנעילה ללא פרוק של הגיר, התיקון יקר בהרבה ומרבית האנשים יאלצו לקנות בכסף שירותי תיקון או לבצע החלפה של כל הגיר.

יוסי

פורסם

תודה רבה על התשובה.

אם כך, הגיוני שהבעיה של קפיצת ההילוך האחורי נובעת מתושבות מנוע לקויות?

משתמע כך מדבריך אך לא הבנתי זאת חד משמעית.

אף אחד מהמגיבים לעיל לא ציינו זאת, וכולם סברו שהבעיה נעוצה בגיר ויש להחליפו.

לפי איך שהבנתי, התקלה יכולה לנבוע ממס' גורמים ויש להתחיל לבדקם, מהקל אל הקשה, ואין לפסול ישירות את הגיר ללא בדיקת המכלולים השונים לפני כן.

האם תוכל לאמת זאת?

בתודה ובהערכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

קצת קודם בשרשור מישהו ציין במפורש שהחלפת שטנגות פתרה אצלו תופעה של הילוכים קופצים -

ישנן שתי שטאנגות ( מוטטת בעברית) אשר אחראיות על הקשר בין ידית ההילוך לגיר ואולי אלה הן שגורמות לגיר לקפוץ ( אצלי בעייה דומה נפתרה ע"י החלפתן)
אינני מכיר ספציפית את הרכב והגיר בו מדובר, אבל עקרונית תושבות פגומות עלולות לגרום לכך ובכל מקרה מומלץ לבדוק אותן כי זה זול ופשוט בהרבה מהחלפת גיר.

מצד שני יתכן וברכב המדובר ישנה בעיה כרונית אופיינית מוכרת ושרברס קופץ נובע ספציפית מגלגלי השיניים.

מטרתי היתה לעשות סדר בסיבות האפשריות, ולמנוע מצב שבו גיבוב של תשובות מונע כל אפשרות להבין מי נגד מי.

יוסי

• תוכן חדש...