Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יוליאן, תודה על הקישור.

בכתבה שהבאת כתוב שלובינסקי מעניקים אחריות של 7 שנים או 150k ק"מ (המוקדם) על רצועת הטיימיג לדגמים מ-2014 - 2016, כלומר הם מחליפים ללא עלות רצועות טיימינג שמתחילות להתפורר. יש מקור מלובינסקי לעניין הזה? נשמע לי too good to be true.

קודם כל מחיר יד2 הינו "המלצה בלבד לפי מצב השוק"

חברות הביטוח מתייחסות אך ורק ללוי יצחק, אך ברור לך שלא כל רכב נמכר במחיר מחירון, אני אפילו לא יכול להגיד שהפיג'ו 208 היא כך, כי זה מאוד תלוי באיזה דגם, לדוגמה 208 1.2 ידנית אין לה שוק חזק בגלל זה המחיר נמוך, 208 1.2T אוטומטית נמכרת קרוב למחיר מחירון בגלל ביקוש גבוה יותר, 208 GTI מחירון ואפילו מעל, מאמין שהבנתה את כוונת המשורר icon_smile.gif

המחיר לרכב שבדקתה אכן נמוך והולם את המצב, אך שים לב שיש עוד בודדות שמבקשים עליהם מחיר קרוב, אך מה שמקשה עוד יותר בתשובה יד משמעית זה שאין לנו מושג מה מצב הרכב שלך, לא ראינו בדיקה לפני קניה, לא ידוע לנו מה הקילומראג', מספר בעלים, ואיזה רמת אבזור, אם זה access אז חבל על הכסף, מומלץ להוסיף טיפה ולקנות active או לפחות לבדוק את המוצעות למכירה בK22 /23K

הגירסא הנ"ל היא גרסת האקטיב, הגרסא הבכירה, יד 3, ~90k ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם (נערך)

לובינסקי לא יודו בפומבי . לא להעיר עורכי דין רדומים. אבל בהנתן נורית דולקת הם אולי יחליפו .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

השאלה היא מה קורה בפועל? אם אני אגיע למוסך מורשה שלהם עם רצועה מתפוררת, ישתקו ויתליפו לי על חשבונם על אף שהרכב לא טופל במורשה יבואן לאחר תום האחריות הרגילה או שהם מחליפים רק במסגרת good will ללקוחות שממשיכים לטפל במורשה יבואן גם לאחר תום האחריות?

פורסם (נערך)

^^^ השרשור שלי מככב.

לגבי ירידת ערך - קניתי את ה-208 1.2T 2016 אוט׳ לפני שנה מיד ראשונה פרטית, במשהו כמו 15 אש״ח מתחת למחירון. לא היה כל כך קל למצוא כזה מחיר ולקח כמה חודשים

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

כשאתה אומר מחירון, האם אתה מתכוון למחירון לוי יצחק?

הבעיה היא שאני ללא רכב כרגע (הפנדה התקלקלה ולא כלכלי לתקן) ולכן מתנייד באוטובוסים, המחשבה שאצטרך להמשיך להשתמש בתחבורה ציבורית מעוררת בי התקף חרדה וגורמת לי לפריחה בכל הגוף. (3.5 שעות בסה"כ הלוך וחזור לעבודה, במקום 45 דקות ברכב, כיף חיים)

שאלה נוספת שקצת חורגת מהנושא המקורי: ראיתי רכב נוסף, הבעיה (כן, תמיד יש בעיות) היא שהרכב משועבד לבנק, והמוכר רוצה שאגיע איתו לבנק שלו, אשלם לו מראש, אסיר את השעבוד ורק לאחר מכן אעביר בעלות. מבירורים באינטרנט, הבנתי שהשעבוד על הרכב ממשרד התחבורה מוסר באופן כמעט מיידי, וניתן ללכת לדואר ולהעביר בעלות אך המשכון על הרכב ברשם המשכונות מוסר רק לאחר שבועיים-שלוש.

הדרישה הזאת נשמעת לי הזויה לאור העובדה שאיני מכיר את המוכר ובוודאי לא יכול לתת בו את אמוני המלא, מה גם שתמיד קיים סיכוי שלא נצליח להעביר בעלות באופן מיידי בשל בלת"מים(נפילה של המחשבים של הדואר, דרישה לריקול, עיקולים לא ידועים וכו'), אך במצב זה כבר שילמתי למוכר (שמרוחק ממני מאד גיאוגרפית) ואני נשאר ללא רכב עד אשר יואיל בטובו להעביר בעלות. השאלה היא מה הן האפשרויות שהבנקים מציעים כדי להמנע מהפרוצדורה הנ"ל עבור לקוחות שרכבם משועבד לבנק?

הפתרון שלי לבעיה: אם אני מגיע לבנק של המוכר יחד עם המוכר וצ'ק בנקאי על שמו, ובצירוף זכרון דברים ומתחייב לרכוש ממנו את הרכב, מבקש להסיר את השעבוד על הרכב אך במקביל גם לא להפקיד את הצ'ק עד אשר יש העברת בעלות, לאחר העברת הבעלות מגיעים לבנק עם האישור ונותנים אור ירוק להפקדת הצ'ק. האם התהליך הזה מקובל ובנקים מסכימים לו?

פורסם (נערך)

מחירון הכוונה היא לרוב: מחירון לוי יצחק .

הבנק יסרב.

הפקדת צ'ק בנקאי לוקחת 3 ימים עד אישורה .

הבנק לא ישחרר את השעבוד בלי שקיבל לידיו תמורה . צ'ק במגירה זה רק הצהרת כוונות.

יתכבד המוכר לסלק השעבוד מראש בעזרת הלוואת גישור קצרת טווח.

הסרת שיעבוד מרשם המשכונות : או שתקח העתק מכתב מהבנק או שיתכבד המוכר ויסע עם המכתב לרשם להסיר את המשכון במקום ומיד.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

צ'ק בנקאי = הבנק שלי מתחייב לשלם לבנק שלו את הסכום הנקוב. אני מניח שהם יכולים לברר בלי שום בעיה שהצ'ק תקין, כך שאני לא רואה איזה סיכון יש כאן עבור הבנק. הצעתי הלוואת גישור, המוכר לא מעוניין.

הסרת השעבוד מרשם המשכונות לא מתבצעת באופן אוטומטי לאחר שבוע-שבועיים? למיטב ידעתי, ניתן להעביר בעלות ברגע שהשעבוד הוסר ממשרד הרישוי, אין לי בעיה שהמשכון מרשם המשכונות יוסר רק לאחר שבועיים.

לסיכום: אם אני מבין נכון, בשום פנים ואופן לא לשלם לפני שהשעבוד על הרכב הוסר?

פורסם

במצב כזה, המוכר לוקח מהבנק שלו הלוואת גישור.

זו הלוואה שמכסה את החוב שלו לבנק, ואז הרכב משוחרר משעבוד.

לאחר המכירה המוכר לוקח את הסכום שהעברת לו,

סוגר את הלוואת הגישור ומשלם את העמלה / ריבית בהתאם לתנאי ההלוואה ונגמר הסיפור.

הלוואת גישור ניתן לקחת לא רק מהבנק אלא גם מחברת האשראי / הביטוח / הפנסיה וכו' וכו'.

במידה ובעל הרכב לא מוכן או מסורב להלוואה כזו, זה אומר שהבנק שלו שמכיר אותו, וכלל הגופים הפיננסיים,

שמכירים את ההתנהלות שלו ,דרך החוק החדש של חשיפת נתוני אשראי, שקלו והחליטו שהם לא לוקחים את הסיכון עם הבן אדם הזה.

אם הם לא מוכנים לקחת את הסיכון, אין שום סיבה שאתה תיקח.

פורסם

קניתי רכב שהיה משועבד לבנק. המוכר הסיר את השעבוד ושלח לי אישור על כך. וידאתי את זה בעצמי באתרים הרלוונטים ורק אחרי זה עשינו העברה בנקאית והעברת בעלות.

למה לך להסתכן?

פורסם

יש קונים שלוקחים סיכון . מביאים הצ'ק לבנקאי בבנק , הוא מפקיד אותו ומסיר את העיקול מולך ואז הקונה מוסר מפתחות הולכים לדואר להעברת בעלות.

אחרי כשלושה שבועות יורד המשכון מרשם המשכונות.

פורסם

stum, תודה רבה רבה ! בדיוק מה שאני חשבתי.

תודה לכולם, ארכוש ממנו רק אם יוריד את השעבוד טרם הרכישה!

פורסם

יש עוד אופציה - עורך דין. אתה נותן לו כסף. הבעלים נותן לו יפוי כח ותעודות זהות ואת מפתחות הרכב ומסמכים רלוונטיים.

זה פרוצדורה הרבה יותר פשוטה מאשר קניית דירה. מניח שבפחות מ1000 שח יהיו עורכי דין שישמחו לעשות את זה.

בדיוק כמו שקונים דירה שיש עליה משכנתא והערות אזהרה.

לא סגור על העלות.

• תוכן חדש...