Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

תופעה שאישית אני שונא בכביש היא אנשים שמאיטים את מהירותם בשיוט (לא האטה רצינית) על ידי לחיצה על הברקס ולא שחרור של דוושת הגז,

מה שנקרא רוכבים על הברקס.

האם בכל מקרה של האטה של בקרת השיוט האדפטיבית נדלקים אורות הברקס?

בזמן האחרון יש יותר ויותר רכבים חדשים שאני רואה עם ההתנהגות המציקה הזו וחשבתי שאולי זה קשור.

פורסם (נערך)

עוד דרך נהיגה היא נפוצה בכבישים מהירים היא להאט ולהאיץ על ידי לחצני הפלוס ומינוס על ההגה של בקרת השיוט בלי לגעת בדוושות (כל בקרת שיוט, לאו רק אדפטיבית).

האם גם אז לא רואים חיווי של אורות בלם?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

השאלה שלך סיקרנה אותי, אז חיפשתי אותה בפורומים בחו"ל.

מצאתי תשובה של מישהו שכיוון את מערכת בקרת השיוט האדפטיבית למהירות מסוימת ואז נסע בירידה. הוא ראה את אורות הבלמים נדלקים (מישהו ישב מאחור והסתכל).

לפי השכל הישר אם המערכת מחליטה להאט באמצעות המנוע אז לא ידלקו אורות הבלימה, ואם המערכת מחליטה להאט באמצעות הפעלת הבלמים אז אורות הבלימה אכן אמורים להדלק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מנסיון שלי בכמה רכבים, כאשר המערכת משתמשת בבלמים לצורך האטה, האורות נדלקים. כאשר המערכת לא מפעילה את הבלמים אלא נעזרת בבלימת מנוע, אין אורום בלם.

מהכרות ברכבי סקודה טיוטה ולקסוס עם בקרת שיוט אדפטיבית.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

ודאי שנדלקים בעת בלימה.

לא נדלקים בעת האטה.

אגב, דוגמא נוספת הינה מערכת היל הולד שפועלת ברכבים עם בלם יד אלקטרוני,

בעת עמידה ברמזור, נניח, ללא רגל על דוושת הבלם, אורות הבלם נשארים דלוקים. עד רגע הלחיצה על הדלק.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

יש חובה חוקית ברוב המדינות בעולם שאורות הבלמים יפעלו כל פעם שהבלמים פועלים ולכן זה לא משנה אם הנהג לחץ עליהם, בקרת שיוט הפעילה אותם או הרכב נמצא במצב HOLD. כמו כן, במכוניות היברדיות וחשמליות אורות הבלמים ידלקו אם יש האטה משמעותית באמצעות בלימה רגנטיבית. לעומת זאת, מכוניות עם גיר ידני אפשר להאט בחוזקה ע״י הורדת הילוך ואורות הבלימה לא ידלקו. זה יכול להסביר למה רואים יותר הפעלה של אורות הבלמים במכוניות חדשות.

[video=youtube_share;FYyG2sn5mFs]

פורסם
אני מסוג הנהגים שאתה "שונא". הבעיה שלך מראה כנראה שאינך מבין מה היא שמירת מרחק סבירה.

הולך להביא פופקורן... :popcorn:

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אני מסוג הנהגים שאתה "שונא". הבעיה שלך מראה כנראה שאינך מבין מה היא שמירת מרחק סבירה.

האם אתה נוסע מהר יותר מהמכונית שלפניך בנתיב ובמקום להוריד את הרגל מהגז אתה בולם שאתה מבין שאתה מתקרב אליה יותר מידי מהר?

• תוכן חדש...