Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר לשם הסקרנות.

נקח לדוג' את השברולט ספארק (1.4) בזכות הגיר הרציף בשיוט אפשר להגיע איתה למספרים יחסית יפים של 1/16.5 ב-110 קמ"ש.

ובתנאים מסויימים אפשר להגיע גם לאיזור ה 1/18 ק"מ לליטר.

ומה שדופק את הסיפור ומונע מהרכב מלהיות באמת חסכוני הוא הנסיעה העירונית האיטית, עצירות מרובות ופקקים.

כך שהצריכה המשולבת הממוצעת יורדת לאיזור ה- 1/13/14 בסוף.

ב-107 המצב היה מעט יותר טוב אך עדיין הנסיעות העירוניות והפקקים פגעו בצריכת הדלק.

יש רכב שאינו היברידי, שנותן צריכת דלק טובה של 1/15 ק"מ לליטר ומעלה בתוך סביבה עירונית עם עצירות מרובות ופקקים?

ישר עולה לי לראש הספייסטאר אבל אני מניח שגם שם הסיפור דומה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריכת הדלק הגבוהה היא בזינוק. בכלי רכב הברידיים המנוע החשמלי מבצע אותו וכך נחסך דלק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מנועי דיזל חסכוניים גם בנסיעה עירונית וזה מכיוון שמנוע דיזל לא חייב לעבוד בתערובת סטכיומטרית עם 15 חלקי אוויר על חלק אחד של דלק אלא יכול להגיע לתערובת הרבה יותר עניה (יותר אוויר ופחות דלק) כלומר לא מבזבז הרבה דלק ללא עומס ובעומס נמוך.

תסתכל במפרט של דאצ'יה סנדרו דיזל לדוגמה, תראה שצריכת דלק מוצהרת עירונית ובינעיורנית, זהה.

Dacia Sandero fuel consumpition.jpg

פורסם

יהיה מעניין לשמוע איזה נתון מתקבל עם 208 דיזל בתנועה עירונית פקוקה.

אני בספק רב שהדאציה הזו מגיעה ל1/26 קמ"ל בצריכה משולבת או בכלל.

פורסם

הבעיה בתנועה עירונית, בפרט כזו פקוקה, היא הבלימות המרובות. ברכב שאינו היברידי או חשמלי הבלימה לוקחת אנרגיה קינטית והופכת אותה לחום, כלומר מבזבזת אותה לחלוטין. ברכב היברידי או חשמלי חלק גדול מהבלימה נעשה ע״י המנוע החשמלי שטוען את הסוללה תוך כדי הבלימה.

פורסם

לא חושב שזה קיים, לפחות לא עם מנוע בנזין. אני מתנייד כבר זמן מה במרכז עם קליאו 0.9 שברגיל שלה היא מאוד חסכונית ועדיין בנסיעה עירונית צפופה ומרובת עצירות הדלק נשתה בכמויות.

המקומות היחידים שאני מוציא צריכת דלק עירונית טובה יחסית זה כשאני נוסע להורים שגרים באחת מהערים הקטנות יותר בדרום הארץ, אני מנחש שגם משם נגזר נתון צריכת הדלק העירונית שרנו הדביקו לרכב, נתון שבינו לבין המציאות בעיר מודרנית טיפוסית אין שום דימיון.

פורסם

המקומות היחידים שאני מוציא צריכת דלק עירונית טובה יחסית זה כשאני נוסע להורים שגרים באחת מהערים הקטנות יותר בדרום הארץ, אני מנחש שגם משם נגזר נתון צריכת הדלק העירונית שרנו הדביקו לרכב, נתון שבינו לבין המציאות בעיר מודרנית טיפוסית אין שום דימיון.

יש תקנים לבדיקת צריכת דלק, היצרנים בודקים לפי התקנים.

התקן מגדיר את תנאי נהסיעה - נסיעה עירונית זו נסיעה במהירות 50 קמ"ש עם כך וכך האטות ל 20 - 30 קמ"ש וכך וכך עצירות ברמזורים.

התקן לא לוקח בחשבון עמידה בפקק במשך שעה עם מזגן פועל.

פורסם
אפילו לא קרוב,

עושה לי בערך 16 קילומטר לליטר

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

לplatinum מהפורום גם יש כזו והוא מגיע ל1 ל22, עובר את ה1000 קמ למיכל בלי בעיה. כנראה שזה תלוי נהג :)

פורסם
יש תקנים לבדיקת צריכת דלק, היצרנים בודקים לפי התקנים.

התקן מגדיר את תנאי נהסיעה - נסיעה עירונית זו נסיעה במהירות 50 קמ"ש עם כך וכך האטות ל 20 - 30 קמ"ש וכך וכך עצירות ברמזורים.

התקן לא לוקח בחשבון עמידה בפקק במשך שעה עם מזגן פועל.

מעניין אותי לראות את המבחן העירוני שלהם ואיך הם הגיעו לנתון של 17.5 ק״מ לליטר, לי זה לא נראה אפשרי בכמעט אף תוואי עירוני סביר.

פורסם

אני עם הדור הקודם של הספררק, 1.2 ידנית. בנסיעה עירונית עם קצת פקקים אני לא יורד מ 14 קמ"ל, נמדד כל תדלוק ע"פ המשאבה.

פורסם

אח שלי בעלים של קקטוס סולר, נוסע כל בוקר מראשון להרצליה וכל ערב בחזרה.

ממוצע הצריכה שלו על פי מחשב הדרך הוא 1:27. הוא מכבה תמיד את ה-Stop&Start ובוחר להתגלגל בפקקים במקום להצמד.

הכל תלוי באופי הנהג.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לא חושב שזה קיים, לפחות לא עם מנוע בנזין. אני מתנייד כבר זמן מה במרכז עם קליאו 0.9 שברגיל שלה היא מאוד חסכונית ועדיין בנסיעה עירונית צפופה ומרובת עצירות הדלק נשתה בכמויות.

אצלי בשבועות עם פקקים מטורפים ושאר הנסיעות בצורה "נמרצת", היא מגיעה במקרה הכי גרוע ל14 לליטר. מעולם לא היה לי יותר נמוך מזה.

אני באזור הצפון.

• תוכן חדש...