Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשבוע האחרון אני נהנה מאד לקרוא וללמוד מהסיפורים בפורום. חיפשתי קצת אבל לא מצאתי שאלה דומה מספיק. אם יש כבר פוסט כזה אני מתנצל בפניכם.

ברשות המשפחה דייהטסו שרייד קלאסיק מודל 98 שעברה כ242800 ק"מ (מצ"ב מטה תמונות הרכב). זה רכב שמשרת בעיקר את אימי לנסיעות לעבודה וחזרה (15 דק' כיוון) וקצת שוטטות בישוב.

הרכב היה אצלנו מהק"מ הראשון ואבא שלי הסובייטי הפדנט שמר עליו וטיפל בו. יש ספר טיפולים עם כלל הקבלות. תמיד הקפיד להשתמש בשמן מתאים וחלפים מקוריים. היו תקופות שאבי עשה חלק מפעולות האחזקה בעצמו (וגם לימד אותי פה ושם) אבל בשנים האחרונות הוא העדיף לקחת למוסך.

בעיות הרכב שאני מכיר:

1. הוא ישן - זה אומר 2 טסטים בשנה (וצורך במעבר בחינת פליטת מזהמים) + אישור רכב מיושן.
  2. פלסטיקה ישנה - על כלל המשתמע מכך.
  3. ישנה הזעה של כ0.5 ליטר שמן ל1000 ק"מ (אבא שלי מקפיד למלא, אין לנו כוח לתקן). בין המנוע לגיר.
  4. החלפת רצועת טיימינג קודמת הייתה ב180,000 ק"מ משמע יחסית בקרוב.

יתרונות:

1. פשוט
  2. נוסע
  3. הוחלף רדיאטור לפני כמה שנים
  4. הוחלפו לאחרונה ידיות שהתפרקו (הזמנו מאוסטרליה דרך האינטרנט)
  5. הוחלף מפסק חלונות חשמל.

לאבי הספיק העיסוק עם המוסכים ומכוני הרישוי והורי החליטו לרכוש רכב חדש אחר.

שאלתי אליכם - אילו פעולות אחזקה לדעתכם יידרש הרכב בגילו וכמה זה עשוי לעלות? כמה לדעתכם עשוי לעלות תיקון הזעת השמן?

אני יודע שהשאלות שלי מאד גנריות אבל תוהה האם יש מחלות צפויות לרכב. אני שוקל לקחת על הרכב אחריות בתור כלי לימודי. בשאיפה להשתמש ברכב בתור רכב נסיעות להורים (אני מתגורר במרכז וביום יום מסתייע בתחב"צ).

תודה,

רמי

20190706_184833.png

20190706_184806.png

20190706_184817.png

פורסם

רכב מצוין, אמין, עמיד, ונוח מאוד לתחזוקה מבחינה כלכלית ומבחינת קלות העבודה עליו. אם אין לך בעיה של לבצע 2 טסטים בשנה וניראה שהרכב טופל כמו שעון שוייצרי אז תשאיר לך אותו ותהינה ממנו. תדאג פשוט שיעברו על האוטו בכל טיפול כמו שצריך כדי להמנע מהפתעות בין טיפולים. בלאי קיים בכל רכב לא צריך להתרגש מזה. כמובן לבדוק שמן ונוזל קירור שלא חסרים וזה הכל. תיהנה זה רכב מצוין.

פורסם

נותנים בחינם רכב יד ראשונה מהמשפחה - תקח.

כל עוד יש לך את האמצעים והזמן לתחזק אותו. יש הוצאות קבועות על ביטוח ורישוי של סדר גודל 3000-4000 ש"ח בשנה גם אם האוטו לא נסע מטר.

למכור אותו בסכום משמעותי בכל מקרה אי אפשר, למרות שהוא נראה יפה.

תיקון נזילה בין המנוע לגיר זה דבר די יקר מבחינת שעות העבודה. צריך להוריד את הגיר וזה סיפור של 800-1000 ש"ח בערך.

אם זה רק הזעה, אל תתקן, סיכוי טוב שחצי ליטר שמן ל 1000 ק"מ לא נעלם משם אלא המנוע שורף אותו.

אני חייב לשאול, האם האוטו ידני עם קלאץ' מקורי עדיין?

זה אחלה רכב ללימוד ולתחזוקה עצמית, אם תמשיך לשמור עליו הוא יכול לשמש אותך עוד כמה שנים.

פורסם
מצד אחד כיוון שהרכב טופל כראוי הוא יכול להחזיק עוד שנים..

מצד שני בלאי של גומיות/ חלקי מתלה וכיו"ב לא ממש עניין חריג.

לרכב הזה יש רגישות מיוחדת להתחממות מנוע- מספיקה התחממות אחת ואז תיקון ראש מנוע אינו מספיק ויש להחליף מנוע- בלוק המנוע בדומה לאפלאוז עשוי מאלומיניום שמאוד רגיש(אצלי בזמנו הלך פעם אחת מנוע לא בגלל תקלת מערכת קירור ואעפי שהביאו מנוע ועשו לו אוברול אחרי שנה וחצי עשו שוב ראש מנוע)

לכן נדרשת תשומת לב ואחזקה אדוקה למערכת הקירור על כל מרכיביה לרבות שימוש בנוזל קירור איכותי.

תודה על התשובה.

האמת שהיו מספר התחממויות בעבר שאמא שלי תפסה בזמן, עצרה בצד, הזמנו גרר למוסך שסידר אחת הבעיה טפו טפו (נזילות נוזל קירור ולבסוף החלפת רדיאטור )

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Tapatalk

פורסם
רכב מצוין, אמין, עמיד, ונוח מאוד לתחזוקה מבחינה כלכלית ומבחינת קלות העבודה עליו. אם אין לך בעיה של לבצע 2 טסטים בשנה וניראה שהרכב טופל כמו שעון שוייצרי אז תשאיר לך אותו ותהינה ממנו. תדאג פשוט שיעברו על האוטו בכל טיפול כמו שצריך כדי להמנע מהפתעות בין טיפולים. בלאי קיים בכל רכב לא צריך להתרגש מזה. כמובן לבדוק שמן ונוזל קירור שלא חסרים וזה הכל. תיהנה זה רכב מצוין.
לגבי השני טסטים, הרי כל פעם הם יתפסו משהו ובנוסף, צריך לעבור בדיקת מזהמים, איך עושים את זה בכל פעם? הרי יש פטנטים של תוסיפי דלק - אבל מה בעצם הם עושים.

כמה לדעתך יעלה כל טיפול כזה ( חומרים ועבודה ) לפני בלתמים?

תודה

פורסם
נותנים בחינם רכב יד ראשונה מהמשפחה - תקח.

כל עוד יש לך את האמצעים והזמן לתחזק אותו. יש הוצאות קבועות על ביטוח ורישוי של סדר גודל 3000-4000 ש"ח בשנה גם אם האוטו לא נסע מטר.

למכור אותו בסכום משמעותי בכל מקרה אי אפשר, למרות שהוא נראה יפה.

תיקון נזילה בין המנוע לגיר זה דבר די יקר מבחינת שעות העבודה. צריך להוריד את הגיר וזה סיפור של 800-1000 ש"ח בערך.

אם זה רק הזעה, אל תתקן, סיכוי טוב שחצי ליטר שמן ל 1000 ק"מ לא נעלם משם אלא המנוע שורף אותו.

אני חייב לשאול, האם האוטו ידני עם קלאץ' מקורי עדיין?

זה אחלה רכב ללימוד ולתחזוקה עצמית, אם תמשיך לשמור עליו הוא יכול לשמש אותך עוד כמה שנים.

תודה רבה על התשובה. בהחלט אני צריך לקחת ביטוח בחשבון.

לגבי הגיר - לא ציינתי אבל המכונית אוטומטית עם הגיר המקורי.

פורסם

אם הרכב רץ על טיפולים שיגרתיים של שמנים ופילטרים אז סביב ה 500 שח חלקים איכותיים עם עבודה במוסך. רוצה לחסוך לפחות 200 שח? קנה את החלקים בעצמך ותלמד לבצע את הטיפול או תיעזר פה בחברי הפורום אני מאמין שיישמחו לעזור לך טיפול בסיסי ושוטף זה אחת העבודות הקלות יותר לביצוע. מעבר לכך לגבי בלתמים תלוי מה נחוץ החלפה קשה ככה לדעת אבל בגדול החלפים זולים מאוד.

פורסם

נהדר לשמוע. האמת שאחת הסיבות שאני שוקל להחזיק את הרכב היא לימודית, זה טוב לדעת. אמנם אני יודע להחזיק מברג ואולי גם מפתח ברגים אבל לא ניסיון או כלים בעבודה עם רכב.

מה לגבי נושא פליטות המנוע, יש מה לעשות עם זה?

ולגבי עבודה עם מישהו מהאתר, אקח זאת בחשבון. כרגע אני עושה חשבון כנה של עלויות אחזקת הרכב ואם זה משהו שאני יכול לעמוד בו היום.

תודה רבה על המענה

רמי

פורסם

ברכב תמיד יכולות לצוץ הפתעות אבל מכיוון שאתה בכיוון של לטפל בעצמך רק ככה אתה תבין כמה אתה תחסוך באמת...וזה אפילו ייתן לך את האומץ לדלג באיזשהו שלב לרכב חדיש יותר שאתה כבר יודע את הבסיס. מהלך חכם שיעשה לך רק טוב גם בכלכלי וגם במיקצועי. אולי גם כדאי שתשתף מהיכן אתה על מנת שיהיה את האופציה לחברים מהפורום שכן יירצו לעזור לך וללמד אותך לחבור אליך שתצטרך.

פורסם
לגבי השני טסטים, הרי כל פעם הם יתפסו משהו ובנוסף, צריך לעבור בדיקת מזהמים, איך עושים את זה בכל פעם? הרי יש פטנטים של תוסיפי דלק - אבל מה בעצם הם עושים.

בניגוד לדעה הרווחת, מכוני טסטים "לא מנסים להכשיל בכוח" מכוניות ישנות אם הן מסודרות ומטופלות.

בגרע שתטפל פעם אחת בכל הדברים שצריך לטסט, ונגיד עד הטסט החצי שנצי הבא תסע 3000 או 5000 ק"מ, שום דבר לא ישתנה ואת הטסטים הבאים אתה אמור לעבור חלק.

פורסם

איזה נוזל קירור יש ברכב?

מכיוון שבוצעו תיקונים במערכת הקירור ממליץ לוודא שיש נוזל איכותי ובמידה ולא לרוקן ולהחליף. זו לא עבודה קשה, וכפי שציינו הבלוק מאלומיניום ורגיש מאוד מאוד לנוזל קירור לא טוב.

פורסם
איזה נוזל קירור יש ברכב?

מכיוון שבוצעו תיקונים במערכת הקירור ממליץ לוודא שיש נוזל איכותי ובמידה ולא לרוקן ולהחליף. זו לא עבודה קשה, וכפי שציינו הבלוק מאלומיניום ורגיש מאוד מאוד לנוזל קירור לא טוב.

אני לא יודע ואפשר לשאול ( הרכב נמצא אצל הורי).

תודה לכולם על כל התשובות. אעשה בדיקה כלכלית, האם אני יכול להרשות לעצמי להחזיק רכב ( היום אני גר במרכז ומתבסס על תחב"צ ) . כל התשובות שלכם למעלה עזרו מאד לגבש תמונה.

תודה רבה לכם שאתם קהילה פתוחה לחדשים.

פורסם

לאבא שלי היה רכב כזה 1999, אוטומט מנוע 1.5 אם אני זוכר נכון (לגבי המנוע, כל השאר בדוק ככה)

לא יצא לי לנהוג עליו כי דפקו לו את הרכב מאחורה בתאונה וברכה הלך טוטאל לוסט, אבל נסעתי איתו די הרבה וברכה היה ממש נוח (לא רוצה להגזים, אבל אם אני משווה ללאון שלי, הוא די מתקרב עליו)

מה שכן, הוא אמר לי שכל שבוע וחצי היה צריך לתדלק (הוא היה נוסע רק בתוך העיר בשעה של פקקים אבל 95% מ הזמן).

בגדול על הסיריונים שמעתי רק דברים טובים.

Enviado desde mi ONEPLUS A6013 mediante Tapatalk

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

אז החלטתי להשאיר את הרכב אצלי לתקופה של כמה שנים. מתכנן לנסוע עליו פחות מ10K בשנה.

ההורים שלי גם מתעקשים לעשות לו יישור קו במוסך שטיפל ברכב לאחרונה וסומכים עליו. בין השאר בתכנית:

הורדת הגיר ותיקון נזילת שמן המנוע בין המנוע לגיר.

שאלה שעלתה לי. במעבר על הקבלות שעשיתי לפני כמה שבועות ראיתי שהחלפת שמן גיר בוצעה מזמן בטיפול 80K (אולי גם בוצעה אחת אחריי, אני צריך לעבור שוב על הקבלות כשאהיה אצל ההורים). בבדיקת נוזלים שעשינו שמן הגיר נראה אדמדם ולא שחור / מגעיל (בטפטוף על נייר) ככה שאולי מצב הרכב לא נורא.

בנסיעה - לוקח רגע מהכנסת הילוך אחורי עד שמרגישים שהוא תופס. אבל אין "מכה". נראה לי לגמריי נורמאלי ברכב בגיל הזה. בנוסף בין העברת ההילוכים בנסיעה קדימה צריך להוריד רגע את הרגל מהגז ולתת להילוך לעבור. מעבר לכך - התנהג יפה מאד בהתחשב בגיל.

אני מכיר את הסרטון של Chrisfix על נזק לשמן הגיר.

שאלתי אליכם - האם מוסכניק אמין יידע לומר האם כדאי להחליף שמן או לא? או איך לדאוג לגיר כדי שיחזיק לי כמה שנים?

כמו כן - לרכב כזה: כל כמה זמן צריך להחליף שמן גיר? בספר רכב רשום רק לבדוק אותו כל 2 טיפולים.

תודה רבה,

רמי

נ.ב

אחרי שאקבל את הרכב לידי אעשה מעקב הוצאות ואם יהיה ביקוש - אעלה אותו הנה (או לפורום הרלוונטי) בשביל אחרים. נראה איך זה יהיה לתחזק רכב ישן שעבר יישור קו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן אתכם ששבוע לפני העברת הבעלות אליי והכניסה ליישור קו במוסך הרכב שבק חיים לאימי. בבדיקה במוסך נמצא שמותחן רצועת הטיימינג הלך , הרצועה דילגה 3 שיניים והלכו שסתומים ב2 בוכנות כפי הנראה ( עפ בדיקת קומפרסיה )

שאלה אליכם, מתי בודקים מותחן? האם מחליפים אותו בטיפול רצועה?

התיקון מוערך בכ2000₪ ובנוסף לתיקונים האחרים הנדרשים לתיקון הנזילות כנראה שנוותר על הרכב.

• תוכן חדש...