Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לחיבור DVD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שלא מצאתי פורומים מתאימים, וראיתי שמדברים כאן על מסעדות ושאר שטויות,

אז מצאתי לנכון לשאול כאן.

יש לי DVD ואני לא מצליח לחבר אותו לטלויזיה (SANYO 25 אינץ')

אני מנסה לחבר דרך מחבר SCART רגיל (21 פין) , כאשר מהחלק האחורי של ה DVD יוצאים שלישיית RCA (צהוב-אדום-לבן).

עכשיו הבעיה היא שאם אני מנסה לחבר לטלויזיה אחרת,עם אותו כבל , אז זה עובד בה מצויין,

ואם אני מחבר לטלויזיה שלי , אני מקבל את התמונה בשחור לבן עם פסים (והסאונד בסדר).

ההגיון אומר שזאת בעיה בטלויזיה, אבל אם אני מחבר אליה דברים אחרים באותו שקע

(לדוגמא הממיר הדיגיטלי של HOT) , אז הכל בסדר והתמונה צבעונית ונקייה.

עברתי על סכמת הכבל מסוג SCART ועל פיה כל הפינים הנכונים מחוברים.

למי יש עצה?

הכיוון שלי כרגע :

א)להשיג כבל SCART עם חיווט מלא ולנסות אולי זה יעזור

ב)הטלויזיה לא תומכת בשיטת השידור של הDVD ואין מה לעשות.

נ.ב. גם לוידאו שלי יש כניסת SCART, וכשאני מחבר אליו את הDVD וצופה בו בטלויזיה כאחד הערוצים של הוידאו, מתקבלת גם תמונה בשחור לבן עם פסים.

תודה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאני יודע למה זה... גם אצלי זה ככה.

תנתק את הממיר HOT מהטלוויזיה ותשאיר רק את הדי וי די מחובר לTV.

במידה ואתה גם ככה מנסה לראות רק עם הדי וי די מחובר ,אז נסה להתקשר לתמיכה של הTV

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

תודה, אבל הממיר שלי מחובר תמידית דרך ה RF של הטלויזיה, ככה שזה לא רלוונטי.

העניין קורה גם כשלא מחובר כלום לטלויזיה.

להערכתי היא פשוט לא מולטיסיסטם, או בעברית : נדפקתי .

אם יש הצעות אחרות, אני אשמח לשמוע

תודה

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שמע, RF PF AB VF לא אומר לי כלום. אני לא יודע מה זה אומר, אני רק יודע לפי הצורה של ה"פין"(לא מה שאתם חושבים :) )

***עריכה - אם אתה לא יודע ,אל תכתוב. RF - RADIO FREQUENCYבמקרה הנוכחי , מוצא אות טלוויזיה מאופנן על גל רדיו (בד"כ בתדר UHF ,כאשר מדובר על חיבורי טלוויזיות , וידאו ,DVD ,ממירים וכיו"ב).

SCART - תקע 21 פינים עפ"י התקן האירופאי.

RCA - בננות (מחבר) מהסוג המקובל בחיבורי וידאו ואודיו.

PL- בננות מהסוג המקובל בחיבור אוזניות וכו'.

ניסית לנתק כל מה שמחובר לטלוויזיה? לא משנה שהממיר מחובר דרך RF (לא שזה אומר לי משהו...).

פשוט נתק ה-הכל וחבר רק את הדי וי די.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

הבעייה שלך היא בתכנות ה-DVD.

שיטת השידור בארץ הינה PAL B/G.

ה-DVD שלך מכוון , קרוב לוודאי , ל-NTSC (השיטה האמריקאית).

לחילופין יכול להיות גם SECAM (צרפת) או PAL M (רוסיה ,אם אני זוכר נכון)

בדוק בתפריט ה-DVD את מוצאו.

אה ,אין לך מה לחפש כבל 21 פינים בחיווט מלא.

הנ"ל מיועד לאותות נוספים שאינם בשימוש בטלוויזיה רגילה (למשל , R,G,B בנפרד , SYNC , כניסות אודיו ווידאו) - מיותר עבורך.

פורסם

בנוסף, נסה לשחק עם ההגדרות של הטלויזיה.. יכול להיות שהיא כן יכולה לקבל שיטת שידור אחרת...

והמלצה - אם אתה יכול לחבר את הממיר של HOT לשקע הSCART, עדיף בהרבה.. תקבל איכות תמונה ושמע טובה בהרבה. כל המרה מדיגיטלי לאנלוגי וחזרה גורמת לאיבוד איכות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הבעייה שלך היא בתכנות ה-DVD.

שיטת השידור בארץ הינה PAL B/G.

ה-DVD שלך מכוון , קרוב לוודאי , ל-NTSC (השיטה האמריקאית).

לחילופין יכול להיות גם SECAM (צרפת) או PAL M (רוסיה ,אם אני זוכר נכון)

בדוק בתפריט ה-DVD את מוצאו.

אה ,אין לך מה לחפש כבל 21 פינים בחיווט מלא.

הנ"ל מיועד לאותות נוספים שאינם בשימוש בטלוויזיה רגילה (למשל , R,G,B בנפרד , SYNC , כניסות אודיו ווידאו) - מיותר עבורך.

תודה על העצה, אני אבדוק ב DVD עצמו האם ניתן לשנות באמצעות התפריט, את שיטת השידור שלו.

(קשה לי להאמין כי זה דגם פשוט...)

בקשר לכבל, חשבתי שאולי צריך לתת אדמה נוספת באחד הפינים... (יש לי אפילו מועמד אחד)

הכבל היה מיועד ל OUTPUT , ועשיתי לו הסבה בה העברתי כל פין OUTPUT לתואם שלו בINPUT.

בקשר לחיבור הממיר דרך ה RF , הוט רצו בזמנו עוד איזה 50 או 60 ש"ח על הכבל , אז אמרתי להם שילכו לחפש מי החברים שלהם , גם ככה אני בקושי רואה טלויזיה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בדי וי די אמור להיות

אני זוכר כשהרכבתי לחבר די וי די ב200 שקל היה שם את האופציה

קשה לי להאמין שזה NTSC בלבד

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם
תודה על העצה, אני אבדוק ב DVD עצמו האם ניתן לשנות באמצעות התפריט, את שיטת השידור שלו.

(קשה לי להאמין כי זה דגם פשוט...)

בקשר לכבל, חשבתי שאולי צריך לתת אדמה נוספת באחד הפינים... (יש לי אפילו מועמד אחד)

הכבל היה מיועד ל OUTPUT , ועשיתי לו הסבה בה העברתי כל פין OUTPUT לתואם שלו בINPUT.

בקשר לחיבור הממיר דרך ה RF , הוט רצו בזמנו עוד איזה 50 או 60 ש"ח על הכבל , אז אמרתי להם שילכו לחפש מי החברים שלהם , גם ככה אני בקושי רואה טלויזיה.

אל תיגע בכבל - גם ככה המחברים שם נראים כמו מערכת חשמל של BX :?

50 ש"ח?

"הום סנטר לוקחים כ-25 ש"ח. בכל טמבורייה נורמלית לא תשלם יותר מ-15 עד 20.

תעבור ל-BASE BAND. האיכות משתנה לטובה בהמון. מילה של וארזה.

פורסם
תעבור ל-BASE BAND. האיכות משתנה לטובה בהמון. מילה של וארזה.
מה הכוונה BASE BAND??

*מתעלק*

ועוד שאלה, מהו שמו הלועזי של כבל שמתחבר במעין סיבוב (יש לו שני שגמים קבועים והלפאג עצמו זה המסילות שלו...)

משהו בסגנון BNC או PNC (שכחתי את השם וחבר שלי שאל אותי כי הוא רוצה לקנות את הכבל הנ"ל)

אגב, יש הבדלים בין זה לבין ה-RCA מבחינת איכות?

תודה

אמיר.

פורסם
אל תיגע בכבל - גם ככה המחברים שם נראים כמו מערכת חשמל של BX :?

הפינים שם נשלפים, לכן ההחלפה היתה קלה ופשוטה...

להתחיל לגעת בהלחמות של כבל כזה, זה התאבדות.

בקשר לאיכות, בואו אני אבהיר זאת בצורה יותר ברורה.

אני גר בדירה עם שותפים, לכן לא ממש אכפת לי איזו איכות יראו בסלון, מה עוד שכשהתקינו את הכבלים היתה לנו טלויזיה עתיקה (מאלו עם המסגרת פורמייקה) שמן הסתם אין לה SCART.

אצלי בחדר יש טלויזיה מאובזרת במיטב הטכנולוגיה שמחוברת למחשב וגם מחוברת לממיר כמו שצריך,

ולכן אני גם לא צריך שם DVD.

פשוט רציתי לחבר את הDVD שיהיה בסלון, אם באים אורחים לראות סרט וכו'...

:wink:

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מה הכוונה BASE BAND??

*מתעלק*

ועוד שאלה, מהו שמו הלועזי של כבל שמתחבר במעין סיבוב (יש לו שני שגמים קבועים והלפאג עצמו זה המסילות שלו...)

משהו בסגנון BNC או PNC (שכחתי את השם וחבר שלי שאל אותי כי הוא רוצה לקנות את הכבל הנ"ל)

אגב, יש הבדלים בין זה לבין ה-RCA מבחינת איכות?

תודה

אמיר.

BNC..

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עדכון : זה באמת עובד !

הצלחתי לשנות את שיטת השידור באמצעות לחצן פשוט בשלט שנקרא "SYSTEM"

בתור אחד שרגיל לפתור בעיות חומרה שונות ומשונות על בסיס יומיומי , אפילו לא חשבתי שמדובר בכזו שטות,

וגם לא האמנתי שבמכשיר העתיק שיש לי , אפשר לשנות שיטת שידור. (זה לא הופיע ב MENU)

תודה לכולם, ובמיוחד לשמר שהעלה אצלי את הרעיון לבדוק זאת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נסיון של חיבור מאות טלוויזיות , ואני לא צוחק ...:roll:

אמיר , BASE BAND - תחום התדר הבסיסי והנמוך , בו מגיעים גלי הקול (20HZ-20KHZ) וגלי החוזי (וידאו , לא זוכר את התדרים , עזוב'תי באמא'שך).

גלים אלה מתורגמים על ידי העיניים והאוזניים לצליל ולתמונה .

הבעייה עם הגלים הללו היא שהם דועכים באוויר במרחק קטן מאוד יחסית (לא תשמעו בן אדם מדבר ממרחק של כמה עשרות מטרים , ולא תראו אותו זז ממרחק של כמה מאות מטרים במקרה הטוב).

כדי לפתור את הבעייה הזו , ובעקבות התגלית שגל חשמלי בתדר גבוה יותר מתפשט באוויר בצורה טובה יותר (זה באופן בסיסי , תלוי בעוד דברים) - עושים את הפעולה שנקראת "איפנון" (MODULATION) , שהיא מעין "הלבשת" הגל המקורי של השמע או החוזי על אות בתדר גבוה יותר (תדר רדיו) - וזאת ע"H שינויים קטנים מאוד בעוצמה או במופע (פאזה) של גל הרדיו (יש עוד שיטות ,נעזוב כרגע) - באמצעות מתקן שנקרא אפנן (MODULATOR) , וקליטת אות הרדיו בצד השני וגילוי המידע ש"מולבש" עליו באמצעות מפענח (DEMODULATOR).

בצורה זו ניתן להפיץ אותות שמע וחוזי (מה שביחד נקרא BASE BAND) למרחקים ארוכים יחסית.

לגבי BNC - נחשב למחבר התקני בחיבורי וידאו מקצועיים (בניגוד ל-RCA שבו משתמשים במכשירים של חובבים) בגלל הסיכוך (עטיפת המתכת המונעת חדירת רעשים מהסביבה לכבל) הטוב יותר שלו.

כמו כן משתמשים בו המון בצבא בחיבורי כבלים של אנטנות וכו'.

• תוכן חדש...