Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי החוק בישראל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע, המהירות המירבית בנסיעה בין-עירונית היא 90 (יש גם 100, אבל בדר"כ...) בדרך סלולה ע"פ חוק.

עכשיו, השאלה שלי היא כזאת:

נגיד ואני נמצא במדבר, אזור מישורי, לא סלול ולא מוכר ככביש בכלל.

האם יש מגבלה למהירות המותר במצב כזה ע"פ חוק?

:idea:

פורסם

כאשר השטח נמצא באזור בין-עירוני, מהירות הנסיעה המותרת בתיאוריה (פשוט כי מנסיון, מאוד תתקשה להגיע אליה) היא 80 קמ"ש. עם זאת, במקרה של תאונה החוק המוכר - והמטריד - שנקרא "נהיגה בהתאם לתנאי הדרך" עלול לבוא לרעתך אם יוכח כי בגלל שנסעת 70 קמ"ש (נגיד) - התהפכת \ דרסת ג'מוס.

שטח לא סלול הנמצא בדרך עירונית דינו 50 קמ"ש וההסתייגות של "נהיגה בהתאם לתנאי הדרך" חלה גם כאן.

פורסם

אני בטוח שלא המצאתי את הגלגל כאן אבל סתם עלה לי רעיון כזה שנגיד, רק נגיד, שיש שטח אדמה גדול למשל באיזור לפני אילת. רק חול וחול הרחק מהכביש... למה שלא יהיה ניתן לקיים של מין תחרויות ראלי שכאלה?

פורסם

האם קיים כל סיכוי, ע"פ דעתך, שיום אחד דבר זה יהיה חוקי?

היש עוד מדינות מתקדמות כמו ישראל עם חוק שכזה נגד תחריות ראלי?

האם יש איזה שהיא פעילות שלא ניסו עדיין (אם בכלל) לגרום לתחרויות אלו להיות מותרים בחוק (לעזאזל!) ? :mad:

פורסם

נתחיל קודם בכמה כתבות: ראשונה

שנייה

שלישית

ויש עוד... רבות כבר נאמר בנושא - אך מעט מאוד נעשה.

הספורט המוטורי מחכה לאישור החוק ויישומו - אך עם המלחמה בעיראק והפלשתינאים (ונפילת הממשלה הקודמת) נראה כאילו העניין רק נדחה ונדחה.

מדינות אחרות שאין בהן היתר לקיום ספורט מוטורי? לא שאני יודע, אבל לא ממש ביררתי את הנושא לעומק מעולם (וגם אם כן, אני סמוך ובטוח שלא זו הרשימה שתעשה לנו טוב על הלב).

פורסם

לראות את התמונות בכתבה הראשונה גרמו לי להתמוגג!

אני פשוט אוהב מרוצי ראלי, הם משדרים המון כח, וזה כיף!

לראות את התמונה של הקארטינג (שחוקי בישראל) אל מול האימפרזה המשתוללת מעליה (שלא חוקי בישראל) גרם לי לבכות.

כנראה שתחריות ראלי יפות שכאלה - לא בבית ספרנו.

מי יתן...

פורסם

בדקתי בעבר את הנושא החוקי.

ראשית, המהירות היא רק מגבלה אחת, המגבלה השניה היא מדידית זמנים. והרי אי אפשר לקיים מירוץ בלי לדעת מי המנצר.

רבים ניסו להגיש בג"צים אך מסתבר שהפוליטיקאים לא ממש נלהבים או יותר במדייק, נלהבים מאוד שלא לטפל בנושא.

לאחרונה הצלחתי ליצור קשר עם אחד השרים בממשלה שהבטיח לתרום מזמנו כדי להיפגש עם חובבי הספורט המוטורי ואני מקווה לעדכן אתכם כאשר תתקיים הפגישה.

רונן.

• תוכן חדש...