Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להעביר מחר שיעור קצר על מכוניות בכללי.

אני אציין את החברות המרכזיות ויסדר לאנשים מאיפה כל חברה, את קונצרן פולקסווגן וGM.

סוגי מנועים שונים (כולל מגדשים).

סוגי הנעות.

מה עוד לציין? מה עוד חשוב להסביר ולסדר בראש לאנשים שלא מבינים כלום בזה, או לחכמולוגים שחושבים שהם יודעים?

כדאי לי להתמקד נגיד בחברה אחת? או משהו כזה? או להשאר כללי?

אם אתם יכולים לעזור לי לנסח את סוגי ההנעות ויתרונות חסרונות בכל אחד זה יעזור! (קדמית, אחורית, כפולה)

בכל מקרה, יש לכם רעיונות על איך לבנות שיעור קצת על מכוניות, מה בדיוק לבחור (כללי או להתמקד בחברה מסויימת או משהו?), זה יהיה בערך 25-30 דקות שיעור.

אני צריך לסיים להכין אותו בכמה שעות הקרובות... מקווה שתוכלו לעזור.

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם

נתנו לי את זה רק אתמול, הערות כמו "טוב שנזכרת" ממש עוזרים, תודה.

בכל מקרה לא זה לא לבית ספר.

לא משנה כל כך.

אני יותר צריך דרך להסביר איך פועל מנוע בערה פנימי בכללי, יהיה קצת קשה לצייר את זה על הלוח , נראה לי אני ידפיס איזו תמונה.

אין לי זמן להכנס להרבה דברים, אני פשוט יתן רקע כללי ביותר, טיפה הסטוריה, ואני מקווה טיפה טכני גם.

פורסם

הצעה:

7 דקות על ההיסטוריה של המכוניות - איך הכל התחיל (כרכרות, מנועי קיטור), המכונית הראשונה (בנץ למיטב זכרוני), כולל ציון שנים. קצת פרטים פיקנטיים (מהירות הנסיעה, הספקים). ציוני דרך בתחום הרכב - המכוניות הראשונות בייצור המוני, פס הייצור הראשון (פורד מודל T), התפתחויות כמו הצגת ההנעה הקדמית במכונית סדרתית, מנועי בנזין ודיזל וכולי.

7 דקות על חברות וקונצרנים בעבר וכיום, השוואת סדרי גודל שלהם ופרטים פיקנטיים עליהם.

7 דקות על המכניקה של רכבים כיום - המנוע ואופן פעולתו (כולל סוגי מנועים), תיבת ההילוכים (כולל סוגים), כיצד מועבר הכוח לגלגלים כולל סוגי הנעות, הצגת מערכות טכנולוגיות חדישות באופן כללי (ABS, בקרת יציבות, כריות אוויר ועוד).

5 דקות על העתיד בעולם הרכב + סיכום קצר

כמובן שיש מיליון דברים שאפשר להרחיב עליהם, אבל אם אתה מעוניין להתרכז בכלי רכב באופן כללי, זאת ההצעה שלי. קרא בפורום בנוגע לסוגי הנעות, דובר על זה לא מעט. חפש באינטרנט מידע בנוגע לשאר הדברים שציינתי. יש הכל, רק צריך לדעת איך לחפש. בכל מקרה, להכין משהו כזה שיהיה ברמה טובה, צריך לקחת קצת יותר מכמה שעות. הייתי אומר שיומיים של עבודה היו מספיקים להכנת מצגת ברמה סבירה. כמובן שאין לך את הפריבילגיה הזאת כי נזכרת קצת מאוחר מדי, אז כדאי שתתחיל לעבוד...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סבבה.

כמה דברים, ציינתי נגיד שהרכב המונע הראשון היה טרקטור צרפתי בעל 3 גלגלים מונע קיטור.

איך המכונית הראשונה הייתה של מרצדס? כאילו למה דווקא היא מוגדרת המכונית הראשונה? למה לא כל רכב בעל 4 גלגלים קודם? או שזה באמת היה הרכב בעל 4 גלגלים עם מנוע בערה פנימי הראשון?

אילו קונצרנים היו בעבר שלא קיימים כיום? איזה דברים לספר על הקונצרנים כיום חוץ מהחברות תחתייהם? איפה אני למשל יכול למצוא חומר על איך GM התחילה והתגבשה למה שהיא היו ומתי היא רכשה כל חברה שהיא רכשה?

כנ"ל לגבי VW ומתי למשל הם רכשו את או קנו חלק נרחב בAUDI וכל שאר החברות.

תודה

פורסם

אני לא ממש יודע. במקומך הייתי פשוט נכנס לגוגל ומתחיל לחפש. זה לא פשוט אבל גם לא נורא מסובך, קצת השקעה.

הצעות לחיפוש (לא בדקתי, סתם שליפה מהמותן):

first car ever

history of car manufacturers

general motors cars history

VAG concern history

ועוד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה יכול הלישתמש בלינק הזה

בימיוחד בהודעה שבה מוסבר על האישים החשובים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=43094&highlight=%E1%E5%E0%E5+%EC%F7%E7%FA+%E7%EC%F7

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

מישהו יכול אולי לספק לי מידע על פולקסווגן?

כמה היא שווה כיום? כמה עובדים היא מעסיקה?

פורסם

אני לא חושב שאתה חייב להיכנס כ''כ עמוק בתוך הרעיון

תספר לאנשים מה התרומה לעולם הרכב ולמה החברה חשובה לתרבות הרכב (ולא רק ואג)

ולא פרטים (די משעממים) של כמה עובדים ומה השווי

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

אבל אלה דברים ממש כלליים ומעניינים שאני אומר תוך שניה ומעצימים את הדברים...

• תוכן חדש...