Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף לקנות ב-45K?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי שאלה.

יש לי תקציב של בסביבות 45 אלף שקל ואני לא יודעת איזה אוטו כדאי לי לרכוש.

האופציות שחשבתי עליהן הן:

1)מאזדה יאריס

2)פיג'ו 206

3)פולו של פולסוואגן

באופן עקרוני אני מחפשת רכב עם הכי פחות בעיות מכניות כי לא מתאים לי לרוץ למוסך כל יומיים.

אז אם מישהו מבין יכול לייעץ לי, אני אשמח.

תודה.

פורסם
שלום לכולם, יש לי שאלה.

יש לי תקציב של בסביבות 45 אלף שקל ואני לא יודעת איזה אוטו כדאי לי לרכוש.

האופציות שחשבתי עליהן הן:

1)מאזדה יאריס

2)פיג'ו 206

3)פולו של פולסוואגן

באופן עקרוני אני מחפשת רכב עם הכי פחות בעיות מכניות כי לא מתאים לי לרוץ למוסך כל יומיים.

אז אם מישהו מבין יכול לייעץ לי, אני אשמח.

תודה.

במקרה שלך המאזדה (מאזדה, טויוטה, הכל אותו דבר...) יאריס בטח תיהיה הכי מתאימה.

התקציב יאפשר לך לקנות את הדגם הכי נחות החבורה במקרה של היאריס, עם מנוע ה-1000 סמ"ק, בשנתון 2000. לא דבר שקל למצוא ובטח יפתו אותך המון עסקאות של רכבים שנפלטו מחברות השכרה, כדאי להיזהר מאוד בעניין.

שאר האופציות בהחלט יכולות להיות אמינות כפי שביקשת, אך הכל תלוי באם האקזמפלר עבר התעללות או הזנחה במשך חייו, או שנשמר מכל רע.

כמובן שקיימים מיתוסים כמו יפני- אמין (יאריס), צרפתי- לא אמין (פיג'ו). כמובן שאף מאותם מיתוסים לא הוכח מדעית אך ישנם סימנים שמעידם על נכונותו.

הכי חשוב למצוא אקזמפלר שעבר טיפולים בזמן, שעבר טיפולים מונעים, דבר זה יעיד על אמינותו בהמשך חייו יותר מכל מיתוס.

פורסם

יאריס יהיה קשה לך מאוד למצוא בתקציב הזה. אם האמינות בראש מעייניך אז היא כנראה תהיה העדיפה, אבל אני מקווה שאת לא באמת חושבת שתצטרכי את שירותי המוסך כל יומיים עם מכונית כמו ה-206...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דווקא כן, שאלתי על ה-206 וקיבלתי תגובות לא טובות....

אמרו לי שיש לה מלא בעיות מכניות קטנות כאלה שהן ממש לא מובנות...

על היאריס שמעתי שבכביש מהיר היא לא יציבה בכלל והפח שלה מתקמט מכל נגיעה בערך...

ברור לי שלכל אחד חוות דעת משלו ויש אנשים שלא " הלך" להם עם אוטו ספציפי אבל

באופן עקרוני התלבטתי בין יאריס ל-206 אוטומטית שנת 2000 אז אני רוצה לדעת מי מהן יותר אמינה חסכנית בדלק וכדאית בשבילי.

פעם ראשונה שאני רוכשת אוטו - לא רוצה ליפול!!!

פורסם

נראה שכדאי שתחליפי את האנשים שאת מקבלת מהם מידע. כל הסיפורים על פח שמתקמט מהר וכו' לא מבריקים במיוחד. לרנו מגאן II בעלת 5 כוכבי בטיחות יש כנפים מפלסטיק, אז? היאריס בטוחה, ואין לה בעיית יציבות בכביש מהיר. הבעיה שלך עם היאריס זה שהיא פשוט לא נכנסת לך לתציב, בטח ובטח עם מדובר באוטומטית. אם מדובר בידני ה1.0 חורג בתקציב במעט. אם אין לך בעיה עם ידני זו היא אופציה טובה.

אגב אם זו הפעם הראשונה שאת קונה רכב תקראי את הדיונים הדביקים בפורום ייעוץ ברכישה, יש שם הרבה מידע שימנע ממך לעשות טעויות יקרות.

האם לקחת בחשבון גם עלות ביטוח של 5K בשנה + -? בנוסף חשוב להשאיר כמה אלפים בצד לתיקונים כאלו ואחרים אשר עלולים להגיע בכל רכב משומש.

גיא

פורסם

אני מוכנה לרדת בשנתון!

אבל הבעיה שלי עדיין עומדת בעינה...

מה מהם לקנות ? מה עדיף?

עוד אופציה על הפרק היא מאזדה 121, אם אני אצליח למצוא אחת כזאת..

פורסם
דווקא כן, שאלתי על ה-206 וקיבלתי תגובות לא טובות....

אמרו לי שיש לה מלא בעיות מכניות קטנות כאלה שהן ממש לא מובנות...

על היאריס שמעתי שבכביש מהיר היא לא יציבה בכלל והפח שלה מתקמט מכל נגיעה בערך...

ברור לי שלכל אחד חוות דעת משלו ויש אנשים שלא " הלך" להם עם אוטו ספציפי אבל

באופן עקרוני התלבטתי בין יאריס ל-206 אוטומטית שנת 2000 אז אני רוצה לדעת מי מהן יותר אמינה חסכנית בדלק וכדאית בשבילי.

פעם ראשונה שאני רוכשת אוטו - לא רוצה ליפול!!!

אז תחזרי למי שאמר לך שהפח של היאריס "מתקמט" ותגידי לו שכיום כל הרכבים מתוכננים "להתקמט" בשביל לספוג את האנרגיה של התאונה, בניגוד לרכבים ישנים שמעבירים את כל האנרגיה לתוך תא הנוסעים וגורמים ליותר נזק לנוסעים. זה אומנם מעצבן שכמעט כל מכה קטנה לטמבונים מפלסטיק להסדק (והמחירים שלהם בחברה ממש גבוהים) אבל כאשר תעשי תאונה רצינית ותצאי ללא שריטה מהרכב את תגידי תודה שהיום יש כ"כ הרבה ידע וטכנולוגיה שמושקע בבטיחות ...

לפי דעתי היאריס הכי תתאים לך, הבעיה זה שהתקציב שלך נמוך מדיי (בתקציב הזה תוכלי לקנות יאריס 1000 סמ"ק חצי אוטומט).

הבעיות העיקריות של ה-206 הם גיר אוטומט "חכם" שלא תמיד משתף פעולה ופלסטיקה פנימית שלא מזדקנת בכבוד. חוצמזה מדובר ברכב נחמד שרגיש מאוד לטיפול לא מקצועי והזנחה, מנוע ה-1400 סמ"ק מאוד עגלה בגיר אוטומט ולכן כדאי לעשות נסיעת מבחן לפני שאת רצה לקנות (ואם היא יותר מדיי עגלתית בשבילך אז צריך לחפש 1600 סמ"ק).

ד"א, זה בד"כ ההבדל בין יפאניות לצרפתיות, היפאנים בונים רכבים שבנויים לעמוד בעומסים כפולים ולכן הם שורדים את ההתעללות בצורה טובה יותר אבל אם תקחי יאריס ו-206 ששתיהן טופלו כמו שצריך אז שתיהן יהיו אמינות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין אפשרות לרדת בשנתון ביאריס, 00 זה הראשונות, וגם הן חורגות מהתציב שלך.

אם יורדים לרכבים זולים יותר כגון 121, ומחפשים אמינות, שרייד 98-7 יכולה להיות אופציה, וגם טויוטה סטארלט, אם כי האחרונה נדירה משהו.

אם אני לא טועה גם 206 אוטומטית נכנסת לתקציב בקושי רב, תבדקי במחירון של לוי יצחק, העלות היא של שיחה סלולארית רגילה.

גיא.

• תוכן חדש...