Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים אני רוצה לשתף בהתלבטות,

בנובמבר נגמר לי החוזה ליסינג על הקליאו(מה שאומר שבספטמבר אצטרך כבר להחליט) - בגלל שאני אדם לא החלטתי(שעד עכשיו בחר/קנה כל רכב בצורה אימופלסיבית לחלוטין - בניגוד לחוסר החלטיות שלי) התחלתי לחקור את השטח, להחליט מה אני עושה קדימה.

- נוסע לרוב לבד, מידיי פעם עוד אדם-2 איתי ברכב.

- עושה בערך 25,000 בשנה(נמצא גבולי במשתלם/לא משתלם ליסינג)

- מקום בעיקר לקניות בבגאז'

הדרישות שלי מהרכב?:

Must:

- בקרת שיוט זה מבחינתי אוויר לנשימה בנהיגה (העדיפות בכללי היא אפילו לאדפטיבית).

- שיהיו ביצועים טובים לפחות כמו בקליאו.

- התנהגות טובה(לא חייב ספורטיבי) לא רוצה רכב שרוכן את עצמו למוות בכל פניה.

- מושב נוח ותומך, עדיפות לרך.

עדיפות:

- לא קרוסאובר.

- מערכות בטיחות מקוריות.

- נוחות נסיעה טובה.

- ידני אם כי לא ריאלי ביחס לשאר הדרישות בשוק הישראלי ואני יודע את זה.

- גג פנורמי.

- לא ארוך וגדול

עכשיו, פורסם לא מזמן האפשרויות אצלנו בחברה לרכב ליסינג ואני ממש מבועס - אין שום רכב שרלוונטי לי ולדרישות שלי:

- קליאו לייפ(כבר יש לי)

- יונדאי I20 פריים(אין בקרת שיוט, אין מערכות בטיחות)

- סוזוקי קרוסאובר(אין מערכות בטיחות, ג'יפון - המושב לא להיט בכלל) - תוספת של כמה מאות שקלים

- ניסאן סנטרה - תוספת של כמה מאות שקלים

- לא עם גיר רציף

יש תקווה מסויימת שעד אמצע-סוף שנה ישתנו האפשרויות(לדוגמא הייתה לפני כן אפשרות לארונה, שיכלה אולי יותר להתאים) - אבל קשה לי להאמין שיהיה רכב שיקלע לצרכים שלי.

האופציה השניה, לוותר על הליסינג ולרכוש רכב פרטי - כבר עשיתי את זה בעבר אבל עקב תאונה ועליית הפרימייה חזרתי לידיים החמימות של הליסינג ביינתים, אם כבר פרטי אני חושב לרכוש האצ'בק משפחתית, מאובזרת ויותר מפנקת(כאנטי-טזה לעולם הליסינג שאני נמצא בו) - ביינתים במחשבה שלי:

- גולף(1.0 או 1.5)

- פיג'ו 308 פרימיום חדשה(1.2 עם ה8 הילוכים)

חשבתי גם על ההונדה סיוויק אבל האמינות של המנוע מפחידה אותי ולכן אני לא חושב שאקח את הסיכון.

המאזדה 3 מעצבן שבאה עם התקנה של מוביילאי וברכב שאני קונה בעצמי זה ביג נונו.

מבלבל, מעצבן קצת כי הליסינג כפתרון הוא נוח(רכב ללא דאגות) והנסועה שלי היא מעל הממוצע וכבר קצת התרגלתי אליו(אחרי שהייתי עם רכב פרטי ופחדתי על כל שריטה והתמודדתי עם ביטוחים,שמאים מוסכים וכל הפאן הזה - מה שממש צילק אותי מהבעלות על רכב) - אבל האם העלות של הליסינג(רכב שאני פחות רוצה/בכלל לא רוצה) שווה לי את זה? עלתה המחשבה אפילו של לקחת I20 פריים ולהתקין בקרת שיוט בעצמי(הבנתי שזה רק להוסיף את הכפתור להגה).

מה אתם חושבים?, לאן מכאן?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כנראה שה3 החדשה תגיע לכאן עד ספטמבר, הייתי מחכה לראות. בנתיים מקבלת ביקורות טובות יחסית.

וגולף חדשה לא הרבה מאחוריה.

פורסם

לפי התאור שלך סופרמיני בליסינג יהיה הפתרון הטוב ביותר. מסיר ממך דאגות ויתכן שגם עדיף כלכלית. אבל לפני שאתה מקבל החלטות גש למדור שכר ובצע סימולציות של האפשרויות השונות, הן לגבי השכר והן לגבי ההשפעה על תנאים סוציאליים, שהיא השפעה לטווח ארוך. במקביל גש לסוכנויות הרכב הרלוונטיות ובחן את הדגמים לפחות במצב סטטי, ואת המעניינים גם בנסיעת מבחן. כמובן שבסוכנות לא צריכים לדעת שאתה מתכוון לקחת רכב בליסינג - מבחינתם אתה צריך להיות לקוח פוטנציאלי.

מבחינת הכרת הדגמים - אני מכיר רק את הקרוסאובר, וגם אותו בגרסה הקודמת. הרכב שימושי ביותר, והוא לא ממש ג'יפוני (אם כי הדגם החדש יותר גבוה מהקודם). הבעיה המרכזית אתו היא הבעיה הכללית של סוזוקי בישראל, העדר אמצעי בטיחות אקטיביים אלא המצאות צפצפה בלבד. אבל יש לך עוד למעלה מחצי שנה, אולי סוף סוף היבואן יתעשת.

בכל מקרה, לא הייתי ממהר לקבל החלטות לגבי נובמבר, כיון שהשוק עשוי להשתנות, אין לנו מושג איזה ממשלה תקום כאן, כך שודאי אין לדעת מה תהיה מדיניות המיסים, יתכן שמבחר הדגמים בליסינג ישתנה ומאפייני הדגם\אבזור ישתנו.לדעתי אתה צריך לעשות את עבודת ההכנה מתי שהוא בסביבות ספטמבר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חייב חדש? אם לא, ואם אתה מוכן לוותר על בקרת שיוט אדפטיבית ומערכות בטיחות מקוריות, 208 דיזל עונה על רוב הדרישות, ותהיה חסכונית מאוד בדלק וזולה לקניה ולאחזקה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

^

הייתה לי 208GTI בעבר, ירגיש לי מוזר לנהוג בדיזל - מה גם שהן סופר נדירות ביד שניה.

לפי התאור שלך סופרמיני בליסינג יהיה הפתרון הטוב ביותר. מסיר ממך דאגות ויתכן שגם עדיף כלכלית. אבל לפני שאתה מקבל החלטות גש למדור שכר ובצע סימולציות של האפשרויות השונות, הן לגבי השכר והן לגבי ההשפעה על תנאים סוציאליים, שהיא השפעה לטווח ארוך. במקביל גש לסוכנויות הרכב הרלוונטיות ובחן את הדגמים לפחות במצב סטטי, ואת המעניינים גם בנסיעת מבחן. כמובן שבסוכנות לא צריכים לדעת שאתה מתכוון לקחת רכב בליסינג - מבחינתם אתה צריך להיות לקוח פוטנציאלי.

מבחינת הכרת הדגמים - אני מכיר רק את הקרוסאובר, וגם אותו בגרסה הקודמת. הרכב שימושי ביותר, והוא לא ממש ג'יפוני (אם כי הדגם החדש יותר גבוה מהקודם). הבעיה המרכזית אתו היא הבעיה הכללית של סוזוקי בישראל, העדר אמצעי בטיחות אקטיביים אלא המצאות צפצפה בלבד. אבל יש לך עוד למעלה מחצי שנה, אולי סוף סוף היבואן יתעשת.

בכל מקרה, לא הייתי ממהר לקבל החלטות לגבי נובמבר, כיון שהשוק עשוי להשתנות, אין לנו מושג איזה ממשלה תקום כאן, כך שודאי אין לדעת מה תהיה מדיניות המיסים, יתכן שמבחר הדגמים בליסינג ישתנה ומאפייני הדגם\אבזור ישתנו.לדעתי אתה צריך לעשות את עבודת ההכנה מתי שהוא בסביבות ספטמבר.

עשיתי, כבר החזרתי את הליסינג וחזרתי אליו אחרי חצי שנה(כך שאני יודע את ההפרש) בגלל טוטאלוס והעלאה של הפוליסה - ההפרש היה גיב אור טייק 200-300 שקל בחודש לכאן או לכאן(משמע בחודש שיש לי בו מלא נסיעות לחיפה או ירושלים הליסינג מנצח אבל בחודש שיש לי 2 לקוחות קבועים מרחק 10 קילומטר מהבית הליסינג בקיצוניות יוצא חסר משמעות - ובעבודה שלי זה זז כל הזמן, בממוצע הקליאו אצלי שנתיים ועשתה 50,000 קילומטר אז לפי זה אני מחשב 25,000).

לגבי הלוז, מסכים שאוגוסט-ספטמבר יהיה יותר רלוונטי מעשית לבצע את השינוי - אבל אני כבר מתחיל לרחרח את השטח.

מסכים את השקט של הליסינג, אבל המבחר גרם לי לחשוב ממש ברצינות על לוותר על זה שוב.

מה לגבי ה i30 הדגם החדש עם כל האבזור

כל מה שרשמת כולל גג פנורמי יש

Sent from my iPhone using Tapatalk

לא עפתי עליה באולם תצוגה, על הנייר נשמע אחלה רכב בפועל לא ממש התחברתי(כל אחד והטעם שלו, מזל טוב לך על הרכישה של הI30 אצלך =]).

עריכה אחרונה על ידי noknok

פורסם
הייתה לי 208GTI בעבר, ירגיש לי מוזר לנהוג בדיזל - מה גם שהן סופר נדירות ביד שניה.

יש כרגע 8 כאלו ביד2. רק אומר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לדעתי הקרוסאובר פסול, הוא מספיק סובל מתופעות הלוואי של הגבהה של קרוסאובר +כיול מתלים לא מוצלח ונוחות בינונית.

208 דיזל אם אני זוכר נכון נמכרו לרוב עם מובילאיי, גם לפני 2018.

פורסם

מה לגבי איוניק או הקורולה החדשה?

או שהיברידי לא בא בחשבון?

אבל האמת שאם התפקיד שלי בעבודה היה מצריך נסיעות תכופות במסגרת שלו, לא הייתי בכלל שוקל רכב פרטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נופ..אם כבר הייתי עולם לקטגוריה הזאת הייתי לוקח גרנד קופה 1.3 טורבו.

אבל לא רואה סיבה להסתרבל, מה גם שעל האיוניק נהגתי וממש לא התחברתי.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

פורסם
כנראה שה3 החדשה תגיע לכאן עד ספטמבר, הייתי מחכה לראות. בנתיים מקבלת ביקורות טובות יחסית.

וגולף חדשה לא הרבה מאחוריה.

דווקא ממה שאני ראיתי, אומרים שהיא נוסעת כמו אוטו מגודל, ולא רכב ספורטיבי ודינאמי כמו שהיה עד עכשיו

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

• תוכן חדש...