Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מסיט את הדיון למקום שאין טעם לדבר עליו (נקודתית לשירשור הזה) אבל אני אענה לך בכל זאת כי לדעתי אתה זורע כאן הרבה מידע שגוי:

אם אתה חושב שהמדינה במצב מצויין (עליה של 100% במחירי הדירות מ 2007 עד 2014 - 7 שנים !) אתה כנראה לא שם לב שהכל נמצא תחת מעטה שנקרא בעברית צחה: "אשראי".

רוב מה שאתה רואה היום אצל זוגות צעירים ומעלה (דירה\רכב) לא שייך להם ולא יהיה שייך להם ב 100% ב 30 שנה הקרובות. הכל הלוואות או ליסינג.

הרבה מאוד מהחופשות והביזבוזים וכל מה שנראה לך מבחוץ - בחלק בלתי מבוטל מהמקרים נשען על הלוואות ואשראי גם כן.

איציק

המצב הכלכלי כולל בתוכו את הכל כולל החוב של כלל משקי הבית, אשראי, משכנתאות וכו' וכו'. המצב במדינה טוב בהרבה ממה שהיה יכול להיות עם ניהול כלכלה פחות טוב או יותר פופוליסטי.

מחירי הדירות עלו בעיקר בגלל התרסקות הריבית ב 2008. הריבית ירדה, משקיעים הפנו כספים מאפיקים אחרים לקנית נדל"ן והשוק הגיב בהתאם. הריבית היום עדיין נמוכה ולכן המחירים עדיין גבוהים אם כי יש עצירה בעליה ומדברים אפילו על קיפאון ואולי אולי גם צפויה ירידה קלילה.

דבר אחד בטוח - הסיבה העיקרית זו הריבית, ברגע שהריבית תעלה הרבה מהחכמולוגים שקנו בית ויושבים על משכנתא שלא יוכלו לעמוד בה אם הריבית תעלה, יצטרכו למכור בבהלה ואז תהיה ירידה חדה במחירים.

אני חושב שלא קראת את מה שכתבתי עד הסוף, כתבתי בפירוש שאני לא מתרשם מהבכיינות של אנשים שחיים על הלוואות ואשראי ואח"כ בוכים שלא גומרים את החודש. אם הבנת ממני שאני לא יודע שזה הכל ברובו הלוואות אז הבנת לא נכון.

ולמרות זאת, לדעת מומחים (לא אני) המצב הכלכלי במצב סביר, האשראי שניתן הוא סביר, המשכנתאות שניתנות הן בסיכון מוגבל עקב מאזן ה 70-30, מי שלא יצליח לעמוד במשכנתא הבית יימכר והבנק יקבל את הכסף, הוא לא יקרוס כמו הבנקים בארה"ב שיצרו בועה כשנתנו משכנתאות באופן לא אחראי עד המשבר הגדול.

לא יודע איפה אתה רואה כאן מידע שגוי...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי יש אנשים שאוהבים מכוניות ומכוניות חזקות מעלות להם את הדופק.

מרצדס amg g63, ג'יפ גנגלר, סוזוקי גימני החדש לא עומדים בשום תקן ולא מצליחים לעמוד בהזמנות.

707 כ"ס ישר מהמפעל במכונית משפחתית תמיד משמח אנשים

[video=youtube;WY-047l63t0]

אייל

פורסם
https://www.plugged-in.co.il/2018-ev-summary/

אפשר לראות בבירור שהשנה החולפת הייתה שיא בעולם מבחינת מכירות הרכבים החשמלים וההיברדים.

למשל נורבגיה 11 אחוז מסך הרכבים הוא חשמלי או היברדי.

ובארץ זה עדיין רחוק בגלל חוסר הבנה שמתחיל מלמעלה ומחלחל למטה

נורווגיה מוצפת ברכבים חשמליים, טיילתי שמה והכמות רכבים החשמליים שמה הוא בהחלט חריג גם ביחס לשאר אירופה.

אחת הסיבות? בתוך נורווגיה בערים יש מס גודש(לדוגמא כניסה לאוסלו עם רכב עלתה לי במיסים באיזור ה80! שקל), רכב חשמלי פטור מהעמלה הזאת ומקבל הטבות נוספות במיסים - בנוסף אין המון אנשים שנוהגים ברכבים שלהם בין הערים(מכיוון שהמבנה הפיזי של נורווגיה והעובדה שאין בה כ״כ כבישים מהירים, הרבה אנשים מוותרים על נסיעה עם רכב בין ערים ומשתמשים בטיסות על ״אוטובוסים מעופפים״ במקום) - כך שכמות הנסועה הבין עירונית היא גם דיי נמוכה.

אני יכול להגיד לך שבכפריים שנהגתי בהם יש משמעותית פחות רכבים חשמליים(שמה הטווחים של הנסועה גבוהים יותר) מאשר בתוך הערים שמה אחוז גדול של רכבים עם הנעה חשמלית.

בארץ בדרך להמשיך ולהכשיר תחנות טעינה חשמליות אחרי הבאלגן עם בטר-פלייס, יקח זמן אבל יקרה - עד אז הרכישה של רכב חשמלי היא כדאית רק במקרי קצה ספציפיים, מה גם שהיא מאוד יקרה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
המצב הכלכלי כולל בתוכו את הכל כולל החוב של כלל משקי הבית, אשראי, משכנתאות וכו' וכו'. המצב במדינה טוב בהרבה ממה שהיה יכול להיות עם ניהול כלכלה פחות טוב או יותר פופוליסטי.

מחירי הדירות עלו בעיקר בגלל התרסקות הריבית ב 2008. הריבית ירדה, משקיעים הפנו כספים מאפיקים אחרים לקנית נדל"ן והשוק הגיב בהתאם. הריבית היום עדיין נמוכה ולכן המחירים עדיין גבוהים אם כי יש עצירה בעליה ומדברים אפילו על קיפאון ואולי אולי גם צפויה ירידה קלילה.

דבר אחד בטוח - הסיבה העיקרית זו הריבית, ברגע שהריבית תעלה הרבה מהחכמולוגים שקנו בית ויושבים על משכנתא שלא יוכלו לעמוד בה אם הריבית תעלה, יצטרכו למכור בבהלה ואז תהיה ירידה חדה במחירים.

אני חושב שלא קראת את מה שכתבתי עד הסוף, כתבתי בפירוש שאני לא מתרשם מהבכיינות של אנשים שחיים על הלוואות ואשראי ואח"כ בוכים שלא גומרים את החודש. אם הבנת ממני שאני לא יודע שזה הכל ברובו הלוואות אז הבנת לא נכון.

ולמרות זאת, לדעת מומחים (לא אני) המצב הכלכלי במצב סביר, האשראי שניתן הוא סביר, המשכנתאות שניתנות הן בסיכון מוגבל עקב מאזן ה 70-30, מי שלא יצליח לעמוד במשכנתא הבית יימכר והבנק יקבל את הכסף, הוא לא יקרוס כמו הבנקים בארה"ב שיצרו בועה כשנתנו משכנתאות באופן לא אחראי עד המשבר הגדול.

לא יודע איפה אתה רואה כאן מידע שגוי...

אני מכיר הלוואות מהסוג שצריך להחזיר. לא מכיר הלוואות אחרות לצערי.

ושימוש מושכל באשראי עושה רק טוב לכלכלה, ולאזרח הפשוט. החוכמה (או האתגר) היא לא להיסחף.

ולשאלת פות"ש : רכישת רכבים היברידיים נמצאת במגמת עלייה עקבית.

מותר להניח שהגירסה הכי פופולרית (היברידית) של הדגם הכי פופולרי (קורולה) תשלוט בקצב המסירות בקלי קלות.

צריך רק להביט בנתוני מסירות של רכב כמו יונדאי איוניק ולהיווכח שהאזרחים יודעים חשבון.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

אפשר לראות שהאיוניק נמכר לא מעט גם לפרטיים, כי נתוני המסירות מתפרסמים וגירסת ה-Supreme המאובזרת אינה זמינה לליסינג.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אם בגרמניה רק 2% מהרכבים החדשים שנמכרו השנה היו חשמליים, מה אתה רוצה מישראל?
לא יכול לאמור לך לגבי חשמליות, אבל חזרתי לפני כמה ימים מגרמניה, בשבוע שהייתי שם ראיתי רק פריוס אחת וזה הרכב ההיברידי היחיד שראיתי.

אחרי זה מתוך סקרנות חיפשתי נתונים, מצאתי שבשנת 2017 רק 0.3% מכל המכוניות בגרמניה היו היברידיות שזה נמוך משמעותית מבישראל.

כך שזו לא דוגמא טובה.

פורסם

הטענה שלי היא ששיעור האימוץ של מכוניות היברידיות וחשמליות נמוך בכל העולם, למשל במדינה כמו גרמניה בה נושא זיהום האוויר הרבה יותר בפוקוס מאשר בישראל.

אם נחשב ממוצע עולמי התוצאה תהיה נמוכה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

דווקא בישראל ב 2018 מכוניות היברידיות היוו 15% מכל המכוניות שנמכרו, שזה הרבה מאוד.

פורסם
אני אישית לא אוהב ג'יפונים בעיקר מסיבה אחת מובהקת: הם כל-כך פופולריים שהם גורמים להעלמותם של סוגי רכבים שאני כן מעדיף (למשל רכבי מנהלים).

והבעיה היא שסיבת הפופולריות שלהם היא בגלל אפקט ה "תראו יש לי ג'יפ" - שזו סיבה מטומטמת. מבלי להכנס לויכוח איתך אישית או עם כל אחד אחר פה, אני מאמין ש 90% כאן יסכימו שבן אדם היום קונה ג'יפון בעיקר בשביל האפקט הנ"ל. הרי אפילו אנשים שלא מבינים היום כלום במכוניות ישר קולטים "וואלה יש לו ג'יפ, לא חסר כסף". זה עושה את הדאווין הנכון על מי שצריך, בקיצור.

וואלה...

שרכשתי את היטי, זה היה בגלל 3 סיבות ותו לא.

א. לאבי יש בעיות בריאות ורכב נמוך מקשה עליו, אז חיפשתי רכב גבוה שיוכל להיכנס בקלות.

ב. חיפשתי רכב ידני. :-o

ג. לא מצאתי רנו פלואס דיזל. ב-2014 היא רק נכנסה לארץ.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

כמובן שיש אנשים שמצוין שהם קונים ג'יפון\ג'יפ מהסיבות הנכונות! סיבות בריאותיות קודם כל! מי שבאמת יורד לשטח בוודאי ובוודאי! מי שצריך 7 מקומות ו\או רכב גדול זה בטח עדיף על מיניבוס.

הלוואי וזה היה באמת ככה. הבעיה היא שהרוב קונים בגלל שזה סמל סטטוס (ולראיה תראה איזה ג'יפונים הכי פופולריים, זה לא הייטי :p) וזו הבעיה העיקרית עם הענין, לדעתי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כי אנשים בטראומות עוד מבטר פלייס.

והייבואנים לא נותנים יותר מדי אופציות חשמליות.

בתחום היוקרה החשמל דוקא פורח.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפני כמעט 20 שנה הייתי באוסטרליה. נתקלתי בהמון מכוניות אמריקאיות ו SUV's, אבל כמעט כולם היו מונעות בגז.

ללכת בלי ולהרגיש עם.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
https://www.plugged-in.co.il/2018-ev-summary/

אפשר לראות בבירור שהשנה החולפת הייתה שיא בעולם מבחינת מכירות הרכבים החשמלים וההיברדים.

למשל נורבגיה 11 אחוז מסך הרכבים הוא חשמלי או היברדי.

ובארץ זה עדיין רחוק בגלל חוסר הבנה שמתחיל מלמעלה ומחלחל למטה

לתת טפיחה על השכם למעצמת נפט שעוברת לשימוש ברכב חשמלי זה כמו לתת טפיחה על השכם לחברת טבק שתורמת לחקר הסרטן.

כדי להחזיר בנקודות את כמות הדלק שהם שאבו מהאדמה ומכרו ללקוחות שהשתמשו בו, שרפו ונשמו אותו, גם עוד 1000 שנה עם שימוש רק ברכב חשמלי לא יעזרו.

לגבי המיסים על הדלק. אני לא מתיימר להגיד שלא צריך אותם, אבל אני גם לא מתיימר להגיד שאי אפשר להסתדר בלעדיהם, אולי לא להוריד אותם לאפס, אבל להוריד אותם משמעותית בהחלט כן.

המדינה בכל הקשור למיסים היא מאוד עצלנית ומאוד חסרת יצירתיות. בנוסף יש לה המון המון המון שומנים. מדובר בעצם בנרקומנית של מיסים קלים.

חוץ מזה זה די גוזר גזר דין מוות על האוכלוסיה פה לא? תחשבו מה יקרה כשיהיו פה 30 מיליון תושבים. איך הם יגיעו לעבודה?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...