Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אנחנו צריכים לקנות רכב יד 2 והגיעו אלינו כמה הצעות.

אנחנו יכולים לשים עד 15000שח

כל העולם היד 2 של רכבים מאד מלחיץ, מה כדאי? מה אמין?

ולכן הגענו להתלבטות בין מאזדה 6 2005 לבין טויוטה יאריס 2005 שחברים מוכרים.

שתיהם 190K קמ, במצב טוב, ובאותו מחיר.

השאלה מה עדיף? ועל איזה רכב אפשר לסמוך יותר?

תודה רבה לכל העונים

פורסם

כל קניה של רכב ישן היא הימור. במיוחד עם ק"מ גבוה. אתה יכול להפחית את הסיכוי של תקלות בקנייה של רכב שיש לו קבלות על הטיפולים בצורה מסודרת ואם באמת טיפלו בו בזמן עם חלפים איכותיים ולפי הוראות יצרן.

פורסם

אתה מצפה מרכב של 200,000 קילומטר להיות אמין?

אז לא.

אבל אני הייתי לוקח את הרכב של החברים כי זה נותן וודאות גבוהה יותר

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כמו שכתב niro, אלה שתי מכוניות שונות לחלוטין. אם היאריס מספיקה בגודל וצריכת הדלק חשובה לכם, אני מניח שהיא כעיקרון עדיפה. אם המרחב חשוב לכם יותר, המזדה עדיפה.

אבל במכוניות בגיל כזה ועם קילומטרז' כזה עדיפה זאת שבמצב טוב יותר...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

מדובר על 2 רכבים שונים לגמרי. כך בחשבון שהמאזדה ככל הנראה תהיה יקרה יותר לאחזקה. בלי קשר ב15000 שח אפשר לקנות רכב חדש יותר שככל הסביר יהיה אמין יותר באופן יחסי (במידה והיה שמור וטופל כראוי).

שים לב שהמנוח אמין בהקשר של רכבים הוא מאוד מניפולטיבי ואולי די סטטיסטי ואין לו חפות מהוצאות על בלאי ונסועה לאורך השנים (צמיגים ומצבר למשל דורשים החלפה גם ברכבים חדשים) וכמובן שתחזוקה בזמן מאוד משפיע גם על המשוואה.

אם כן יותר מדוייק להגדיר רכב לא אמין עקב בעיה תכנונית מהותית או בשפה אחרת "מחלות".

פורסם

מזדה 6 2005 לא אמורה לעלות 15 אלף, אלא אם זה הפרימיום.

לפני שנה קנינו אחת 2004 עם 160 אלף קמ ובמצב טוב מאוד (היישור קו היה רק החלפת שמן וגומיה לציריה והיה טסט לחצי שנה), ב12 אלף שקל.

תוכל לקנות אחת יותר צעירה או בפחות כסף כמובן.

לדעתי מבחינת 'רכב' המזדה נותנת הרבה הרבה יותר.

אבל צריך לבדוק איזה רכב מתוחזק יותר טוב, המזדה או היאריס?

אני אישית שונא את היאריס, מחירון מנופח ללא שום סיבה, היא מתקלקלת בדיוק כמו כל רכב אחר והיא לא מצטיינת בשום דבר בתכלס, זה רכב ישן לכל דבר.

פורסם

מאזדה 6 אם כבר רק משנתון 2006 ומעלה, יש לך שם גיר חדש 5 הילוכים, יותר חסכוני בדלק.

אבל איך הגעת מיאריס למאזדה 6, זה טנק, וזה בימבה, וגם המחיר שהציעו לך יקר.

yuvalganim

תתפלא יש רכבים עם 200 אלף ק''מ אמינים, קנינו לפני 5 שנים קרולה 99 עם 190 אלף ק''מ, היום הרכב על 260 אלף ק''מ, לא הוחלף ברכב שום חלק רציני, רק מצבר, צמיגים, ציריות, וטיפולים שוטפים.

פורסם

עזוב, יש לישראלים פחד שאחרי 200 אלף קמ הרכב מת.

ובכת זאת, עם טיפול לקוי זה באמת יכול לקרות, אבל יצא לי להחזיק רכבים שגם עם טיפול לקוי התקרבו או עברו 300 בלי לבכות.

פורסם

במחיר שלהם אתה יכול לקנות שברולט קרוז,הרבה רכב בכלום כסף,הייתי איתו עד אתמול 3 שנים היו לי 0 תקלות בקרוז 2012 מנוע 1.6,צריכת דלק סביב 1:10,אחזקה סבירה

פורסם
עזוב, יש לישראלים פחד שאחרי 200 אלף קמ הרכב מת.

ובכת זאת, עם טיפול לקוי זה באמת יכול לקרות, אבל יצא לי להחזיק רכבים שגם עם טיפול לקוי התקרבו או עברו 300 בלי לבכות.

היונדאי שלי טופלה כמו שעון לפי הספר ורק עם חלקים איכותיים.

ועדיין אפילו אם המנוע תקין יש כ"כ הרבה מכלולים מסביב שיכולים להתקלקל ואין מה לעשות.

ודבר נוסף זה זמינות חלקי חילוף שככל שהאוטו מתיישן קשה לך יותר להשיג חלפים.

פורסם

איתמר היונדאי שלך מקרה מיוחד והיא גם לא יוצרה בקוריאה, כך שזמינות החלפים שלה באמת זוועה.

זה שלך יש מקרה ספציפי, זה בדיוק כמו שלי יש מקרה ספציפי בצד השני של הספקטרום (רכב בן 9 עם 260 אלף קמ ואמינות טפו טפו וזמינות חלפים מעולה).

איפשהו באמצע, רכבים מחזיקים כמו מה שציינתי בהודעה הקודמת.

לא רואה בעיה לרכוש חלפים ליפנית שמתחו לה את הפנים לפני 13 שנה.

היום באינטרנט יש הכל, ואם לא - במחסני היבואן (סביר שבאינטרנט יהיה כמעט תמיד).

• תוכן חדש...