Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט עד 50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים -

סטודנט, מחפש רכב צעיר שישרת אותי נאמנה ל 5 שנים הקרובות.

תקציב 50K לרכב לא כולל ביטוח ושאר הירקות, כמובן הסכום הוא עד ואין חובה להשתמש בכולו.

השימוש ברכב יהיה מאוד סביר הלוך חזור כ 15 קילומטר לכיוון ובסופשי שבוע (עבודה) נסיעה של 75 קילומטר לכיוון.

אשמח מאוד להכוונתכם בנושא וכי תתאימו לי את הרכב הייעודי.

הציפיות שלי מהרכב שתהיה לו אחזקה זולה/צריכת דלק סבירה/אוטומט/זריז

אני רציתי לשמוע מכם על כל אחת מהציפיות שלי לגבי הרכבים הבאים -

פולו tsi 2013-2015

מאזדה 2 שנתונים 2013-2016

שברולט ספארק 2014-2016 גרסאת 1,4 ואיך הגיר הרציף שלהן?

יותר מאשמח לשמוע עוד המלצות לרכבים וכי אקח אותן לתשומת ליבי.

תודה רבה וערב נפלא.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ג'אז, פיג'ו 208, המזדה 2 קצת פחות חסכונית מהן... לדעתי אל תקנה VAG אבל תכף יגיעו אלו שיגידו לך לא לפחד.

פורסם
ג'אז, פיג'ו 208, המזדה 2 קצת פחות חסכונית מהן... לדעתי אל תקנה VAG אבל תכף יגיעו אלו שיגידו לך לא לפחד.

לילה טוב, תודה על התגובה.

אני לא אכחיש את זה שאני מאוד מאוד אוהב את הפולו ובאותה מידה מפחד להיכנס למיטה חולה בכל הקשור לגיר שלהן.

אין איתי אחד שמתמחה בואגיות ויכול לבדוק כל פולו שאראה עד לשורש העניין .. בסך הכל סטודנט ואני לא מחפש בעיות.

אם צריך להימנע ממנה אז אעשה זאת.

לאחרונה הסתכלתי גם על הסוניק rs אני קורא עליה רק תשבוחים אם כי הצריכה שלה לא משהו .. אבל פחות מפריע לי, הנסיעות שלי מזעריות.

מה אתה חושב על הרכב הזה? או החבר׳ה פה באופן כללי

פורסם

אני חושב שבתור סטודנט הזמן שלך יקר וכך גם השכר שלך. לך על רכב שיש סבירות נמוכה יןתר שיהיו לך בו הפתעות, כמו מה שהצעתי.

פורסם

אני חושב שה-208 שהוצעה לך היא בחירה טובה בתקציב שלך.

אתה מקבל רכב די חדש, מנוע טורבו, גיר אוטומטי 6 הילוכים (לא רובוטי, לפי הדיווחים בפורום וברשת, עושה רושם שמדובר בגיר מאוד אמין), ביצועים סבבה, צריכת דלק טובה יחסית (למרות שבנסועה שלך, גם בתור סטודנט זה לא מאוד משמעותי)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובות,

האם כדאי להתעסק עם הצרפתיות בשנים האלו? קראתי כמה חוות דעת לא טובות על הממיר קטליטי שלהן והמוסכניק שאני מטפל אצלו כבר כמה שנים לא האיר את פניי לגבי הרכב הזה יותר מידי ויש בעיות עם הרצועת טיימינג שלהן.

מנגד לזה כשהזכרתי את הסוניק 1.4 הוא טען שהרכב הזה מעולה אבל חיסכון בדלק אני לא אמצא בו ואני גם לא מחפש יותר מידי חיסכון הנסיעות שלי מזעריות.

אני מגיע אחרי 10 שנים על יונדאי i10 וגטס אני מאוד רוצה רכב שהוא קצת יותר פלפל וכמובן בלי להתפשר על אמינות.

אז שוב אני שואל איך הסוניק rs? או כל אופציה אחרת בקטגוריה שנכנסת בתקציב הזה?

ואיך הסוניק ביחס לפיג'ו כמובן

יום נהדר

פורסם

ממליץ לך על השברולט ספארק.

בתקציב תוכל לקבל רכב משנתון 2016 ואולי אפילו עם עודף.

תתמקד ברמות איבזור lt+ או Ltz

אין טורבו - פוטנציאל להוצאות אחזקה/קלקול.

אין רצועת טיימינג שצריך להחליף כל x משמע חסכון בעלויות האחזקה.

צריכת דלק סבירה וביטוח מקיף זול.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

לי באופן אישי הגיר הרציף מאד נוח.

פורסם

לדרישות שלו לדעתי הספארק גם תהיה טובה, הגיר רציף בעל יחסי העברה, היתרון לעומת רציף רגיל שיש בלימת מנוע בירידות ויש פחות רעש כי הסלד לא ישר קופץ כמו ברציף רגיל.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היו מספר 208 עם סדרת ממירים קטליטיים פגומים (בין היתר שלי) הם הוחלפו במסגרת אחריות אם אתה קונה רכב יד שניה אין לך מה לדאוג מזה כי זה קורה בתחילת חייו של הרכב.

בכול מה שנוגע לרצועת התזמון מספיק לפתוח את פקק השמן ולהסתכל מידי פעם על מצב הרצועה וברגע שמופיעים בה סדקים להחליף אותה או לבצע החלפה כמו בכול רכב אחר באזור ה75-100 אלף ק"מ או פעם ב4 שנים (המוקדם מביניהם).

בכול מה שנוגע לסוניק RS מותקן בה אותו המנוע וגיר כמו באסטרה טורבו וגם בקרוז. כרגע ידוע שיש בעיה עם מערכת הקרור שיש שמה צינורות פלסטיק שנוטים לדלוף ולהתפוצץ מה שאם קרה בפתאומיות יכול להוביל להתחממות מנוע חוץ מזה בשנים המוקדמות יותר יש בעיות בגיר ה6T40 שמותקן שם.

לדעתי כך 208 תחליף רצועת תזמון (במידה והגיע הזמן להחליף אותה) וסע בראש שקט.

פורסם
תודה על התגובות,

האם כדאי להתעסק עם הצרפתיות בשנים האלו? קראתי כמה חוות דעת לא טובות על הממיר קטליטי שלהן והמוסכניק שאני מטפל אצלו כבר כמה שנים לא האיר את פניי לגבי הרכב הזה יותר מידי ויש בעיות עם הרצועת טיימינג שלהן.

מנגד לזה כשהזכרתי את הסוניק 1.4 הוא טען שהרכב הזה מעולה אבל חיסכון בדלק אני לא אמצא בו ואני גם לא מחפש יותר מידי חיסכון הנסיעות שלי מזעריות.

אני מגיע אחרי 10 שנים על יונדאי i10 וגטס אני מאוד רוצה רכב שהוא קצת יותר פלפל וכמובן בלי להתפשר על אמינות.

אז שוב אני שואל איך הסוניק rs? או כל אופציה אחרת בקטגוריה שנכנסת בתקציב הזה?

ואיך הסוניק ביחס לפיג'ו כמובן

יום נהדר

כמה שזכור לי העניין עם הממיר רלוונטי לשנתונים מוקדמים יותר ולמנוע 1.2 ללא טורבו, לא זוכר שקראתי על הבעיה הזאת במנוע הטורבו.

אין יותר מדי בעיות עם רצועת הטיימינג, לראיה בפורום יש לא מעט בעלי מכוניות פגו עם המנוע הנ"ל וממה שאני קראתי כאן, לרוב אין בעיה.

אני לא הייתי מסתמך על דעתו של מוסכניק סטנדרטי, הייתי מסתמך על מישהו שעובד במוסך המרכזי או במוסך שמתמחה בצרפתיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חברים תודה רבה על התגובות הענייניות ידעתי שיש על מי לסמוך, אשמח לעוד הצעות בתקציב הנ״ל. קראתי הפנמתי ולקחתי לתשומת ליבי את כל התגובות שנכתבו פה.

אני אתחיל להתמקד על הפיגו 1.2 טורבו, סוניק שכבר ראיתי כמה הצעות טובות במחיר שנשאר לי עודף. ד״א איך הפיגו עם המנוע 1.6 ביחס ל1.2? אני שואל רק כי שמתי לב שהמחיר מאוד דומה עם נטייה לגבוה יותר לטובת ה 1.6 בתקציב הזה.

נ.ב גם ספארק על הפרק, החיסרון עניין שמאוד מפריע לי זה הגיר, אני לא מצליח להתחבר אליו מנטלית .. עובד על זה.

פורסם

אין ספק שזהו גיר מעט עצל, צריך להתרגל.

בכל מקרה, הפג'ו עושה רושם חבילה הרבה יותר טובה (מלבד האיבזור).

אני גם התלבטתי, וחלק מהשיקולים שלי היו הטיפולים במוסכים השונים.

מומלצי הפורום לא קרובים אליי ולא במרחק נוח ממני. ואני יכול להגיד לך, מבלי לציין שמות שמחלקם נכוותי.

רציתי רכב שכל מוסך יודע ויכול לטפל בו, ואני לא זקוק ל"מוסך" מיוחד בשביל לטפל ברכב מעבר לתקופת האחריות.

פורסם
אין ספק שזהו גיר מעט עצל, צריך להתרגל.

בכל מקרה, הפג'ו עושה רושם חבילה הרבה יותר טובה (מלבד האיבזור).

אני גם התלבטתי, וחלק מהשיקולים שלי היו הטיפולים במוסכים השונים.

מומלצי הפורום לא קרובים אליי ולא במרחק נוח ממני. ואני יכול להגיד לך, מבלי לציין שמות שמחלקם נכוותי.

רציתי רכב שכל מוסך יודע ויכול לטפל בו, ואני לא זקוק ל"מוסך" מיוחד בשביל לטפל ברכב מעבר לתקופת האחריות.

ובסופו של דבר הלכת על הספארק ואתה מרוצה?

איך קרה שככה ננעלתי על הסוניק? היא מפתה אותי מאוד עם התג מחיר והתמורה והפיגו גם כן אבל מנוע 3 צילינדר באותו מחיר ושנה פחות או יותר עם יתרון גדול לאבזור של הסוניק .. בחייאת אני כל היום קורא ומפשפש ביד 2

המון מציאות ... ואין לי מושג איפה להתחיל

פורסם

הייתי בהתלבטות שלך (בתקציב יותר נמוך קצת) לפני כחודש.

בדקתי פג'ו 208 ואת הסוניק, שניהם היו בסדר גמור. בסוף קניתי סקודה פאביה ואני ממש מרוצה בינתיים. כמובן זה לא מדד של אמינות לאורך שנים, וכמעט כל רכב וצרותיו המסתברות בסטטיסטיקה כזו או אחרת, אבל מוסיף עוד רכב לשיקולך.

וכן, גיר ה-dsg שלה יוכל להפתיע אותי בהמשך. נקווה שלא אבל גם אם כן, נטפל ונחליף מה שצריך. לכן קניתי יד2 ולא חדש (ומצד שני גם התעקשתי עד שמצאתי יד ראשונה, ק"מ נמוך והיסטוריית טיפולים של שעון שווייצרי).

ויותר מהרכב הספציפי (כי כולנו אוהבים לחזק את ההחלטות שקיבלנו ;)), טיפ שאישית לי עזר - צא לשוק היד2, ותחוש כמה רכבים. תנהג עירוני ובינעירוני קצת בדגמים שאתה מתלבט לגביהם, חווית הנהיגה שכוללת הרבה דברים, מנוחות המושב ועד מהירות התגובה לגז מאפס לארבעים, יכולה לשחק תפקיד מכריע. וגם לומדים הרבה בתהליך הקנייה ומזהים מציאה יותר מהר.

אגב, את ה 208 והסוניק הייתי יכול להביא ביותר זול או בשנתון יותר גבוה (מודרני) מהסקודה. היא יותר שומרת ערך ויותר יקרה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...