Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבטל את כל כרטיסי האשראי שלי, אך אני רוצה לשמור על אופציה לבצע רכישות בחו"ל ואינני רוצה להתרוצץ כל הזמן בשביל להטעין כסף בכרטיס. מישהו יודע אם אחד הבנקים מנפיק כרטיס אשראי debit בינלאומי שמבצע חיוב ישירות מחשבון הבנק?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במרבית כרטיסי האשראי הבין לאומיים החיוב במט"ח הוא מיידי (לא בדיוק, כיון שיש איזו השהיה של המערכות - זה יכול לקחת עד שבוע). אז השאר עם כרטיס האשראי והשתמש בו רק לצורך הקניות בחו"ל. בכרטיסים בדרגת זהב ומעלה יש חיוב חודשי.

מעבר לכך, אני לא מצליח להבין את הלהיטות לחיוב מיידי, אלא אם אתה חסר שליטה עצמית לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בזה שלי (ויזה דביט של בנק איגוד) אני עושה רכישות באתרים בחו"ל ואין עם זה בעיה.

שים לב שזה מוגבל עד 2500 ש"ח לעסקה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואדים - איזה חברה מנפיקה את הויזה דביט שלך?

מה עמלת ההמרה שלך ממט"ח?

האם יש אפשרות לקשר את הכרטיס לחשבון דולרים ואירו בבנק? בכרטיס אשראי קישור כז מאפשר חסכון של 1.5-2.5% מעמלות ההמרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

א) כאל

ב) לא יודע

ג) לא יודע

בסכומים של עיסקאות שאני מבצע זה די זניח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפחות בכרטיסי אשראי כאל היא היקרה ביותר מבחינת עמלת המרה (אבל הזולה ביותר במשיכה בכספומט בחול).

כיון שבטיולים בחול אני משלם כמעט הכל בכרטיס אשראי הרי שהחסכון עם קישור כרטיסי האשראי לחשבונות מט"ח יכול לחסוך לי כמה מאות ש"ח בשנה. לא סכום גדול, אבל כיון שמדובר באפס טרחה זה שווה.

פורסם

שייק - קודם כל זה לאומי קארד, ודים משתמש בכרטיס כאל.

שנית - משום מה תעריפון העמלות לא כולל את עמלות כרטיס הדביט.

פורסם (נערך)

יש מאסטרכרט דיירקט, מסופק על ידי כל מיני בנקים (אצלי של הפועלים).

עולה 6.5 ש"ח לחודש.

עמלת המרה 2.3% שזה פחות מה 3% של כאל.

מעולם לא הייתה לי בעיה עם הכרטיס בארץ/בחו"ל, גם רכישה בטיסות עבדה.

יש גם ביטוח נסיעות בחינם (או בהנחה, תלוי מה מוסיפים) כמו לכל הלקוחות של מאסטרכרט.

חסרון? מגבלה של 3000 ש"ח לעסקה, דבר שכבר גרם לי לכאב ראש רציני פעם.

למיטב ידיעתי אין מגבלה על סכום עסקאות ביום, משמע ניתן לחלק עסקאות גדולות למספר עסקאות של פחות מ 3000, רק שזה צריך להעשות ידנית.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

הבעיה בכרטיסי הדיירקט היא שאין אפשרות לעסקות עתידיות.

לא יכול לבצע הוראת קבע - החברה הסלולרית, או הטלויזיה הרב ערוצית או שירותים דומים לא ישמחו לתת לך שירות, אולי אפילו יגבו עמלה נוספת תמורת חיוב חשבון הבנק.

לא יכול לחלק עסקה לתשלומים. לפעמים זה נחוץ.

לא יכול להשתמש בכרטיס כערבון, למשל בשכירת רכב או בכניסה למלון. מחייב פקדון במזומן, אם בכלל יסכימו לתת לך את השירות.

בקיצור - כרטיס הדביט אינו תחליף מלא לכרטיס החיוב הסטנדרטי.

יש כרטיסי אשראי בסיסיים ללא דמי כרטיס קבועים, אם כרטיסי free ואם במסגרת מועדונים למיניהם. בקו התחתון הם יהיו יותר שימושיים מכרטיסי הדביט. החזרון - צריך להכנס פעם ביום לחשבון ולעקוב.

פורסם (נערך)

ספריאל, אתה טועה.

אין בעיה לעשות הוראת קבע (יש לי הוראת קבע על הכרטיס).

אין בעיה לתת את הכרטיס כפקדון (עשיתי זאת בשכירת רכב). אתה רק צריך שסכום הפקדון יהיה אצלך בחשבון הבנק.

הכרטיס של מאסטרכרט הוא הכי קרוב לאשראי מכרטיסי הדיירקט, לכן ניתן לשלם גם בטיסות, שם החיוב מתבצע רק בנחיתה (וגם הוראות קבע).

זה נותן יותר שליטה על ההוצאות מאשר כרטיס אשראי, למרות שללכת עם מזומן משפיע טוב יותר. אני עצמי הפסקתי עם המזומן כמעט.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

מזומן זה אסון. אני משתמש בו רק כדי לשלם לעוזרת ולדואר (מקבלים כ"א רק מעל 20 ש"ח).

בכרטיס האשריא אני יודע לאן הלך הכסףץ במזומן - יודע כמה הוצאתי מהקיר, ולא שום דבר מעבר לכך.

לגבי כרטיסי דביט - למרות שהם נפוצים מאד בעולם, במיוחד באירופה, יש לא מעט מקומות שאינם מקבלים אותם.

חייב לומר שאני מופתע לגבי השכרת הרכב, אלא אם יש לכרטיס פונקיציה של חסימת סכום בחשבון הבנק, או חיוב בסכום הערבון וזירכוי עם החזרת הרכב. מעולם לא התעמקתי בכך.

פורסם

אז אפשר להגיד שדביט, זה סוג של "מזומן" עם מעקב כמו שיש באשראי רגיל ?

קצת מפתיע שאשראי אפשר לקבל בחינם בקלות והדביט הזה עולה כסף.

פורסם

הרעיון שמאחורי כרטיס הדביט הוא בדיוק מה שציינת, בתוספת הביטחון של כרטיס שניתן לביטול במקרה אבדן או גניבה. מקובל מאד באירופה, שבה עד 10-20 השנים האחרונות שלט המזומן, וגם כיום רואים הרבה מאד תשלומים במזומן. זאת לעומת ארה"ב שבה כרטיסי האשראי, עם האשראי המתגלגל, נפוצים כבר כמה עשורם.

אצלנו כרטיסי האשראי הפכו אמצעי תשלום מרכזי בתקופת ההיפראינפלציה של שנות ה-80, תקופה שבה דחיה של יום אחד בתשלום היתה שוות ערך לרווח של 1-2%. באותם ימים החיוב היה מתבצע פעמיים בחודש.

בכרטיס האשראי החברות מרויחות משירותים נוספים כמו הלואות, מה שאין להן בדביט.

פורסם (נערך)
אז אפשר להגיד שדביט, זה סוג של "מזומן" עם מעקב כמו שיש באשראי רגיל ?

קצת מפתיע שאשראי אפשר לקבל בחינם בקלות והדביט הזה עולה כסף.

שורה תחתונה, מדביט אין לחברות האשראי מה להרוויח, מכרטיסי אשראי יש.

לכן הכרטיס הזה, למרות שאתה תמיד תשלם עליו, לא נותן לך הטבות כמו כרטיס אשראי.

חייב לומר שזה לא מפריע לי כמו המגבלה של 3000 ש"ח לעסקה.

גם ככה הממשלה מגבילה עכשיו תשלום במזומן, למה האמצעי שמספק את התחליף מגביל אותך [ועולה כסף], ומחייב אותך לקחת כרטיס אשראי?

עריכה אחרונה על ידי Ooga

• תוכן חדש...