Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, Gavrik כתב:

רוב הסיכויים שזאת משאבת שמן ולא רצועה. למנוע יש מחלה עם משאבות השמן שלעיתים מגיעות תקולות מהמפעל, תקלת משאבת השמן קוראת בדר"כ בקילומטראז נמוך (עד 60 אלף) והסימפטומים והטיפול דומים לזה של הרצועה לכן יש בלבול ביניהן.

בנפרד מהסימטומים שהרצועה מתפוררת וסותמת את המשאבה?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, ROEI-A כתב:

למרות שהרכב שנת 21 , יכול להיות שהמנוע יוצר קודם.
תוודא שזה אכן רצועה דור 3 כשתגיע למוסך.
נשמח אם תעדכן מה היתה התקלה.

זה לא רכב שלי אלא תמונה מקבוצת הפייסבוק שלנו.

בכל מקרה ממה שידוע לי לפחות כל ה3008 שעלו מינואר 21 לכביש זה הדגם מתוח פנים מגיע עם הרצועה של קונטיננטל דור 3 שהושקה ביוני 2020

https://www.continental.com/en/press/press-releases/new-ct1228-timing-belt/

פורסם
בתאריך 24.4.2023 בשעה 20:33, TZR84 כתב:

זה לא רכב שלי אלא תמונה מקבוצת הפייסבוק שלנו.

בכל מקרה ממה שידוע לי לפחות כל ה3008 שעלו מינואר 21 לכביש זה הדגם מתוח פנים מגיע עם הרצועה של קונטיננטל דור 3 שהושקה ביוני 2020

https://www.continental.com/en/press/press-releases/new-ct1228-timing-belt/

תשלח לי לינק בבקשה לקבוצה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מתלבט אם לקנות C4 שנת 2020 עם המנוע הזה. 80,000 ק"מ.

מה עדיף הדיזל או הבנזין?

עריכה אחרונה על ידי lioreck
פורסם (נערך)

יצא לך לעבור על לפחות חלק מהשרשור?

כי נראה לי שתצליח למצוא את התשובה...

עריכה אחרונה על ידי Jeka88
  • אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

האמת קראתי הרבה ולא הצלחתי להגיע למסקנה אם עדיף לעשות מעקב רצוף על הרצוע או להתמודד עם בעיית מיכל אוריאה בסולר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הי. מתעניין ברכישת 208 חדשה עם המנוע המפורסם הזה. האם החברה פתרה את הבעיות הללו ?(משאבת שמן תקולה מהמפעל ורצועת הטיימינג?) או שקיים גם בדגמים העדכניים הקיימים

פורסם
לפני כשעה, Arikman כתב:

הי. מתעניין ברכישת 208 חדשה עם המנוע המפורסם הזה. האם החברה פתרה את הבעיות הללו ?(משאבת שמן תקולה מהמפעל ורצועת הטיימינג?) או שקיים גם בדגמים העדכניים הקיימים

מניח שהבעיה יכולה לקרות, לא מזמן היה ריקול לרכבים חדשים יותר.

לכן מומלץ להחליף שמן כול 10 אלף וטיימינג כול 4 שנים או 60 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

משאבות שמן - זה משהו שעדיין שומעים עליו אבל זה קורה כמעט תמיד בתקופת האחריות בדר"כ בשנה-שנתיים הראשונות של הרכב על הכביש. מקרים שזה קרה מחוץ לאחריות נדירים מאוד.

רצועת טיימינג - רצועה דור שלישי איתנו כבר 3 שנים, ודור שני 6 שנים. 

מה שידוע עד כה הוא שהתלונות על רצועה דור 2 פחות נפוצות מדור ראשון אבל עדיין קיימות, אני לא חושב שעם דור 3 המצב יהיה שונה בהרבה.

מה שבאמת פותר את הבעיה אלו הן החלפות שמן תדירות, פים ב8 אלף קילומטר לפחות (!) הרצועה מתפוררת בגלל אדי דלק שמצטברים בשמן, אם מחליפים שמם מוקדם הם לא מספיקים להצטבר ולכן לא נוצר נזק לרצועה.

פורסם

או הפיתרון הסופי שיכנס בשנה הבאה מעבר לשרשרת, וגם.. לא יהיו בעיות איתה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 27 דקות, Gavrik כתב:

מה שבאמת פותר את הבעיה אלו הן החלפות שמן תדירות, פים ב8 אלף קילומטר לפחות (!) הרצועה מתפוררת בגלל אדי דלק שמצטברים בשמן, אם מחליפים שמם מוקדם הם לא מספיקים להצטבר ולכן לא נוצר נזק לרצועה.

אני אצטט מהנדס בניין שאמר על נזילות בתקרת הדירה - "הדרך הכי טובה לעצור את הנזילות היא לעבור דירה".

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, yulianx כתב:

או הפיתרון הסופי שיכנס בשנה הבאה מעבר לשרשרת, וגם.. לא יהיו בעיות איתה.

אין שום פתרון ולא יהיה, המנוע עם השרשרת לא תוכנן להחליף את הPURETECH הקיים עם הרצועה, אלא להיות חלק בסדרה חדשה של מערכות הינע היברידיות. כל רכבי הבנזין של PSA עם הגיר האוטומטי עדיין ישווקו עם הPURETECH הרגיל שמצויד ברצועת תזמון עד שתקנות הזיהום יסגרו עליהם.

ואם אתה חשוב שהשרשרת תהיה חפה מתקלות אני חושב שמאוד תתאכזב, מתי פעם אחרונה יצא מנוע טורבו מודרני עם שרשרת טיימינג ללא תקלות? TSI 1.4\1.2, 0.9 TCE, T-GDI, 1.6 THP... לכול המנועים הללו יש שרשראות טיימינג ובכול המנועים הללו הן עשו ועדיין עושות בעיות, או נמתחות וקופצות אחרי 100 אלף קילומטר. בימינו דרישות זיהום האוויר מאלצות ארת היצרנים להשתמש בשרשראות טיימינג דקיקות שגם לא מאריכות חיים ואני לא רואה איך ה1.2 PURETECH ההיברידי יהיה שונה בזה...

לפני 30 דקות, nadavd4 כתב:

אני אצטט מהנדס בניין שאמר על נזילות בתקרת הדירה - "הדרך הכי טובה לעצור את הנזילות היא לעבור דירה".

הבעיה היא כשכל הבניינים באזור עם נזילות... כל מנוע טורבו מודרני בין אם זה TSI של VAG או T-GDI של יונדאי\קיה או TCE של רנו-מרצדס או ה1.0\1.5 של הונדה דורש החלפות שמן תדירות אחרת תוכלת החיים שלהם היא איפשהו באזור ה100-150 אלף קילומטר - יש תיעודיים לכך בכל מקום ברחבי הרשת, כדי לעמוד בדרישות זיהום האוויר ולהפחית חיכוך יצרנים מקטינים רכיבים במנוע בעיקר טבעות, בוכנות וצילינדרים.
מה שבעיתו יוצר הצטברות פיח ושריפת שמן מואצת ושחיקה מואצת בצילינדרים, ללא החלפות שמן תדירות ושמן טרי שלא נשרף ומונעות הצטברות פיח המנועים הללו מתחילים לאכול שמן אחרי ה100 אלף ואז דיי במהרה הם מסיימים את חייהם

יש יוצאים מן הכלל כמו טויוטה שהעדיפו להיצמד למערכות הנעה היברידיות או FCA שעדיין משתמשים במנוע ה1.4 T-JET הוותיק או מאזדה עם טכנולוגיית הדחיסה המיוחדת שלהם או סוזוקי שעדיין משתמשים במנוע הK הוותיק שלהם שרק הוסיפו לו טורבו.

אבל כלל אצבע, מנוע טורבו חדשני שתוכנן לאחר 2012 = החלפות שמן כל 10 אלף קילומטר אחרת המנוע יסיים את חייו מוקדם מהצפוי.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...