Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, menir1 כתב:

והכי חשוב, להקפיד על החלפת שמן בתדירות גבוהה - לדעתי כל 7.5k ק״מ כדי להבטיח רמת חומציות נמוכה בשמן.

ייתכן שכתבו על כך אבל בכ"ז -

חשוב לא רק הקילומטראז' אלא אופי הנסיעה.

בנסיעה בעיקר עירונית/בפקקים, התופעה של החומציות יותר גבוהה מאשר בנסיעות בינעירוניות/ללא פקקים. התופעה הזאת (חדירת דלק לשמן,וכתוצאה מכך, עליה בחומציות השמן) קיימת במידה מוגברת בכל מנועי הטורבו, ובפרט זכתה לחשיפה במנועי הטורבו של הונדה סיוויק (ה- 1.5, 1 ליטר).

פורסם
לפני 18 דקות, ntd כתב:

קיימת במידה מוגברת בכל מנועי הטורבו, ובפרט זכתה לחשיפה במנועי הטורבו של הונדה סיוויק (ה- 1.5, 1 ליטר)

לא קשור לטורבו, זאת תופעת לוואי של הזרקה ישירה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 57 דקות, menir1 כתב:

אני לא בטוח שזה לגמרי נכון,

במנוע גודש, הלחץ בצלינדר גדול יותר, מה שמגדיל את הblow by דרך טבעות הבוכנה מהצלינדר אל חלל גל הארכובה, מה שמגדיל את דילול השמן בדלק.

כיצד ההזרקה הישירה משפיעה פה? אני אישית לא מצליח להבין ברמה הטכנית.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, menir1 כתב:

קיים בהזרקה ישירה, אבל גם מנועי טורבו מבזבזים יותר דלק ממה שהם אמורים.

אחת הסיבות היא שבתנאים שונים, מוכנס לצילינדרים יותר דלק ממה שצריך. הסיבה: הדלק עצמו משמש בתור חומר-קירור ומונע התחממות יתר של תאי השריפה.

אח"כ עודפי הדלק האלה, בין השאר, מגיעים למערכת השמן.

עריכה: להלן לינק עם הסבר (פרק 5):

עריכה אחרונה על ידי ntd
תוספת לינק
פורסם
לפני 5 שעות, ntd כתב:

קיים בהזרקה ישירה, אבל גם מנועי טורבו מבזבזים יותר דלק ממה שהם אמורים

אתה לא הבנת, שורש הבעיה היא ההזרקה הישירה. הסרטון שהבאת מדבר על מנועי הזרקה ישירה מוגדשים.

במנועי הזרקה ישירה, הצתת הדלק במצב בו מוזרק הרבה דלק (מצב של האצה) אינה הומוגנית ולכן במנועים כאלו השמן עובר דילול ע״י רסיסי דלק שלא הוצתו. הדלק חומצי וזאת הסיבה שרצועת התזמון במנוע הספציפי של פיג׳ו נהרסת עם הזמן. כל מנועי ההזרקה הישירה ״סובלים״ מתופעת הלוואי של דילול השמן בדלק.

פורסם

יש לי c3 מודל סוף 2017 עם הרצועה המשוקצת, לפני בערך שנה לאחר שהרכב עבר בדיוק 100000 קמ נדלקה לי מנורת מנוע והאבחון היה שאין לחץ שמן בגלל סתימה, במורשה אמרו שדגם הרכב לא בריקול (למרות שיש לו בדיוק את אותו מנוע כמו רכבים שכן נמצאים בריקול)  ודרשו על החלפת רצועה וניקוי  4300 שקל, לא הסכמתי לשלם וגררתי למוסך אחר לא מורשה אבל מבין שם טיפלו בבעייה בערך בחצי עלות, עכשיו נכנסתי לאתר של היבואן ואני רואה שיש לרכב ריקול פתוח , מישהו יודע למה הריקול ? ואם הוא קשור לרצועה ? יחליפו אותה שוב או שבגלל שהחלפתי בעצמי מבחינת היבואן הכל בסדר, זה בעייה שלך שלא הסכמת לשלם לנו את הסכום המופקע שדרשנו על טיפול בתקלה התכנונית במנוע של היצרן אותו אנחנו מייצגים בארץ.

פורסם
בתאריך 27.2.2023 בשעה 11:38, menir1 כתב:

אתה לא הבנת, שורש הבעיה היא ההזרקה הישירה. הסרטון שהבאת מדבר על מנועי הזרקה ישירה מוגדשים.

במנועי הזרקה ישירה, הצתת הדלק במצב בו מוזרק הרבה דלק (מצב של האצה) אינה הומוגנית ולכן במנועים כאלו השמן עובר דילול ע״י רסיסי דלק שלא הוצתו. הדלק חומצי וזאת הסיבה שרצועת התזמון במנוע הספציפי של פיג׳ו נהרסת עם הזמן. כל מנועי ההזרקה הישירה ״סובלים״ מתופעת הלוואי של דילול השמן בדלק.

אכן , וגם טורבו גורם לתופעה הזאת.

או במלים אחרות, כדי למזער את התופעה של חומציות השמן, מומלץ להמנע מהאצות חזקות.

פורסם

לא קשור הטורבו, הטורבו מכניס יותר חמצן למנוע ופשוט עוזר לו "לנשום". מנועים שמבלים הרבה בפקקים סובלים מהתופעה הכי הרבה. 

הדרך להתמודד עם רמת החומציות בשמן, היא להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 6 שעות, The FixTrics כתב:

יש לי c3 מודל סוף 2017 עם הרצועה המשוקצת, לפני בערך שנה לאחר שהרכב עבר בדיוק 100000 קמ נדלקה לי מנורת מנוע והאבחון היה שאין לחץ שמן בגלל סתימה, במורשה אמרו שדגם הרכב לא בריקול (למרות שיש לו בדיוק את אותו מנוע כמו רכבים שכן נמצאים בריקול)  ודרשו על החלפת רצועה וניקוי  4300 שקל, לא הסכמתי לשלם וגררתי למוסך אחר לא מורשה אבל מבין שם טיפלו בבעייה בערך בחצי עלות, עכשיו נכנסתי לאתר של היבואן ואני רואה שיש לרכב ריקול פתוח , מישהו יודע למה הריקול ? ואם הוא קשור לרצועה ? יחליפו אותה שוב או שבגלל שהחלפתי בעצמי מבחינת היבואן הכל בסדר, זה בעייה שלך שלא הסכמת לשלם לנו את הסכום המופקע שדרשנו על טיפול בתקלה התכנונית במנוע של היצרן אותו אנחנו מייצגים בארץ.

תפנה למחלקת שירות לקוחות של היבואן. חבל שלא בדקת לפני שפנית למוסך. 

פורסם
לפני 6 שעות, The FixTrics כתב:

ככל שאני מבין הריקול כולל בדיקת הרצועה (רוחב בלבד) ועדכון תוכנה. הרצועה שלך תימצא כנראה תקינה (איך לא… היא בת שנה) אז תקבל עדכון תוכנה ותסע בשלום

פורסם

מוסיף שאלה למכורים לשרשור.

דקלמתי פה כמה פעמים עדכון תוכנה, אבל אין לי מושג מה זה אומר בפועל. מישהו יכול לעזור? האם אני אמור להרגיש שינוי כלשהו ברכב?

פורסם

לא בהכרח.

לפעמים זה תיקון באג,  לפעמים מגדירים טווח פעולה תקין שונה (עבור לחץ השמן לדוגמא) כדי לקבל התראה מוקדמת יותר ולהמנע ממצב כיבוי מנוע בנסיעה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...