Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, ניצן א. כתב:

תפנה למחלקת שירות לקוחות של היבואן. חבל שלא בדקת לפני שפנית למוסך. 

פניתי ליבואן, גם המוסך פנה, דיברתי עם מוקדנים, עם מנהל השירות, אבל מכולם קיבלתי את תשובה , הרכב טופל במוסך שאינו מהרשת שלנו , הגם שיש לי את כל היסטוריית הטיפולים אבל לא כתוב שם בדיוק איזה שמן שמו, אז אין אחריות ומכיון שהדגם לא בריקול אז גם לא מוכנים לטפל בהחלפת הרצועה, לפי מה שאני קורא בשרשור התקלה מתרחשת גם לרכבים שטופלו בדיוק לפי הספר בשמן המיוחד בתקן הספציפי 2297 כי זה בכלל לא קשור לשמן אלא לתכנון הדפוק שלו, דילול של השמן  בבנזין שתוקף את הגומי של הרצועה. אני לא משפטן אבל חושב שיש פה קייס משפטי שיחזירו את הכסף שעלה לי התיקון , אם הרכב היה נכלל בריקול לפני שנה היו מטפלים בבעייה על חשבונם בין אם טיפלתי אצלם או לא, מסיבה לא ברורה לא כללו את הדגם שלי, הוא חולק את אותו מנוע אין סיבה שלא יכלל, אני לא צודק ?

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 18 שעות, The FixTrics כתב:

יש לי את כל היסטוריית הטיפולים אבל לא כתוב שם בדיוק איזה שמן שמו

תכנון דפוק והכל, נגיד שאתה היית היבואן או היצרן, סיפקת הוראות אחזקה, ולקוח לא מוכיח לך שהוא עמד בהן (לא ציינו איזה שמן שמו = שמו שמן לא לפי מפרט). מה היית עושה? 

פורסם
לפני 19 שעות, The FixTrics כתב:

פניתי ליבואן, גם המוסך פנה, דיברתי עם מוקדנים, עם מנהל השירות, אבל מכולם קיבלתי את תשובה , הרכב טופל במוסך שאינו מהרשת שלנו , הגם שיש לי את כל היסטוריית הטיפולים אבל לא כתוב שם בדיוק איזה שמן שמו, אז אין אחריות ומכיון שהדגם לא בריקול אז גם לא מוכנים לטפל בהחלפת הרצועה, לפי מה שאני קורא בשרשור התקלה מתרחשת גם לרכבים שטופלו בדיוק לפי הספר בשמן המיוחד בתקן הספציפי 2297 כי זה בכלל לא קשור לשמן אלא לתכנון הדפוק שלו, דילול של השמן  בבנזין שתוקף את הגומי של הרצועה. אני לא משפטן אבל חושב שיש פה קייס משפטי שיחזירו את הכסף שעלה לי התיקון , אם הרכב היה נכלל בריקול לפני שנה היו מטפלים בבעייה על חשבונם בין אם טיפלתי אצלם או לא, מסיבה לא ברורה לא כללו את הדגם שלי, הוא חולק את אותו מנוע אין סיבה שלא יכלל, אני לא צודק ?

אם לא טופל במוסכי הרשת אז זו אכן סיבה מוצדקת מבחינתם להתעלם. 

פורסם (נערך)

זה לא חדש. יש להם מוצא משפטי להתחמק מאחריות: הם ינצלו את זה. (אתה לא רואה חדשות ?!)  

פעם במוסך היבואן אמרו לי שאם התקנתי באנדרואיד שלהם תוכנה לא חוקית , אין אחריות על מערכות החשמל ברכב. ממש ככה.  (רמז: לא התקנתי, לא שידרגתי). ברור לכולם שהחלון החשמלי לא קשור לאנדרואיד אוטו, אבל יש להם איזו פסקה משפטית בנושא. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 13 שעות, פריג'י כתב:

תכנון דפוק והכל, נגיד שאתה היית היבואן או היצרן, סיפקת הוראות אחזקה, ולקוח לא מוכיח לך שהוא עמד בהן (לא ציינו איזה שמן שמו = שמו שמן לא לפי מפרט). מה היית עושה? 

אם היה ריקול לC3 לפני שנה היבואן היה צריך להחליף את הרצועה בלי קשר לאם טיפלתי אצלו או לא? אני חושב שכן, הריקול הוא לכולם, מסיבה שאינה ברורה הוציאו את הריקול ל C3 רק עכשיו למרות שזה אותו מנוע ועם אותם בעיות. אם אתה שואל מה הייתי עושה, הייתי מטפל ללא עלות בכל הלקוחות שלי שסובלים מבעייה בתכנון שבכלל לא קשורה לסוג השמן שקיים מנוע, ולא מנצל את המצוקה שלהם והופך את הבעייה של היצרן למרכז רווח בשבילי.

פורסם

מדידה של רוחב הרצועה, אם מעל הנורמה מחליפים אותה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, gilgil28 כתב:

מה בעצם מתבצע ב-recall?

ב-PSA פיתחו התקן אשר אמור לבדוק את מצב הרצועה לפי העובי שלה (ראו תמונה מצורפת):

PSA 1.2 puretech timing belt reminder

כחלק מקריאת השרות, המוסך אמור:

1) לעדכן גרסת תוכנה במחשב ניהול מנוע (ECU)

2) לבדוק את הרצועה בעזרת ההתקן הנ"ל. אם הבדיקה מעידה של שחיקה מוגברת של הרצועה, אז על המוסך לפעול לפי מספר אופציות כדלהלן:

1. פירוק של אגן השמן ובדיקת הרשתית. אם היא לא חסומה ע"י שאריות הרצועה, להחליף רצועה ומשאבת וואקום
  2. אם הרשתית חסומה חלקית בשיירים, יש לנקות אותה היטב ולהחליף את הסלונואיד של משאבת השמן, להחליף את הבורג בצינורית שימון הטורבו ולהחליף את משאבת הוואקום.
  3. אם הרשתית חסומה חסימה מלאה, בנוסף למתואר בסעיף (2), יש להחליף גם את משאבת השמן (ראו איור מטה).

1.2 puretech PSA clogged oil pump

משאבת השמן 

1.2 puretech EB2DT variable timing solenoid valves

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 22 דקות, menir1 כתב:

ב-PSA פיתחו התקן אשר אמור לבדוק את מצב הרצועה לפי העובי שלה (ראו תמונה מצורפת):

PSA 1.2 puretech timing belt reminder

כחלק מקריאת השרות, המוסך אמור:

1) לעדכן גרסת תוכנה במחשב ניהול מנוע (ECU)

2) לבדוק את הרצועה בעזרת ההתקן הנ"ל. אם הבדיקה מעידה של שחיקה מוגברת של הרצועה, אז על המוסך לפעול לפי מספר אופציות כדלהלן:

1. פירוק של אגן השמן ובדיקת הרשתית. אם היא לא חסומה ע"י שאריות הרצועה, להחליף רצועה ומשאבת וואקום
  2. אם הרשתית חסומה חלקית בשיירים, יש לנקות אותה היטב ולהחליף את הסלונואיד של משאבת השמן, להחליף את הבורג בצינורית שימון הטורבו ולהחליף את משאבת הוואקום.
  3. אם הרשתית חסומה חסימה מלאה, בנוסף למתואר בסעיף (2), יש להחליף גם את משאבת השמן (ראו איור מטה).

1.2 puretech PSA clogged oil pump

משאבת השמן 

1.2 puretech EB2DT variable timing solenoid valves

האם זה אומר בהכרח גם ניקוז השמן?
אם למשל הרכב שלי במוסך לצורך טיפול בריקול + טיפול. האם זה אומר שאני יכול לחסוך את עלות השמן בטיפול?

פורסם (נערך)

לא הבנתי מה התחדש בריקול הזה

זה יצא כבר לפני כמה שנים, לא?

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ב2017 החליפו לדור 2, וב2020 לדור שלישי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...