Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 57 דקות, TomSa כתב:

@yulianx

הקטטוס שלך בעלת המנוע עם הרצועה הבעייתית?

במידה וכן, אשמח לדעת איך אתה מתנהל במצב הזה כדי לשמור על הרכב.

אכן מנוע טורבו.

אני נוסע מעט, כ 5 אלף בשנה, ככה שהחלפת שמן אצלי הרבה מתחת להמלצה כול 10 אלף.

לגבי הטיימינג עצמו, אני מתכוון להחליף את הרצועה כעבור 4 שנים ממועד ההחלפה כפי שמוסך שמתמחה ברכבים הללו המליץ, 4 שנים או 60 אלף ק"מ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 9.12.2022 בשעה 07:14, yulianx כתב:

הבחור שפירק את מנוע הפיורטק והסביר עליו, העלה סיקור על פיג'ו 308.

הוא אמר שאם להחליף שמן כול 7.5 אלף, ולבדוק את הרצועה, מנוע כזה גם יגיע ל 400 אלף, הצהרה מעניינת.

מה שכן, ידרשו כפעמיים החלפתם של גומיות צילנדרים)

(אם הבנתי מנכון את הרוסית )למניעת צריכת שמן, זה אגב לדבריו הגורם.

אם הגומיות הללו זאת הבעיה, למה לא מחליפים אותם? זה כול כך יקר?

בדקה 13, הוא מסביר על זה.

סקירה מאוד מעניינת, נתנה לי קצת מידע חדש:
- לפי המנחה מנוע ה1.5 דיזל החדש זה אותו מנוע כמו ה1.6 דיזל הישן רק עם קצת שינויים מינוריים (שינוי מהלך בוכנה וראש מנוע)
- המנחה סיפר על מספר פתרונות נקודתיים לבעיות האוריאה הידועות (כמו ניקוי הפקק במים חמים) כאשר בארץ כמעט תמיד מחליפים את המערכת בשלמותה. 

- לפיו אם להחליף שמן מוקדם ב1.2 פיורטק אז הוא ישרוד את ה400 אלף קילומרים (עוד נחיה ונראה 😂)
- הוא אומר שמנוע ה1.6 EP6 דווקא לא מומלץ למרות שכאן ממליצים עליו רבות
- הוא אומר שצריך להחליף שמן גיר כל 60 אלף קילומטר 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 23 דקות, Gavrik כתב:

הוא אומר שמנוע ה1.6 EP6 דווקא לא מומלץ למרות שכאן ממליצים עליו רבות

EP6 זה הקידומת של כל מנועי ה-THP כולל אלו בתקן יורו 4/5 שהאכילו בכמות מרשימה של לאקרדות. 

המנוע הזה עבר אבולוציה ארוכה למדי ומתקן יורו 6 הוא כבר ממש בסדר. לדעתי, זה המנוע הכי מוצלח היום אצל הקונצרן הזה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 24 דקות, menir1 כתב:

EP6 זה הקידומת של כל מנועי ה-THP כולל אלו בתקן יורו 4/5 שהאכילו בכמות מרשימה של לאקרדות. 

המנוע הזה עבר אבולוציה ארוכה למדי ומתקן יורו 6 הוא כבר ממש בסדר. לדעתי, זה המנוע הכי מוצלח היום אצל הקונצרן הזה. 

מה ההבדלים במנוע ה1.6 טורבו בנזין בין גרסאות ה165 ל180 כ״ס?

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 24 דקות, Jeka88 כתב:

מה ההבדלים במנוע ה1.6 טורבו בנזין בין גרסאות ה165 ל180 כ״ס?

שיפורים קטנים ומערכת ניהול מנוע 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Buki כתב:

מי שהרכב שלו בנוסף נוסע בתנאים קשים כמו תנועה פקוקה, גרירה וכו' ממליצים כל 10.000

כמעט כל מי שגר/עובד במרכז הארץ ומגיע עם הרכב לעבודה וחזרה.

כיום בתנאים רגילים מופיע כל 15 אלף ותנאים קשים כל 10 אלף (לפחות ברכב שלי זה כך).

לפני 3 שעות, Buki כתב:

לכן בשביל האחריות מספיק לטפל כל 15

טעות לחשוב כך!

החיים זה לא רק עד לסוף האחריות. חלק ניכר מרווחי היבואנים מגיעים גם ממכירת חלפים וטיפולים. ברגע שהרכבים לא אמינים, הם ירדו מהכביש מהר יותר ויפגעו במכירות העתידיות של הקונצרן.

לא מיידעים בכלל את הלקוח הממוצע לגבי הנחיות המחמירות מטעם היצרן. מוכרים לו פיקציה ומתפללים שיעבור בשלום את האחריות.

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 7 שעות, מלטבשי כתב:

לא מיידעים בכלל את הלקוח הממוצע לגבי הנחיות המחמירות מטעם היצרן. מוכרים לו פיקציה ומתפללים שיעבור בשלום את האחריות.

כי יש מצב טוב שאם היו אומרים ל"לקוח ממוצע" שזה רכב שצריך טיפול כל 10.000 ק"מ, הוא פשוט יסתובב וילך לסוכנות אחרת שם מוכרים רכב של יצרן אחר שצריך טיפול כל 15.000 או כל 20.000. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

טוב שכך..

לפחות אלו שכן ירכשו לא "יזניחו" את המנוע והשרשור הזה לא היה כזה תפלצת.

רעיון,

כמה כבר עולה ליבואן החלפת שמן ומסנן? מעט מאוד. תנו שובר שמכסה את 50% מהחלפות השמן ל-3 שנים הראשונות או משך האחריות ובכך גם תמכרו יותר רכבים והאמינות תשתפר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אז זהו, ה-C3 שלי התפנקה במנוע חדש במסגרת האחריות. מחר אני אוסף אותה ומחזיר את היאריס 2022 החליפית לחברת השכרה. חייב לומר שהיאריס גרמה לי לגעגועים עזים לסיטרואן שלי, אבל נראה לי שצריך לחשוב מהראש. למכור, לא? (אחריות עד 04.23).

למה למכור? 130 עמודים רק בשרשור הזה. המנוע הבא הוא עלי. אם אמכור, החלפת מנוע מורידה ערך, או דווקא מעלה כי המנוע חדש למרות שהרכב כמעט 5 שנים על הכביש?

למה לא למכור? עצלנות, פאסיביות, תיעוב לתהליך אבל אולי גם בגלל שהמנוע חדש ואם אטפל בו במסירות לפי שגרת טיפולים מחמירה הוא יגלה אמינות לאורך זמן... אם אחליף שמן כל 7500 ורצועה כל 4 שנים המנוע אמין כמו אחרים?

על הדרך הוצע לי כבר להחליף בלמים, צלחות ורפידות (1800 מקורי, 1400 חליפי). כשהיתה תקלה ב-VVT (תיקון באחריות) זה עלה לי בהחלפת פלאגים... אין ארוחות חינם :) . העדפתי לא להחליט בלחץ כי אם לא אמכור ממילא צפוי טיפול בקרוב ואחליף אז. מחיר יקר? מה עדיף?

פורסם

אישית? אם המנוע חדש מהניילונים הייתי משאיר אם שאר הרכב עונה על הצרכים שלך, אתה מודע לשיגרת הטיפולים שהוא צריך.

מכירת רכב ישר אחרי החלפת מנוע לא נשמעת טוב.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כשהייתי במוסך לקחת רכב חליפי ושאלתי את יועץ השירות על צפי להחזרת הרכב, הוא שאל מישהו לגבי המנוע ונאמר לו שהוא "כבר בארץ". כשהתקשרתי שוב לעדכון שאלתי בפירוש אם יוחלף במנוע חדש או משופץ ונאמר לי שמדובר במנוע חדש. יכול להיות שאני תמים מדי, אבל אני מניח שבסיפור כזה גדול מוסך יבואן לא ישתף פעולה עם עקיצה, בייחוד אם אפשר לבדוק את זה (?).

C3 2018 נמכרת ביד 2 בלמעלה מ-60000. החשש שלי שתוך 5 שנים הולך שוב מנוע ולאוטו אין ערך מכירה. לעומת זאת, אם אני מוכר ומוסיף 15000-20000 אני קונה יאריס/ג'אז מאותו שנתון ואין סיכוי שאני מאבד עליהם 60000 ב-5 שנים בירידת ערך. סביר להניח גם שבמהלך ה-5 שנים, ההנאה שלי מהסיטרואן תתבטא בטיפולים תדירים ויקרים יותר בהשוואה לאחיותיה מלוכסנות הפנסים.

פורסם (נערך)

אם החישוב שלך כלכלי נטו, אז יחליפו מנוע? במקום 20K על יאריס (אוטו קצת פחות כיפי), תשקיע 850 כל שנה על אקסטרא טיפול החלפת שמן (כל 7500 ולא 15,000 סה"כ 4000 ש"ח לכל התקופה), והמנוע יהנה מאריכות ימים וכך תמכור רכב במצב תקין לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני שעתיים, Renaultrap כתב:

כשהייתי במוסך לקחת רכב חליפי ושאלתי את יועץ השירות על צפי להחזרת הרכב, הוא שאל מישהו לגבי המנוע ונאמר לו שהוא "כבר בארץ". כשהתקשרתי שוב לעדכון שאלתי בפירוש אם יוחלף במנוע חדש או משופץ ונאמר לי שמדובר במנוע חדש. יכול להיות שאני תמים מדי, אבל אני מניח שבסיפור כזה גדול מוסך יבואן לא ישתף פעולה עם עקיצה, בייחוד אם אפשר לבדוק את זה (?).

C3 2018 נמכרת ביד 2 בלמעלה מ-60000. החשש שלי שתוך 5 שנים הולך שוב מנוע ולאוטו אין ערך מכירה. לעומת זאת, אם אני מוכר ומוסיף 15000-20000 אני קונה יאריס/ג'אז מאותו שנתון ואין סיכוי שאני מאבד עליהם 60000 ב-5 שנים בירידת ערך. סביר להניח גם שבמהלך ה-5 שנים, ההנאה שלי מהסיטרואן תתבטא בטיפולים תדירים ויקרים יותר בהשוואה לאחיותיה מלוכסנות הפנסים.

בוא אני אספר לך, C3 2018 עם נתונים שהם פחות מפנטסטיים, לא נמכרת בלמעלה מ-60 אלף. אפילו לא קרוב.  גם לא לפני שנה וחצי כשקניתי אותה. 

החלפת מנוע על חשבון החברה שניה לפני ההאחריות נגמרת , זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות. ככה תוכל לסחוב עם הרכב הזה עוד איזה 3-4 שנים טובות, ואם לאחר הזמן הזה תיראה שהרצועה עדיין בעייתית גם בשגרה מוקפדת יותר, תוכל להפטר מהרכב. אז המחירון שלו יהיה גם ככה די נמוך, אז זה פחות יפריע לך. 

הפלוס בגדול שתרוויח באמת רכב סבבה לאותם 3-4 שנים. 

• רעיון טוב! 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...