Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקרוב תוכלו לתדלק במתנול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://bizzness.net/בקרוב-תוכלו-לתדלק-גם-במתנול/

מתנול – התחליף הטבעי לנפט המעורב בבנזין יוצע לכל כלי הרכב בישראל ובכל תחנות הדלק

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, אישרה את צו הפעלת רכב העוסק בהפעלת רכב מנועי בבנזין. לפי הצו, שהגיש משרד האנרגיה, ניתן יהיה להשתמש בדלק המכיל תערובת של 85% בנזין ו-15% מתנול המשמש תחליף דלקים. בהתאם לצו, מכירת הדלק תעשה לאחר סימון בולט של משאבת התדלוק כך שרק מי שמעוניין בכך יעשה בו שימוש.

מנהל מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה, חן בר יוסף, הציג את הצו ואמר כי מטרתו לגוון את היצע הדלק לצרכן הישראלי, שמורכב היום בעיקר מבנזין וסולר. לדבריו, המטרה היא לאפשר להשתמש בבנזין שמופק גם מתחליפי נפט, שאחד מהם הוא מתנול המופק מגז טבעי, כתערובת אלטרנטיבית לבנזין שהוא גם זול יותר.

היו"ר כבל אמר כי הוא מתנגד להטיל על המתדלקים בתחנות אחריות פלילית במקרים של אי מסירת הודעה או סימון משאבות הדלק. הוא הוסיף ודרש כי השילוט שכולל את המידע כי "תערובת בנזין מתנול אינה מתאימה לכל רכב. יש להתייעץ עם יצרן הרכב או נציגו לפני השימוש בדלק זה" – יופיע על המשאבות גם בשפה הערבית. כאמור, הצו אושר ויכנס לתוקפו בעוד כ-30 יום.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

פורסם

כרגיל מעט מידי מאוחר מידי - במקום להשקיע בכיוון החשמלי הולכים לכיוון הזה.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם
כרגיל מעט מידי מאוחר מידי - במקום להשקיע בכיוון החשמלי הולכים לכיוון הזה.

הולכים גם לכיוון הזה.

החשמל יגיע אם תרצה הממשלה או לא תרצה. זה החזון של כל היצרנים.

אתה צודק שהיו צריכים להכניס את הדלקים הללו מזמן, באירופה לדעתי הם זמינים כבר קרוב לשני עשורים.

יום טוב גם לך

פורסם

מעניין אם תהיה השפעה על זיהום האוויר.

דעתכם ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני מניח ששאילתא ליצרן/למחלקה הטכנית תעשה את העבודה.

בספר הרכב שלי מצוין לדוג' שהרכב מתאים לתדלוק בתערובת "אתנול" ולא מצוין שום דבר על מתנול.

היה כאן שרשור גדול בעבר על מתנול:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?396369-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%A1%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA

פורסם
איך יודעים אם מתנול מתאים לרכב שלי?

כול ייצרן רכב מוסר את המידע הזה לייבואן הרכב לגבי כול סוג/נפח מנוע.

על איזה רכב וקוד מנוע מדובר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

נראה לי שהתכוונו לאתנול.

האזכורים של שימוש במתנול בתור דלק מסתכמים בעיקר במכוניות מרוץ ודראג.

האזכור של 85 אחוז בנזין ו15 אחוז מתנול מזכיר את הE85 , אבל זה אתנול שם וזה כבר יותר הגיוני.

פורסם
הולכים גם לכיוון הזה.

החשמל יגיע אם תרצה הממשלה או לא תרצה. זה החזון של כל היצרנים.

אתה צודק שהיו צריכים להכניס את הדלקים הללו מזמן, באירופה לדעתי הם זמינים כבר קרוב לשני עשורים.

לגבי העניין הרכב החשמלי: הממשלה מתמרצת יזמים להקים תשתיות הטענה, בשביל שהציבור יוכל לרכוש רכב חשמלי מבלי לתקע באמצע הדרך.

רק נשאר העניין התמחור והמיסים.

פורסם (נערך)

זה M15. האתנול מופק בעיקר בברזיל מתירס , קנה סוכר ודומיו . המתנול תוצר של גז טבעי.

עריכה אחרונה על ידי Elico48
פורסם
נראה לי שהתכוונו לאתנול.

האזכורים של שימוש במתנול בתור דלק מסתכמים בעיקר במכוניות מרוץ ודראג.

האזכור של 85 אחוז בנזין ו15 אחוז מתנול מזכיר את הE85 , אבל זה אתנול שם וזה כבר יותר הגיוני.

זה כנראה E15

מתוך האתר של קבוצת דור:

שימוש בתערובות מתנול כתחליף דלקים לתחבורה

בשנים האחרונות נערכו בארץ מספר ניסויים לשימוש במתנול כדלק או מרכיב בלילה בדלק. לצורך כך, נבחנו דגמים שונים של רכבים אשר השלימו נסועה של כ-2 מיליון ק"מ. בשיתוף פעולה ייחודי מסוגו, השיקו קבוצת דור ופיאט קרייזלר העולמית את ה- Fiat 500-M15, רכב המונע בדלק M15 (תערובת של 15% מתנול עם בנזין) ותואם Euro 6.

הדלק צפוי להימכר במחירים אטרקטיביים לצרכנים בתחנות הדלק השונות ברחבי הארץ בעתיד הקרוב.

הצלחת הפרויקט קיבלה משנה תוקף ובמאמצים משותפים עם משרדי הממשלה השונים: משרד האנרגיה, המשרד להגנת הסביבה, משרד התחבורה, מכון התקנים והמנהלת הלאומית לתחליפי דלקים, נערך ופורסם התקן הלאומי הראשון מסוגו עבור דלק M15 (ת"י 90 חלק 4).

פורסם (נערך)

מה היתרון של זה על פני דלק רגיל מלבד המחיר? פחות מזהם? יותר חסכוני? האם תפורסם רשימת רכבים שיכולים להשתמש בזה? ניתן לתדלק עם זה רכבים הברידיים? אם הדברים האלה לא יהיו שקופים ויובאו לידיעת הציבור ע"י הגורמים הרלוונטיים, לא רואה שום סיבה בכלל להתייחס למשאבה המיוחדת שתותקן בתחנות הדלק.

עריכה אחרונה על ידי arco1
  • תוכן חדש...