Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שרוב החברים פה יודעים שבלא מעט מכוניות יש מערכת ניטור לחץ אוויר בצמיגים שלא כוללת שום רכיבי חומרה נוספים על מה שכבר קיים. אין חיישנים בגלגלים, אין מקלט, אין שום דבר.

כל המימוש הוא בתוכנה. המערכת בודקת את מהירות הסיבוב של כל גלגל על פי חיישני מהירות של ABS.

גלגל עם לחץ אוויר נמוך יותר יורד בקוטר ולכן מסתובב יותר מהר. מעל הפרש מהירות מסויים המערכת מדליקה נורה של לחץ אוויר נמוך.

אחרי שמנפחים את הצמיגים ללחץ אוויר נכון עושים איפוס למערכת ואז במהלך הנסיעה הראשונה היא לומדת את מהירות הסיבוב ומשתמשת בה כרפרנס.

השאלה שלי:

לפי הוראות היצרן צריך להיות נניח 28PSI בכל הגלגלים.

ניפחתי בגלגל אחד 40, בשני 35, בשלישי 20, ברביעי 28. איפסתי את המערכת, האם היא תלמד את הערכים השגויים ולא תתריע עליהם או שיש במערכת איזשהו ערך מטרה מגדר שלא יאפשר לעשות את הנ"ל והיא תתריע בכל זאת?

תודה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זהו, לא אמור אבל:

באוטו שלי אמור ליהות 2.4 באר מקדימה, 2.6 מאחורה.

באחד הגלגלים ירד ל 1.8 באר. נדלקה נורת TPMS. לא ניפחתי, איפסתי את המערכת. נסעתי עוד כ 25 ק"מ והנורה לא נדלקה יותר. זאת אומרת המערכת למדה את הערך החדש 1.8 כתקין.

בגלל זה השאלה.

כמובן שאחרי זה ניפחתי ללחץ הנכון.

פורסם

לא מכיר איך מערכת אמיתית פועלת, אבל אם הייתי צריך לתכנת משהו כזה ההגיון אומר לפחות 3 דברים בסיסיים:

1. תבדוק שלחץ האויר בכל הצמיגים גדול מאיזשהו Threshold (סתם זורק, נניח 25 PSI) ואם לא אז תתריע על הצמיגים שלא

2. תבדוק הפרשים בין כל הצמיגים (ז"א בין כל אחד לכל האחרים) ואם ההפרש בין איזשהו זוג גדול מ Threshold (שני) מסויים, תתריע

3. תבצע ממוצע בין כל 4 הצמיגים ותגדיר איזשהו Threshold (שלישי) שמותר לאחד הצמיגים לחרוג בהפרש מהממוצע

תוכנה פשוטה כזו אמורה לדעתי לכסות 99% מהמקרים.

מוזר שבמקרה של איפוס הוא מסכים לצמיג להיות עם לחץ כל-כך נמוך לעומת האחרים, לא חושב שאיפוס אמור לאפשר לך לעשות מה שאתה רוצה. אולי משהו לא תקין באחד בחיישנים?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מהנסיון שלי, המערכת הזו נותנת התראות שווא ברגע שאחד הצמיגים מוחלף ואינו זהה לחלוטין לצמיג השני שיושב על אותו הסרן (למרות שהמידה זהה לחלוטין, רק יצרן שונה).

פורסם

אם איפוס מאפשר למערכת ללמוד כל לחץ ולא שמו איזושהי הגנה בתוכנה שתתריע, אז כנראה שזה חופש שהם מאפשרים ללקוח, או שהם חושבים שזה לא חשוב מספיק כדי להשקיע בזה, כי מי ינסה במודע לאפס את המערכת על צמיג עם לחץ נמוך כל-כך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אצלי מותקנת מערכת כזאת. מניסיוני, המערכת לומדת כל ערך שקיים ואינה מתריעה על כך שאינו תקין. יש לוודא את לחץ האוויר בכל הצמיגים לפני שמפעילים מצב למידה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
20 דקות זה לא מספיק.

לדעתי היית נוסע עוד קצת והיה מתרחש זיהו שינוי קוטרי גלגלים.

לא 20 דקות. נסעתי כ 25 קילומטר, חלקם בכביש, חלקם בעיר. לדעתי זה מספיק זמן למערכת להגיב.

פורסם (נערך)

אחרי שמנפחים את הצמיגים ללחץ אוויר נכון עושים איפוס למערכת ואז במהלך הנסיעה הראשונה היא לומדת את מהירות הסיבוב ומשתמשת בה כרפרנס.

השאלה שלי:

לפי הוראות היצרן צריך להיות נניח 28PSI בכל הגלגלים.

ניפחתי בגלגל אחד 40, בשני 35, בשלישי 20, ברביעי 28. איפסתי את המערכת, האם היא תלמד את הערכים השגויים ולא תתריע עליהם או שיש במערכת איזשהו ערך מטרה מגדר שלא יאפשר לעשות את הנ"ל והיא תתריע בכל זאת?

תודה.

המערכת לא תתריע במקרה של ניפוח הצמיגים בלחץ אוויר לא נכון ולאחר מכן איפוס של המערכת.

מערכת לניטור לחץ אוויר אינה תחליף לבדיקה קבועה של לחץ האוויר ומילוי בלחץ נכון של הצמיגים.

המערכת גם לא מזהה ירידת לחץ אחידה בכול הצמיגים ולא תתריע על לחץ נמוך.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

זאת מערכת טיפשה ומה שכתבת אכן נכון. אתה יכול גם לנפח גלגל ב20PSI במקום ב40 ולאפס אותה והיא לא תתריע לך כלום.

מצד שני זה עדיף לפי דעתי מחיישני הTPMS שיקרים בצורה להחריד להחלפה לאחר שהסוללה בהן נגמרת.

פורסם
המערכת לא תתריע במקרה של ניפוח הצמיגים בלחץ אוויר לא נכון ולאחר מכן איפוס של המערכת.

מערכת לניטור לחץ אוויר אינה תחליף לבדיקה קבועה של לחץ האוויר ומילוי בלחץ נכון של הצמיגים.

המערכת גם לא מזהה ירידת לחץ אחידה בכול הצמיגים במידה אחידה.

דווקא על ירידה אחידה בכל הצמיגים היא אמורה להתריע אם זה עובד לפי מה שרשמת, כי היא תזהה סטייה מהרפרנס שנלמד אחרי האיפוס.

• תוכן חדש...