Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה פשוט, בכל הגלגלים יהיה X+Y.

אם אני צודק בתאורה שלי, אז לא חייבת להיות השוואה בין הגלגים אלא השוואה בין הערך הנלמד לערך הקיים, בכל גלגל בפני עצמו.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה פשוט, בכל הגלגלים יהיה X+Y.

לדעתי זה לא כלכך פשוט.

בוא נגיד שהמערכת למדה שבמהירות 100 קמ"ש כל גלגל עושה X סיבובים לדקה.

מהירות הרכב לרוב מחושבת או מציר היציאה בגיר, או מאחד הגלגלים. זה לא ממש משנה במקרה שלנו כי יחס המהירויות בין הגיר לגלגל הוא קבוע וידוע, ללא שום קשר ללחץ אויר.

כך שגם אם בכל הגלגלים ירד האויר לגמרי, עדיין במהירות 100 (כלומר מה שהרכב חושב שזה מהירות 100) עדיין כל הגלגלים יעשו X סיבובים לדקה.

יום טוב גם לך

פורסם
אה ברגע שמדובר בגלגל אחד זה ברור.

מה שלא ברור לי זה מה שמקס מתאר, שאצלו גם אם בכל הגלגלים ירדו X פיאסאיי, אז המערכת תתריע. כלומר לא ברור לי איך זה ממומש ללא חיישנים בגלגלים.

לא יודע,מוזר.

אבל בגולף זה ככה , כשיש ירידה כוללת הוא רושם - וכשיש ירידה פרטנית בגלגל מסוים הוא מציין את הגלגל.

אין חיישנים באף גלגל.

אני עוקב קבוע , פעם בשבועיים ממלא 38 .

ניסיתי חודשיים לא למלא אוויר ואכן התריע כשבכולם היה 32 .

לדעתי רק לאחר ירידה של 20 אחוז בכולם הוא מתריע.

פורסם
לא יודע,מוזר.

אבל בגולף זה ככה , כשיש ירידה כוללת הוא רושם - וכשיש ירידה פרטנית בגלגל מסוים הוא מציין את הגלגל.

אין חיישנים באף גלגל.

אני עוקב קבוע , פעם בשבועיים ממלא 38 .

ניסיתי חודשיים לא למלא אוויר ואכן התריע כשבכולם היה 32 .

לדעתי רק לאחר ירידה של 20 אחוז בכולם הוא מתריע.

ידידי, על איזה גולף אתה מדבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

ברכבך המערכת לניטור לחץ האוויר בגלגלים המבוססת על חיישני ABS יותר מתקדמת מאשר בדורות הקודמים ואכן היא יודעת להתריע על ירידת לחץ אוויר בגלגל מסויים.

אולי ברכבך המערכת יודעת לזהות גם רעידות של כול גלגל המשתנות לפי לחץ האוויר הקיים בגלגל לכן היא מסוגלת לנתח את המידע ולהתריע על ירידת לחץ רק בצמיג מסויים.

פורסם

חשבתי הרבה על הנושא ואני לא מצליח להבין איך אפשר לתת דיווח על ירידת לחץ כללית אחידה בכל הגלגלים במערכת בלי חיישנים.

גם באינטרנט לא מצאתי איזכרוים לזה.

מה שאנשים כותב2ין זה שיש לפולקסווגן שתי גירסאות של המערכת. אחת בסיסית שיודעת רק להדליק נורה של לחץ אוויר נמוך ואחת יותר מתקדמת שיודעת גם לסמן באיזה גלגל מדובר.

אבל לא משהו מעבר.

ניחוש פרוע, יכול להיות שהמערכת מדליקה באופן יזום את הנורה כל חודשיים - שלושה בשביל להזכיר לנו שצריך לבדוק לחץ אוויר?

בדוגמא של מקס, ירידה מ 38 ל 32 PSI - גם לדעתי זה מתחת לסף הרגישות של המערכת שהוא ירדה של 25%-30%.

פורסם (נערך)
חשבתי הרבה על הנושא ואני לא מצליח להבין איך אפשר לתת דיווח על ירידת לחץ כללית אחידה בכל הגלגלים במערכת בלי חיישנים.

גם באינטרנט לא מצאתי איזכרוים לזה.

מה שאנשים כותבים זה שיש לפולקסווגן שתי גירסאות של המערכת. אחת בסיסית שיודעת רק להדליק נורה של לחץ אוויר נמוך ואחת יותר מתקדמת שיודעת גם לסמן באיזה גלגל מדובר.

אבל לא משהו מעבר.

גם אנוכי לא מצאתי הסבר מניח את הדעת לגבי מערכת TPMS בגולף דור 7 כיצד היא מצליחה להתריע על ירידה לחץ אחידה בכול הצמיגים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

להתריע על גלגל מסויים זה לא בעיה, זה הגלגל שמסתובב יותר מהר מאחרים. וזה כן קיים במערכת בגירסאות היותר חדשות.

פורסם

ברגע שאין חיישנים למדידת לחץ וטמפ' בגלגלים, משתמשים בחישובים והערכות, הכוונה שניתן להעריך את הטמפרטורה של הגלגלים לפי מהירות נסיעה וזמן, ניתן להעריך מהירות סיבוב של כל גלגל בזמן נסיעה עם הגה ישר לאורך מרחק מסויים, לקבוע נקודת איפוס ואז לבצע ניטור, אם כל התנאים לביצוע החישובים מתקיימים.

להגיד אם זה קיים באמת ברכב כזה או אחר ובאיזה רמה, אני לא יודע לומר.

• תוכן חדש...