Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שמרק צודק והמערכת לא תזהה ירידה אחידה כי הרי היא לא מתייחסת לשום רפרס של ערך מוחלט של לחת אויר כי אין לה כלי מדידה כזה, רק מתייחסת להפרשים בין סיבוב הגלגלים.

כשחושבים על זה, האיפוס זה רק כדי לכבות את המנורה ויקח זמן מה של נסיעה, להערכתי עד 100 קמ של נסיעה במהירות שיוט כדי שהיא תזהה הפרשים ותפעיל התראה לנהג.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שאני יודע לאמור זה שאם יש ירידת לחץ משמעותית מאוד, כזאת שכבר רואים בעין שחסר הרבה אוויר - המערכת מתריעה מיד. אחרי כמה מטרים.

פורסם

ברנו למשל המערכת צריכה לפחות 30 ק"מ כדי להתחיל לעבוד אחרי שינוי. אני מניח שזה תלוי יצרן ודגם. המצב שאתה מתאר, אם הוא אפשרי, אזי במערכת טיפשה מידיי. יכול להיות שהיצרן נותן לאפס לכל ערך כדי שתוכל להחליף מידות צמיגים, אבל לאפשר סטייה מעל רמה מסוימת בין גלגלים שונים זה נראה מוזר. יכול להיות שחיישני הabs מודדים אך ורק הפרש ולא מהירות סיבוב, ואז אין למערכת שום יכולת לנטר ולהימנע ממצבים כאלה.

Sent from my E6853 using Tapatalk

פורסם
תקרא בספר רכב כמה זמן או ק"מ נדרש כדי שהמערכת תתכייל אחרי איפוס.

זה מה שרשום בספר רכב:

Before reinitialising the system,

ensure that the pressures of

the four tyres are correct for the

use of the vehicle and in line with the

recommendations on the tyre pressure

label.

The under-inflation alert can only

be relied on if the reinitialisation of

the system has been done with the

pressures in the four tyres correctly

adjusted.

The under-inflation detection system

does not give a warning if a pressure is

incorrect at the time of reinitialisation.

לא מוזכר שם כמה זמן לוקח למערכת להתכייל אבל כן כתוב בפירוש שאם בוצע איפוס עם לחצי אוויר לא תקינים, לא תהיה התראה.

או במילים אחרות, לחץ אוויר כלשהו שהיה בנסיעה שאחרי האיפוס נלקח כערך "תקין". הוא לא חייב להיות הלחץ שמומלץ על ידי היצרן.

אם רוצים שזה יעבוד כמו שצריך, חייבים לבצע איפוס אחרי ניפוח צמיגים ללחץ הנכון.

פורסם

המערכת הזאת היא פשוטה, זולה מאוד כי היא רק software enhancement ומתריעה על מקרים דיי חריגים ורחוקה מאוד מהדיוק, המטריד משהו, של מערכות עם חיישני טמפ/לחץ בכל גלגל, שתשלח את הנהג לבדוק ותקן את הלחץ אויר בצמיגים אחת לתקופה.

מה שנקרא ENTRY LEVEL רק כדי שהרכב יעמוד בתקינה.

פורסם

גם במערכת הבסיסית הזו אפשר היה להשקיע עוד מעט בתוכנה ולהגדיר ערכי סף קשיחים כלשהם שיעבדו בלי קשר לאיפוס.

מה שנדמה לי שקיים במכוניות מסויימות עם מערכת דומה, שם הנורה כבית לבד ללא איפוס אחרי ניפוח ללחץ אוויר הנכון ונסיעה של כמה ק"מ.

פורסם
דווקא על ירידה אחידה בכל הצמיגים היא אמורה להתריע אם זה עובד לפי מה שרשמת, כי היא תזהה סטייה מהרפרנס שנלמד אחרי האיפוס.

אני משתף אותך בהסבר מתוך ספרות ייצרן הרכב אודי לגבי עניין ירידת לחץ אחידה.

Tire Pressure Monitoring.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מוזר,

אצלי בגולף אני נוסע על 38 , מגדיר Set .

כשכולם מגיעים ל 32/31 היא מתריעה על ירידה כללית.

כשיש רק אחד שיורד בו, היא גם מציינת איזה צמיג.

פורסם
אני משתף אותך בהסבר מתוך ספרות ייצרן הרכב אודי לגבי עניין ירידת לחץ אחידה.
יכול להיות שיש כמה סוגים של המערכת עם לוגיקה שונה.

סוג אחד בודק הפרשים במהירויות סיבוב בין כל הגלגלים.

סוג אחר בודק הפרשים בין מה שנלמד בנסיעה שאחרי האיפוס לבין מה שקיים בפועל, פר כל גלגל.

פורסם

סוג אחר בודק הפרשים בין מה שנלמד בנסיעה שאחרי האיפוס לבין מה שקיים בפועל, פר כל גלגל.

לא כלכך הבנתי את מה שאתה מתאר פה.

מה הכוונה "מה שקיים בפועל"?

יום טוב גם לך

פורסם

ניפחתי את כל הגלגלים ללחץ המכון, איפסתי את המערכת.

במהירות 100 קמ"ש גלגל ממופח ללחץ האוויר הנכון עושה X סיבובים בדקה. נסעתי כמה ק"מ, המערכת למדה את הערך הזה ואחרי שלמדה משתמשת בו בתור רפרנס.

ירד לחץ אוויר בגלגל אחד, עכשיו מה שקיים בפועל זה שבמהירות 100 קמ"ש אותו גלגל יעשה בדקה X+Y סיבובים. ברגע שה Y עלה על ערך מסויים, המערכת תדליק נורה של לחץ אוויר.

פורסם

אה ברגע שמדובר בגלגל אחד זה ברור.

מה שלא ברור לי זה מה שמקס מתאר, שאצלו גם אם בכל הגלגלים ירדו X פיאסאיי, אז המערכת תתריע. כלומר לא ברור לי איך זה ממומש ללא חיישנים בגלגלים.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...