Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי כולם!

ברשותי יונדאי i20 2010 עם מנוע 1.6, ידנית. על הנייר למנוע אמורים להיות 126 סוסים כאשר את מירב הכח המנוע מפיק בסל"ד המירבי (באיזור 6000 סל"ד).

הרכב מטופל היטב ועבר כ-70 אלף קילומטרים.

אני נוהג ברכב כבר כמה חודשים ואני מעט מאוכזב מיכולותיו של הרכב.

לא מורגשת בעיה טכנית כלשהי, פשוט הרכב לא מרגיש כרכב שמצויד עם 126 סוסים מספקים.

לצורך העניין - הפיקנטו של אחותי (עם מנוע 1.2, אוטומטית) מרגישה הרבה יותר זריזה בעיר ואפילו עקיפה מחוץ לעיר מרגישה נמרצת יותר.

דוגמה נוספת - אל היונדאי עברתי מסוזוקי בלנו 1998 עם מנוע 1.6 ו-96 כ"ס שכנראה ברחו לה לאורך השנים - ועדיין הרכב הרגיש זריז, נמרץ וחיוני הרבה יותר :-(

מה אני מפספס? אני לא מצפה לרכב ספורטיבי ולמשיכה שתדביק לי את הגב לכיסא, אבל אני כן מצפה שמנוע הנ"ל יפתח קצב יפה כשאני מושך הילוכים.

תודה !

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

ברוך הבא לעולם סוסי הפוני של הקוריאניות. כשהיתה לי את הריו, עם 110 סוסים (אחד במילואים, אז 109), הרכב הרגיש כמו רכב עם לכל היותר 80 כ"ס. כעת עם יונדאי איוניק ו 140+ סוסים, הרכב מרגיש לכל היותר כמו רכב עם 110~ כ"ס. כן, יש את הבעיטה בגב במצב זבורט בגלל המומנט של המנוע החשמלי, אבל הכיף נגמר ברגע שהמחוג מלטף את ה 30 קמ"ש.

פורסם (נערך)

יש כאן שני הסברים פוטנציאליים:

1. הטכני - הספק מקסימלי הוא לאו דוקא אינדיקציה מדויקת למומנט בתחום הסל"ד הסביר, שהוא זה שקובע את התאוצה. נסה למצוא את גרף המומנט של המנוע ולשמור את המנוע בתחום החזק (לפחות כשאתה ממהר). לגבי ההשוואה לבלנו - אל תשכח לבדוק (גם) נתוני משקל. רכבים מודרניים כבדים יותר מרכבים בני 20 באופן משמעותי, לא תמיד המומנט (העדיף לכאורה) ברכב מודרני מספיק בשביל לפצות על הפרש המשקל.

2. הפסיכולוגי - אם לא מדדת תאוצה באופן מדויק, לפעמים ההרגשה נובעת הרבה יותר מבידוד הרעשים, הקופצנות, זוית הגלגול ובאופן כללי הסל"ד שבו נמצא המנוע (יכול להיות שבפיקנטו, לדוגמא, הגיר האוטומטי שומר על סל"ד גבוה יותר מאשר אתה לבד עם הגיר הידני ב-i20). אותה מהירות ואותה תאוצה בפיקנטו עשויות להיות הרבה יותר מורגשות מאשר ב-i20.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ראיתי באתרים בחו"ל המלצות לתוסף speed tec benzin

התוסף מטפל בדלק עצמו: מאפשר ריסוס דלק טוב יותר ומעלה את ביצועי המנוע.

בהצלחה

פורסם

הרכב הזה מרגיש עצל כי הוא באמת עצל. שום תוסף לא יעזור לו להיות זריז.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 5 שנים מאוחר יותר...
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...