Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

בעבר פתחתי שרשור לגבי רכישת שמן לרכב חדש לטיפול ראשון ברכב מסוג אופל אדם S

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?639621-%D7%90%D7%93%D7%9D-S-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%95%D7%90%D7%99%D7%96%D7%94-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%91%D7%AA%D7%A7%D7%9F-DEXOS-2-%D7%9C%D7%A7%D7%97%D7%AA

אז הרכב עכשיו לקראת טיפול שני, רכשתי את המוטול 8100 X-CLEAN

ביקשתי היום להגיע למוסך עם השמן, נאמר לי שהם לא מאשרים, לאחר ברבור מול הנציגה שזה לא הגיוני אמרה לי להביא את השמן ו"נבדוק את זה מול הבעלים".

האם זה חוקי? הרי השמן עומד בתקנים בדיוק כמו השמן ה"מקורי" של GM

Opel Adam S 2017

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל עוד השמן עומד בתקן היצרן זו חוצפה מצד המוסך! תעבור למוסך אחר כי אם על זה הם עושים לך סרט אני חושש מה ייקרה שתצטרך אותם באמת בתחום אחריות כלשהי. לא חסרים מורשי מישרד התחבורה ומורשי יבואן..

פורסם

מחכה לשמוע על ההתפתחות בנושא...

עומד בפני דילמה זהה...

המוסך המורשה משתמש בשמן "בעל תקן" אך באיכות ירודה משמני מוטול/וולוריין וכד'.

המנוע ישרוד 3 שנים עם שמן באיכות ירודה אבל מה יהיה איתו 3 שנים אחרי תום האחריות.

פורסם (נערך)
נו וירשמו לך "שמן סופק על ידי הלקוח" .

ואם ילך מחר מנוע?

לך תוכיח שאין לך אחות...

מקס אתה צודק אבל החוק היבש אומר שעל היבואן לשלוח המנוע לבדיקת מעבדה כדי להוכיח שאכן השמן "התחליפי" גרם לכשל . כלומר ע"פ החוק חובת ההוכחה היא על בעל המוסך. הוכחה שצריכה לעמוד במבחן בית המשפט זה לא עניין פשוט .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הבעיה היא, שבפועל עם החוק היבש הזה תרוץ בין המוסך לשירות הלקוחות, מיילים ליצרן ואולי בסוף גם בבתי משפט בארץ. אין לי אפילו הערכה גסה, כמה זמן ייקח עד שתקבל מנוע על חשבון היבואן / זיכוי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בנוסף לזיכוי על מנוע חדש, אחרי המשפט הלקוח יקבל גם פיצוי יפה על עוגמת נפש או שהיבואן קנס גדול?

אם כן, אז יהיה שינוי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין שום הגיון לטפל ברכב במורשה יבואן בזמן אחריות ולהביא פילטרים, שמן, רצועות או כל רכיב אחר שבא במגע עם המנוע ולצפות שלא יעשו כל שניתן כדי להתנער ממך כאשר יקרה מקרה שידרוש מימוש אחריות על המנוע.

אחרי האחריות, תעשה מה שאתה רוצה.

ואם השמן מזויף? המוסך צריך להוכיח שלא, ואז ידרוש הבהרות מהספק שלו, שזה אתה. מה אז?

פורסם (נערך)

לא מהספק . על זה מדבר החוק. היבואן יצטרך לשלוח את השמן למעבדה מוסמכת שתגיד שהשמן מזוייף .

( תחקיר שמן זית של אהרוני....

אהרוני הוא טען שלא ידע שהוא רק בהסכם חסות עם בית הבד ההוא בגליל).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

בקיצור ידידי,

ממליץ לך לדבר עם המנהל העבודה ולא עם הפקידה שקיבלה הוראות בינאריות .

תהיה מופתע כמה שיחה בריאה בגובה העיניים יכולה לעשות טוב.

פורסם (נערך)

ולא ייתכן שהשמן החשוד יוחלף על ידי הלקוח בעצמו לפני כניסה למוסך?

בקיצור, אני הייתי נמנע מניסיונות לחסוך כסף כשפוטנציאל הנזק כל כך גדול במונחים של זמן, כסף ועוגמת נפש.

ואני מדגיש, האובדן פה הוא לא במונחים של נזק למנוע, אלא לאובדן אחריות במקרה של כשל. אם יש לך רכב באחריות, צא מנקודת הנחה שהמוסך צריך ללבן את העובדות מול היבואן, והיבואן מול היצרן.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
אבל הראשון שיקח אותם לבית משפט ויזכה יעשה את השינוי...

אכן יהייה שינוי עד הלקוח ה-10.

אתה באמת מצפה שהמוסכים יפסידו הכנסה יפה מחלקי חילוף לרכב ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...