Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה באמת יחסיך מול מנהל העבודה.

אין הפסד הכנסה. הסיכום שלי עם בעל המוסך הוא על שעתון יקר יותר.

אני מחפש איכות . גם בעבודה וגם בחלפים. זול זה לא.

אני לפעמים מביא שמן מהבית אבל אז אני מביא אותו

א. עם קבלה מסודרת על שמי

ב. כשהוא סגור עם הפלומבה.

ג. מותג ידוע עפ התקן המתאים. מראה לו את סימון התקן (למרות שהם מכירים את היצרן)

לא להביא פח מלפפונים חמוצים שמילאת באיזו תחנת דלק .

תראה איך מנהל העבודה יגיב. יש סיכוי שאפילו יתן לך הנחה יפה על השמן שלו.

לא ילך ? תחליף מוסך או שתשים במחסן. לא מזיק שיהיה לך שמן גיבוי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
בקיצור ידידי,

ממליץ לך לדבר עם המנהל העבודה ולא עם הפקידה שקיבלה הוראות בינאריות .

תהיה מופתע כמה שיחה בריאה בגובה העיניים יכולה לעשות טוב.

מתוך סקרנות... אתה עובד/קשור לאחד ממוסכי היבואן ?

פורסם

בסיפור הזה אני בצד של המוסך.

עם כל הכבוד, היום יבוא פלוני עם שמן טילים, מחרותיים אלמוני עם שמן צוללות, ואחרי שבוע גב' כהן עם שמן קנולה.

חלאס.

רוצה לטפל במוסך יבואן - אנחנו נטפל ברכב שלך לפי הגדרות היצרן. לא מכיר את הפחית שמן שלך ולא יודע מאיפה רשת אותה או כמה זמן עמדה.

מכיוון שהחוק מאפשר לך ללכת לטפל ברכב בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה, מבלי לאבד את האחריות, וזה החוק, לך למוסך כללי שאתה סומך עליו ותביא את השמן בעצמך. שם יהיה לך יותר קל. יחד עם זאת, המוסך ירשום שהשמן סופק על ידי הלקוח ובמקרה של כשל - אתה עדיין בבעיה.

מוסך היבואן מחוייב לתקינה מסודרת בכל הקשור בטיפול ברכב, ואותי זה מספק.

הרבה יותר גרוע מהשמן זה שיסגרו לך את האומים של הגלגלים עם פטיש אוויר "לפי הרגש".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אתה באמת מצפה שהמוסכים יפסידו הכנסה יפה מחלקי חילוף לרכב ?

אין להם ברירה, החוק מחייב אותם.

אם החוק יחייב אותך לטפל ברכבך רק במוסך, לא תקטר מה פתאום לא נותנים לך לטפל ברכבך? אתה באמת מצפה שהמוסכים יפסידו הכנסה יפה מטיפול עצמי ברכבים?

מכיוון שהחוק מאפשר לך ללכת לטפל ברכב בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה, מבלי לאבד את האחריות, וזה החוק, לך למוסך כללי שאתה סומך עליו ותביא את השמן בעצמך.

הוא הלך למוסך מורשה מטעם משרד התחבורה שהוא סומך עליו ובמקרה זה גם מוסך מורשה יבואן. הוא לא צריך ללכת למוסך אחר.

פורסם
מתוך סקרנות... אתה עובד/קשור לאחד ממוסכי היבואן ?

לא, וטוב שכך.

אני קצב"ט בחברה שעובדת מול המוסכים הללו.

תבדוק טוב טוב אם הבן ( המוסך) דומה לאבא ( היבואן) ואז תבין שבמקרים כאלו עדיף חכם על צודק.

פורסם
אין להם ברירה, החוק מחייב אותם.

חוק מטומטם.

למה שרק המסכניקים יסבלו מהחוק ? למה שלא יחקקו חוק שכול אדם ראשי לבוא לרופא שיניים עם שתלים שקנה באיביי או ישירות מייצרן השתלים בעשירית המחיר ורופא השיניים יהייה חייב לבצע את העבודה ולתת גם אחריות על העבודה ?

אתה יודע שרופא שיניים גובה על שתל בודד או חומר לעידוד צמיחת עצם חדשה לפני השתלת שן חדשה פי 10 או 20 ממחיר הקנייה !!

למה שלא יחקקו חוק שחברת אפל חייבת למכור חלקי חילוף לכול סלולארי ולהציג את המחיר באתר והלקוח יוכל לרכוש את החלק ולהביא למעבדה להתקנה ?

למה נטפלים רק למוסכניקים שעובדים קשה מאוד בתנאים מחורבנים לפרנסתם ללא מזגן וללא שירותים נאותים ?

חאלאס לבוא כול הזמן בטענות למוסכניקים.

איזה כייף לי :)

פורסם

כל אחד בוחר את המקצוע לעצמו..אף אחד לא מכריח מישהו לעסוק בתחום..לא טוב למוסכניק בתנאים בהם הוא עובד..שלא יהיה מוסכניק אבל אם הוא מחליט להיות מוסכניק אז עד הסוף. עבדתי במוסכים והתנאים לא התאימו אז סלמתק! אנחנו עם שדופקים לא מעט אחד את השני לצערי ולכל בעל מקצוע בכל תחום שהוא תמיד יהיה את התלונות כלפיו..זה ממש לא קשור רק למוסכים, פשוט היום קמה המודעות העצמית לתחום הזה והיום אנשים עושים לא מעט שיעורי בית לפני שניגשים למוסך ואז מבינים את הפערים בכסף אם לא היו עושים שיעורי בית וכך גם מהבחינה המקצועית ולכן התלונות מרובות. בעניין חוקים אם חוקקו חוק שמאפשר ללקוח להביא חלקים למוסך כניראה שיש סיבה טובה לזה ומבינים שהלקוח לרוב נידפק בגלל הפרשי מחירים גבוהים.

פורסם
מקס אתה צודק אבל החוק היבש אומר שעל היבואן לשלוח המנוע לבדיקת מעבדה כדי להוכיח שאכן השמן "התחליפי" גרם לכשל . כלומר ע"פ החוק חובת ההוכחה היא על בעל המוסך. הוכחה שצריכה לעמוד במבחן בית המשפט זה לא עניין פשוט .

לא מהספק . על זה מדבר החוק. היבואן יצטרך לשלוח את השמן למעבדה מוסמכת שתגיד שהשמן מזוייף ..

חבל סתם להיות אובר חוכם, אם הגעת עם היבואן לבית המשפט כי הוא מסרב לקחת אחריות על כשל, אז כבר הפסדת וכל המטרה שלשמה הבאת שמן מהבית היא החטאה אחת גדולה.

בקיצור, שכח מזה.

מה שכן, מאחר ומדובר באדםS, אני הייתי מתעקש על שמן איכותי מאוד (עפ"י המלצות היצרן) שיצא מגלון שפותחים לנגד עיניי ולא שמן שיוצא מהצובר בלאי שהם כ"כ אוהבים לדחוף לנו במוסכים.

בכל מוסך מורשה יש גלוני שמן כאלה לרכבים ייחודים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למה שרק המסכניקים יסבלו מהחוק ?

כל רשת מזון תיתן לך להכניס שתייה מבחוץ אף על פי שהם מוכרים גם.

אז במקום לקנות המבורגר + צ'יפס + שתייה בכוס ב40, תוכל לקנות המבורגר + צ'יפס ב34 ולהביא פחית קולה סגורה מבחוץ בעוד 5 שקלים.

גם חסכת גם שיפרת איכות הרכיבים, נשמע מוכר?

למה שלא יחקקו חוק שכול אדם ראשי לבוא לרופא שיניים עם שתלים שקנה באיביי או ישירות מייצרן השתלים בעשירית המחיר ורופא השיניים יהייה חייב לבצע את העבודה ולתת גם אחריות על העבודה ?

אתה יודע שרופא שיניים גובה על שתל בודד או חומר לעידוד צמיחת עצם חדשה לפני השתלת שן חדשה פי 10 או 20 ממחיר הקנייה !!

א' אם היו חנויות לייצור שתלים בסד"ג שיש חנויות חלפים לצרכן הפרטי, אולי היינו רואים שינוי.

ב' אם תציף את הנושא יותר אולי יהיה אפשר לחולל שינוי גם כאן. מה כזה רע בלחסוך ? כמובן אם זה שתל של MANN או יצרן איכותי איכותי אחר :lol:

למה שלא יחקקו חוק שחברת אפל חייבת למכור חלקי חילוף לכול סלולארי ולהציג את המחיר באתר והלקוח יוכל לרכוש את החלק ולהביא למעבדה להתקנה ?

בנוגע להצגת המחיר באתר, לא הבנתי מה הקשר/למה אתה מקביל את זה.

עד כמה שידוע לי ניתן לרכוש חלקי חילוף לאפל דרך איביי, לא יודע אם ישירות מהיבואן, מה אתה בא להגיד כאן ?

אם יש לי מסך משלי ואני רוצה שיתקינו לי אותו בחנות סלולר, כמובן שיסכימו.

"אעזור" לך, הבעיה היא במתן האחראיות ותו לא. כל השאר זה בבלת.

למה נטפלים רק למוסכניקים שעובדים קשה מאוד בתנאים מחורבנים לפרנסתם ללא מזגן וללא שירותים נאותים ?

חאלאס לבוא כול הזמן בטענות למוסכניקים.

מה זה נטפלים ? כל אחד מעביר ביקורת לפי ראות עיניו. לא ראיתי צייד מכשפות.

רק למוסכניקים ? מה ציפית לראות בפורום רכב בו מדברים רק על רכבים ? ש"ניטפל" לקוראות בקפה ?

מוסכניקים מקבלים בראש בדיוק כמו שנציגי מכירות באולמות תצוגה מקבלים בראש, פשוט לאחרונים אין מספיק חברים שיגנו עליהם בכל אשכול בפורום.

נ.ב.

אם התנאים שלהם מחורבנים, קרי ללא מזגן וללא ניאגרה, הבעיה היא אך ורק בבעל בית שישן בשקט בלילה כאשר העובדים שלו עובדים ללא תנאים.

אם תיתן יד למקום שמתנהל כך עם עובדיו או לא, זו החלטתך. אני אישית לא.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם
ש"ניטפל" לקוראות בקפה ?.

מה באמת הקטע הזה של 300 שקל לכוסית קפה? אני אביא את הקפה מהבנית ושהנבלה תעבוד בחינם! :wink:

אם התנאים שלהם מחורבנים, קרי ללא מזגן וללא ניאגרה, הבעיה היא אך ורק בבעל בית שישן בשקט בלילה כאשר העובדים שלו עובדים ללא תנאים.

אם תיתן יד למקום שמתנהל כך עם עובדיו או לא, זו החלטתך. אני אישית לא.

טרוצקי התקשר, מסר שהמהפכה נכשלה...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא הבנתי את פשר העקיצה,

האם אפשר לקבל בבקשה הסבר פשוט לשאלה,

מדוע לבחור לטפל במוסכים שהינם בעלי מיזוג אוויר ראוי - שווה ערך ל"מהפכה כושלת" ?

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם
חבל סתם להיות אובר חוכם, אם הגעת עם היבואן לבית המשפט כי הוא מסרב לקחת אחריות על כשל, אז כבר הפסדת וכל המטרה שלשמה הבאת שמן מהבית היא החטאה אחת גדולה.

בקיצור, שכח מזה.

מה שכן, מאחר ומדובר באדםS, אני הייתי מתעקש על שמן איכותי מאוד (עפ"י המלצות היצרן) שיצא מגלון שפותחים לנגד עיניי ולא שמן שיוצא מהצובר בלאי שהם כ"כ אוהבים לדחוף לנו במוסכים.

בכל מוסך מורשה יש גלוני שמן כאלה לרכבים ייחודים.

במה היחס למנוע של האדם S שונה ממנוע של האסטרה K... שניהם 150 כוח סוס ב1.4 נפח טורבו....

אין שום סיבה שמוסך מורשה יבואן יחזיק שמן שהוא פחות ממעולה.

פורסם
חוק מטומטם.

הוא לא מטומטם. את המדינה מעניין יוקר המחיה של כלל האזרחים ולא גילדת הרכב המצומצמת. אם מוסכים החליטו, למשל, לגבות 60 ש"ח+מע"מ לליטר שמן מנוע במקום כ-30 ש"ח לליטר כולל מע"מ בחנות חלפים, שיבואו העובדים בענף הרכב בטענות למערכת שבה הם עובדים. הענף הביא את החוק הזה על עצמו. אם המדינה הייתה רואה רווחים סבירים והגיון ברווחי העסקים, החוק כנראה שלא היה נחקק.

למה שרק המסכניקים יסבלו מהחוק ?...למה נטפלים רק למוסכניקים

לא נטפלים רק למוסכניקים. פשוט מנסים להוריד את יוקר המחיה בכל מיני ענפים. יבוא מקביל, כניסת אמזון, נסיעה שיתופית ועוד. רבים חוטפים ויחטפו ולא רק מוסכניקים. העולם משתנה.

• תוכן חדש...