Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע, חשבתי אם לכתוב זאת אבל אנשים חושבים שהם קונים SUV.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברי הפורום שאומרים לגברת תמכרי את הרכב, באמת!!!

יקח לה שנים למכור אותו,

בדירה הקודמת היה לי שכן שקנה 5008 די חדשה, שכל חודש וחצי/חודשיים ראיתי אותו עם רכב שכור כי הפיג'ו במוסך, עד שנמאס לו,

פרסם את הרכב למכירה כשנה, עד שנמאס לו 2, השבית את הרכב וקנה מיצובישי גרנדיס, הפיג'ו אגב עמדה אצלו בחניה למכירה עד הרגע בו עזבתי את השכונה.

לדעתי, כבר קניתם את הרכב ואין מה לעשות (אולי באמת אנסה לתבוע), אך מה שבטוח הייתי נוסע איתו עד שימות, או עד שידרוש תיקון יקר, ואז אשבית.

אני יודע שזה לא יהיה כיף, אפילו בלתי נסבל לאלתר ולחפש מחירים זולים לתיקון תקלות, שכנראה יהיו כאלה ולא מעט (ומאוד מקווה שלא), אך זה המצב.

למכור, לא יהיה קל, ואם כן, זה אומר לזרוק את הנבלה למישהו אחר (שעוד יותר לא יפה בעיני).

פורסם
כתוב שהמנוע 5 fv

מה זה אומר?

חלק ממספר השלדה שאומר שזה מנוע בנזין 1600 טורבו 156 כ"ס.

ידוע בכינוי מנוע פרינס או THP 156

פורסם

התייעצנו עם המוסכניק לגבי הבדיקה

בנוסף הבודק ישב איתנו והסביר לנו את הבדיקה

אמר לנו שיש נזילה או במנוע או בגיר אחד מביניהם

שזה שההגה לא מתיישר קשור לזה שאין מצבר ועוד כמה דברים כאלה

כלומר מתוך כל מההשיצא בבדיקה הוא אמר על כמה דברים שהם באמת דורשים טיפול וכמה שלא.

עם המידע הזה התקשרנו למוסכניק שלנו וקיבלנו את עצתו.

לגבי התחזוקה מול המחיר וכו-

החישוב שלנו היה שכרגע יש לנו סכום לא גבוה להשקיע ברכב ועדיף לנו להשקיע סכום כלשהו בתחזוקה שעדיין לא יגיע לעלות נניח של ורסו שגם אי אפשר לזוז בה.

פורסם

להחליף צינור כן כדאי ( וכמה שיותר מהר ) , להחליף טורבו כבר לא כדאי כלכלית.

ככל שהרכב ימשיך לנסוע בצורה הזאת, כמו עכשיו, שהטורבו נחנק בגלל הצינור, יש יותר סיכויים שזה יהרוס את הטורבו סופית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כתוב שם בהערות משהו לא ברור על קורה...

ההערה היא הערה גנרית שאם המילה קורה מופיעה בסעיף "שלדה ומרכב" הכוונה לשלדה. מכיוון שאצלכם המילה "קורה" לא מופיעה בסעיף הזה, לא רלוונטי לגביכם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טורבו חדש אפשר להשיג בחול במחירים עדיפים בהרבה מאלו של הארץ,לפעמים במחירים מצחיקים.

קודם כל צריך ללכת למוסך שעובד עם הרכבים של פיגו,כמו מוסך גבע למשל שיתן אבחנה.

פורסם (נערך)

בואי אגלה לך סוד : גם אם תחליפי טורבו לא תגיעי למחיר של טיוטה ורסו דומה. אבל לפני החלפה של משהו : בכמה מנועים כאלה המוסכניק שלכם טיפל בעבר ? הניסיון והידע הנצבר פה הוא קריטי. העבודה מול מחשב הרכב...

בקיצור:אם לא תגיעו לתל אביב ואם אין לו ניסיון (ואני מבין אם תעדיפו אותו מסיבות שלכם) , הוא מוזמן לפנות אלי בפרטי לטיפים. יש לי קצת ניסיון ב 5008 מודל 2011 (אבל לא החליפו לי טורבו)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

זיהום אוויר ונורת מנוע - ממיר קטליטי כמעט בוודאות. גם כן עניין נפוץ במנוע הזה, תחפשו משופץ - גם לא זול.

אם זה הצינור יניקה לטורבו אז הוא עולה גם כמה מאות שקלים.

רדיאטור הייתי מחליף ולא מחכה שיתפוץ הסדק שתוקן.

שאלה - בהנעת בוקר כשהמנוע קר יש רעש חזק מכיוון המנוע למשך כמה שניות?

פורסם

כדי לחדד את ההבדל בין מכונאי מנוסה מומחה לאחד שעובד בניסוי וטעייה, למוסך יבואן שעובד לפי הספר.

לפני כמה שבועות, הרכב של הבת שלי (שברולט אופטרה שנת 2008 ששווה ביום טוב בערך 5000 ש"ח אם ימצא קונה) התחיל לעשות בעיות בהנעה בבוקר, ולוח השעונים הפך לאורגן אורות כשכמעט כל נורות ההתראה דולקות: נורת מנוע, גיר.

מאחר שהיא גרה רחוק, הלכה למוסך קרוב שידועים כאנשים נחמדים, אבל לא מאד מקצועיים. החליפו לה חיישן כלשהו לקחו 360 ש"ח. יומיים אח"כ התקלה חזרה.

הזמינה גרר וגררה את הרכב למוסך אחר באזור מקצועיים יותר, אבל פחות נחמדים - טענו שהם הריצו דיאגנוסטיקה, לא מצאו שום דבר לא תקין ברכב (לקחו 200 ש"ח על בדיקה)

התקלה כמובן חזרה, והחתן שלי החליט ללכת למוסך שברולט מורשה יבואן בירושלים - במוסך אמרו לו שאם הוא רוצה שהם יטפלו לו ברכב, הוא יצטרך לשלם 1500 ש"ח "בלבד" עבור אבחון התקלות, הם מעריכים שהתקיון עצמו יעלה כ-3000 ש"ח שזה בעצם לומר "אנחנו לא מעוניינים להכניס את הראש לשנו למיטה החולה הזאת"

או איך שניסח זאת הבוחן "זרוק את הרכב וקנה משהו אחר"

בשלב הזה התערבתי, והרכב נגרר ל"מכונאי הבית" שלי מרחק של 120 ק"מ מהבית של הבת שלי, מקצוען, שלא מפחד להגיד שהוא לא יודע, אבל הוא יודע לשאול וללמוד מנסיון של אחרים, עם הוראה לנסוע ברכב כמה ימים, לתקן מה שצריך (אם זה כלכלי) ולנסוע עם הרכב עוד כמה ימים כדי לוודא שהכל תקין.

אחרי שבוע קיבלתי טלפון המזמין אותי לקחת את הרכב (התקין) בחזרה. הנזק 600 ש"ח כולל מע"מ עבור החלפת חיישן גל ארכובה + עבודה.

נכון לעכשיו כשלושה שבועת שהרכב נוסע ללא בעיות. לדעתי נסע כבר בסביבות 1000 ק"מ מאז.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המוסכניק שאנחנו אצלו בהחלט קיבלנו עליו המלצות והוא גם עשה עלינו רושם מקצועי

כל מה שאמרו חנו בבדיקה של חצי שעה ויותר מזה הוא אמר לנו ב2 דקות שהרכב על הליפט

כולל שיפוץ של הראש מנוע והרדיאטור ועוד כמה דברים שהמכון בדיקה לא ראה (או לא רצה לראות..?).

לגבי הצינור של הטורבו הוא שלח אותנו למוסך מרכזי כי אין לו את הצינור.

לגבי מוסך מרכזי בכללית-

חבר שלנו מוסכניק שעבד במוסך מרכזי ואמר לנו ממש לא למהר לסמוך על כאלה.

בכל מקרה הטסט יהיה בע"ה מחר בסוף...

בדרך אליו כן נעבור במוסך מרכזי בשביל הצינור של הטורבו ומשם נתקדם..

פורסם (נערך)

תיזהרו במוסך המרכזי , שלא ישחילו לכם צינור גדול. תרתי משמע.

לפעמים צינור קטן כדאי להזמין מהפולני או אם יש לחץ : מחנות חלקי חילוף בארץ. אתם רק צריכים את המק"ט שלו.

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...