Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה נורמאלי שכשעוזבים את הגז בנסיעה...הרכב מאט את עצמו,אבל ממש מאט...למה,האם ישנה איזו שהי בעייה?

השאלה מתייחסת לסובארו לאונה.

תודה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי משאני חושב שבגלל שאתה מושך את ההילוך(כלומר בעצם אנחנו תמיד מושכים הילוכים כך אנחנו גורמים לאוטו לזוז יש כאלו שמושכים יותר ויש כאלה שמושכים פחות ) ואז כאשר אתה מפסיק ללחוץ על הגז הטורים מפסיקים לעלות ויורדים כלומר ההילוך כבר לא נמשך כבר אין לו למה להתנגד שום דבר כבר לא מושך אותו(את ההילוך) ואז הוא מתחיל לבלום את האוטו

כך אני חושב.

שגיא

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם
מה הקשר ? בהאצה או בשיוט אין חיכוך ?

למה ישר לקטול?? :x

גם בהאצה ובשיוט יש חיכוך, אבל באותם מקרים המנוע מספק לגלגלים כח הגדול או שווה לחיכוך עם הכביש (והאוויר)...

כאשר עוזבים את הגז במישור למשל, לא מסופק כח לגלגלים, ולכן התנגדות האוויר והחיכוך עם הכביש מאטים את הרכב (בנוסף לבלימת המנוע)...

פורסם

גבר *** ההודעה מנוסחת בלשון זכר אך מתייחסת לגברים ונשים כאחד ***, שמר צודק, האמת אין קשר לבלימת האוטו בגלל הכביש......

הבלימה נעשת ע"י שילוב של עבודת המנוע ותיבת ההילוכים(באוטומט נראה לי זה לא קיים)

והבלימה מתחזקת כאשר אתה נמצא בהילוכי הכוח(בעיקר ראשון ושני) שאתה נוסע במהירות לא מתאימה להילוך

פורסם

אולי הדבר היחיד שאני זוכר משעורי לימוד הנהיגה שלי, הוא זה שבשיעור השני שלי המורה הסביר לי שברגע שעוזבים את הגז האוטו מאט, זה נקרא בלימת מנוע כמו שכבר אמרו לך, אין שום קשר לחיכוך, את זה אני זוכר משעורי הפיזיקה בתיכון!!!

הנ"ל מתיחס לאוטו הילוכים רגיל, באוטומט אין כזה דבר בלימת מנוע,(ואם יש אז בכלל לא מרגישים את זה)

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
אז אולי תסביר לי מה לא נכון במה שכתבתי?

מכיוון שביקשת :

החיכוך עם הכביש הינו קבוע (כאשר מדברים על אותה פיסת כביש באותה שעה, מזג אוויר וכו'). אין בין אם תאיץ , תשייט או תבלום.

התנגדות הרוח לרכב -במהירות X - הינה קבועה , ואין זה משנה אם תאיץ , תשייט ,או תבלום.

להיפך. ככל שתרד במהירות , התנגדות הרוח תרד.

הדבר היחיד שעוצר את הרכב הינו בלימת המנוע.

החיכוך והרוח ישפיעו על גוף שאינו בעל יכולת הנעה עצמית.

עבור שאלתו של פותח השרשור - הדבר שמשפיע הינו אך ורק בלימת המנוע.

הגורמים שהזכרת אינם רלוונטיים לחלוטין בהקשר של השאלה.

פורסם

אפשר לבלום גם אוטומט בעזרת המנוע אבל צריך להוריד הילוכים ידנית ולנעול אותם .

אחרת ממיר המומנט עושה את שלו .

ים long time no

פורסם
מכיוון שביקשת :

החיכוך עם הכביש הינו קבוע (כאשר מדברים על אותה פיסת כביש באותה שעה, מזג אוויר וכו'). אין בין אם תאיץ , תשייט או תבלום.

התנגדות הרוח לרכב -במהירות X - הינה קבועה , ואין זה משנה אם תאיץ , תשייט ,או תבלום.

להיפך. ככל שתרד במהירות , התנגדות הרוח תרד.

הדבר היחיד שעוצר את הרכב הינו בלימת המנוע.

החיכוך והרוח ישפיעו על גוף שאינו בעל יכולת הנעה עצמית.

כאן הטעות... זה שההתנגדות או החיכוך קבוע אינם אומרים שהם אינם קיימים...

חיכוך והתנגדות האוויר הם כוחות, זה שהם קבועים לא אומר שהם אינם קיימים.

ניקח למשל מכונית הנוסעת בכביש ישר במהירות 50 קמ"ש והנהג עוזב את הגז, לאחר שהוא עזב את הגז המנוע אינו מעביר כח לגלגלים או שהכח קטן מהסכום של התנגדות האוויר והחיכוך שפועלים בכיוון המנוגד לתנועה, כתוצאה מכך הכח הכולל (השקול) שפועל על הרכב הוא נגד כיוון התנועה, והרי ידוע שאם פועל כח (גם קבוע) ישנה גם תאוצה, לכן גם החיכוך עם הכביש והאוויר מאט את הרכב...

עוד דוגמא שתוכיח את זה... קחו סקייטבורד, תמצאו כביש ישר ללא עליות וירידות ואז תבעטו בסקייטבורד קלות כדי שיתחיל לנסוע בקו ישר... הרי גם כאן החיכוך עם הכביש הוא קבוע (נזניח את התנגדות האוויר), אבל בכל זאת הסקייטבורד יעצור בסופו של דבר למרות שאין לו בלימת מנוע או בלימות אחרות...

ולחלק פה הייתי מציע לעבור על פיסיקה של התיכון, פיסיקה של יסודי טובה להרכבת לגו...

פורסם

QUOTE=gadik6]כאן הטעות... זה שההתנגדות או החיכוך קבוע אינם אומרים שהם אינם קיימים...

חיכוך והתנגדות האוויר הם כוחות, זה שהם קבועים לא אומר שהם אינם קיימים.

ניקח למשל מכונית הנוסעת בכביש ישר במהירות 50 קמ"ש והנהג עוזב את הגז, לאחר שהוא עזב את הגז המנוע אינו מעביר כח לגלגלים או שהכח קטן מהסכום של התנגדות האוויר והחיכוך שפועלים בכיוון המנוגד לתנועה, כתוצאה מכך הכח הכולל (השקול) שפועל על הרכב הוא נגד כיוון התנועה, והרי ידוע שאם פועל כח (גם קבוע) ישנה גם תאוצה, לכן גם החיכוך עם הכביש והאוויר מאט את הרכב...

עוד דוגמא שתוכיח את זה... קחו סקייטבורד, תמצאו כביש ישר ללא עליות וירידות ואז תבעטו בסקייטבורד קלות כדי שיתחיל לנסוע בקו ישר... הרי גם כאן החיכוך עם הכביש הוא קבוע (נזניח את התנגדות האוויר), אבל בכל זאת הסקייטבורד יעצור בסופו של דבר למרות שאין לו בלימת מנוע או בלימות אחרות...

חבל שאתה סתם מתוכח על משהו שאתה לא מבין בו

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

גדי , במיוחד עבורך , מודגש פעמיים.

קרא שוב את השאלה המקורית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...