Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

קניתי רכב חדש, סיאט לאון 2018, אך לצערי לפני יומיים הייתי מעורב בתאונה עצמית, נסיתי לברוח מרכב שבא במהירות בסיבוב ונכנסתי בעמוד ביטון נמוך ודפקתי את דלת קדמית ואחורית של הרכב, לדבריי המוסכניק אין מה לעשות חוץ מהחלפת דלת. דלת חדשה תעלה לי כ 7000₪,מדובר על אחת בלי עבודת יד. כבר הודעתי לחברת ביטוח על התאונה והפעלתי פוליסה, אך קצת דואג וחושש כי לא יודע מה הגורל מסתיר לי ויש מצב שאהיה מעורב בעוד תאונה ב3 השנים הקרובות, ואין ברצוני להיות מסורב ביטוח בחברות הביטוח. מה אתם חושבים האם לספוג את הנזק ולשלם מהכיס שלי, או להמשיך בתהליך תביעת חברת הביטוח? האם יש אופציה בכלל לבטל את התביעה אם כבר התחלתי בה? הכוונה האם ימחקו לי את התביעה ואחשב כנקי מתביעות?

אשמח לעזרתכם?

פורסם

מכיון שהעלות כ 5,500 מעל ההשתתפות עצמית, הייתי משאיר את המצב כפי שהוא ז"א כהפעלת הביטוח שלך.

גם אם תיקח בחשבון את עלות התוספת ביטוח בשנים הבאות לא תגיע לתוספת הנ"ל.

אתה צודק חלקית לגבי תאונה נוספת בשלוש שנים הבאות, מניסיון אכן קשה עלי למצוא חברה מבטחת אחרי שנתיים שבהם עשעיתי תאונה אחת בכל שנה, אך הדבר אפשרי.

פורסם

יש לך 4 אפשרויות:

1. להמשיך לנסוע ברכב השרוט - לא כיף, וזה בהנחה שהפגיעה שטחית ואין בעיית בטיחות, איטום או אחרת.

2. להפעיל את הביטוח ולקוות שלא יהיו הפעלות נוספות ב-3 השנים הקרובות.

3. לשלם מכיסך - אז בשביל מה רכשת ביטוח?

4. לבדוק אפשרות לתיקון יותר זול, למשל החלפה בדלת מפירוק. יתכן שבדרך זו תוכל להוזיל את התיקון משמעותית ואז השאלה שבסעיף 3 פחות רלוונטית.

אני מניח שאפשרות מס' 1 לא עומדת על הפרק ואפשרות 3 לא מוצדקת. הייתי מחפש פחח ראוי ובודק אם אפשרות 4 רלוונטית ואכן מוזילה העבודה במידה שהפעלת הביטוח הופכת לא כדאית, ואם לא מוצא פתרון זה - בוחר באפשרות 2 - מפעיל את הביטוח.

חייב לומר שלפני כשנה היה לי סיפור דומה עם הסויפט של אשתי, הפחח הציע לי החלפת הדלת, אני מניח שבאחת מפירוק, הסיפור עלה לי 2500 ש"ח בתוספת מע"מ. אני מניח שהשיג דלת מפירוק בצבע המקורי של הרכב, שכן ממש לא רואים הבדל בצבע, מה שפחח מן השורה מתקשה לעשות בצבע מטאלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדברי הפחח שהייתי אצלו אין מנוס מהחלפת את הדלת, והוא בספק אם ימצא דלת משומשת זהה, מכיוון שהרכב שלי חדש ודגם fr, לכן הוא טוען שאין ברירה וצריך דלת חדשה.

כל העניין הזה קצת מבלבל אותי ומקשה עליי לקחת החלטה, מצד אחד כ 15000₪ זה מכה לכיס, מצד שני חושש מתאונה נוספת, לא חסר בריונים בכביש שחותכים אותך או נוסעים במהירות מופרזת, כמו במתאונה הראשונה שציינתי קודם. קצת בדילמה!

פורסם

אם תהיה מעורב בתאונה במהלך השלוש שנים הבאות , צריך שבהכרח תהיה עוד פעם אשם , הנזק צריך להיות גבוה וגם אז תוכל להתלבט אם להפעיל ביטוח או לספוג את העלות .

אתה עכשוו עומד בפני נזק של 15,000 שקל שהוא ודאי , מול נזק פוטנציאלי שיכול להיות נמוך בהרבה ולא בהכרח שיקרה וגם אז תוכל להחליט מה יהיה יותר כדאי לך לעשות. האם באמת יש פה דילמה ?

פורסם
אם תהיה מעורב בתאונה במהלך השלוש שנים הבאות , צריך שבהכרח תהיה עוד פעם אשם , הנזק צריך להיות גבוה וגם אז תוכל להתלבט אם להפעיל ביטוח או לספוג את העלות .

אתה עכשוו עומד בפני נזק של 15,000 שקל שהוא ודאי , מול נזק פוטנציאלי שיכול להיות נמוך בהרבה ולא בהכרח שיקרה וגם אז תוכל להחליט מה יהיה יותר כדאי לך לעשות. האם באמת יש פה דילמה ?

אתה צודק ויש הגיון רב בדבריך!, תאמת הזמנתי לי מצלמת דרך לתיעוד מה מתרחש במהלך הנהיגה ואם אהיה מעורב בתאונה בהמשך( מקווה שלא אצטרך) שיהיה לי הוכחה במקרה ואני לא אשם

פורסם

שמע ,הפעלת ביטוח ועשית נכון בשביל זה יש לך ביטוח.

למה שתשלם 15000 שקל ? מה הקטע כאן?

דרך אגב למה שלא תגיש תביע נגד נהג השני שלפי סיפור שלך הוא גרם לך לתאונה .

פורסם
שמע ,הפעלת ביטוח ועשית נכון בשביל זה יש לך ביטוח.

למה שתשלם 15000 שקל ? מה הקטע כאן?

דרך אגב למה שלא תגיש תביע נגד נהג השני שלפי סיפור שלך הוא גרם לך לתאונה .

כאן נפלתי, הרכב המשיך בשלו ולא עצר אפילו לראות אם הכל בסדר אצלי, ולא הספקתי לראות מספר רישיון רכב. מצד שני לא בטוח אם הוא היה מודה בזה שנסע מהר בסיבוב, הוא יכל לטעון שהוא היה לפניי בסיבוב ואני זה שגרמתי לתאונה. זו אחת הסיבות שגרמה לי להזמין מצלמת דרך שמתעדת הכל

פורסם

לפחח אין אינטרס לשלוח אותך לפירוקה או לתת לך תשובה שונה מזו שנתן לך. מוסכים אוהבים סיטואציה כזו כי במקרה ביטוח הם גובים מחיר מחירון מהחברה. אם תלך לפחח פרטי , ולא חסרים כאלה מומלצים יכול להיות שהנזק יהי אלפים בודדים. אני אישית יכול להמליץ על שניים תותחים שבזמנו הרכב שלי עבר תחת ידיהם . רכב אחד חדש שהיה צריך יישור בלבד , ורכב אחר עם חלודה ומכות שטחיות שחזר אלי אחרי טיפול כמו חדש. צלם את הנזק ותעלה לפה. אולי נוכל לעזור יותר כשנראה תמונה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפחח אין אינטרס לשלוח אותך לפירוקה או לתת לך תשובה שונה מזו שנתן לך. מוסכים אוהבים סיטואציה כזו כי במקרה ביטוח הם גובים מחיר מחירון מהחברה. אם תלך לפחח פרטי , ולא חסרים כאלה מומלצים יכול להיות שהנזק יהי אלפים בודדים. אני אישית יכול להמליץ על שניים תותחים שבזמנו הרכב שלי עבר תחת ידיהם . רכב אחד חדש שהיה צריך יישור בלבד , ורכב אחר עם חלודה ומכות שטחיות שחזר אלי אחרי טיפול כמו חדש. צלם את הנזק ותעלה לפה. אולי נוכל לעזור יותר כשנראה תמונה.

IMG-20180131-WA0017.jpg

פורסם

הפעל ביטוח ולך לפחח שלך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חא מדובר בדלת אח אלא בשתי דלתות ובסף, נזק רציני. המספר של 15000 ש"ח לא נשמע מופרך, במיוחד אם יש קושי להשיג חלקים מפירוק.

מה שכן - אל תמהר למוסך ההסדר הראשון שאליו אתה מופנה, אלא בחר פחח עם חוות דעת טובות ובשמאי מטעמך. העלות הנוספת בהשתתפות עצמית - אני מעריך אותה ב-1000 ש"ח - מוצדקת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...