Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו פסגות יוצאים עם קמפיין חדש פסגות PRO, מאפשרים לפתוח תיק השקעות מסכום "קטן" של 50 אלף שקל. האמת שזה נישמע מעניין ונגיש אבל לא רשום באתר שלהם יותר מידי פרטים.

יש מישהו שיש לו ניסיון עם הדברים האלה ויכול לייעץ מה מי מו? האם זה משהו ששווה את הזמן בכלל או האם עדיף לחסוך ולהיכנס עם יותר כסף?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
פורסם

ענית לי על השאלה! תודה.

אז מה כן מומלץ לעשות עם כסף שיושב בעובר ושב?

פורסם

לפתוח קופת גמל.

הפקדה שנתית עד 70,000 ש"ח עבור כל בן משפחה. פטור ממס אם מושכים אחרי גיל 60, אם לפני אז מס רווחי הון רגיל של 25%.

אלטשולר שחם לדוג' עשו בקופות הגמל בשנה האחרונה במסלול מנייתי 14% תשואה פחות או יותר.

הכסף נזיל. אם אתה לא מבין בשוק ההון ורק רוצה לשים את הכסף בצד זה פתרון מעולה.

כמובן שהכתוב לא מהווה המלצה ואין בי כל אחריות למה שיקרה לכסף.

פורסם (נערך)

התשובה היא שאין תשובה. או, יותר נכון, התשובה היא אינדיבידואלית ותלויה בנקודת הזמן.

כמה נקודות שעליך לדעת או להגדיר:

מה סכום ההשקעה, וכמה חסכונות יש לך בסך הכל.

מה יעד ההשקעה - הן המטרה והן טווח הזמן.

כמה אתה מוכן להפסיד במקרה של השקעה כושלת.

עד כמה אתה מוכן להתעמק בלימוד תחום ההשקעות, כמה זמן אתה מוכן להשקיע במעקב אחר ההשקעות ובביצוע פעולות קניה ומכירה.

ויש עוד שורה ארוכה של פרמטרים שעליך לבחון.

אישית אני יושב אחת לתקופה עם יועצת השקעות בבנק ובוחן את תיק ההשקעות שלי. אולי תופתע, אבל היו תקופות לא עם תהליכים כלכליים לא ברורים, שבהן ההמלצה היתה להשאיר את הכסף בעו"ש. אני ממליץ לך למצוא יועץ שידריך אותך, לפחות בשלבים הראשונים. אם תשקיע בלימוד ובמעקב אחר ההשקעות תוכל לעבור בהדרגה להשקעה עצמאית. אבל, עליך להביא בחשבון, שלא כל בית השקעות יהיה מוכן לייעץ לך כל עוד מדובר בסכומים קטנים, בד"כ פחות מ-300-500 אש"ח. הבנק יהיה יותר יקר, אבל ייעץ לך גם לגבי סכומים קטנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא חושב שיש סיבה לא להשקיע את הכסף, אלא אם אתה זקוק לו מתישהו בקרוב.

בגדול השקעה בתכנית כזו תחסוך את כאב הראש המינימאלי של בניית ואיזון תיק, אבל דמי הניהול יכולים להיות גבוהים פי אלוהים יודע כמה ממה שתשלם אם תשקיע עצמאית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני כפי שכתבתי קודם, צריך לבדוק איזה השקעה מתאימה לפות"ש. פעולה נמהרת עלולה לגרום עוגמת נפש בהמשך. אנחנו לא בימי ההיפראנפלציה שבהם ההבדל בין השקעה בשעה 12 להשקעה בשעה 2 היה יכול להיות הפסד של 2%, עדיף להשקע מאמץ בבחירת השקעה מתאימה לצרכים.

יוני_יוני ופות"ש - לא מובטח כי מה שהיה הוא מה שיהיה. יש קשר בין הסיכון לבין הרווחים, כלומר ההשקעות העשויות להיות הרווחיות ביותר עשויות להיות גם ההפסדיות ביותר. כאמור פות"ש צריך לבחור בהשקעה לפי רמת הסיכון המתאימה לו, גם אם כתוצאה מכך רווחיו עשויים להצטמצם. ואם הסכומם אינו קטן גם חלוקה שלו עשויה להקטין סיכונים

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפתוח קופת גמל.

הפקדה שנתית עד 70,000 ש"ח עבור כל בן משפחה. פטור ממס אם מושכים כקצבה אחרי גיל 60, אם לפני אז מס רווחי הון רגיל של 25%.

תיקנתי לך.

צריך גם ביטוח אריכות ימים שלא ברור כמה יעלה.

משכנתא זה קל

פורסם

אישית אני יושב אחת לתקופה עם יועצת השקעות בבנק ובוחן את תיק ההשקעות שלי. אולי תופתע, אבל היו תקופות לא עם תהליכים כלכליים לא ברורים, שבהן ההמלצה היתה להשאיר את הכסף בעו"ש. אני ממליץ לך למצוא יועץ שידריך אותך, לפחות בשלבים הראשונים. אם תשקיע בלימוד ובמעקב אחר ההשקעות תוכל לעבור בהדרגה להשקעה עצמאית. אבל, עליך להביא בחשבון, שלא כל בית השקעות יהיה מוכן לייעץ לך כל עוד מדובר בסכומים קטנים, בד"כ פחות מ-300-500 אש"ח. הבנק יהיה יותר יקר, אבל ייעץ לך גם לגבי סכומים קטנים.

אתה מרגיש שהיא עוזרת לך?

ממה שאני ראיתי עד כה, אנשים שהשתמשו בשירותי הייעוץ של הבנק; הורכב להם תיק עם מס' גדול יחסית של קרנות בניהול אקטיבי עם דמי ניהול גבוהים.

ענית לי על השאלה! תודה.

ללמוד ולחקור את הנושא.

פורסם

הרבה קרנות ונירות אחרים, אבלעם התיחסות לדמי הניהול לטובתי.

צריך להוסיף שאני לא כל כך אקטיבי בניהול תיק ההשקעות.

פורסם

הבעיה שלי היא מחסור בזמן, בתור אחד שעובד בשמרה מלאה וגם סטודנט תוך כדי קצת קשה יהיה לי לעקוב אחרי מצב השוק ולנהל את התיק.

בפורום סולידיות הם נורא סולדים מפסגות PRO, השאלה אם הם סולדים מזה כי הרווח שם לא גדול או כי פשוט מפסידים מזה כסף?

בסופו של דבר המטרה שלי זה שכל התקופה שאני אהיה סטודנט(4-5 שנים) הכסף לא יאבד מערכו כמו שהוא עכשיו שהוא סתם יושב בעו"ש.

פורסם

הם מתבססים על תיאורית השוק היעיל - מנהלי השקעות לא יצליחו להכות את המדדים לאורך זמן, ובנוסף, דמי ניהול גבוהים.

הרווח (או ההפסד) יהיה יותר נמוך (גבוה) לעומת מוצר עוקב מדד.

אישית, לא מצאתי שום יתרון למוצר של פסגות לעומת קופת גמל להשקעה. גם בגמל להשקעה אפשר לבחור / לחלק למסלולי השקעה לפי רמת הסיכון שאתה מעוניין בה (בחלק מבתי ההשקעות יש גם מסלול מניות פאסיבי), דמי הניהול הם בסביבות 0.7%.

פורסם

לפני שנתיים ניגשתי לבנק דיסקונט כדי לבנות תיק השקעות בשווי של כ-170,000 שקל. הבחור היה ממש נחמד, ישב איתי שעתיים כדי להסביר לי איך לבנות תיק וללמוד את הצרכים שלי. הייתי מרוכז בכל דבר שיצא לו מהפה. רוב המושגים שהוא השתמש בהם הבנתי אותם כי למדתי כלכלה, אבל באופן כללי הוא היה סבלני מאוד ומה שלא הייתי סגור על הוא שמח לעזור לי לי להבין.

מפה לשם בנינו יחד תיק השקעות לפי רמת הסיכון שהייתה לי נוחה (בינוני) ובהנחייתו. התיק הכיל כמות נאה של מניות וגם כמות מכובדת של קרנות נאמנות - אני לא זוכר את התמהיל.

הבחור אפילו התקשר אלי אחרי חצי שנה כדי לעשות follow-up ולעשות שינויים שלדעתו היה כדאי לעשות בתיק לאור שינויים באקלים הכלכלי.

מפה לשם, התיק עשה בקושי 3000 שקל באותה שנה. בנוסף הבנק גבה דמי ניהול כפונקציה של אחוז מסויים משווי התיק (אני לא זוכר אם זה היה 1 או 1 וחצי אחוז). בנוסף (שוב - נראה לי, הבנק גבה % מהרווחים). ובנוסף, כמובן המדינה גבתה 25% מהרווחים.

מפה לשם, מכרתי את התיק וסגרתי חלק מהמשכנתא שלי.

בקיצור, על אף שאני מעריך את הניסיון של הבן אדם לעזור אני מרגיש שעדיף כבר לסחור לבד. לסולידיים מביננו רצוי לקנות פשוט קרנות נאמנות ותעודות סל שעוקבות אחרי המדדים. לא לנסות לתזמן את השוק ופשוט "לשבת" על הניירות ערך האלה עד שערכם יעלה.

היום אני כבר לא גר בישראל ועל כן אני יכול לסחור בבורסה האמריקאית, אני סוחר באופן עצמאי באמצעות ברוקר ידוע (SCHWAB) ועל כן לא משלם לאף יועץ השקעות\בנק.

וכמובן הגילוי הנאות הקבוע על פי חוק: האמור להעיל אינו יעוץ השקעות, איני מתיימר להיות יועץ השקעות ובמידה ופ"ש מעוניין ביעוץ מקצועי עליו לפנות ליועץ השקעות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
הבעיה שלי היא מחסור בזמן, בתור אחד שעובד בשמרה מלאה וגם סטודנט תוך כדי קצת קשה יהיה לי לעקוב אחרי מצב השוק ולנהל את התיק.

תן פקודות קניה ב3 לפנות בוקר.

אתה לא צריך לעקוב אחרי מצב השוק, אתה לא סוחר.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...