Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תן פקודות קניה ב3 לפנות בוקר.

אתה לא צריך לעקוב אחרי מצב השוק, אתה לא סוחר.

אז איך מתחילים בעצם בלי יועץ של הבנק או של בית השקעות? מאיפה מתחילים?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום אני כבר לא גר בישראל ועל כן אני יכול לסחור בבורסה האמריקאית, אני סוחר באופן עצמאי באמצעות ברוקר ידוע (SCHWAB) ועל כן לא משלם לאף יועץ השקעות\בנק.

מה מנע ממך להשקיע בבורסה האמריקאית קודם ?

אפשר גם בבנק, גם בבתי השקעות בהרבה יותר זול וגם בברוקרים אמריקאים במידה והתיק מספיק גדול והופך את זה למשתלם.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מללמוד ולהבין את המושגים.

קרא את הבלוג של הסולידית מההתחלה, יש גם פורום שניתן להתייעץ בו.

קרא את הבלוג ״התמונה הגדולה״.

לא חסרים מקורות מידע אפילו בעברית :)

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מפתיחת חשבון (בבנק, בבית השקעות, בברוקר בחוץ לארץ) עם מינימום עמלות על אחזקת וקניית ני"ע.

אח"כ בחירת תמהיל של התיק - תחפש אתר בשם "התמונה הגדולה".

אח"כ קניית ני"ע הרצויים.

אח"כ פעם ב...קניה ואיזונים.

משכנתא זה קל

פורסם

רשמתי לך את כל המידע שאתה צריך בתגובה הראשונה שלי בפוסט.

בשבילך - עדיף שלא יאכילו אותך בכפית ולפחות להבין את המינימום הנדרש.

פורסם

קודם אקדים ואומר שאני לומד את כל עניין ההשקעות בבורסה תוך כדי תנועה. החשיפה הראשונה שלי החלה באותו מפגש בבנק דיסקונט, לפני כן הכסף פשוט עמד.

כאחד שרק נכנס לבורסה באותו הזמן היו לי הרבה חששות וכחלק מאותן חששות היה את החשש להשקיע בניירות ערך אמריקאים שתלויים בשינויים במטבע הדולרי. אני מניח שחלק מהחששות עלו גם בעקבות השיחה עם היועץ.

לבתי ההשקעות בכלל לא ניגשתי, כנראה מטעמי נוחות, ולדעתי אולי זאת היתה הטעות הכי גדולה שלי כי אני בטוח שהעמלות שהם היו לוקחים היו יותר נמוכות מהבנק שיחסית נגיש לכל אחד.

לגבי לפתוח תיק בארה"ב בזמנו באמצעות חברת ברוקז' אמריקאית זה כבר היה הרבה הרבה יותר רחוק מאזור הנוחות שלי.

בכלל כל עניין ההשקעות הזה היה לצאת מאזור הנוחות שלי ואני שמח שעשיתי את זה, גם אם בהתחלה לא ממש הרווחתי היום כבר למדתי ואני מרוויח.

מה מנע ממך להשקיע בבורסה האמריקאית קודם ?

אפשר גם בבנק, גם בבתי השקעות בהרבה יותר זול וגם בברוקרים אמריקאים במידה והתיק מספיק גדול והופך את זה למשתלם.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)
לפתוח קופת גמל.

הפקדה שנתית עד 70,000 ש"ח עבור כל בן משפחה. פטור ממס אם מושכים אחרי גיל 60, אם לפני אז מס רווחי הון רגיל של 25%.

אלטשולר שחם לדוג' עשו בקופות הגמל בשנה האחרונה במסלול מנייתי 14% תשואה פחות או יותר.

הכסף נזיל. אם אתה לא מבין בשוק ההון ורק רוצה לשים את הכסף בצד זה פתרון מעולה.

כמובן שהכתוב לא מהווה המלצה ואין בי כל אחריות למה שיקרה לכסף.

ממליץ בחום, קופת גמל להשקעה הינה כיום המכשיר הכי משתלם לטווח הבינוני, למעט אולי מינופי השקעות כאלה ואחרים.

במיוחד על הקופה של אלטשולר, עשתה לי 12% משולב בשנה החולפת (30% כללי, 70% מנייתי).

זה מוצר נזיל, ואתה יכולה לפדות את הכספים שהפקדת היום בעוד שבועיים או בעוד שלושים שנה, מתי שתרצה.

בנוסף, קופת גמל להשקעה היא מוצר עם הטבות מס גדולות - אין מס על רווחי הקופה, ואין מס על משיכה דרך קצבה וכן - אין מס במעבר בין קופות ובמעבר בין חברות שונות.

מה גם שדמי הניהול בגין הניהול של מנהלי הקופה הם 0.7%-0.8% - יחסית לאפיקים אחרים זה יחסית סביר.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
קודם אקדים ואומר שאני לומד את כל עניין ההשקעות בבורסה תוך כדי תנועה. החשיפה הראשונה שלי החלה באותו מפגש בבנק דיסקונט, לפני כן הכסף פשוט עמד.

כאחד שרק נכנס לבורסה באותו הזמן היו לי הרבה חששות וכחלק מאותן חששות היה את החשש להשקיע בניירות ערך אמריקאים שתלויים בשינויים במטבע הדולרי. אני מניח שחלק מהחששות עלו גם בעקבות השיחה עם היועץ.

לבתי ההשקעות בכלל לא ניגשתי, כנראה מטעמי נוחות, ולדעתי אולי זאת היתה הטעות הכי גדולה שלי כי אני בטוח שהעמלות שהם היו לוקחים היו יותר נמוכות מהבנק שיחסית נגיש לכל אחד.

לגבי לפתוח תיק בארה"ב בזמנו באמצעות חברת ברוקז' אמריקאית זה כבר היה הרבה הרבה יותר רחוק מאזור הנוחות שלי.

בכלל כל עניין ההשקעות הזה היה לצאת מאזור הנוחות שלי ואני שמח שעשיתי את זה, גם אם בהתחלה לא ממש הרווחתי היום כבר למדתי ואני מרוויח.

כן, רק רציתי להדגיש למי שיקרא את זה ולא ככ מבין שהוא יכול.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

להתעסק עם בית השקעות זה אכן מציק (העברה הבנקאית, אבל אם עושים את זה פעם ברבעון זה לא נורא)

בבנק אם אתה עושה מעט פעולות זה יכול להשתלם עד איזור ה50 אלף, אחרת כל העמלות ודמי הניהול פשוט ישחטו לך את התיק.

מתחת ל- 200-300 אלף ש"ח לרוב האנשים אין שום קלף מיקוח עם הבנק ורק בבתי השקעות הם יקבלו תנאים סבירים.

מי שבכל זאת מעוניין להשקיע דרך בנק, בנק ירושלים כרגע הכי זול...

פורסם
להתעסק עם בית השקעות זה אכן מציק (העברה הבנקאית, אבל אם עושים את זה פעם ברבעון זה לא נורא)

מה מציק בהעברה בנקאית ? זה שניה באפליקציה. ודיווח על הפקדה אפשר או להתקשר ועונים בשניה או דרך האינטרנט.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אם עצמאי, קרן השתלמות.

אם שכיר ויכול עפ"י חוק לפתוח לעצמו קרן השתלמות (אין לי מושג), לך על זה.

בקיצור, במידה ואפשרי, זה כלי חיסכון מעולה שנכון להיום, עדיין לא ממוסה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה מציק בהעברה בנקאית ? זה שניה באפליקציה. ודיווח על הפקדה אפשר או להתקשר ועונים בשניה או דרך האינטרנט.

אני לא יודע איך זה אצלך, אבל בבית ההשקעות שלי צריך לבצע העברה בנקאית (פעם שלמתי על זה עמלה לבנק עכשיו לא)

ולאחר מכן לשלוח להם אסמכתא דרך האתר/מייל/פקס.

לא נורא אבל קצת תהליך מעיק.

פורסם

באגירה - כל אחד רשאי לפתוח קרן השתלמות ולהפקיד בה כאוות נפשו. המגבלה היא על הטבות המס - שמהן נהנה עצמאי, עד גבול מסויים. וגם שכיר, אבל אאל"ט בתנאי שמדובר בהפקדות על ידי המעסיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...