Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם,

אני מתכוון לקנות פיאט בראבו 2011 שצריכה יישור קו של החלפת צמיג, רפידות וצלחות בבלמים.

1. כמה עולה להחליף שני צמיגים (אם רלוונטי הכוונה לקדמיים). שואל על סה"כ של עלות עבודה + שני צמיגים.

2. איזה צמיגים מומלצים לפיאט בראבו? מכוון לאיזור ה-300 לצמיג. מקווה שזה באמת טווח המחירים..

3. כנ"ל לגבי עניין הבלמים. מדבר על המקרה הכי גרוע שצריך להחליף את כל הרפידות והבלמים. כמה בערך יעלה?

מהבדיקה במכון ובמוסך המורשה קיבלתי רושם שאין צורך בהחלפה של כל הרפידות והצלחות וגם מה שכן לא דחוף. איך אני יודע מה דורש החלפה ומה לא דחוף?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

לגבי הצמיגים - לא ציינת מידות ומה חשוב לך בצמיגים [אחיזה,שחיקה נמוכה, רעשי כביש, אורך חיים וכו']

לגבי הברקסים, צריך להוריד גלגלים ולבדוק ויזואלית או למדוד עם מיקרומטר את המידות של הרפידות והדיסקים על מנת לקבוע אם מצריכים החלפה או לא.

בגדול סט צלחות איכותי עולה בסביבות ה 250-300 ש"ח לזוג וסט רפידות איכותי עולה בסביבות ה 120-160 ש"ח קדמי\אחורי.

אם אתה הולך למוסך לבצע את ההחלפה המחירים יקפצו משמעותית ולהערכתי יעלה לך בסביבות ה 1500 ש"ח +- להחלפת 4 צלחות ורפידות.

פורסם (נערך)

לגבי הצמיגים - לא ציינת מידות ומה חשוב לך בצמיגים [אחיזה,שחיקה נמוכה, רעשי כביש, אורך חיים וכו']

לגבי הברקסים, צריך להוריד גלגלים ולבדוק ויזואלית או למדוד עם מיקרומטר את המידות של הרפידות והדיסקים על מנת לקבוע אם מצריכים החלפה או לא.

בגדול סט צלחות איכותי עולה בסביבות ה 250-300 ש"ח לזוג וסט רפידות איכותי עולה בסביבות ה 120-160 ש"ח קדמי\אחורי.

אם אתה הולך למוסך לבצע את ההחלפה המחירים יקפצו משמעותית ולהערכתי יעלה לך בסביבות ה 1500 ש"ח +- להחלפת 4 צלחות ורפידות.

איך מחליפים רפידות וצלחות שלא במוסך? לי עצמי אין שום מושג טכני בנושא..

לגבי הצמיגים, חשוב לי שתהיה אחיזה טובה גם ברטוב וגם ביבש ושיחזיקו בערך שנה- שנה וחצי.. אני גם לא נוסע הרבה בכלל אז פקטור השחיקה לא כזה משמעותי לדעתי.. בהנחה כמובן שגלגל רגיל לא איזה משהו מיוחד מבחינת יכולת השחיקה לא הולך אחרי חודש..

המידות הן:

[TABLE]

[TR]

[TD=class: first]רוחב צמיג קדמי (מ"מ)[/TD]

[TD]195[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: first]יחס רוחב-גובה בצמיג קדמי[/TD]

[TD]65[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: first]קוטר חישוק קדמי (מ"מ)[/TD]

[TD]15[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

ראיתי באוטו דיפו שגלגל של goodtyre עולה 330 ש"ח והם מתקינים ועושים איזון במקום בחינם. השאלה היא האם זאת חברה טובה..

כמה סביר לדרוש עבור עבודה של החלפת שני צמיגים קדמיים בהנחה ואני כבר קונה את הצמיגים במקום אחר?

עריכה אחרונה על ידי coolguy
פורסם

לגבי הצמיגים - יש לך את ה FALKEN ZE914 שהוא צמיג מאוד מומלץ וגם האתר שצירפתי לך מאוד מומלץ ויותר זול ממה שאוטו-דיפו מציעים.

החלפת דיסקים ורפידות הינה עבודה לא מסובכת אתה יכול לראות סרטונים בנושא ולהחליט אם זה משהו שאתה רוצה לקחת על עצמך או שאתה מעדיף לגשת למוסך שיבצע לך את העבודה.

דוגמא לסרטון מעולה שמסביר צעד אחר צעד איך לבצע את העבודה:

במידה ויש לך ברקס תוף מאחורה, אתה יכול להיעזר גם בסרטון הזה:

פורסם

לא הייתי ממליץ למישהו בלי ידע טכני להתחיל להתעסק במשהו בטיחותי כמו החלפת הבלמים ברכבו, לטובתו ולטובת הכלל.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

זה חוסר אחריות מטורף להמליץ למישהו שלא יודע מה הוא עושה להחליף צלחות ברקסים. גם פרידות לא הייתי מחליף לבד. מספיק טעות קטנה כדי להפוך לאסון גדול

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

אבל צריך להגיד שאיך שכריס-פיקס מראה את זה, זה באמת נראה פשוט. האמת שהוא עושה את זה כל כך יסודי עם כל הסיכוך והניקוי שאני בספק אם יש הרבה מוסכים שפועלים כך בהחלפת בלמים.

פורסם

מבחינתי לפחות חלק מאוד משמעותי בהחלפת בלמים הוא הגירוז והניקוי בעיקר של המובילים..כי אם מוביל ניתפס בגלל חוסר גריז בו זה פשוט גורם להאצת הבלאי על הרפידה וגרוע מכך להתחממות של הבלמים באותו צד בו הם ניתפסים וגם נוזל הבלמים מושפע מכך...והסכנות הצפויות בכך לא נעימות ועלולות להפתיע. אז לפותח השירשור - גם אם כל כך חשקה נפשך לדעת איך עושים זאת נכון ובטוח גש לבעל מקצוע ואני מאמין שכבר יש לך כזה ותן לו לעשות זאת. מקסימום תבקש לראות לא ייקרה שום דבר..כך גם תראה איך הוא מבצע נכון את ההחלפה עם הגירוז והניקוי.

פורסם

לפותח השרשור - אם תחליט שאתה רוצה לבצע את העבודה לבד אני יותר מאשמח להיות איתך בעת ביצוע העבודה ולעזור לך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לגבי הצמיגים - יש לך את ה FALKEN ZE914 שהוא צמיג מאוד מומלץ וגם האתר שצירפתי לך מאוד מומלץ ויותר זול ממה שאוטו-דיפו מציעים.

החלפת דיסקים ורפידות הינה עבודה לא מסובכת אתה יכול לראות סרטונים בנושא ולהחליט אם זה משהו שאתה רוצה לקחת על עצמך או שאתה מעדיף לגשת למוסך שיבצע לך את העבודה.

דוגמא לסרטון מעולה שמסביר צעד אחר צעד איך לבצע את העבודה:

במידה ויש לך ברקס תוף מאחורה, אתה יכול להיעזר גם בסרטון הזה:

זה חוסר אחריות מטורף להמליץ למישהו שלא יודע מה הוא עושה להחליף צלחות ברקסים. גם פרידות לא הייתי מחליף לבד. מספיק טעות קטנה כדי להפוך לאסון גדול

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני אעשה את זה במוסך.. ההתלבטות היא בין פיאטון בת"א שהבנתי שיש עליו ביקורות טובות או במוסך שמשון ביהוד שפחות או יותר כולם אומרים שהוא הכי טוב עם פיאט. אולי החלפת ברקסים זה בכלת משהו שכל מוסך טוב יכול לעשות. לא מספיק מבין מה מצריך התמחות מיוחדת ומה יכול להיפתר ע"י מוסך טוב.

לגבי הצמיגים, מה היתרונות/חסרונות של צמיגי פלקן שהומלצו לעומת הגודייר?

פורסם
אני אעשה את זה במוסך.. ההתלבטות היא בין פיאטון בת"א שהבנתי שיש עליו ביקורות טובות או במוסך שמשון ביהוד שפחות או יותר כולם אומרים שהוא הכי טוב עם פיאט. אולי החלפת ברקסים זה בכלת משהו שכל מוסך טוב יכול לעשות. לא מספיק מבין

החלטה נכונה להגיע למוסך. אל תעשה שום דבר לבד אם אין לך ניסיון וידע.

• תוכן חדש...