Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

 

מדובר בשתי נורות הלוגן H4 שהפסיקו לעבוד לחלוטין כאשר האורות מכוונים לעוצמה "רגילה", אבל עובדות כאשר אני מפעיל את האורות הגבוהים. (upper light) נורה אחת הוחלפה לפני 3-4 שנים, נורה שניה לא הוחלפה בקדנציה שלי, כלומר לא הוחלפה לפחות ב-6 השנים האחרונות.

 

כיוון שההסתברות לכך ששתי הנורות ישרפו בו זמנית שואפת לאפס, חשדתי שמדובר בפיוז סורר, אך לפי ספר הרכב לכל צד יש פיוז משלו.

היום בבוקר לקחתי הימור וניסיתי להחליף נורה בצד אחד כדי לראות האם היא עובדת על מצב "רגיל", ואכן היא עבדה, לאחר מכן החלפתי את הנורה השניה וגם היא עבדה כמו שצריך.

 

מכאן המסקנה היא שמאיזושהי סיבה שתי המנורות נשרפו ביחד, במידה והדבר התרחש בצורה אקראית הסיכוי הוא מאד נמוך, לכן אני חושד שאולי יש בעיה חשמלית כלשהי שגרמה לשתי המנורות להישרף. האם יש דברים בגו או שהתמזל מזלי לגמור את הסיפור ב-2 מנורות? (כי מקריאה ברשת לבעלי פנדה רבים הייתה את הבעיה הזאת והם סיימו בלהחליף את מכלול הסוויץ' של האורות במעל 1000 שקלים)

 

תודה

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

 

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

קרה לי עם פונטו גרנדה - בדיוק מה שתיארת.

שתי הנורות הלכו ביחד באופן פתאומי. לא היה שום חיווי מלבד זה שפתאום ירד החושך והפסקתי לראות לאיפה אני נוסע

פורסם

אכן, גם אצלי לא היה חיווי כלשהו לנורה שרופה בלוח השעונים. האם החלפת שתי הנורות פתרה את הבעיה לטווח ארוך?

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

 

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אין חיווי נורה שרופה באורות הראשיים (נמוכים ו/או גבוהים).

לפעמים בנסיעה עירונית לא מרגישים שנורה ראשי אחת שרופה (בגלל התאורה הסביבתית)

ורק כנשרפת גם הנורה השניה מרגישים שאין כלל תאורת חזית.

בפיאט פנדה (איזה שנת ייצור) יש לפעמים בעיה של מגע שרוף לאורות המעבר (נמוכים) במחבר

חשמלי בתיבת הנתיכים ויש לכך פתרון עוקף של התקנת ממסר.

בברכה - רפי לין

פורסם

בדרך כלל מדובר במחבר החשמלי שצבעו אפור שמתחבר אל מחשב המרכב (BODY COMPUTER), שהטא המחשב המרכזי ברכב וצמוד לתיבת הנתיכים..



ברוב המקרים ניתן להחליף רק את גוף המחבר עם 2 סופיות החוט השרופות ולנקות את הפינים הנגדיים במחשב המרכב

(BODY COMPUTER).

אם אכן גם נשרפו ממש הפינים שבמחשב המרכב, אז ניתן לבצע מעקף ע"י התקנת ממסר יעודי כך שהדלקת האורות הראשיים, שהנם עם זרם גבוה, לא תעבור דרך מחשב המרכב וזאת לפי נוהל טכני מסודר.

זה גם פתרון זול יחסית במחיר וגם מונע תקלה כזאת בעתיד.

בברכה - רפי לין

פורסם

דווקא אצלי הם נשרפו ביחד, מקסימום, נגיד שאני טועה, אז בהפרש של שעה או שעתיים, אין סיכוי שהפרש גדול מזה.

אני נוסע די הרבה, תמיד עם אורות, ובאופן קבוע, בלי לרצות, מסתכל על ההשתקפות של הנורות שלי בתחת של כל רכב שאני מתקרב אליו ברמזור.

אחת הסיבות שאני שונא מאזדה 3 זה בגלל הפס הבולט באמצע תא המטען שלה,

זה שובר את ההשתקפות של הפנסים של הרכב שלי וגורם לי לחשוב שיש לי נורה אחת שרופה.

 

בכל מקרה - החלפת זוג נורות פתר את הבעיה למשך יותר משנה מאז התקרית.

החלפתי רכב אחרי זה, כשהנורות, בניגוד לשאר הרכב, ימך שמו וזכרו, עבדו מעולה.

×
×
  • תוכן חדש...